چین دست یمن را برای عبور از بحران اقتصادی میگیرد
اقتصاد روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - فارس / در حالی که آمریکا هر گونه کمک به مردم یمن را متوقف کرده پکن اعلام کرد که محصولات یمنی را برای ورود به بازارهای چین از پرداخت تعرفههای گمرکی معاف کرده است.
شاو چنگ، سرپرست موقت سفارت چین در یمن، از آغاز اجرای تصمیم معافیت محصولات یمن از پرداخت عوارض گمرکی در بازار چین خبر داد.وی در گفتگو با رسانهها، این تصمیم را نشاندهنده تعهد چین به تقویت روابط اقتصادی با یمن دانست.شاو چنگ تأکید کرد که این تصمیم شامل مجموعه وسیعی از صادرات یمن میشود، با تمرکز ویژه بر محصولات شیلاتی که میتوانند تبادل تجاری بین دو کشور را تقویت کنند. او توضیح داد که بازار چین به روی محصولات یمنی بدون هیچگونه محدودیت گمرکی گشوده میشود، و این فرصت را به شرکتها و صادرکنندگان یمنی میدهد تا از ظرفیتهای بزرگ دومین اقتصاد بزرگ جهان بهرهبرداری کنند.
بازار

این خبر در مراسم جشن 69 سالگی روابط دیپلماتیک یمن و چین اعلام شده است، روابطی که با وجود شرایط دشوار یمن، شاهد پیشرفت چشمگیری بوده است. سفیر چین در یمن همچنین اشاره کرد که بیش از 100 پروژه چینی پس از پایان جنگ(تجاوز نظامی ائتلاف سعودی به یمن) آماده بازگشت به فعالیت هستند که این امر نشاندهنده تعهد پکن به حمایت از بازسازی و توسعه یمن است. به گزارش رسانه الثوره یمن در چین بیش از 30 هزار یمنی زندگی میکنند که از این تعداد 6 هزار نفر دانشآموز هستند، که این امر عمق روابط بین دو ملت را نشان میدهد. این گام جدید یک انگیزه قوی برای اقتصاد یمن فراهم کرده و فرصتی استثنایی برای صادرکنندگان یمنی برای ورود به یکی از بزرگترین بازارهای جهانی بدون هیچگونه موانع گمرکی به شمار میآید. چین اعلام نکرده که محدودیتی برای معاملات تجاری با دولت صنعاء یا دولت عدن دارد و از همین رو آماده است تا روابط اقتصادی خود را با هر دو طرف گسترش دهد.

در حالی که در یمن روند تحریم کالاهای کشورهای حامی اشغالگری اسرائیل شدت یافته و وضعیت در دریای سرخ همچنان برای اسرائیل و حامیانش بحرانی است، نگاهها به چین و نقش آن در آینده منطقه جلب شده است، به ویژه با توجه به تشدید بحرانها در پی حملات اسرائیل به غزه. چین در حال برنامهریزی برای گسترش نفوذ تجاری خود در یمن است و به دنبال استفاده از موقعیت استراتژیک یمن در مسیر یک کمربند و یک جاده(جاده ابریشم) است، که میتواند نقش کلیدی در بازسازی اقتصادی این کشور ایفا کند. یمن برای تأمین نیازهای خود از کالاهای مصرفی و غذایی عمدتاً به واردات وابسته است، و چین بزرگترین شریک تجاری این کشور است. حجم تبادل تجاری میان دو کشور بیش از چهار میلیارد دلار در سال است. تجارت خارجی یمن به طور عمده به دلیل تجاوز نظامی سعودی آسیب دیده است، به طوری که ارزش صادرات کالاها حدود 80٪ کاهش یافته و واردات نیز نسبت به سطوح پیش از سال 2015 حدود 20٪ کاهش داشته است. همچنین، کسری تراز تجاری افزایش یافته است، به طوری که طبق آخرین دادههای تجاری منتشر شده در سال 2020، از حدود 3.9 میلیارد دلار در سال 2014 به بیش از 6 میلیارد دلار افزایش یافته است.

روابط چین و یمن از دورانهای دور و در تاریخ با تبادل تجاری و فرهنگی گسترش یافته است. در دوران امپراتور چینی چو دی، سفرهای دریایی مسلمان چینی، «چنگ هه»، به یمن رسید و در سال 1416 میلادی به بندر عدن وارد شد. این روابط ادامه یافت و با ارسال چندین هیئت یمنی به چین در دوره سلسله مینگ، تجارت ابریشم، بخور و لبان با چین برقرار شد. یادبود چنگ هه در عدن، هنوز شاهدی بر این روابط پایدار است.ارتباطات سیاسی و دیپلماتیک یمن در سال 1956 میلادی از نخستین کشورهایی بود که جمهوری چین را به رسمیت شناخت. چین نیز از اولین کشورهایی بود که جمهوری یمن را به رسمیت شناخته و از آن زمان تاکنون در حمایت از دولت قانونی یمن، همواره در صحنههای بینالمللی در کنار این کشور ایستاده است. همکاریهای اقتصادی و توسعهایچین همواره در پروژههای توسعهای در یمن نقش برجستهای ایفا کرده است. یکی از اولین پروژههای مهم، ساخت جاده صنعاء - الحدیده بود که به همت متخصصان چینی انجام شد. همچنین، پروژههایی همچون ساخت ساختمان وزارت خارجه یمن، پل «دوستی چینی یمنی»، بیمارستان دوستی یمن و چین، و کارخانههای نساجی در صنعاء و عدن از دیگر نمونههای همکاریهای چین و یمن در زمینه توسعه زیرساختها و خدمات بهداشتی است. آینده روابط دو کشوربا وجود چالشهای کنونی در یمن، روابط دو کشور همچنان مستحکم است. چین در تلاش است تا با تقویت همکاریها در زمینههای مختلف، به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی یمن کمک کند. این کشور تأکید دارد که در صورت دستیابی به صلح پایدار، یکی از اولین کشورهایی خواهد بود که در فرآیند بازسازی یمن مشارکت خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1240774/