ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ کلاهبرداری اینترنتی حتی شما هم؟! اقتصاد روز

سرمقاله جوان/ کلاهبرداری اینترنتی حتی شما هم؟!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزنامه جوان / «کلاهبرداری اینترنتی حتی شما هم؟!» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان به قلم غلامرضا صادقیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
یک افسر پلیس اواخر سال پیش به من گفت یک کلاهبردار اینترنتی 21 بهمن از داخل زندان زنگ زده است به استاد یک دانشگاه فنی در تهران که به مناسبت خجسته‌سالروز 22 بهمن می‌خواهیم حقوق شما را یک هفته زودتر بدهیم و باید بروید مقابل دستگاه خودپرداز و این اطلاعات را به من بدهید و طرف پا شده لباس پوشیده و رفته توی خیابون و هرچی آقای کلاهبردار می‌خواسته بهش داده تا حسابش را خالی کنه! بدون اینکه بپرسد زمان را عوض کردید، روش را چرا عوض کرده‌اید؟! یا چرا رمز و رموز مرا می‌خواهی؟! توجه کنید که او یک مهندس و دکتر ریاضی یا فیزیک یا الکترونیک بوده است! این خبر را به یکی از رئیسان دانشکده‌های دانشگاه صنعتی اصفهان گفتم و تعجبم را نشان دادم. او گفت در صنعتی اصفهان نیز فردی به برخی استادان دانشگاه زنگ زده که من آقای فلانی هستم، معاون مالی دانشگاه. باید برای فلان کار نفری 2 میلیون واریز کنید و همه واریز کردند بدون اینکه ببینند آیا چنین کسی در دانشگاه داریم یا این شخص همان شخص است یا نه یا اصلاً چرا معاون مالی باید حساب شخصی بدهد و پول بگیرد! اینها همه استادان فن هستند، حساب باقی مردم احتمالاً روشن است. 
یکی از ترفند‌های کلاهبرداران آن است که به افراد می‌گویند الان روی آنتن تلویزیون هستید و صدای شما می‌خواهد به‌عنوان برنده مسابقه پخش بشه و مثلاً 50‌میلیون جایزه بگیرید. طرف اصلاً نمی‌پرسه که وقتی من توی این مسابقه شرکت نکردم چطوری باید جایزه بگیرم و فقط به این خاطر که کلاهبردار اسم او و پدرش و چند حساب بانکی‌اش را می‌داند، اعتماد می‌کند، با آنکه همین‌ها باید عامل بی اعتمادی شود و به او بگوید که اگر تو یک کارمند صداوسیما هستی این اطلاعات شخصی من را از کجا می‌دانی، ولی مسئله این است که گویا آدم‌ها در آن لحظات سحر می‌شوند. 
به نظر می‌رسد در این‌باره باید خیلی بیشتر از یک تذکر ساده در گاه‌و بی‌گاه، به مردم اطلاع‌رسانی کرد. مثلاً وسط همین سریال‌های پربیننده یا وسط مسابقه فوتبال تمهیدی اندیشه شود که مسئله کلاهبرداری اینترنتی با انواع و شگرد‌های خاص آن برای مردم روشن شود. همان افسر پلیس از برخی مجریان تلویزیونی شاکی بود که به مردم از روی آنتن زنگ می‌زنند و با تندی می‌گویند چطور من را نمی‌شناسی و من همین‌حالا می‌خواهم به تو جایزه بدهم! بعد آن ذهن حیله‌گر کلاهبردار همین نکته را پای تلویزیون می‌گیرد! و به خود می‌گوید چرا من حتی از داخل زندان نتوانم مردم را این‌طوری قانع کنم و بعد با یک ترفند ساده حساب‌شان را خالی کنم؟! او خاطره‌ای تعریف می‌کرد که روزی نزدیک به پنج خانم به محل کارش در پلیس فتا آمدند و هر یک با گردن کج می‌گفته است که یک کسی زنگ زد و گفت روی آنتن زنده است و من هم رمز‌ها را برایش خواندم! این همه گرفتاری پلیس و شعبه‌های قضایی آیا ارزش آن را ندارد که مدت قابل‌قبولی روی این کلاهبرداری‌ها آگاه‌سازی شود؟ 
حالا که رئیس‌جمهور در بازدید از وزارت دادگستری گفته است که می‌توان با فناوری‌های نوین و رمزگذاری بیشتر جلوی برخی فساد‌ها را گرفت، باید به‌عنوان کار دوم در جلوگیری از کلاهبرداری‌های اینترنتی از بانک‌ها خواست فکر تازه‌ای بکنند تا به این راحتی امکان انتقال رمز به کلاهبردار نباشد. در اقدام ساده اولیه می‌توان به همراه پیامک ارسال رمز هشدار داد که «هرکس متن پیامک را از شما طلب می‌کند یک کلاهبردار است!» و نگران استثنا‌ها هم نبود. گفته می‌شود کلاهبرداران اینترنتی معمولاً عصر پنج‌شنبه به بعد را برای عملیات خود انتخاب می‌کنند تا قربانی فرصت تماس یا حضور در بانک و مسدودکردن حساب خود را نداشته باشد و پلیس فتا نیز در آن ساعات احتمالاً حضور و پاسخ‌دهی کمتری دارد. ظاهراً پلیس فتا می‌تواند تا یک ساعت بعد از کلاهبرداری پول را از حساب کلاهبردار به حساب صاحب اصلی بازگرداند، اما به‌شرط تماس قربانی و به شرط پاسخ‌دهی به تماس او!
بازار
اما یک کلاهبردار سابقه‌دار اینترنتی چرا باید در زندان همچنان لپ‌تاپ و موبایل هوشمند در اختیار داشته باشد؟! و چرا تا این‌حد خیالش از محاکمه دوباره و محکومیت راحت است؟! شنیده‌ام که گاهی به قربانیان گفته می‌شود خب! این چند میلیون ارزش پیگیری ندارد! یا وقتی پول به قربانی بازگردانده می‌شود، آن را نشانه پایان کار و موفقیت آن می‌دانند. ابداً چنین نیست. برخی خانواده‌ها ضربه مالی و مهم‌تر ضربه روحی شدیدی از این اتفاقات می‌خورند. این ضربات روحی با هیچ نرخی قابل‌محاسبه و جبران نیست. 
قوانین را سخت‌گیرانه‌تر کنید، مردم را آگاه‌تر سازید (بخصوص دانشگاهیان را!)، رمزگذاری‌ها را قوی‌تر کنید، اما از هیچ‌کس نخواهید بی‌خیال شود. می‌توان این مسئله کلاهبرداری را حتی با به‌کارگیری فناوری و آگاه‌سازی به صفر رساند. نباید تعلل کرد یا دچار روزمرگی شد یا کسی که بخشی از وظیفه مقابله با کلاهبرداری را دارد، چه در بانک، چه در دادسرا‌ها یا جا‌های دیگر از اینکه شغلش کم‌رونق شود، هراس کند!

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1237662/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معامله 16 تن شمش طلا در مرکز مبادله؛ 112 صنعتگر طلا خریدند

ساز مخالف انواع سکه با کاهش قیمت طلا؛ دلار در کانال 105 هزارتومان ماند

شهر موش‌ها در انگلیس!

چه می‌خواند این آخرین پرنده قبل از انقراض؟

روستای صخره ای کندوان در آذربایجان شرقی

برندگان «اسکار علم» معرفی شدند / ام‌اس دیگر بی‌درمان نیست؟

شاعرانه/هر چند پیر و خسته‌دل و ناتوان شدم

علی ماجدی دست راست اقتصادی میرحسین موسوی در دهه 60: گزارشی که منجر به «جام زهر» شد را من نوشتم

مجری و چهره موثر نزدیک به ترامپ: به لطف فشار بی‌وقفه نئوکان‌ها، بیش از هر زمان دیگری به جنگ با ایران نزدیک هستیم

سعید مرتضوی در یک مراسم دیده شد

تیم تروریستی وابسته به داعش در کردستان متلاشی شد

معاون اول رییس جمهور: دولت به جای مچ‌گیری وظیفه تسهیل‌گری دارد

ترامپ: همه چیز باید تغییر کند به خصوص با چین

لغو بی سر و صدای ویزای دانشجویان خارجی در آمریکا

ترامپ در پی سقوط بازار خواستار صبر و شکیبایی شد؛ آمریکا دوباره بزرگ خواهد شد

هشدار استارمر در پی پیامدهای اقتصادی تعرفه‌های ترامپ؛ عصر ناامنی در راه است

رئیس اقلیم کردستان عراق به امارات سفر کرد

«واشنگتن پست» از معامله احتمالی «ترامپ» با «نتانیاهو» در واشنگتن پرده برداشت

نگرانی اسرائیل از حضور نظامی مصر در صحرای سینا

وزیر اسرائیلی: یک دانه گندم هم وارد غزه نخواهد شد

ژاپن برای گفت‌وگو با ترامپ درباره تعرفه‌ها اعلام آمادگی کرد

افشاگری واشنگتن‌پست: اسرائیل به‌طور هدفمند خانه‌ها و مزارع مرزی غزه را تخریب کرده‌است

بازوی سیاسی پمپاژ ترس فعال شد

«وندال‌های» ایرانی علیه میراث و طبیعت ایران

«نق‌نوازی»! انتقاد «وطن امروز» از موزیک ویدئوی شهرام ناظری

شرارت‌های احتمالی دشمن و ظرفیت‌های پاسخگویی به آن

مدافعان جنگ

100 درصد جرایم مالیاتی سال 1403 بخشیده شد

پیش‌بینی مهم یک کارشناس از قیمت جدید دلار درسال جاری

گوناگون/ کشف دو مجسمه بزرگ در شهری سوخته

اوضاع ساحل نقره ای قبل و بعد از عید نوروز

قاره‌ای که با سرعت ناخن‌هایت رشد می‌کند؛ استرالیا در حال فرار از زمین؟

تغییرات غول یخی منظومه شمسی طی 20 سال اخیر

شاعرانه/ زنده را در زندگی قدرش بدان!

شریعتی نیاسر: در شرایط تحریم پیوستن به پالرمو، CFT و FATF پاس گل به دشمن است

ولی‌الله سیف و احمد عراقچی از همه اتهامات تبرئه شدند؛ پرونده بسته شد

واکنش عبدالله گنجی به گرای کیهان برای ترور ترامپ

عراقچی به الجزایر می‌رود

ژوزف عون: ماندن اسرائیل در جنوب لبنان وضعیت را پیچیده می‌کند

دلیل طرح بی‌سابقه ارتش اسرائیل برای ورود کمک‌ها به غزه چه بود؟

شکایت از نظامیان اسرائیلی؛ این بار در انگلستان

واکنش حماس به ادعاهای آمریکا درباره امدادگران غزه

روسیه: پرسش‌های پوتین درباره آتش‌بس پاسخ داده نشد

سازمان ملل: آب در غزه به پایان می‌رسد

رسانه عبری: نتانیاهو مانع از سفر اسموتریچ به آمریکا شد

ترامپ: بازارهای چین در حال فروپاشی است!

مقام روس: بسیاری از شرکت‌های آمریکایی درخواست بازگشت به روسیه را دارند

خوش‌رقصی عون برای آمریکا؛ رئیس‌جمهور لبنان: خلع سلاح حزب‌الله از مطالبات ما است

ترور و تذکر؛ پیامدهای ادعای کیهان برای حذف ترامپ

ماجرای تظاهرات گسترده علیه ترامپ در آمریکا و اروپا