ایران پرسمان

آخرين مطالب

تصمیم عجیب ترامپ برای ذخیره فلزات اعماق دریا برای مقابله با چین اقتصاد روز

تصمیم عجیب ترامپ برای ذخیره فلزات اعماق دریا برای مقابله با چین
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / «فایننشال تایمز» امروز (شنبه) به نقل از افرادی آگاه خبر داد که دولت «دونالد ترامپ» در حال تهیه پیش‌نویس یک فرمان اجرایی است تا امکان ذخیره‌سازی فلزات اعماق دریا را برای مقابله با چین فراهم کند.
به گزارش رویترز، روزنامه «فایننشال تایمز» به نقل از افرادی مطلع از این موضوع گزارش داد که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا این اقدام را برای مقابله با سلطه چین بر زنجیره‌های تامین مواد معدنی مورد استفاده در باتری و عناصر خاکی کمیاب برنامه‌ریزی کرده است.
فایننشال تایمز افزود که بر اساس این برنامه‌های دولت آمریکا، در صورت درگیری با چین که ممکن است واردات فلزات و عناصر خاکی کمیاب را محدود کند، این ذخایر قرار است «مقادیر زیادی [از فلزات] را در خاک آمریکا آماده و قابل دسترس کند تا در آینده مورد استفاده قرار گیرند».
طبق این گزارش، چین هفته گذشته در واکنش به بسته تعرفه‌ای ترامپ، برخی از عناصر خاکی کمیاب را تحت محدودیت‌های صادراتی قرار داد؛ اقدامی که ممکن است دسترسی آمریکا به مواد معدنی حیاتی برای تولیداتی از جمله تلفن‌های هوشمند و باتری‌های خودروهای برقی را قطع کند.
به نوشته فایننشال تایمز، این ذخایر به عنوان بخشی از تلاش گسترده‌تر برای تسریع برنامه‌های استخراج معادن در اعماق دریا تحت قوانین ایالات متحده و همچنین ایجاد ظرفیت فرآوری این مواد در داخل خاک این کشور در نظر گرفته می‌شود.
بازار
بر اساس این گزارش، چین حدود 90 درصد از عناصر خاکی کمیاب تصفیه‌شده جهان را تولید می‌کند؛ 17 عنصر که در صنایع دفاعی، خودروهای برقی، انرژی پاک و صنعت الکترونیک کاربرد دارند.
ایالات متحده نیز بیشتر عناصر خاکی کمیاب مورد نیاز خود را وارد می‌کند که عمده آن از چین تامین می‌شود.
دولت چین پیشتر در پاسخ به تعرفه‌های رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد که تعرفه‌های مشابهی را بر کالاهای وارداتی از آمریکا اعمال خواهد کرد و صادرات برخی مواد حیاتی مانند خاک‌های کمیاب را محدود خواهد کرد. این خاک‌ها و عناصر نادر مانند لیتیوم و گالوانیوم نقش مهمی در صنایع فناوری و باتری‌های خودروهای برقی و تلفن‌های همراه دارند. در همین راستا، چین همچنین واردات برخی محصولات کشاورزی از آمریکا را متوقف کرده است.
دونالد ترامپ دوم آوریل 2025 برابر با 13 فروردین 1404 تعرفه جهانی 10 درصدی «پایه» را بر تمامی کالاهای وارداتی به ایالات متحده، در روزی که «روز آزادی» نامیده می‌شود، اعلام کرد.
ترامپ یک هفته بعد در 9 آوریل، در عقب نشینی از جنگ تجاری خود با جهان اعلام کرد که اعمال تعرفه را به مدت 90 روز به حالت تعلیق در می‌آورد اما اقدامات تقابلی با چین و نرخ تعرفه‌ها بر کالاهای وارداتی این کشور به خاک آمریکا را به 125 درصد افزایش می‌دهد.
پس از آن کاخ سفید اعلام کرد که کالاهایی که از چین وارد آمریکا می شوند، اکنون دستکم 145 درصد تعرفه دارند. تعرفه «متقابل» 125 درصدی که ترامپ علیه چین اعلام کرد، علاوه بر تعرفه 20 درصدی است که قبلاً اعمال شده بود.
دولت پکن در واکنش به اقدام واشنگتن در وضع تعرفه‌های سنگین علیه پکن، 6 شرکت آمریکایی را در فهرست نهادهای غیرقابل اعتماد قرار داد و هم‌زمان تلاش‌های دیپلماتیک خود را برای تقویت همکاری‌های اقتصادی با اتحادیه اروپا و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا «آسه‌آن» افزایش داد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1239580/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طلای جهانی اندکی ارزان شد

بخش کشاورزی معاف از پرداخت هرگونه مالیات

ناترازی انرژی، ترمز تولید خودرو را کشید

هدف گذاری بیمه دی برای جهش بزرگ در سال 1404

طنز؛ برخورد با مفسدین کوچک و بزرگ!

یک شهاب سنگ باستانی آخرین زمان جاری بودن آب در مریخ را فاش کرد

«کهکشان‌ها، کو زمینم؟»؛ دکلمه‌ای از حسین پناهی

اولیانوف: دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا در وین برگزار نمی‌شود

رئیس جمهور در ماه آینده به استان کرمانشاه سفر خواهد کرد

واکنش انگلیس به مذاکرات ایران و آمریکا

حماس: فشار نظامی اشغالگران علیه غزه یک قمار ازپیش‌باخته است

سرمقاله هم میهن/ آنان که شنبه‌شب نخوابیدند

«نوسانات ساختگی»؛ واکنش «کیهان» به کاهش قیمت دلار پس از مذاکرات

خلف وعده دولت درباره سود بازرگانی خودرو؛ تثبیت عوارض100 درصدی

استفاده از سود سهام عدالت برای پروژه‌های نیمه‌تمام استان‌ها

بازدید رئیس کل بیمه مرکزی از بیمه دی کرمانشاه/ تأکید بر توسعه خدمات بیمه‌ای در منطقه

وقتی فروشگاه برج ترامپ هم محصولات چینی می‌فروشد!

سرقت از یک جواهرفروشی در لس‌آنجلس!

این قارچ حاوی تلخ‌ترین ماده شناخته شده برای بشر است

موسویان: دو ساعت مذاکره مثبت ایران و آمریکا موجب شد ارزش پول ملی حدود 20 درصد افزایش یابد

واکنش یک نماینده مجلس به اظهارات رسایی: چرا دروغ می‌گویید؟

توضیحات آشنا درباره توییت جنجالی؛ تعلق خاطر من به انقلاب، امام و رهبری نه قابل انکار است و نه قابل برگشت

اقدام بی‌سابقه الجزایر علیه فرانسه

ترامپ: بایدن اگر یک «جو» عقل داشت، اجازه شروع جنگ اوکراین را نمی‌داد

سرمقاله سازندگی/ تخریب هاشمی؟

ترامپ اهل معامله است نه تعهد

پیش‌بینی طلای 3500 دلاری تا پایان سال 2025

نخستین جلسه شورای مدیران مدیران بنیاد گیلان برگزار شد

حکمت/ بزرگترین گناه انسان

گردشگری/ هفتمین روستای شگفت انگیز جهان در استان خراسان جنوبی!

ورود 25 ماهواره ایرانی به مدار لئو/ایران در آستانه پرتاب ماهواره مخابراتی به مدار ژئو تا سال 1405

«عطار نیشابوری»، صدای مشترک روح بشری در تمام دوران‌هاست

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مذاکرات عمان و گامی مهم به سمت تصمیم‌گیری‌های حیاتی

اتصال حدود 115 هزار مشاور املاک به سامانه کاتب

تقویم تاریخ/ روز بزرگداشت ادیب و عارف شهیر «شیخ فرید الدین عطار نیشابوری»

تفال/ حال دل با تو گفتنم هوس است

پژوهشگران از آب دریا بتن ساختند

شناسایی کتیبه‌ای شاعرانه به فارسی و عربی در بنگلادش

تقدیر وزیر خارجه امارات از ایران به‌خاطر ورود به گفتگوی غیرمستقیم با آمریکا

توضحیات آشنا درباره توییت جنجالی؛ تعلق خاطر من به انقلاب، امام و رهبری نه قابل انکار است و نه قابل برگشت

صالحی: امکان درگیری آمریکا با ایران را بسیار ضعیف می‌بینم

خیز اپوزیسیون ترکیه؛ 10 میلیون امضا علیه اردوغان

وزیر خارجه آلمان: در غزه به آتش‌بس قاطع نیاز داریم

ترامپ: تعرفه‌های جدید در راه است

سرمقاله خراسان/ عطار، فراتر از مرزهای فرهنگی

زمان واریز اعتبار کالابرگ دهک‌های 4 تا 7 اعلام شد

ایران در آستانه پرتاب ماهواره مخابراتی به مدار ژئو تا سال 1405

ترامپ: بزودی درباره ایران تصمیم می‌گیریم

شنیده‌های خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال از زمان سفر گروسی به تهران و مکان دور بعد مذاکرات

گزارش ویتکاف به ترامپ از محتوای مذاکرات/ آکسیوس: دور بعدی مذاکرات در رُم برگزار می‌شود