ایران پرسمان

آخرين مطالب

تحلیلگر آمریکایی مطرح کرد: مصائب وجودِ یک احمق در قدرت! اقتصاد روز

تحلیلگر آمریکایی مطرح کرد: مصائب وجودِ یک احمق در قدرت!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«نتیجه سیاست‌های ترامپ این شده که می‌بینیم یک توازن ولو ناقص در جهان، با هرج و مرج و عدم قطعیت جایگزین شده است. کیفیت زندگی به شدت اُفت کرده و گویی یک احمق همه کاره شده است. فردی که پُر از هیاهو و خشم است، اما هیچ چیزی برای عرضه کردن ندارد. این احمق اکنون حاکم آمریکا است و البته که دستیاران نالایقش که توسط ترامپ در مناصب قدرت جای گرفته‌اند نیز زمام امور را به دست گرفته‌اند.»
"والتر کلمنز، استاد علوم سیاسی در دانشگاه بوستون- هیل| "توماس هابز"، یکی از نخستین متفکران سیاسی مدرن، در کتاب مشهور خود با عنوان "لویاتان" (منتشر شده در سال 1651) استدلال کرد که مردم به یک حاکم قدرتمند نیاز دارند تا آن‌ها را از زندگی در "وضعیت طبیعی" که در قالب آن قانون جنگل حاکم است و زندگی همراه با انزوا، عدم‌کیفیت، بی رحم و کوتاه است، نجات دهد.
هابز معتقد بود که بدون یک دولت قدرتمند، انسان‌ها در هرج و مرجِ وحشیانه‌ای زندگی خواهند کرد که در قالب آن شاهد وضعیت "جنگِ همه علیه همه" خواهیم بود. در قالب زندگی در وضعیت طبیعی یا زندگی با قوانین جنگل، افراد از هر اهرمی برای تضمین بقای خود ولو خشونت و بی قانونی استفاده می‌کنند. با این حال، منطق بقا انسان‌ها را وادار می‌سازد تا اقتدار یک قدرت حاکمه مطلق را بپذیرند. آن‌ها از روی ترس خود، وارد نوعی قرارداد اجتماعی می‌شود و حاکمیت مطلقی که در جامعه‌شان از بقیه قدرتمندتر است را می‌پذیرند.
مشروعیت سیاسی در یکچنین شرایطی تا حد زیادی وابسته به این است که آیا حاکم می‌تواند از مردمی که بر آن‌ها حکومت می‌کند، در موقعیت‌های مختلف حمایت و محافظت کند یا خیر. وقتی حاکم نتواند چنین کند، مردم هم دیگر از او اطاعت نمی‌کنند. مردم برای جلوگیری از فروپاشی ساختار حکومتی و یا عدم بازگشت به وضعیت جنگ همه علیه همه، از حاکمیت خود به عنوان اقتدار مطلق اطاعت می‌کنند. خداوند مردم را به دلیل اقدامات اشتباهی که در نتیجه دستورات حاکمیتِ حاکم بر آنها رخ داده، بازخواست نخواهد کرد. البته که افراد نمی‌توانند اقدامات حاکمیتی را کنترل یا پیش‌بینی کنند.
رئیس جمهور ترامپ با هابز موافق است که حاکمیت باید اقتدار مطلق داشته باشد (در واقع قدرت حاکمیت نه باید خُرد شود و نه محدود باشد). ترامپ به نحوی رفتار می‌کند که گویی دانا و حاکم مطلق است. او هیچ محدودیتی را از جانب قانون اساسی، مجالس قانونگذاری یا دادگاه‌ها حس نمی‌کند. هرکاری که او انجام می‌دهد گویی قانونی و موجه است.
ترامپیسم و وزارت کارآمدی دولتِ جدید در آمریکا، جامعه این کشور را به وضعیت طبیعی یا همان جنگ همه علیه همه بازگردانده‌اند. توجه داشته باشیم که وقتی یک اقتدار عاقلانه و دلسوزد در قدرت نباشد، هرج و مرج برتری می‌یابد. همانطور که هابز هشدار می‌دهد، بدون نظم هیچ جایی برای صنعت و رونق نیست، زیرا میوه بی‌نظمی، عدم قطعیت است. به همین منوال در یکچنین وضعیتی نمی‌توان انتظار فرهنگ، دریانوردی بین‌المللی، دانش، هنر، جامعه خوب و ... را داشت. آنچه در این وضعیت غالب است، چیزی جز ترس و خطر و تفوق وضعیت وحشت نیست.
برای آمریکایی‌ها و اروپایی ها، حکومت صرفا در نقش تسهیل کننده زندگی نیست بلکه باید آزادی و ترویج شادی را هم دنبال کند. بنیانگذار حزب جمهوریخواه آمریکا، "آبراهام لینکلن" گفته است که هدف مشروع حکومت انجام هر کاری برای جامعه انسان‌هاست که آن‌ها به آن نیاز دارند و، اما خود نمی‌توانند آن را محقق سازند یا به خوبی نمی‌توانند آن را به صورت انفرادی و با استفاده از ظرفیت‌های فردی انجام دهند.
از زمان جنگ داخلی در آمریکا، دولت این کشور تلاش‌های زیادی انجام داده تا تکثرگرایی، برابری و نگاه یکسان به همه شهروندان آمریکایی را به مثابه چهارچوبی از حکمرانی جا بیندازد. به عنوان مثال در سال 1865، قوانین رسمی خواستار استخدام ترجیحی کهنه سربازان جنگی و یا زنانی شدند که همسر آن‌ها در جنگ کشته شده است. اصلاحیه‌های 13، 14 و 15 قانون اساسا آمریکا که پس از جنگ داخلی این کشور تصویب شدند مسائلی نظری برده‌داری، شهروندی و حقوق رای دهی را مخاطب قرار دادند.
حقوق بشر در آمریکا به تدریج پیشرفت کرد با این حال به نحو قابل توجهی در دوره ریاست جمهوری فرانکلین روزولت، بهبود یافت. برای مثابل در سال 1936، روزولت لایحه‌ای را امضا کرد که از دولت فدرال می‌خواست تا در مورد خرید کالا‌های ساخته‌شده توسط افراد نابینا، اولویت قائل شود. با این حال، دونالد ترامپ و عضو غیرمنتخب و جنجالی دولت وی یعنی "ایلان ماسک" به جای بالابردن سطح رفاه عمومی در آمریکا، عملا آن را کاهش داده و می‌دهند.
البته که هر نهاد انسانی می‌تواند بهتر شود و بهبود یابد با این حال، هرگونه تغییر در یک سازمان پیچیده نیازمندِ این است که به خوبی طراحی شده باشد و البته که در اجرای تغییرات نیز دقت فراوانی لحاظ شود. تغییرات را نمی‌توان با به دست گرفتن ارّه برقی نظیر کاری که ایلان ماسک می‌کند، محقق کرد.
"کاترین رمپل" هفته گذشته در مقاله‌ای در نشریه "واشینگتن‌پست" این سوال را مطرح کرد که براستی چه کسی قرار است به ترامپ بفهماند که او درست رفتار نمی‌کند و ساده‌لوحانه به مسائل می‌نگرد؟ پس از اینکه ترامپ جنگ تجاری چندجبهه‌ای خود را آغاز کرد که منجر به یکی از بدترین خسارت‌ها به بازار و تجارت جهانی از زمان جنگ جهانی دوم شده، نزدیکترین مشاوران و متحدانش هم حاضر نیستند او را به ادامه این روند ترغیب کنند و یا او را از آن بازدارند.
نتیجه این وضعیت شده اینکه می‌بینیم یک توازن ولو ناقص در جهان، با هرج و مرج و عدم قطعیت جایگزین شده است. کیفیت زندگی به شدت اُفت کرده و گویی یک احمق همه کاره شده است. فردی که پُر از هیاهو و خشم است، اما هیچ چیزی برای عرضه‌کردن ندارد. 
این احمق اکنون حاکمِ آمریکا است و البته که دستیاران نالایقش که توسط ترامپ در مناصب قدرت جای گرفته‌اند نیز زمام امور را به دست گرفته‌اند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1242135/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر خارجه عمان وارد رم شد

جدی‌ترین گزینه دولت برای وزارت اقتصاد از زبان نماینده مجلس

آمریکا از حملات قریب‌الوقوع احتمالی به خاک سوریه خبر داد

رئیس کمیسیون اجتماعی: یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندان قطع شود

با خدا رفیق بشیم!

لحظات دلهره‌آور دوچرخه سواری روی باله توربین بادی

تا حالا درون ناقوس ساعت را دیده بودید!

حرکت جالب هم محله ای ها در میشیگان ؛ خودتان ببینید!

سحابی rim با فاصله‌ی 4 هزار سال نوری از زمین

شعر ترکی استاد شهریار

سفیر ایران در عربستان: سفر خالد بن‌ سلمان، بسیار مهم است

واشنگتن‌پست: ترامپ علی‌رغم فشار مشاوران تندرو، دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد

روایت روسیه از مذاکرات مهم لاوروف و عراقچی

عراقچی: هفته آینده به پکن سفر خواهم کرد

نیویورک‌تایمز: این 3 نفر در کاخ سفید مانع جنگ با ایران هستند

حمله هوایی آمریکا به صنعا

ترامپ هشدار روبیو در مورد کناره گیری آمریکا از مذاکرات روسیه و اوکراین را کم اهمیت خواند

هواپیماهای شبح‌گونه؛ جنگنده‌های نسل پنجم و نسل ششم چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 فروردین 1404

سقوط تله‌کابین در کشور ایتالیا

گوناگون/ هیولای اعماق اقیانوس دیده شد!

تغییر رنگ شگفت‌انگیز آفتاب پرست با لمس عینک‌های رنگی

زن ذلیل جاش تو بهشته!

سفر به هر کدام از سیارات منظومه شمسی چقدر طول می‌کشد؟

جملاتی دردناک از کتاب های داستایوفسکی

گزارش شبکه اسرائیلی از نشت اطلاعاتی این رژیم درباره حمله به ایران

انهدام باند گروگانگیری در تهران و رهایی 4 گروگان

یک مقام آگاه: ایران در اتاق مذاکره می‌کند، نه در رسانه‌ها

شیخ نعیم قاسم: توهم خلع سلاح حزب‌الله را از سرتان بیرون کنید

تاکید انصارالله بر شکست مفتضحانه آمریکا در یمن

هدف مقامات اسرائیلی از دیدار با ویتکاف چیست؟

افزایش شهدای جنایت بندر رأس عیسی به 80 نفر

رشد آلت کوین‌ها در 2025

پیش بینی قیمت دلار 30 فروردین

تایم لپس رشد 2 ساله درخت کاج در 54 ثانیه

دگر فرقی ندارد جمعه و شنبه فقط برگرد...

لحظه هولناک سقوط پیرزن 8٠ ساله روسی از طبقه ششم

هوش مصنوعی پرستاری را آسان می‌کند

رمانی تازه از نویسنده برنده نوبل در بازار کتاب ایران

گزافه‌گویی‌های ترامپ علیه ایران: اگر بخواهند بمب اتم داشته باشند، زندگی آنها به خطر خواهد افتاد

عراقچی، روسیه را به مقصد ایران ترک کرد

رایزنی استارمر و ترامپ درخصوص ایران

گزارش عراقچی از سفرش به روسیه؛ در دیدار با پوتین چه گذشت؟

اتفاقی بی‌سابقه و عجیب در کاخ سفید وقتی که ترامپ داشت ایران را تهدید می‌کرد

اولین سفر محمود عباس به سوریه بعد از 18 سال؛ رئیس تشکیلات خودگردان با جولانی دیدار کرد

نخست‌وزیر ژاپن: اقدامات تعرفه‌ای آمریکا تأسف‌برانگیز است

جنگ تجاری ترامپ مقدمه جنگ نظامی خواهد بود؟

نماینده سابق ترامپ در امور ایران: تهران برنده دور اول مذاکرات مسقط شد

آنچه سرمایه گذاران طلا باید در سال 2025 بدانند؛ بحران ذخایر در راه است؟