ایران پرسمان

آخرين مطالب

محبعلی: می‌شود با مذاکره جلوی درگیری نظامی را گرفت سیاست روز

محبعلی: می‌شود با مذاکره جلوی درگیری نظامی را گرفت
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - نامه نیوز / یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: احتمالات یک بحث است و هزینه‌ها بحث دیگری. اینکه زمان سپری شود و مسائل حل نشوند، هزینه بیشتری خواهد داشت. ریسک جنگ نیز بالا است.
ایران و آمریکا در مقطع حساسی قرار گرفته‌اند. در دو طرف می‌گویند که خواهان مذاکره‌اند اما بحث بر سر مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکرات است.
قاسم محبعلی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «روش و سیستم ترامپ مذاکره مستقیم است. مذاکره غیرمستقیم در شرایط خاص معنا می‌یابد اما اگر قرار باشد مذاکرات به نتیجه برسد، باید به‌صورت مستقیم انجام شود؛ همان‌طور که در پایان جنگ ایران و عراق یا در برجام شاهد بودیم. حالا ممکن است کشوری مانند روسیه به‌عنوان میانجی عمل کند، اما در نهایت باید مذاکره به صورت مستقیم باشد تا مسائل میان طرفین حل‌ شود».
بازار
او ادامه داد: «در مذاکره باید چارچوب‌ها مشخص شود، دستور کار معلوم شود و طرفین مذاکره مسائل و مطالبات خود را بیان کنند. مذاکره برابر یعنی اینکه علاوه بر تشریفات، طرفین با هم صحبت می‌کنند. حالا اینکه قدرت اقتصادی یا نظامی آمریکا و ایران برابر نیست یا آمریکا ابزارهای خاص خود در عرصه بین‌المللی را دارد، بحث دیگری است اما در سطح تشریفات مذاکرات حتما رعایت برابری انجام می‌شود و برای مثال وزاری خارجه با هم‌ گفت‌وگو می‌کنند».
 این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان‌ کرد: «موضع ایران بستگی به شرایط دارد. همان‌طور که ابتدا گفته شد مذاکره انجام نمی‌شود و بعد گفته شود که مذاکره به‌صورت غیرمستقیم خواهد بود می‌شود که به اقتصاد تحولات تصمیماتی تازه گرفت. همیشه این‌طور است که سیاست‌های اعلانی حداکثری است. هر طرف خواسته‌های خود را مطرح می‌کند، اما در نهایت، طرفین دور میز می‌نشینند و دستور کار تعیین می‌شود. در مذاکرات است که خواسته‌ها مطرح می‌شود و مذاکره می‌تواند جایگزین مواجهه‌های نظامی شود».
محبعلی در پایان گفت: «احتمالات یک بحث است و هزینه‌ها بحث دیگری. اینکه زمان سپری شود و مسائل حل نشوند، هزینه بیشتری خواهد داشت. ریسک جنگ نیز بالا است. به‌ویژه اسرائیل خواهان جنگ است. احتمال جنگ به شرایط پیش‌رو بستگی دارد. ممکن است حوادثی پیش بیاید که قابل پیش‌بینی نباشد و منجر به درگیری نظامی شود. اگر مسائل از طریق دیپلماسی حل نشود، احتمال درگیری نظامی وجود دارد اما می‌توان با مذاکره جلوی جنگ را گرفت».

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1237582/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

روایتی از پاسخ رهبرانقلاب به درخواست ویژه وزیر دفاع عربستان

کمالوندی: معاون گروسی به تهران می‌آید

تحریم های جدید آمریکا علیه یمن

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

همه لذات آمریکا را سه طلاقه کردم!

واکنش جالب ورزشکار زن ایرلندی مقابل حریف صهیونیستش

پاسخ جالب امام خمینی (ره) که برای این روزها گفته شده است!

صحبت‌های جالب یک مسیحی درباره اسلام

بازسازی ماجرای کم فروشی قوم شعیب (ع) در قرآن با استفاده از هوش مصنوعی

معرفی کتاب یک عاشقانه آرام؛ روایت زندگی و عشق ماندگار

حضور عراقچی در مراسم روز ارتش در مسکو

هرکسی را که مخالف ما بوده و یا هست را حذف می‌کنیم!

حمله جنگنده های آمریکایی به یمن

ترامپ: با چین به توافق خوبی خواهیم رسید

استیو ویتکاف کیست؟

لاوروف و روبیو، تلفنی گفت‌وگو کردند

تهران در محاصره 55 بحران

فارن پالیسی: نتانیاهو جنگ دوم غزه را آغاز کرده است؟

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

مقایسه جالب متروی آمریکا و چین

استوری/ صلی الله علیک یا اباعبدالله

نور چند دقیقه طول میکشه از خورشید به سیارات دیگر منظومه شمسی برسد؟

ستاره‌ای که اتم‌ها را متلاشی می‌کند

داستانک/نقل قول بد

ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد

سفر عراقچی به مسکو در یک برهه حساس

دیدار فرماندهان ارتش و سپاه باهمدیگر در آستانه روز ارتش

اتحادیه اروپا در پی تغییر معادلات: آیا تجارت با آمریکا محدود خواهد شد؟

زخمی شدن پیرمرد کشاورز فلسطینی به ضرب گلوله شهرک نشینان صهیونیست

مالیات از خانه‌های خالی فقط خالی‌بندی شد!

تابناک مدعی شد: جزئیاتی جدید از مذاکرات مسقط

عباس عبدی: تندروهای طرفدار شبه‌‏علم نقشی مخرب در دوره کرونا داشتند

بازی بزرگ‌تر پشت درهای بسته

گزارش صداوسیما از ماجرای توزیع عادلانه یارانه انرژی

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

ماشین درحال آتش گرفتن رو از پمپ بنزین خارج کرد!

گوناگون/ نماد «تک‌چشم» در مصر باستان چه معنایی داشت؟

شیوه عجیب پیاده کردن ماشین از باربر

دزد گوشی که خیلی زود لو رفت!

واکنش جالب فیل ها نسبت به وقوع زلزله

استفاده از ربات ها برای سم پاشی در باغ

داستانک/ حکایت زندگی

وزارت خارجه عمان: "رم" میزبان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش سازمان ملل به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

توضیحاتی درباره دیدار رهبر انقلاب و «خالد بن سلمان»