ایران پرسمان

آخرين مطالب

پیام امنیتی - سیاسی سفر بن‌سلمان به ایران از نگاه یک اصلاح طلب اقتصاد روز

پیام امنیتی - سیاسی سفر بن‌سلمان به ایران از نگاه یک اصلاح طلب
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به تمایل عربستان به بهبود ارتباط با تهران و گشایش روابط دیپلماتیک گفت: سفر وزیر دفاع عربستان به تهران گامی مهم در جهت عادی‌سازی روابط دو کشور و آغاز فصل جدیدی در روابط ایران و عربستان است کاهش تنش‌ها و ایجاد ثبات در منطقه کمک کند.
سید محمدعلی ابطحی در گفت و گو با ایرنا در ارزیابی خود از سفر خالد بن‌سلمان به ایران و دیدار با مقامات کشورمان گفت: سفر وزیر دفاع عربستان به تهران از چند جهت حائز اهمیت است نخست اینکه، وزیر دفاع عربستان فردی کلیدی در تصمیم‌گیری‌های امنیتی کشورش است و می‌تواند در انعقاد پیمان‌های امنیتی نقش مهمی ایفا کند.
تمایل عربستان سعودی به بهبود روابط امنیتی با تهران و گشایش روابط دیپلماتیک
بازار
وی با بیان اینکه سفر وزیر دفاع عربستان به تهران نشان از تمایل این کشور به بهبود روابط امنیتی با ایران دارد اما اهمیت این سفر فراتر از این است، افزود: علاوه بر جنبه امنیتی، این سفر می‌تواند نشانگر گشایش در روابط دیپلماتیک دو کشور باشد و زمینه را برای همکاری‌های گسترده‌تر در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی فراهم کند.
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه سفر خالد بن سلمان به ایران می‌تواند به کاهش تنش‌ها در منطقه و ایجاد ثبات بیشتر کمک کند، عنوان کرد: در نهایت، می‌توان گفت که سفر وزیر دفاع عربستان به تهران گامی مهم در جهت عادی‌سازی روابط دو کشور و آغاز فصل جدیدی در روابط ایران و عربستان است.
ابطحی با بیان اینکه عنوان «وزارت دفاع» به خودی خود بسیار مهم و قابل توجه است، ادامه داد: خالد بن سلمان «وزیر دفاع عربستان» برادر محمد بن سلمان ولیعهد رئیس قدرتمند و طراح آینده‌ عربستان سعودی است این موضوع نشان‌دهنده‌ اهمیت بالای این سفر در روابط با عربستان سعودی است.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب عنوان کرد: هر زمان که ایران و عربستان در کنار یکدیگر بوده‌اند، منطقه شاهد موفقیت‌های چشمگیری بوده است و تیرگی روابط ایران و عربستان هیچ‌گاه به نفع هیچ‌کدام از این دو کشور نبوده است. این سفر همچنین، پیامی از سوی عربستان به ایران و دیگر بازیگران منطقه‌ای دارد، مبنی بر تمایل به گفت‌وگو و همکاری و می‌تواند به کاهش تنش‌ها و ایجاد ثبات در منطقه کمک کند.
فصل جدید روابط تهران- ریاض با سفر وزیر دفاع عربستان به ایران
ابطحی، سفر وزیر دفاع عربستان به تهران را فصل تازه‌ای در روابط دو کشور خواند و گفت: البته شرایط سیاسی منطقه و ایران نیز اقتضا می‌کند که این نوع رفتار، به مفهوم دیگر، دور کردن کشورهای منطقه از درگیری‌های احتمالی رژیم صهیونیستی یا آمریکا با ایران باشد و اثبات بی‌طرفی این کشورها می‌تواند به این موضوع کمک کند.
فجایع غزه، شکاف کشورهای عربی خواهان نزدیکی به رژیم صهیونیستی را عمیق‌تر کرد
ابطحی با بیان اینکه فجایع غزه و جنایات رژیم صهیونیستی، شکاف میان کشورهای عربی خواهان نزدیکی به این رژیم غاصب را عمیق‌تر کرد، اظهار کرد: شدت جنایات رخ داده، این تفکر را در آن‌ها از بین برد.
عربستان به واسطه سیطره و جایگاه ویژه‌ در منطقه خلیج‌فارس حائز اهمیت است
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز معتقد است در طول تاریخ، کشورهای حوزه خلیج‌فارس همواره نگران حاشیه‌نشینی خود بوده‌اند و همکاری ایران و عربستان به پایان یافتن حاشیه‌نشینی‌ها منجر خواهد شد و برای همه کشورها، از جمله ما و عربستان، مفید خواهد بود زیرا عربستان به دلیل سیطره، نفوذ و جایگاه ویژه‌ای که در منطقه خلیج‌فارس و کل منطقه دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است.
ابطحی در ارزیابی خود از انتقاد وزیر دفاع عربستان از جنایات رژیم صهیونیستی در دیدارهای خود در تهران، گفت: پیشتر نیز کشورهای عربی همواره منتقد جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی بوده‌اند، به‌ویژه در رابطه با جنایات سال گذشته که توجه جهانیان را به خود جلب کرد این موضع‌گیری عربستان در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در همان راستا و البته بسیار مهم است.
انتقاد عربستان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه امری مورد انتظار بود
این فعال سیاسی ادامه داد: با توجه به سوابق و جایگاه عربستان سعودی، مخالفت این کشور با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، امری طبیعی و مورد انتظار بود و این موضع‌گیری، با توجه به حساسیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی نسبت به مسئله فلسطین، تعجب‌آور نبود و این موضع‌گیری در میان کشورهای جهان نیز یک موضوع مشترک بوده و بسیاری از کشورها، سازمان‌ها و افراد در سراسر جهان، جنایات در غزه را محکوم کرده و خواستار پایان دادن به خشونت و اشغال فلسطین شده‌اند.
بهبود روابط عربستان با تهران در شرایط کنونی قابل قدردانی است
ابطحی در تحلیل خود از بهبود روابط تهران- ریاض و تاثیر آن در برقراری صلح و آرامش در منطقه با اشاره به اینکه عربستان سعودی و ایران همیشه در دوره‌هایی که با یکدیگر همکاری داشته‌اند، منطقه آرامش بیشتری داشته است، عنوان کرد: این رفتار عربستان در حال حاضر قابل قدردانی است، به‌ویژه در شرایطی که رژیم‌صهیونیستی در حال بروز دادن قدرت نظامی خود است و دوران رئیس‌جمهوری ترامپ را تجربه می‌کنیم.
گردش دیپلماسی عربستان به سوی ایران گامی به سوی ثبات و همکاری بیشتر کشورهای منطقه
وی تاکید کرد: این گردش دیپلماسی در این سطح از سوی عربستان و استقبال ایران از آن درحالی که مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا در جریان است، یک نقطه قوت محسوب می‌شود که می‌تواند تأثیر مثبت و چشمگیری بر همه معادلات منطقه بگذارد و گامی به سوی ثبات و همکاری بیشتر میان کشورهای منطقه باشد.
به گزارش ایرنا، «خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان سعودی روز پنجشنبه 28 فروردین در سفر به کشورمان پیام پادشاه این کشور را تقدیم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی کرد.
رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار تاکید کردند: اعتقاد ما این است که ارتباط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان برای هر دو کشور مفید خواهد بود و دو کشور می‌توانند تکمیل‌کننده یکدیگر باشند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تاکید بر اینکه گسترش روابط دو کشور دشمنانی دارد، خاطرنشان کردند: باید بر این انگیزه‌های خصمانه فائق آمد و ما در این خصوص آماده هستیم.
وزیر دفاع عربستان نیز با اظهار خرسندی فراوان از این دیدار گفت: من با دستور کارِ گسترش روابط با ایران و همکاری در تمام زمینه‌ها به تهران آمده‌ام و امیدواریم گفت وگوهای سازنده انجام شده، روابط قوی‌تر از گذشته میان عربستان و جمهوری اسلامی ایران را فراهم کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1245103/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شرط واگذاری سهام خودروسازان ایرانی به چینی‌ها

سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی

کدام مشاغل اولین قربانیان هوش مصنوعی خواهند بود

این بوقلمون وحشی همچنان از دست پلیس فراری است

عروسک‌های مکانیکیِ قدیمیِ ژاپن

اعجوبه دوندگی در استرالیا

کهکشان زیبای Arp142

شعری از حمید حمزه نژاد، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

تسنیم: خروج اروانیوم ‌و غنی‌سازی صفر در مذاکرات مطرح نشده است

خبرنگار آکسیوس: دور بعدی مذاکرات در اروپا  برگزار می‌شود

واکنش فواد ایزدی، چهره نزدیک به جلیلی، به روسری پوشیدن ملانیا ترامپ

ابراز همبستگی عراق و دستور ویژه سودانی برای کمک‌های فوری به ایران

تشدید تجاوزات نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست به کرانه باختری

نخست‌وزیر پاکستان: پیام صریحی به طالبان داده‌ایم

واکنش زاخارووا به آزادسازی «کورسک»

ژنرال بازنشسته هندی: دیپلماسی راه بهتری است

قاتل در صحنه حاضر است

تضاد منافع تندروها با منافع ملی

با وجود قطعی‌های برق، چرا نمایندگان با تغییر ساعت رسمی کشور مخالفند؟

سکه در سراشیبی ریزش؛ دلار سبزپوش شد

20 سال تورم در ایران؛ سیگنال‌هایی که دیده نشد

شرط واگذاری خودروسازان ایرانی به چینی‌ها

دره فندار در گیلگیت-بالتستان، پاکستان

لبخند شیرین این دختربچه در بحبوحه اخراج اجباری پربازدید شد

رکورددار طولانی ترین مهاجرت

قمر سیاره مشتری

شعری از عباس کیقبادی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

آکسیوس: مذاکرات ایران و آمریکا در حال پیشرفت است

عراقچی: در دور سوم گفتگوها در نقطه‌ای هستیم که شاید اگر مذاکرات دیگری بود، به این سرعت نمی‌توانستیم برسیم

رویترز: سومین دور مذاکرات هسته‌ای با ایران مثبت و سازنده بود

پزشکیان: ایران از هر اقدامی در زمینه برقراری و تقویت صلح و آرامش استقبال و حمایت می‌کند

واکنش عراقچی به ماجرای انفجار در بندر شهید رجایی

ادعای عجیب رسانه اسرائیلی درباره پیشنهاد حماس برای آتش‌بس

زلنسکی: دیدار با ترامپ «بسیار نمادین» بود اما می‌تواند «تاریخی» شود

حمله جدید ارتش یمن به اهداف رژیم صهیونیستی و آمریکا برای یاری ملت فلسطین

لهستان مدعی نقض حریم هوایی خود توسط روسیه شد

ترامپ و فون درلاین بالاخره دیدار می‌کنند

خانواده‌های اسرای صهیونیست: نتانیاهو با اسرا مانند مهره‌های شطرنج بازی می‌کند

مرگ پسر یک مقام ارشد سیا در جنگ اوکراین

صدا و سیما؛ سازمانی آشوب‌‏زا و کج‏‌کارکرد

خطای سهوی یا پروژه مشکوک نفوذ؟

چطور کودکم را اهل نماز کنم

تصاویری +18 و وحشتناک از گردن قطع شده گورخر و فرار معجزه‌آسا این جانور از مرگ!

حال و هوای بهاری

هوش مصنوعی ChatGPT با کمک به کشف سرطان جان مادر 40 ساله را نجات داد

نکوداشتی برای سعید حمیدیان

عراقچی: اختلاف در کلیات و جزئیات همچنان وجود دارد؛ از روند شکل‌گیری مذاکرات رضایت داریم

نخست وزیر پاکستان حادثه بندر شهید رجایی را تسلیت گفت

روایت اکسیوس از دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

اسیر عبدالله البرغوثی در زندان‌های «اسرائیل» تحت شکنجه شدید قرار دارد