ایران پرسمان

آخرين مطالب

پژوهشگران از آب دریا بتن ساختند اقتصاد روز

پژوهشگران از آب دریا بتن ساختند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /پژوهشگران آمریکایی با افزودن دی‌اکسید کربن به یک ماده ماسه‌مانند توانستند آن را از آب دریا استخراج کنند و برای ساخت بتن پایدارتر مورد استفاده قرار دهند.
یک ماده الهام‌گرفته از صدف دریایی که دی‌اکسید کربن را از بین می‌برد، می‌تواند بتن را پایدارتر کند. فرآیند ساخت این ماده شامل شکافت آب دریا با استفاده از دی‌اکسید کربن و الکتریسیته است و می‌توان از آن به منظور تولید هیدروژن برای سوخت استفاده کرد تا مزیت بیشتری به این روش اضافه شود.
به نقل از ادونسد ساینس نیوز، «الساندرو روتا لوریا»(Alessandro Rotta Loria) دانشیار «دانشگاه نورث‌وسترن»(Northwestern University) و سرپرست این پژوهش گفت: این پژوهش یک روش جدید را برای جذب، تبدیل و ذخیره دی‌اکسید کربن به شکل مواد معدنی جامد معرفی می‌کند که می‌توان آنها را به عنوان مواد تکمیلی در بتن گنجاند. این روش یک جایگزین را برای ذخیره دی‌اکسید کربن در بستر اعماق اقیانوس یا سازندهای زمین‌شناسی فراهم می‌کند که در تلاش برای کربن‌زدایی صورت می‌گیرد.
فرآیندی که این ماده ساختمانی را ایجاد می‌کند، مشابه فرآیند کانی‌سازی طبیعی است که طی آن صدف‌های دریایی از کربنات کلسیم در اقیانوس‌ها ساخته می‌شوند. این کربنات کلسیم به طور طبیعی در محیط‌های دریایی تشکیل می‌شود. لوریا توضیح داد: این پژوهش از طریق تسهیل واکنش یون‌های آب دریا با دی‌اکسید کربن برای تولید مواد معدنی جامد، فرآیند مذکور را به صورت الکتروشیمیایی تکرار می‌کند.
در سال‌های اخیر، پژوهش‌های بسیاری بررسی کرده‌اند که آیا تا وقتی برق مورد استفاده از یک منبع تجدیدپذیر به دست بیاید، تقسیم مولکول‌های آب با استفاده از الکتریسیته می‌تواند منبع خوبی برای دست‌یابی به هیدروژن سبز باشد. اگرچه این کار با چالش‌های فنی بیشتری مانند مشکل خوردگی همراه است اما تقسیم آب دریا برای تولید هیدروژن اهمیت ویژه‌ای را به ویژه در مناطقی با منابع محدود آب شیرین به همراه دارد.
هنگامی که الکترولیز روی آب دریا انجام می‌شود، هم گاز هیدروژن و هم گاز اکسیژن یا کلر را تشکیل می‌دهد. هم‌زمان، رسوبات معدنی مانند کربنات کلسیم و هیدروکسید منیزیم درون محلول رسوب می‌کنند. لوریا و گروهش در مقاله پژوهش خود نوشتند: این رسوبات اغلب به عنوان محصولات جانبی انرژی نادیده گرفته می‌شوند. با وجود این، آنها پتانسیل استفاده‌نشده‌ای را به عنوان منابع ساخت‌وساز، تولید و اصلاح محیط زیست دارند.
اگر دی‌اکسید کربن بیشتری به فرآیند الکتروشیمیایی اضافه شود، حتی تعداد بیشتری از این مواد معدنی تولید می‌شود و در عین حال، امکان ذخیره دی‌اکسید کربن آلاینده را از جو فراهم می‌کند.
پژوهشگران دریافتند که تغییر عواملی مانند ولتاژ الکتریکی، سرعت جریان، زمان و مدت تزریق دی‌اکسید کربن به واکنش می‌تواند خواص مواد به‌دست‌آمده را تغییر دهد؛ اگرچه آنها هنوز ترکیب شیمیایی یکسانی دارند. به عنوان مثال، این کار می‌تواند مواد را متخلخل‌تر، پوسته‌پوسته‌تر یا متراکم‌تر کند.
لوریا توضیح داد: با افزایش پی‌اچ آب دریا به صورت الکتروشیمیایی، یون‌های محلول به شکل مواد معدنی جامد رسوب می‌کنند و دی‌اکسید کربن را به طور دائمی جدا می‌سازند.
ماسه و شن حدود 60 تا 70 درصد از ترکیب بتن را تشکیل می‌دهند. این مواد معمولا از منابع طبیعی مانند کوه‌ها، بستر رودخانه‌ها، سواحل و بستر اقیانوس‌ها گرفته می‌شوند که می‌تواند از راه‌های گوناگون به محیط زیست آسیب بزند. از جمله این آسیب‌ها می‌توان به از دست دادن تنوع زیستی و اکوسیستم - خواه در خشکی و خواه در دریا – اشاره کرد. همچنین، استخراج شن و ماسه می‌تواند به فرسایش سواحل و رودخانه‌ها و کاهش جریان رسوب در دلتاها و مصب‌ها منجر شود که احتمال وقوع سیل را افزایش می‌دهد.
اگر روش لوریا و همکارانش در مقیاس بزرگ‌تر با موفقیت اجرا شود، تولید مواد شن‌مانند و پایدار برای ساخت بتن را امکان‌پذیر خواهد کرد. لوریا گفت: افزایش مقیاس این فرآیند به لطف بهینه‌سازی شرایط واکنش، مصرف انرژی و طراحی رآکتور امکان‌پذیر است که همگی آنها محرک‌های کلیدی این نوآوری هستند.
با وجود این، لوریا اذعان داشت که کاهش هزینه‌ها می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. وی افزود: این فرآیند نسبت به روش‌های سنتی تامین مصالح، گران‌تر است اما می‌توان آن را به‌ عنوان یک راهبرد رقابتی جداسازی کربن در نظر گرفت که به طور هم‌زمان مواد ارزشمندی را تولید می‌کند.
این که آیا این روش الکتروشیمیایی برای تولید مواد مهم سازنده سیمان و بتن به طور گسترده مورد استفاده قرار خواهد گرفت یا خیر، هنوز نامشخص است اما لوریا و گروهش برای ارزیابی پتانسیل تجاری‌سازی این روش، با یک شرکت جهانی مصالح ساختمانی موسوم به «سمکس»(Cemex) کار می‌کنند که مقر آن در مکزیک است. لوریا در پایان گفت: در حال حاضر تلاش برای بهینه‌سازی بیشتر این فناوری با هدف نهایی افزایش مقیاس آن ادامه دارد.
این پژوهش در مجله «Advanced Sustainable Systems» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1240088/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساز مخالف سکه با کاهش قیمت طلا؛ دلار به کانال 88 هزارتومانی بازگشت

بارش تگرگ در فریمان

«کندور» یک تیره پرنده از خانواده کرکس آمریکایی

لحظه شکار فوک توسط نهنگ قاتل

چرا سیارک‌های غنی از کربن به زمین نمی‌رسند؟

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

اکسیوس: ترامپ با سلطان عمان درباره ایران گفت‌وگوی تلفنی کرد

سامورایی‌ها شمشیرشان را تیز می‌کنند؛ بودجه نظامی ژاپن به 70 میلیارد دلار رسید

اردن 16 نفر را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی بازداشت کرد

اعلام مخالفت شدید مصر و کویت با کوچاندن فلسطینیان

انتقاد مفتی اعظم عمان از فشارها برای خلع سلاح مقاومت فلسطین

پاریس: تبعات طوفانی که ترامپ راه انداخته به زودی پایان نمی‌یابد

قسام: اسرائیل مستقیماً محل نگهداری اسیر اسرائیلی- آمریکایی را بمباران کرد

ورود ممنوع مالدیو برای اسرائیلی‌ها

مذاکرات مدعی اروپایی پیدا کرد

رکوردشکنی نفتی ایران در دل تحریم‌ها

از طبری تا کرسنت

افت شاخص تولید و فروش بخش صنعت در اسفند ماه 1403

کارت سوخت چه کسانی در سال 1404 باطل می‌شود؟

مصرف سالانه 80 میلیارد مترمکعب آب در کشاورزی

تصاویری خیره کننده از موج سواری در بزرگترین و ترسناک ترین امواج دریا

اهمیت اقامه نماز خصوصا در اول وقت

کشف تاریخی اخترشناسان: جهان هستی در حال چرخش است

خبرهایی از نمایشگاه کتاب تهران

محکومیت تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی توسط بقائی

نامه 150 نماینده به آملی لاریجانی برای رد سی‌اف‌تی و پالرمو

ویتکاف: هر توافقی به این معنی است که ایران باید غنی سازی هسته‌ای و برنامه تسلیحاتی خود را متوقف و حذف کند

درخواست فوری چین از آمریکا

ترامپ باز هم به جنگ آب و هوا رفت!

پرواز بمب‌افکن‌های آمریکایی در آسمان کره و هشدار به پیونگ‌یانگ

بن گویر: رئیس شین‌بت می‌توانست مانع حمله 7 اکتبر شود

عزم ترامپ برای مبارزه با علم!؛ پول دانشگاه هاروارد بلوکه شد

ادعای اسرائیل درباره ترور فرمانده عملیات ویژه حزب‌الله در جنوب لبنان

خودداری آمریکا از امضای بیانیه مشترک گروه 7 علیه روسیه

ارتش آمریکا کوچک می‌شود

نسخه متفاوت با خاتمی و ناطق‌نوری

سیلی محکم پایتخت به «برادران لیلا»

نوبل سوءاستفاده از خاک هرمز به ماساژورها رسید

ایران لیبی نیست

وزیر نیرو: اصلاح اقتصادی لازمه حل مشکل ناترازی است

وزیر ارتباطات: اجرای پروژه جی‌نف، کلید اصلی تحقق دولت الکترونیکی است

روایت تجارت نیوز از سراب واردات بنزین سوپر

لحظه هولناک خارج شدن اتوبوس از مسیر جاده

گوناگون/ این تست آزاردهنده ترین ویژگی شخصیتی تان را آشکار می‌کند!

تفاوت قطار سریع السیر و عادی در چین

تصاویری زیبا از قوچ اوریال در پارک ملی گلستان

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

اکونومیست: ترامپ با توافقی که به ایران اجازه غنی‌سازی بدهد، مشکل ندارد

واکنش امیرحسین ثابتی به بیانات امروز رهبر انقلاب درباره مذاکرات عمان

واکنش کرملین به ادعای انتقال اورانیوم غنی شده ایران به روسیه