ایران پرسمان

آخرين مطالب

آیا هوش مصنوعی شریک عاطفی مناسبی است؟ اقتصاد روز

آیا هوش مصنوعی شریک عاطفی مناسبی است؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / روانشناسان مسائل اخلاقی مرتبط با روابط انسان و هوش مصنوعی از جمله پتانسیل آنها برای برهم زدن روابط انسان با انسان و ارائه توصیه‌های مضر را بررسی می‌کنند.
ایجاد روابط صمیمی و طولانی مدت با فناوری‌های هوش مصنوعی برای مردم به میزان قابل توجهی عادی شده است. مردم با همراهان هوش مصنوعی خود پیوند عاطفی برقرار می‌کنند. این موضوع تا حدی پیش رفته است که تاکنون حداقل دو نفر به دنبال توصیه هوش مصنوعی جان خود را گرفته‌اند.
به نقل از نیوز مدیکال، «دانیل شانک» (Daniel Shank)، نویسنده ارشد این مقاله و متخصص در روانشناسی اجتماعی و فناوری از دانشگاه علوم و فناوری «میزوری»(Missouri) می‌گوید: توانایی هوش مصنوعی که اکنون مانند یک انسان عمل می‌کند و وارد ارتباطات بلندمدت می‌شود، باعث دردسرهای جدیدی شده است. اگر مردم درگیر روابط عاطفی با ربات‌ها بشوند، ما به روانشناسان و دانشمندان علوم اجتماعی نیاز پیدا می‌کنیم.
به گفته محققان پیوند عاطفی یا همراهی با هوش مصنوعی در اثر داشتن مکالمات مکرر است. هوش مصنوعی از طریق هفته‌ها و ماه‌ها گفتگوهای عمیق می‌تواند به همراه قابل اعتمادی برای کاربر تبدیل شود. به نظر می‌رسد آنها کاربران یا شرکای انسانی خود را می‌شناسند و به آنها اهمیت می‌دهند و از آنجایی که این روابط می‌تواند ساده‌تر از روابط انسان با انسان به نظر برسد، محققان می‌گویند که هوش مصنوعی می‌تواند در «پویایی اجتماعی» (social dynamics) انسان تداخل ایجاد کند.
همچنین این نگرانی وجود دارد که هوش مصنوعی می‌تواند توصیه‌های مضر ارائه دهد. به گفته محققان، حتی داشتن مکالمات کوتاه مدت با هوش مصنوعی با توجه به تمایل هوش مصنوعی به داشتن توهم به معنای جعل اطلاعات و داشتن سوگیری‌های پیشین می‌تواند گمراه کننده باشد و این موضوع می‌تواند در روابط بلندمدت با هوش مصنوعی نیز مشکل‌ساز باشد.
«شانک» می‌گوید: مسئله این است که در رابطه با هوش مصنوعی، این ربات، موجودی است که مردم احساس می‌کنند می‌توانند به آن اعتماد کنند. این موجود کسی است که نشان داده‌ است که به کاربر خود اهمیت می‌دهد و به نظر می‌رسد که فرد را عمیقاً می‌شناسد و انسان بر این باور است که کسی که وی را بهتر و بیشتر می‌شناسد، توصیه‌های بهتری نیز ارائه می‌دهد.
وی افزود: اگر انسان به این دید به یک هوش مصنوعی نگاه کند، شروع به باور این موضوع خواهد کرد که آنها حامی منافع وی هستند. در حالی که درواقع آنها می‌توانند موضوعات را جعل کنند یا با توصیه‌های بسیار بدی به انسان داشته باشند.
خودکشی‌ها نمونه‌ای بارز از این تأثیرات منفی هستند، با این وجود محققان می‌گویند که این روابط نزدیک انسان و هوش مصنوعی می‌تواند افراد را در برابر سوءاستفاده، بهره‌کشی و کلاهبرداری آگاه کند.
«شانک» می‌گوید: اگر هوش مصنوعی بتواند مردم را وادار کند که به آنها اعتماد کنند، افراد دیگر می‌توانند از آن برای سوءاستفاده از کاربران استفاده کنند. این موضوع شبیه به داشتن یک مامور مخفی در وجود این چت‌بات‌ها است.
وی افزود: هوش مصنوعی در حال وارد شدن به روابط انسانی و ایجاد یک رابطه است. هدف آنها از ایجاد رابطه، اعتماد کردن انسان به آنهاست، اما در واقع وفاداری آنها نسبت به گروه دیگری از انسان‌هاست که سعی در دستکاری ذهنی کاربر دارند.
این تیم خاطرنشان کرد که اگر افراد، اطلاعات شخصی خود را در اختیار هوش مصنوعی قرار دهند، این اطلاعات می‌توانند فروخته شوند و برای سوءاستفاده از آن شخص استفاده شوند.
محققان همچنین استدلال می‌کنند که رابطه با هوش مصنوعی می‌تواند به طور مؤثرتری نسبت به «ربات‌های توییتر» یا منابع خبری دارای سوگیری برای تحت تأثیر قرار دادن نظرات و اقدامات مردم استفاده شود، اما از آنجایی که این مکالمات در حریم خصوصی انسان اتفاق می‌افتد، مهار کردن آنها بسیار دشوارتر خواهد بود.
«شانک» می‌گوید: این هوش مصنوعی‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که بسیار خوشایند و دل‌پذیر باشند. این موضوع می‌تواند منجر به تشدید مشکلات شود، زیرا آنها بیشتر از در نظر داشتن حقیقت یا امنیت، بر داشتن یک مکالمه خوب متمرکز هستند. بنابراین اگر شخصی مسئله خودکشی یا نظریه‌ توطئه را مطرح کند، هوش مصنوعی به عنوان یک شریک موافق در مورد آن صحبت خواهد کرد.
«شانک» می‌گوید: درک این فرآیند روانی می‌تواند به ما کمک کند تا از پیروی از توصیه‌های مخرب هوش مصنوعی جلوگیری کنیم. از آنجایی هوش مصنوعی بیشتر و بیشتر شبیه به انسان می‌شود، روانشناسان روز به روز برای مطالعه آن آگاه‌تر می‌شوند، اما برای کاربردی بودن نتایج خود باید تحقیقات بیشتری انجام دهیم و با فناوری همگام باشیم.
پژوهشگران خواستار تحقیقات بیشتر برای بررسی عوامل اجتماعی، روان‌شناختی و فنی هستند که افراد را در برابر تأثیر روابط عاطفی انسان و هوش مصنوعی آسیب‌پذیرتر می‌کند.
این مقاله در مجله Cell Press منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1239718/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چین دست یمن را برای عبور از بحران اقتصادی می‌گیرد

روسیه: از اصل آتش‌بس در اوکراین حمایت می‌کنیم

وقتی ترامپ سعی می کنه شعار خودش را به لاتین بگوید

مرگ حدود 4 هزار کارگر در محیط کار

رشوه هنگفت ترامپ به مردم گرینلند

لندو مجددا وام خرید کالا اعطا می‌کند: اینبار با طرح جدید وام‌کارت!

پیش بینی قیمت دلار 27 فروردین 1404

پیش بینی بورس چهارشنبه 27 فروردین 1404

جا انداختن در رفتگی دست به سبک شکسته‌بندهای چینی

حجم سنگین برف در بخش کوهسار شهرستان سلماس

کلسترول بالا می‌تواند خطرناک نباشد!

چاپ تازه «صد سال تنهایی» با ترجمه بهمن فرزانه

موضع تازه ویتکاف درمورد غنی سازی ایران

یدیعوت آحارونوت: حتی نتانیاهو هم از خطوط قرمز و نیات ترامپ در مذاکرات با ایران خبر ندارد

شایعه جنجالی درباره خودنویس طلایی در گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

پزشکیان: ساختار دولتی پاسخگوی کاهش شدت مصرف انرژی نیست

عارف: برای حل مسائل کشور به مذاکره دل نبسته‌ایم

نظر خبرنگار ارشد اکونومیست درباره سناریوهای مختلف تغییر موضع ویتکاف در رابطه با برنامه غنی‌سازی ایران

دعوت از ویتکاف برای حضور در تهران تکذیب شد

رئیس جمهور لبنان عازم قطر شد

بمباران شدید دیرالبلح در غزه توسط نیروهای اسرائیلی

تفاوت غمناک خیابان الرشید در غزه، قبل و بعد از حملات اسرائیل

شمارش معکوس برای آغاز نبرد زمینی در یمن با پوشش هوایی آمریکا

رهبر طالبان نائب پیامبر شد!

طرح ترامپ برای تبعید آمریکایی‌های مجرم به السالوادور

وزیر دفاع ایتالیا: برای من کودک فلسطینی به اندازه کودک اوکراینی ارزش دارد

فاجعه در دشت نیشابور

چهار سیگنالی که از عمان منتقل شد

ساز مخالف سکه با کاهش قیمت طلا؛ دلار به کانال 88 هزارتومانی بازگشت

بارش تگرگ در فریمان

«کندور» یک تیره پرنده از خانواده کرکس آمریکایی

لحظه شکار فوک توسط نهنگ قاتل

چرا سیارک‌های غنی از کربن به زمین نمی‌رسند؟

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

اکسیوس: ترامپ با سلطان عمان درباره ایران گفت‌وگوی تلفنی کرد

سامورایی‌ها شمشیرشان را تیز می‌کنند؛ بودجه نظامی ژاپن به 70 میلیارد دلار رسید

اردن 16 نفر را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی بازداشت کرد

اعلام مخالفت شدید مصر و کویت با کوچاندن فلسطینیان

انتقاد مفتی اعظم عمان از فشارها برای خلع سلاح مقاومت فلسطین

پاریس: تبعات طوفانی که ترامپ راه انداخته به زودی پایان نمی‌یابد

قسام: اسرائیل مستقیماً محل نگهداری اسیر اسرائیلی- آمریکایی را بمباران کرد

ورود ممنوع مالدیو برای اسرائیلی‌ها

مذاکرات مدعی اروپایی پیدا کرد

رکوردشکنی نفتی ایران در دل تحریم‌ها

از طبری تا کرسنت

افت شاخص تولید و فروش بخش صنعت در اسفند ماه 1403

کارت سوخت چه کسانی در سال 1404 باطل می‌شود؟

مصرف سالانه 80 میلیارد مترمکعب آب در کشاورزی

تصاویری خیره کننده از موج سواری در بزرگترین و ترسناک ترین امواج دریا

اهمیت اقامه نماز خصوصا در اول وقت