ایران پرسمان

آخرين مطالب

خداحافظی با روش‌های خطرناک سنتز؛ نقاط کوانتومی از دل آب بیرون آمدند! اقتصاد روز

خداحافظی با روش‌های خطرناک سنتز؛ نقاط کوانتومی از دل آب بیرون آمدند!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /دانشگاه لی‌یژ بلژیک فرآیندی نوین برای تولید صنعتی و پایدار نقاط کوانتومی ارائه داد. با این دستاورد، تولید ایمن و صنعتی نقطه‌های کوانتومی کلید خورد.
تیمی از پژوهشگران دانشگاه لی‌یژ بلژیک (ULiège) موفق به توسعه نخستین فرآیند پیوسته، تقویت‌شده و مقیاس‌پذیر برای تولید نقطه‌های کوانتومی کادمیمی (نوع II-VI) در آب شده‌اند؛ روشی که نه‌تنها جایگزینی امن و زیست‌سازگار برای روش‌های متداول مبتنی بر حلال‌های آلی ارائه می‌دهد، بلکه مسیری عملی برای تولید صنعتی و پایدار نانومواد پیشرفته ترسیم می‌کند.
نقطه‌های کوانتومی (QDs)، نانوذرات نیمه‌رسانایی هستند که به‌دلیل توانایی در جذب و نشر نور با دقت بالا، در صنایعی همچون سلول‌های خورشیدی، LEDها، تصویربرداری پزشکی و حسگرها کاربرد وسیعی دارند. با وجود این پتانسیل بالا، روش‌های متداول تولید آن‌ها با استفاده از حلال‌های سمی آلی، چالش‌های زیست‌محیطی و ایمنی قابل توجهی به همراه دارد.
در این پروژه که با همکاری دو مرکز تحقیقاتی CiTOS (مرکز فناوری‌های یکپارچه و سنتز آلی) و MSLab انجام شده، پژوهشگران با الهام از سنتز پپتیدها، از ترکیب TCEP به‌عنوان عامل انتقال‌دهنده کالکوژن (عناصر گوگرد، سلنیم، تلوریوم) استفاده کردند. این ترکیب محلول در آب و زیست‌سازگار است و امکان سنتز مؤثر نقطه‌های کوانتومی در فاز آبی را فراهم می‌کند.
به گفته‌ی ژان-کریستف مونبالیو (Jean-Christophe Monbaliu)، مدیر CiTOS: «TCEP پیش‌تر به‌عنوان یک احیاکننده در سنتز پپتیدها شناخته شده بود. ما دیدیم که این ماده می‌تواند نقش جدیدی به‌عنوان عامل انتقال کالکوژن ایفا کند — و نتیجه فراتر از انتظار ما بود.»
با استفاده از طیف‌سنجی رامان در محل (in situ)، تیم تحقیقاتی به سرپرستی سدریک مالهرب (Cédric Malherbe) موفق شد مسیر واکنش‌ها را در لحظه رصد کند. این ابزار تحلیلی پیشرفته کمک کرد تا فرایند سنتز به‌دقت بهینه‌سازی و کنترل شود — رویکردی که به‌ندرت در حوزه نانومواد اعمال می‌شود.
این فرآیند جدید چند مزیت کلیدی دارد:
کاهش چشمگیر مصرف انرژی و پسماند شیمیایی
حذف نیاز به مراحل پردازش پس از سنتز
افزایش ایمنی به دلیل حذف حلال‌های آلی
افزایش بازده تولید با حفظ کیفیت بالا
با این‌حال، نگرانی‌ها درباره سمّیت ترکیبات کادمیمی همچنان پابرجاست. به گفته‌ کارلوتا کامپالانی (Carlotta Campalani) از CiTOS: «با وجود بهره‌وری بالای نقطه‌های کوانتومی کادمیمی، نگرانی‌های زیست‌محیطی و مقررات سخت‌گیرانه باعث شده‌اند به دنبال جایگزین‌های کم‌سم‌تر و سبزتر با عملکرد مشابه باشیم.»
این دستاورد نشان می‌دهد چگونه فناوری جریان پیوسته (Continuous Flow)، در کنار طراحی هوشمند مواد و استفاده از تحلیل‌های پیشرفته، می‌تواند تولید نانومواد را هم‌زمان ایمن، سازگار با محیط زیست و صنعتی‌سازی‌پذیر کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1244981/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر وزیر دفاع برای بازنشستگان نیروهای مسلح

رشد 15 هزار واحدی شاخص کل بورس

پیشتازی کرایه‌ها در تورم

ارسال محموله صادراتی و ترانزیتی به‌ مقصد گمرک شهید رجایی ممنوع شد

چرا بندر شهید رجایی مهم و استراتژیک است؟

آتش‌سوزی در فرودگاه بین‌المللی لاهور پاکستان

سیستمی خلاقانه برای جمع آوری زباله از سطح آب رودخانه

«جمع‌کننده استخوان»، یک شکارچی ترسناک که بدن طعمه‌هایش را می‌پوشد!

در کیفر فلک، غلط و اشتباه نیست

بی‌توجهی وزیر ارشاد به ترامپ در مراسم تشییع پاپ

بقائی: موضوع توان دفاعی در مذاکرات مطرح نبوده و نیست

آخرین وضعیت گفتگوهای مسقط از زبان خبرنگار صداوسیما؛ مذاکرات فقط هسته‌ای است و هسته‌ای می‌ماند

تسنیم خبر کذب درباره انفجار در بندرعباس را تکذیب کرد

زیدآبادی: ایران و آمریکا با آغاز مذاکرات، قدم در راهی بی‌بازگشت گذاشته‌اند

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

جزئیات و حواشی گفتگوهای ایران و آمریکا در مسقط؛ موضوع توان دفاعی در مذاکرات مطرح نبوده و نیست

آمار شهدای غزه به 51 هزار و 495 نفر رسید

حضور ترامپ و همسرش در مراسم تشییع پاپ

پیشنهاد حماس برای تحقق آتش‌بس 5 ساله در نوار غزه

19 حملهٔ هوایی آمریکا به پنج استان یمن

سرمقاله فرهیختگان/ برو این دام بر مرغ دگر نه

سرمقاله جوان/ مذاکرات، منطق و اصول ایران

روایتی از نظر مولا علی (ع) در مورد ایرانیان

دعا کردن در حق غیر؛ بالاترین نیکی

آلودگی هوا مغز را پیر می‌کند!

عضله‌سازی با گوشت بهتر است یا گیاه؟

«چت‌جی‌پی‌تی» جان این زن را نجات داد

آیا زمان تمرینات ورزشی تاثیری بر سلامت قلب دارد؟

هوش مصنوعی یک علت جدید را برای آلزایمر کشف کرد

صحبت های شنیدنی از مهران مدیری

استقبال چشمگیر از کتاب جدید «هان کانگ»

آتش سوزی در چادرهای آوارگان در خان یونس

سرمقاله ابتکار/ چرا بهار 1400 نشد ولی امروز شاید بشود؟

صحنه زیبا از آب تنی گله ای آهوهای جزیره لاوان

گوناگون/ کشف دو گونه اسرارآمیز از دنیای کروکودیل‌ها

تنکابن؛ جادوی سبز شمال ایران

جهش فناورانه در نانوپزشکی؛ انجام تست 2 ساعته در 15 ثانیه!

تزریقی که می‌تواند از نارسایی قلبی جلوگیری کند

ورود تلسکوپ «هابل» به یک صحنه جرم کیهانی

نوآوری دانشمند چینی به کمک ایالات متحده آمد

خاطراتی از کوچک‌ترین هم‌رزم شهید مهدی باکری

گزارش خبرنگار صداوسیما در مسقط از وضعیت مذاکرات؛ فضای بده بستان آغاز شده است

پیام امنیتی - سیاسی سفر بن‌سلمان به ایران از نگاه یک اصلاح طلب

رحیمی جهان‌آبادی: پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات، پالرمو و CFT تصویب می‌شود

ترامپ و همسرش هم به مراسم تشییع پاپ فرانسیس آمدند

تظاهرات بزرگ مراکشی ها برای حمایت از مردم ستم دیده فلسطین

آتش‌سوزی گسترده‌ در فرودگاه لاهور پاکستان

ترامپ و زلنسکی در واتیکان دیدار کردند

سرمقاله همشهری/ چند جمله فراتر از خطای رسانه ملی

سرمقاله شرق/ تکه‌ای ناپیدا از مردم