ایران پرسمان

آخرين مطالب

کسب و کار در منگنه ارز، بانک و تغییرات قوانین سیاست روز

کسب و کار در منگنه ارز، بانک و تغییرات قوانین
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خراسان /تازه ترین گزارش اتاق بازرگانی نشان دهنده اثر منفی 3 عامل جهش قیمت ها، مشکلات بانکی و تغییرات قوانین بر محیط کسب و کار است.
مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی ایران با انتشار تازه ترین گزارش از محیط کسب و کار در پاییز امسال از بهبود جزئی محیط کسب و کار در پاییز به نسبت تابستان خبر داده است. اگرچه همچنان نمره شاخص کسب و کار 5.96 (نمره بدترین ارزیابی 10 است) است که وضعیت نامساعدی را نشان می دهد. در این میان تمرکز بر بدترین مولفه های کسب و کار نیز اطلاعات جالبی را نشان می دهد. چنان که به نظر فعالان اقتصادی «غیرقابل پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «دشواری تأمین مالی از بانک‌ها» و «بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب‌وکار» بدترین مولفه های کسب و کار در کشور است.

ایران پرسمان


به گزارش خراسان روز گذشته مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی ایران نتایج پایش ملی محیط کسب‌وکار ایران در پاییز امسال را منتشر کرد که بر اساس این بررسی، نمره شاخص محیط کسب‌وکار کشور در فصل پاییز امسال 5.96 (نمره بدترین ارزیابی 10 است) محاسبه شده که مساعدتر از وضعیت این شاخص در ارزیابی فصل گذشته (تابستان 1403 با میانگین 6.02) است.
مهم ترین عوامل آسیب زننده به محیط کسب و کار چیست؟
پاییز 1403 فعالان اقتصادی مشارکت‌کننده در این پایش، به ترتیب سه مؤلفه «غیرقابل پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «دشواری تأمین مالی از بانک‌ها» و «بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب‌وکار» را نامناسب‌ترین مؤلفه‌های محیط کسب‌وکار کشور نسبت به سایر مؤلفه‌ها ارزیابی کرده‌اند.
 بر اساس یافته‌های این طرح در پاییز 1403 استان‌های خوزستان، البرز و زنجان به ترتیب دارای مساعدترین وضعیت محیط کسب‌وکار نسبت به سایر استان‌ها ارزیابی شده‌اند.
 بر اساس نتایج این پایش در پاییز 1403، وضعیت محیط کسب‌وکار در بخش کشاورزی (5.91) در مقایسه با بخش‌های صنعت (5.76) و خدمات (5.89) نامناسب‌تر ارزیابی شده است.
بهترین و بدترین وضعیت کسب و کار در کدام فعالیت ها؟
در بین رشته فعالیت‌های اقتصادی، رشته «آب‌رسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه،» «خدمات مربوط به تأمین جا و غذا» و «استخراج معدن» دارای بهترین وضعیت محیط کسب‌وکار و رشته فعالیت‌های «اداری و خدمات پشتیبانی»، «سایر فعالیت‌های خدماتی» و «املاک و مستغلات»، بدترین وضعیت محیط کسب‌وکار را در مقایسه با سایر رشته فعالیت‌های اقتصادی در کشور داشته‌اند.
محید مالی نامساعد، محیط حقوقی مساعد
بر اساس نظریه عمومی کارآفرینی شین، شاخص ملی محیط کسب‌وکار ایران در پاییز 1403، عدد 6.15 (عدد 10 بدترین ارزیابی است) به دست آمده است که به مناسب‌تر از وضعیت این شاخص در ارزیابی فصل گذشته (تابستان 1403 با میانگین 6.21) است.
میانگین ارزیابی محیط اقتصادی عدد 6.67 است که در ارزیابی فصل گذشته عدد 6.65 حاصل شده بود و میانگین ارزیابی محیط نهادی عدد 5.72 است که در فصل گذشته عدد 5.85 ارزیابی شده بود.
بر این اساس، محیط حقوقی و قانونی با عدد 5.16 و محیط مالی با عدد 8.27 به ترتیب مساعدترین و نامساعدترین محیط‌ها بر اساس نظریه عمومی کارآفرینی شین بوده‌اند. شایان ذکر است که شاخص شین به دلیل در نظر گرفتن وزن عوامل مختلف در محاسبه، از دقت بیشتری نسبت به شاخص کل کشور برخوردار است.
3 عامل مخرب فضای کسب و کار
بررسی گزارش های فصول قبل محیط کسب و کار نشان می دهد که علاوه بر پاییز امسال در اکثر فصول قبلی نیز همین 3 مؤلفه «غیرقابل پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «دشواری تأمین مالی از بانک‌ها» و «بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب‌وکار» بدترین عوامل مخل فضای کسب و کار بوده اند. بررسی ها نشان می دهد که طی سال های اخیر بخش خصوصی همواره نسبت به اثر منفی این سه عامل بر محیط کسب و کار گلایه داشته است. سوم بهمن ماه امسال، در دیدار فعالان اقتصادی بخش خصوصی با رهبر معظم انقلاب برخی از این موارد به عنوان گلایه مطرح شد و رهبر انقلاب خواستار پیگیری این موارد از سوی مسئولان سه قوه شده بودند. به گزارش khamenei.ir ایشان برخی اقدامات دستگاه‌های دولتی و نظارتی را به " alt="ایران پرسمان" width="100%" />

از سوی دیگر غیرقابل پیش بینی بودن قیمت مواد اولیه و محصولات که مهمترین مولفه مخل فضای کسب و کار معرفی شده است در تورم مزمن سال های اخیر و جهش همراه با نوسان شدید قیمت ارز ریشه دارد. در حقیقت به دلیل نامشخص بودن افق سیاست ارزی و گره خوردن مسائل اقتصادی به متغیرهای سیاسی، بازار ارز به شدت از تحولات بیرونی و تغییرات سیاست ها متاثر است و همین مسئله باعث سردرگمی فعالان اقتصادی برای طراحی و برنامه ریزی تولید می شود.
دیگر مولفه مخل فضای کسب و کار دشواری تامنی مالی از بانک هاست. بانک ها به دلیل سیاست های مهار رشد نقدینگی با کمبود منابع مواجه‌اند. در این میان فهرستی بلندبالا از شرکت های زیرمجموعه خود بانک ها و شرکت های دولتی و شبه دولتی در صف تسهیلات محدود بانک ها هستند و فضا را برای دریافت تسهیلات از سوی بخش خصوصی تنگ کرده اند. این در شرایطی است که تورم سنگین سال های اخیر نیاز واحدهای اقتصادی به تامین مالی را بیشتر کرده است اما همزمان سیاست های احتیاطی و سخت گیران بانک مرکزی برای مهار رشد نقدینگی از یک سو و تلاش دولتی ها و شبه دولتی ها برای دسترسی بیشتر به تسهیلات بانکی مانع دسترسی مناسب بخش خصوصی به منابع بانکی شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1216572/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چمران: تعدادی زیادی اتوبوس تا پایان سال وارد خواهد شد

عارف: برای رفع بیکاری، به سراغ تربیت تکنسین‌های ماهر بروید

آیت الله مصباحی مقدم: فقر وجود دارد اما با کمک اغنیا برطرف می شود

تحلیلگر مسائل اقتصادی: اواخر عمر حکومت پهلوی هم تورم دو رقمی داشتیم

نماینده مجلس: دلالان بازار را تسخیر کرده‌اند

دیدار استاندار هرمزگان با جانبازان سرافراز

آیین تکریم و تجلیل از جانبازان معزز قطع نخاعی آسایشگاه بقیه الله (عج) انجام شد

ویدئویی از باهوش‌ترین طوطی حاضر در ایران

روایت داستانی از جوانمردی های طیب حاج رضایی

تصاویری هولناک از سقوط کامیون از روی پلی در ترکیه

مولودی خوانی از حاج مهدی رسولی

لحظه سقوط کامیون به چاله ای در سطح جاده در چین

علاقه امام باقر(ع) به مردم سیستان

مانور و فرود شگفت‌انگیز 1000 پهپاد در چین

لحظات زیبایی از تنظیف بارگاه مطهر رضوی در اعیاد شعبانیه

گوناگون/ پاسخ به دو سوال رایج؛ امام سجاد در کربلا جنگید؟چرا روز عاشورا شهید نشد؟

رونمایی ناسا از ربات حفاری ماه

کشف قارچی که عنکبوت‌ها را به زامبی تبدیل می‌کند

داستانک/ پند حکیم

چاپ دو کتاب از مجموعه «یک‌پرسش علمی»

سوال زیدآبادی از عراقچی: طالبان هراس ندارد؟

واکنش وزارت کشور به اعلام موجودیت «جامعه روحانیت انقلابی»؛ مجوز کمیسیون ماده 10 احزاب را ندارند

رئیس عدلیه: نیازمند تربیت مدیر تراز انقلاب اسلامی هستیم

اظهارات الله کرم درخصوص گردهمایی‌های اعتراضی اخیر؛ نامه درخواست تجمع را ستاد احیا به فرمانداری ارسال می‌کند

امنیت کویر در دستان فراجا

معاون عراقچی: ایران برای اینکه تصمیمی بگیرد منتظر اقدامات دشمن نمی‌ماند

پیش بینی آل اسحاق از سرنوشت پرونده FATF

ساداتیان: معنای سخنان رهبری یعنی گفتگو کنید اما حواستان جمع باشد

نگاهداری: شورای عالی فضای مجازی درباره رفع فیلترینگ از مرکز پژوهش‌های مجلس نظر نخواسته است

ممانعت صهیونیست‌ها از ورود کالاهای ضروری به غزه

ایهود باراک: نتانیاهو را سرنگون کنید

سرمقاله جوان/ نشان دهید که این سخن تعارف نبود!

سرمقاله وطن امروز/ انقلاب و انقلابی‌گری

رشد 23 هزار واحدی شاخص کل بورس

نماینده مجلس: بانک آینده از جیب هر ایرانی حدود یک میلیون تومان برداشته است

سه‌چرخه کودک بخریم یا لوپ کار؟ [+جدول مقایسه]

انتقاد یک نماینده از همتی: عطسه وزیر اقتصاد میتواند شرایط اقتصادی را به لرزه دربیاورد!

محدودیت خرید شمش نقره از بورس کالا برداشته شد

جادوی طلا؛ خرافاتی‌ها 63 درصد سود کردند!

نماینده مجلس: مجلس اجازه واگذاری ایران‌خودرو به کروز را نمی‌دهد

چهارمین جلسه «حکمت و بصیرت مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران» برگزار شد

دومین نشست «دبیران ستادهای استانی کنگره ملی شهدای غریب اسارت» برگزار شد

زندگی شهدای غریب اسارت ظرفیت خلق داستان‌‌های فاخر را دارد

استوری/ ولادت با سعادت حضرت زین العابدین(ع) مبارک

خاطره طنز محمد احمدیان، راوی جنگ از روحیه بالای رزمندگان

جگوار و مهارت خارق‌العاده در شنا زیر آب

گوناگون/ چرا باید صحیفه سجادیه بخوانیم؟

دغدغه امام سجاد (ع) بعد از شهادت سیدالشهدا(ع)

«‏در رحمت باز شد تو آفریده شدی» با نوای حاج مهدی رسولی

خاطره‌ای از یک پسر 16 ساله در زمان جنگ