ایران پرسمان

آخرين مطالب

آسوشیتدپرس از کاخ سفید شکایت کرد جهان ما

آسوشیتدپرس از کاخ سفید شکایت کرد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / خبرگزاری آسوشیتدپرس در ادامه بالا گرفتن نزاع میان دولت آمریکا و رسانه‌های این کشور از شکایت خود از سه مقام این دولت به اتهام سرکوب آزادی بیان خبر داد.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش داد از سه مقام دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در رابطه با ممنوع کردن شرکت خبرنگاران این خبرگزاری در رویدادهای ریاست جمهوری شکایت و از یک قاضی دادگاه فدرال آمریکا درخواست کرده جلوی این ممنوعیت‌ها علیه خبرنگارانش را بگیرد.
این در حالی است که دبیر مطبوعاتی کاخ سفید در پاسخ به این اقدام تصریح کرد: «ما آنها را در دادگاه خواهیم دید.»
این شکایت عصر جمعه در دادگاه فدرال ناحیه واشنگتن دی.سی آمریکا یعنی 10 روز بعد از آنکه کاخ سفید دسترسی خبرنگاران این خبرگزاری را محدود ساخت ثبت شد. رسیدگی به این شکایت از سوی «تِروور مک‌فادن»، از قاضی‌های انتصاب یافته به دست ترامپ صورت می‌گیرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس کاخ سفید را به «اقدام مغایر با قانون اساسی» با هدف محدود کردن آزادی بیان به این دلیل که این خبرگزاری قبول نکرده در تبعیت از حکم اجرایی دونالد ترامپ از عبارت «خلیج آمریکا» به جای «خلیج مکزیک» استفاده کرده و سبک نگارشی خود را تغییر دهد، متهم کرد.
آسوشیتدپرس در متن شکایت خود که علیه «کرولاین لویت»، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید، «سوازن وایلز»، رئیس دفتر کاخ سفید و «تیلور بودوویچ»، معاون رئیس دفتر کاخ سفید تنظیم شده تصریح داشت: «مطبوعات و همه مردم در ایالات متحده این حق را دارند که کلمات مورد استفاده خود را انتخاب کنند در حالی که هدف تلافی‌جویی از سوی دولت قرار نگیرند.»
در ادامه متن این شکایت آمده است: «این حمله هدفمند علیه استقلال ویراستاری آسوشیتدپرس و توانمندی آن در زمینه گردآوری و گزارش دادن اخبار هسته اصلی متمم نخست قانون اساسی را هدف می‌گیرد. این دادگاه باید فورا این مساله را معالجه کند. متمم نخست قانون اساسی آمریکا آزادی مطبوعات، آزادی بیان و مذهب را تضمین کرده و اینکه دولت برای هر یک از آنها مانع ایجاد کند را ممنوع می‌سازد.»
لویت گفت که خبر این شکایت را روز جمعه در حالی که از کاخ سفید به مقصد محل برگزاری «کنفرانس اقدام سیاسی محافظه‌کاران» رانندگی می‌کرده شنیده است.
او بیان کرد: «با وکلای کاخ سفید قبل از این وارد این صحنه شوم تماس گرفته تا ببینم چه چیزهایی را می‌توانم بگویم یا چه چیزهایی نمی‌توانم بگویم اما احساس ما این است که ما موضع درستی اتخاذ کرده‌ایم. ما می‌خواهیم تضمین کنیم که حقیقت و دقت در هر روز در کاخ سفید حاضر باشد.»
دولت ایالات متحده در پی تصمیم آسوشیتدپرس برای آنکه از سیاست تغییر نام این دولت در قبال خلیج مکزیک پیروی نکرده و نام جدید اعلامی برای آن یعنی «خلیج آمریکا» را به کار نبرد، دست به مجازات این خبرگزاری زده و اعلام کرد که خبرنگاران آن دیگر اجازه حضور در رویدادهای مطبوعاتی در کاخ سفید، اقامتگاه دونالد ترامپ مشهور به «مارالاگو» و همچنین پرواز در جایگاه مربوط به این خبرگزاری در هواپیمای مخصوص ریاست جمهوری ایالات متحده را نخواهند داشت.
ترامپ روز سه‌شنبه گذشته درباره این مجازات گفت: «ما می‌خواهیم آنها را تا زمانی که با نام خلیج آمریکا موافقت کنند بیرون بیندازیم.»
اخیرا 40 سازمان خبری با امضای یک نامه که از سوی انجمن خبرنگاران حوزه کاخ سفید سازماندهی شد از کاخ سفید خواستند دست از سیاستش علیه آسوشیتدپرس بردارد.
این رسانه‌ها شامل «فاکس نیوز» و «نیوزمکس» که بسیاری از مفسرانشان را طرفداران ترامپ تشکیل می‌دهند می‌شدند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1223598/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ روز مهندس

یخ‌نوردی یک فرد دارای معلولیت با در آبشار یخی آبنیک

حضور سیاه گوش‌ها در ارتفاعات تاترا

برگزیدگان جشنواره‌های خوارزمی امروز در حضور رئیس جمهور تقدیر می‌شوند

به شادی مردم اعتماد مکن برف

حضور مردم در محل مراسم تشییع سید حسن نصرالله

رزمایش مشترک فرانسه و فیلیپین در آب‌های مورد مناقشه

ابلاغ نرخ گذاری جدید نفت گاز یارانه‌ای صنایع بالادستی

تسنیم: ردپای رئیس سازمان برنامه و بودجه در التهابات ارزی

تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران

مولدسازی به خانه‌های سازمانی وزارت راه رسید

تفال/ یاری اندرکس نمی بینم یاران را چه شد

بازتاب تاریخ در فناوری‌های مدرن از دوران باستان تا عصر نوآوری

راهنمای کشف جین آستن

عراقچی خبر داد: تعامل ایران با اروپا برای رفع تحریم‌ها

قالیباف عازم بیروت شد

تذکر معنادار جمهوری اسلامی

عراقچی برای شرکت در مراسم شهید نصرالله راهی بیروت شد

انتقاد تند روزنامه همشهری از وزیر دولت پزشکیان

ترامپ: تمام پولی که در اوکراین هزینه کردیم را پس می‌گیریم

تصاویری از عزاداران شهید نصرالله در مسیر بیروت علی رغم شرایط نامساعد جوی

رسوایی جدید نتانیاهو با انتشار ویدئوی جعلی خود از طولکرم

نخست‌وزیر مجارستان: اوکراین «کشور حائل» خواهد شد

تکالیف مالیاتی بر زمین مانده!

نویسنده مشهور آمریکایی: چرا زلنسکی تسلیم فشار‌های ترامپ نشد؟

رئیس‌ جمهور آمریکا به دنبال «شاه» شدن

آخرین خبرها از وام مسکن

عقب‌نشینی سازمان بورس از تایید مجمع ایران‌خودرو

عاقبت شوخی‌های بدون‌فکر تو پمپ بنزین

توصیه‌های دکتر انوشه در بازار تاریخی کاشان!

جنگ وحشیانه مانتیس و عقرب

این ربات انسان‌نمای عجیب با 1000 عضله شبیه انسان‌ها تکان می‌خورد

کتاب سید عزیز

کدام مقامات بلندپایه ایران در مراسم شهیدان نصرالله و صفی‌الدین حضور خواهند داشت؟

لاریجانی: آمریکا و رژیم صهیونیستی سیاست را با اداره یک املاکی اشتباه گرفتند

رایزنی دیپلمات پاکستانی با ظریف

روزنامه اسرائیلی: نتانیاهو طرح ترامپ برای غزه را جدی نگرفته است

تصاویری از سنگ مزار سید حسن نصرالله

اعتراف اپوزیسیون: خارجی‌ها هم ما را جدی نمی‌گیرند!

هم‌میهن: از مذاکره هوشمندانه وشرافتمندانه ضرر نمی‌کنیم

حق سلامت ایرانیان در خطر تهدید

روایت «رسانه آمریکایی» از تنها کشوری که همچنان از اف-14 استفاده می‌کند

چه کسانی باید استیضاح شوند؟

قیمت مذاکره

پیش بینی قیمت طلا و سکه 5 اسفند 1403

روایت تجارت نیوز از بورس که قربانی سیاسی کاری مجلس شد!

رکورد تورم مواد غذایی در 32 ماه اخیر شکسته شد

فعال اقتصادی: طبقه حقوق بگیر به نفس نفس افتاده است

هنر ساخت میزهای منحصر به فرد با چوب رزین گیاهان

تحول لباس پزشکان در طول تاریخ از نگاه هوش مصنوعی