ایران پرسمان

آخرين مطالب

«متا» توسعه هوش مصنوعی را متوقف می‌کند اقتصاد روز

«متا» توسعه هوش مصنوعی را متوقف می‌کند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / «مارک زاکربرگ»(Mark Zuckerberg)، مدیرعامل شرکت «متا»(Meta) متعهد شده است هوش مصنوعی جامع را که تقریبا به عنوان هوش مصنوعی با توانایی‌های یک انسان در انجام دادن کارها تعریف می‌شود، یک روز به طور آشکار در دسترس قرار دهد، اما این شرکت در یک سند پیرامون سیاست جدید خود گفته شرایط خاصی وجود دارد که ممکن است باعث شوند متا سیستم هوش مصنوعی بسیار توانمند خود را منتشر نکند.
به نقل از تک کرانچ، این سند که متا آن را «Frontier AI Framework» نامیده است، دو نوع سیستم هوش مصنوعی را شناسایی می‌کند و گفته شده شرکت، انتشار آنها را بسیار خطرناک می‌داند. این دو سیستم، سیستم‌های پرخطر و سیستم‌های بحرانی نام دارند.
به گفته متا، سیستم‌های پرخطر و بحرانی می‌توانند به امنیت سایبری، حملات شیمیایی و بیولوژیکی کمک کنند. تفاوت آنها در این است که سیستم‌های بحرانی می‌توانند به یک نتیجه فاجعه‌آمیز منجر شوند که قابل کاهش نیست. در مقابل، سیستم‌های پرخطر ممکن است انجام دادن یک حمله را آسان‌تر کنند، اما نه به اندازه یک سیستم بحرانی.
متا اذعان می‌کند که فهرست فاجعه‌های احتمالی در سند کامل نیست، اما مواردی را شامل می‌شود که متا معتقد است فوری‌ترین و محتمل‌ترین آنها هستند و در نتیجه انتشار مستقیم یک سیستم هوش مصنوعی قوی به وجود می‌آیند.
موضوع تعجب‌آور این است که بر اساس این سند، متا خطر سیستم را بر اساس هیچ کدام از آزمایش‌های تجربی طبقه‌بندی نمی‌کند، بلکه طبقه‌بندی را بر اساس داده‌های ارائه‌شده توسط پژوهشگران داخلی و خارجی انجام می‌دهد که توسط تصمیم‌گیرندگان ارشد بررسی می‌شوند. متا می‌گوید که معتقد نیست علم ارزیابی به اندازه کافی قوی باشد تا معیارهای کمی قطعی را برای تصمیم‌گیری درباره خطرپذیری یک سیستم ارائه دهد.
متا می‌گوید اگر تشخیص دهد که یک سیستم پرخطر است، دسترسی به آن را به صورت داخلی محدود می‌کند و تا زمانی که اقدامات کاهشی را برای کاهش خطر به سطوح متوسط ​​انجام ندهد، آن را منتشر نخواهد کرد. از سوی دیگر، متا می‌گوید اگر یک سیستم خطرناک تلقی شود، حفاظت‌های امنیتی نامشخصی را برای جلوگیری از نفوذ به سیستم اجرا خواهد کرد و توسعه را متوقف خواهد ساخت تا زمانی که خطر آن کاهش یابد.
سند Frontier AI Framework متا که به گفته شرکت، با تغییر چشم‌انداز هوش مصنوعی تکامل خواهد یافت و متا پیشتر به انتشار آن پیش از اجلاس «France AI Action Summit» در ماه جاری میلادی متعهد شده بود، به نظر می‌رسد پاسخی به انتقاد از رویکرد باز این شرکت برای توسعه سیستم باشد. متا بر خلاف شرکت‌هایی مانند «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI) که تصمیم می‌گیرند سیستم‌های خود را پشت یک API قرار دهند، پذیرفته است که فناوری هوش مصنوعی خود را به ‌صورت آزاد اما نه به صورت منبع باز طبق تعریف معمول در دسترس قرار دهد.
متا در انتشار Frontier AI Framework خود نیز ممکن است قصد داشته باشد راهبرد هوش مصنوعی باز خود را با راهبرد شرکت چینی هوش مصنوعی «دیپ‌سیک»(DeepSeek) مقایسه کند. دیپ‌سیک سیستم‌های خود را به صورت آزاد در دسترس قرار می‌دهد، اما هوش مصنوعی این شرکت، محافظ‌های کمی دارد و به راحتی می‌توان آن را برای تولید خروجی‌های مضر هدایت کرد.
متا در این سند نوشته است: ما معتقدیم که با در نظر گرفتن مزایا و خطرات برای تصمیم‌گیری درباره چگونگی توسعه و استقرار هوش مصنوعی پیشرفته می‌توان آن را به گونه‌ای به جامعه تحویل داد که مزایای آن برای جامعه حفظ شود و در عین حال، سطح مناسبی از خطر را داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1216795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عیدی امسال کارمندان چقدر افزایش یافته است؟

نامه پزشکیان به فرزین: بانک مرکزی تنها متولی رمزارز است

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان با سه تن از جانبازان سرافراز شهرستان سمنان دیدار و گفت و گو کرد.

جذاب‌ترین رقابت کاراته

شبیه‌سازیِ پریدن به درون یک چاه که از مرکز کره زمین عبور کرده است!

مشاهده یک قلاده یوزپلنگ در خوش ییلاق شاهرود

حکمت/ توانگر خسیس فقیرتر از تهیدست سخاوتمند است

حلزون دریایی به شکل گوسفند!

رقص رنگین‌کمان بر فراز اسپانیا

موشک‌ها آماده پرتاب شدند / در 24 ساعت آینده 5 موشک به پرواز درمی‌آیند

شعر خوانی زیبای حسین پناهی

کتاب زندگینامه بیتا فرهی به چاپ دوم رسید

کمال خرازی در دیدار رئیس مجلس عراق: آتش‌بس نشان داد مقاومت همچنان قدرتمند است

بند مخصوص جاسوسان مرتبط با ایران در اسرائیل

یوسف پزشکیان: پس دولت دارد چه کار می‌کند؟

نامه پزشکیان به رئیس کل بانک مرکزی درباره «بازار رمز ارز»

روایت روزنامه عبری از دیدار امشب نخست وزیر اسرائیل و ترامپ: مهمترین مسئله از دیدگاه نتانیاهو، ایران است

فرمانده جدید قرارگاه مشترک پدافند هوایی کشور منصوب شد

روایت لاوروف درباره تلاش غرب برای حذف روسیه، چین و ایران از روند حمایت از حل‌وفصل اوضاع سوریه

ریشه‌های قاچاق سوخت کجاست؟

کنایه مصباحی مقدم به همتی: مسوؤلی با یک کلمه نسنجیده 25 درصد قدرت خرید مردم را کاهش داد

رشد 47 درصدی درآمد مالیاتی دولت نسبت به مدت مشابه سال گذشته

مصباحی مقدم: 70 میلیارد دلار ارز و طلا در دست مردم است

حجم تجارت کشور رکورد جدیدی ثبت کرد

مشاور وزیر ورزش: کمترین وام که برای ازدواج است را هم نمی‌دهند

وزیر کار: مزد کارگران در سال آینده را بر اساس تورم تعیین می‎کنیم

جشن بزرگ علمداران انقلاب به مناسبت روز جانباز در بیجار برگزار شد

تکریم و تجلیل استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از جانبازان سرافراز نخاعی

همه رو از خودت بهتر ببین!

مولودی خوانی زیبایی از حنیف طاهری

3 اقدام مهم امام سجاد علیه‌السلام از زبان حجت الاسلام دکتر رفیعی

اهمیّت ذکر فضائل اهل بیت علیهم السلام

استوری/ ولادت امام سجاد علیه السلام مبارک باد

تصاویر هولناک از حمله فیل وحشی در هند

ماهواره هندی در فضا سرگردان شد

استفاده از باکتری‌های مهندسی‌شده برای حمله به تومور سرطانی

نبودی در دلم انگار طوفان شد، چه طوفانی!

جزئیات جدید درباره شکنجه‌ها و ترور‌های سازمان‌یافته سازمان منافقین

هیئت ایرانی در مراسم تشییع شهید نصرالله در بیروت شرکت خواهد کرد

جلالی: مطمئن باشید که روابط ایران و روسیه در دولت جدید آمریکا هم تعمیق خواهد یافت

تحلیل مهاجری از چند پرونده مطرح در کشور؛ اتفاقاتی در حال رخ دادن است

جمالی نوبندگانی: مذاکره با ترامپ سخت‌ و طاقت‌فرسا خواهد بود

فاز جدید رزمایش اقتدار پدافند هوایی با غرش جوشن و مجید

روایت رفیق دوست از سنگ اندازی ها و مانع تراشی دولتی‌ها در روند خرید تسلیحات و جنگ

عراقچی: باید اعتراف کنیم دشمنان توانمندی بالایی در نبرد روایت‌‌ها دارند

حواشی بازدید رئیس قوه قضائیه از دانشگاه امام حسین(ع)

پزشکیان: در گروه اقتصادی دولت وضع معیشت مردم، تورم و دیگر مسائل بررسی می‌شود

ترکیه نخستین موشک بالستیک کوتاه‌برد ساخت داخل را پرتاب کرد

ادعای سیاستمدار فرانسوی درباره کودتای ماکرون

اعتراض روسیه به اتحادیه اروپا