ایران پرسمان

آخرين مطالب

دیر نخوابید تا آلزایمر نگیرید دانش و فناوری

دیر نخوابید تا آلزایمر نگیرید
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر /تاخیر در به خواب رفتن ممکن است علامت هشدار اولیه از بیماری آلزایمر باشد.
به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند افرادی که زمان زیادی صرف می‌شود تا وارد مرحله خواب موسوم به REM شوند، ممکن است با علائم اولیه آلزایمر روبرو باشند.
« یو لنگ»، محقق ارشد از دانشگاه کالیفرنیا-سانفرانسیسکو گفت: «تاخیر در خواب REM، توانایی مغز را برای تثبیت خاطرات با تداخل در فرآیندی که به یادگیری و حافظه کمک می‌کند، مختل می‌کند».
او گفت: «اگر این فرایند ناکافی یا همراه با تأخیر باشد، ممکن است هورمون استرس کورتیزول افزایش یابد. این شرایط می‌تواند هیپوکامپ مغز را که یک ساختار حیاتی برای تثبیت حافظه است، مختل کند.»
مطالعات قبلی نشان داده است که کیفیت و میزان خواب افراد می‌تواند بر خطر ابتلاء به آلزایمر تأثیر بگذارد.
برای این مطالعه، محققان بر روی خواب REM تمرکز کردند، زیرا در این مرحله، مغز خاطرات را پردازش می‌کند- به‌ویژه آن‌هایی که بار عاطفی دارند- و آنها را در ذخیره‌سازی طولانی‌مدت قرار می‌دهد.
به گفته محققان، در حالی که افراد می‌خوابند، فاز REM معمولاً پس از سه مرحله خواب غیر REM رخ می‌دهد که هر کدام عمیق‌تر از فاز قبلی هستند.
به گفته محققان، این چهار مرحله بسته به سن 90 دقیقه یا بیشتر طول می‌کشد و فرد ممکن است چهار تا پنج بار در طول یک شب معمولی آنها را تجربه کند.
محققان خاطرنشان کردند که افراد مسن برای رسیدن به REM زمان بیشتری طول می‌کشد.
برای این مطالعه، محققان 128 نفر با میانگین سنی 70 سال را که در بخش نورولوژی بیمارستان چین و ژاپن در پکن تحت درمان بودند، پیگیری کردند.
نیمی از بیماران آلزایمر داشتند و یک سوم اختلال شناختی خفیف، نوعی زوال ذهنی که خود زنگ خطری برای آلزایمر است، داشتند.
همه شرکت کنندگان یک شب در کلینیک خوابیدند تا محققان بتوانند فعالیت امواج مغزی، حرکت چشم، ضربان قلب و تنفس آنها را ردیابی کنند.
سپس تیم تحقیق بیماران را بر اساس اینکه زودتر یا دیرتر از حد متوسط وارد خواب REM شده‌اند، به دو گروه تقسیم کردند.
به طور متوسط، گروه اولیه کمتر از 98 دقیقه پس از به خواب رفتن وارد REM شدند، در حالی که گروه دیرتر بیش از 193 دقیقه پس از خواب به REM رسیدند.
در افراد مبتلا به آلزایمر بیشتر احتمال دارد که خواب REM به تعویق بیفتد و همچنین سطوح بالاتری از پروتئین‌های سمی مغز مرتبط با این اختلال، آمیلوئید و تاو را داشتند.
نتایج نشان می‌دهد افرادی که خواب REM تأخیری داشتند، دارای سطوح بالاتری از پروتئین‌های سمی- 16٪ آمیلوئید بیشتر و 29٪ تاو بیشتر - نسبت به افرادی که خواب REM زودهنگام داشتند، بودند.
علاوه بر این، تأخیر در خواب REM نیز با 39 درصد کاهش سطح پروتئین سالم مغز به نام فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) مرتبط بود که سطح آن در بیماران آلزایمر کاهش می‌یابد.
با این حال، این مطالعه نمی‌تواند بگوید که این ارتباط در کدام جهت است- آیا در افراد مبتلا به آلزایمر خواب به تعویق می‌افتد یا اینکه بدخوابی خطر ابتلاء به آلزایمر را افزایش می‌دهد.
به گفته محققان، مطالعات دیگر همچنین نشان داده اند داروهایی که با مسدود کردن ماده شیمیایی که خواب REM را سرکوب می‌کند، بی خوابی را درمان می‌کنند، تاو و آمیلوئید را هم کاهش می‌دهند.
محققان تاکید می‌کنند افرادی که نگران سلامت مغز خود هستند باید بهداشت خواب را رعایت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1217121/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بلاتکلیفی مجمع فوق العاده ایران خودرو

صلوات دخترونه چجوریه؟

«اسپیس‌ایکس» 2 ماهواره رصد زمین شرکت «مکسار» را پرتاب کرد

ساخت پارچه با میکروب‌ در ژاپن

کشف فعالیت‌های ژئولوژیک تازه در ماه

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

پاسخ ظریف به شائبه‌های مطرح شده درخصوص شمخانی: مذاکرات هسته‌ای با وزارت خارجه است

واکنش عارف به سوالی در مورد تابعیت فرزندانش؛ فکر می‌کنید در دهۀ فجر طرح این سوال درست است

توصیه رهبر انقلاب در مورد حل مسئله‌ ناترازی انرژی: بهترین راه صرفه‌جویی است

روایت رفیق‌ دوست از دلیل امام خمینی (ره) در مخالفت با ساخت بمب اتم

رئیس عدلیه: سرمایه اصلی ما مردم هستند؛ هرکاری که با کمک مردم جلو ببریم برکات زیادی دارد

واکنش عارف به احتمال دیدار پزشکیان و ترامپ

توصیه مقام دولت روحانی به پزشکیان و عراقچی در خصوص مذاکره با آمریکا

جوابِ ترامپ به یک سوال؛ برای شروع مذاکرات، با ایرانی‌ها درباره نوعی توافق تماس گرفته‌اید؟

توضیحات وزیر نفت در نمایشگاه وزارت دفاع به زبان انگلیسی برای دبیرکل اوپک

وزیر دفاع: سامانه‌های جدیدی تا پایان سال رونمایی می‌شود

جبهه مردمی فلسطین: کوچ فلسطینی‌ها فقط به اراضی 1948 خواهد بود

محمود عباس: نوار غزه بخش جدایی‌ناپذیر از کشور فلسطین است

تظاهرات‌کنندگان در واشنگتن شعار «غزه فروشی نیست» سر دادند

تهدید به ترور رئیس‌جمهور فیلیپین باعث استیضاح معاونش شد!

واکنش مقامات صهیونیست به اظهارات ترامپ درباره نوار غزه

نشنال ریویو: طرح ترامپ در غزه محقق نخواهد شد

روایت سی‌ان‌ان از طرح ترامپ برای غزه؛ این استعمار در قرن 21 است

لَمی برای کمک وارد کی‌یف شد

لاوروف: ترامپ قوانین شورای امنیت را در مورد غزه نادیده می‌گیرد

دعوت ترامپ از نخست‌وزیر هند برای سفر به آمریکا

سرمقاله صبح نو/ ائتلاف جبهه سلفی از ریاض تا آنکارا

وزیر جهاد کشاورزی: کالاهای اساسی شب عید و ماه رمضان تامین است؛ قیمت سیب‌زمینی باید پایین بیاید

جزئیات مصوبات ستاد تنظیم بازار؛ برنج هندی 48 هزار تومان شد

وزیر نفت: بزودی بزرگ‌ترین قرارداد نفتی کشور امضا می‌شود

زرپاد در نمایشگاه بین‌المللی طلا و جواهر تهران از شمش‌های خود رونمایی کرد

وزیر راه و شهرسازی: تعیین نرخ بلیط هواپیما بر عهده دولت نیست

خبر خوش همتی برای حمایت از حضور شرکت‌های خصوصی در پروژه‌های بین‌المللی

آخرهفتهٔ بی‌حرکت بورس

پاسخ عارف به سوال خبرنگار آخرین خبر در خصوص افزایش نرخ ارز

روند بررسی جداول لایحه بودجه 1404 در مجلس

مهمونی قشنگ فرشته‌ها در حسینیه معلی

عموهای روحانی در حسینیه معلی

اجرای جالب حاج‌آقا برای آموزش نماز در جشن تکلیف حسینیه معلی

گوناگون/ منظره‌هایی که با نقطه خلق شدند!

تلسکوپ فضایی هابل یک هدف تماشایی را در اعماق فضا مشاهده کرد

رویکردی نوین برای درمان سرطان استخوان با پژوهش امیدبخش محققان سمنانی

کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی با مصرف یک «تخم‌مرغ» در هفته

خطر ابتلا به سرطان ممکن است قبل از تولد مشخص شود

آزمایشات مخفی آمریکا برای نابودی پهپادها با لیزر

«حلقه گسترنده» در کتابفروشی‌ها؛ پاسخ‌های فیلسوف استرالیایی به سوالات فلسفه اخلاق

فرمانده سپاه: سپاهیان با وجود زخم زبان‌ها همواره به دنبال پیشرفت و قدرت بوده‌اند

سیدحسن خمینی: لزوما زدن بر زیر میز، استراتژی خوبی نخواهد بود

آملی لاریجانی: امام از قدرت های دنیایی نمی‌ترسید