ایران پرسمان

آخرين مطالب

رونمایی از اولین نمایشگر هولوگرافی سه‌بُعدی تعاملی جهان دانش و فناوری

رونمایی از اولین نمایشگر هولوگرافی سه‌بُعدی تعاملی جهان
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /گروهی از مهندسان اسپانیایی اولین هولوگرام سه‌بعدی جهان را ایجاد کرده‌اند که می‌توان با آن تعامل فیزیکی داشت.
شاید در برخی فیلم‌های علمی-تخیلی دیده باشید که یک بازیگر، عناصر هولوگرافی سه‌بعدی مجازی را با دستان خود مدیریت می‌کند، آنها را به اطراف حرکت می‌دهد، می‌گیرد، تکان می‌دهد یا پرت می‌کند.
با اینکه ما هنوز به این موفقیت با این سطح از قابلیت دستکاری نرسیده‌ایم، این فناوری هنوز هم بسیار نوآورانه است و اکنون گروهی از مهندسان اسپانیایی اولین هولوگرام سه‌بعدی جهان را ایجاد کرده‌اند که می‌توان با آن تعامل فیزیکی داشت.
به نقل از نیو اطلس، هولوگرام‌ها عموماً با استفاده از نمایشگرهای حجمی ساخته می‌شوند، به این معنی که تصاویر در ارتفاعات مختلف نزدیک به سه هزار بار در ثانیه بر روی سطح نوسانی سفت و سختی به نام دیفیوزر(diffuser) پخش می‌شوند و ظاهر یک جسم سه‌بعدی را بدون نیاز به عینک یا هدست مخصوص نشان می‌دهند.
دیفیوزر به قدری سریع حرکت می‌کند که عمدتاً برای چشم انسان نامحسوس است. نکته مهم این است که در ثانیه‌ای که سعی می‌کنید با هولوگرام تعامل داشته باشید، ممکن است یک انگشت خود را از دست بدهید یا اینکه دستگاه را خراب کنید.
دکتر الودی بوزبیب(Elodie Bouzbib)، از دانشگاه دولتی ناوارا(Navarra) و همکارانش یک راه حل ساده ایجاد کردند و آن، استفاده از نوارهای الاستیک بود.
اگرچه ممکن است این راهکار، دم دستی و ساده به نظر برسد، اما توسعه نوارهای الاستیکی که بتوانند تصاویر را نمایش دهند، کار دشواری است.
این تیم، انواع مواد و نوارها را از نظر خاصیت ارتجاعی و حفظ شکل اولیه پس از کشیده شدن و خواص نوری آنها آزمایش کرد.
«نوارهای الاستیک» همان چیزی است که آنها به عنوان مناسب‌ترین ماده برای ایجاد سیستم خود به نام فلکسی‌ول(FlexiVol) انتخاب کردند، اما آنها دقیقاً نوع نوار الاستیک مورد استفاده را مشخص نکردند.
کاربران با استفاده از ژست‌هایی که قبلاً با صفحه لمسی تلفن خود به آنها عادت کرده‌اند، مانند کشیدن انگشت، لمس برای انتخاب و موارد دیگر می‌توانند به طور مؤثر این اشیاء هولوگرافیک را از طریق پخش کننده الاستیک کنترل و دستکاری کنند.

ایران پرسمان


محققان برای تأیید این مفهوم، سه آزمایش را با 18 شرکت‌کننده انجام دادند که یک ماوس سه‌بعدی را در برابر FlexiVol قرار دادند و شامل انتخاب یک شیء، ردیابی یک شیء و اتصال (جایی که کاربر باید یک شیء را در یک شیء دیگر قرار می‌داد) بود.
در آزمایش انتخاب، کاربران در انتخاب و لمس یک توپ با انگشتان خود سریعتر از ماوس سه‌بعدی عمل کردند. توانایی ردیابی نیز تقریباً با سرعت یکسان انجام شد، اما هنگام همپوشانی مسیرهای ردیابی بین دو روش و مقایسه آنها، سوژه‌های FlexiVol در ردیابی بسیار دقیق‌تر بودند.
اگرچه نمونه مورد آزمایش فقط شامل 18 نفر بود، اما 94 درصد از آنها گفتند که در مقایسه با استفاده از ماوس سه‌بعدی حس بهتری داشتند و 67 درصد نیز از دقت بیشتر این سیستم تعریف کردند. آنها روش دسترسی از طریق FlexiVol را دقیق‌تر، طبیعی‌تر و کمتر خسته کننده توصیف کردند.
دکتر بوزبیب می‌گوید اکنون به دنبال بهبود بیشتر طراحی با استفاده از امواج فراصوت متمرکز یا رشته‌های رسانا برای شبیه‌سازی بازخورد لمسی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1239358/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهبرد جامع دولت برای رفع ناترازی‌ها با محوریت کاهش شدت مصرف انرژی

در رأس امور/ گفتگوی صریح با نایب رئیس کمیسیون انرژی؛ از مافیای قاچاق سوخت و بابک زنجانی تا فساد در قراردادها

جزئیات سقف اجاره مسکن اعلام شد

روایت تسنیم از پشت‌پرده ناهماهنگی در تعیین عوارض واردات خودرو

خانواده‌های شهدا و ایثارگران ذخایر ارزشمند نظام جمهوری اسلامی ایران هستند/ باید از ظرفیت نخبگان ایثارگری استفاده شود

هجوم ملخ‌ها به روستای چاه‌زول خواف

استخراج طلا از CPU !

دیلمان در بهار سفید پوش شد

جروزالم‌پست: اعلام خبر مذاکره ایران و آمریکا در کاخ سفید ضربه‌ای دردناک به نتانیاهو بود

اسلامی: اراده کردیم در راستای بیانیه‌ مشترک مارس 2023 با آژانس موارد باقیمانده را دنبال کنیم

نظر بخشایش اردستانی درخصوص مذاکرات و احتمال بازگشایی سفارتخانه‌ها

توضیح وزارت خارجه روسیه درباره اهداف سفر عراقچی به مسکو

واعظی: هاشمی در سال 88 کاندیداتوری خاتمی را به میرحسین ترجیح می‌داد

نیویورک‌تایمز: اروپا در جریان مذاکرات ایران و آمریکا نبود

درخواست «ژاله آموزگار» از مسئولان: باید تلاش کرد که متخصصان، استادان و دانشجویان در ایران بمانند

انتقاد نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس از ناهماهنگی‌ها در دولت شهید رئیسی

تحلیلگر آمریکایی مطرح کرد: مصائب وجودِ یک احمق در قدرت!

خبرنگار اسرائیلی: در تیم ترامپ بر سر مذاکره با ایران چه می‌گذرد

سرمقاله وطن امروز/ باتلاق تحریم‌ها؛ پای اروپا در گل فرو رفت

دلیل لغو افتتاح 100مگاواتی نیروگاه‌های تجدیدپذیر اعلام شد

سازمان هواپیمایی: ایرلاین‌ها نیاز قطعاتی خود را اعلام کنند

زیبایی‌های ترکمن صحرا دلتان را می‌برد

رباتی که خوراکی است!

رئیس شورای عالی استان‌ها: هر دو جریان سیاسی در مورد مذاکرات به دولت اجازه و فرصت بدهند

اختصاص 30 همت اعتبار برای اجرای برنامه پزشک خانواده در مرحله اول

ورود امیر قطر به مسکو

سران اتحادیه اروپا به دنبال ارتباط مستقیم با ترامپ هستند

سرمقاله جوان/ ضرورت نگاه واقع بینانه به مذاکرات غیرمستقیم

طلای جهانی در مسیر صعود ماند

ثبت تصاویری از یک خرس و سه توله‌اش در ارتفاعات کهگیلویه و بویراحمد

طوفان وحشتناک دیشب در مکه

هرکه را جامه ز عشقی چاک شد!

اکونومیک تایمز: عراقچی به هند سفر می‌کند

اظهارات گروسی درخصوص راستی‌آزمایی توسط آژانس؛ من این افق را می‌بینم که مذاکرات با نتیجه مثبت خاتمه پیدا کند

رئیس ستاد بزرگداشت شهید جمهور و دیگر شهدای خدمت منصوب شد

نرخ بهره بین بانکی رشد کرد

شهدا ستاره‌های فروزانی هستند که در مسیر زندگی انسان قرار گرفتند/ همه باید از مکتب شهید سلیمانی الگوگیری کنند

آبشار Weekacura در اندونزی

روایتی از اراده مردم ایران در دفاع از کشور در طول تاریخ

بازیافت طلا با پنیر امکان‌پذیر شد

برنامه‌های روز سعدی و استانداردسازی سعدیه

مضمون پیام کتبی رهبر انقلاب به پوتین از زبان عراقچی

گروسی: سفر به تهران با هدف حمایت از تلاش‌های ایران و آمریکا برای دستیابی به توافقی پایدار است

اظهارات خصمانه سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی علیه ایران

هشدار معاون دفتر رئیس جمهور: اگر توازن میان هویت ملی و قومی رعایت نشود، به چالش تبدیل خواهد شد

حضور وزیر دفاع عربستان در تهران؛ سرلشکر باقری از بن‌سلمان استقبال کرد

ستاره هالیوود: آماده سفر به روسیه به عنوان «سفیر صلح» هستم

سرمقاله جام جم/ سفر گروسی، مکمل مذاکرات ایران و آمریکا

سرمقاله شرق/ سرمایه‌گذاری یا سرمایه‌سوزی

بازار کم نوسان سکه و طلا؛ دلار در کانال 86 هزار تومان قرار گرفت