ایران پرسمان

آخرين مطالب

کتابی برای هنرمندانی که یاغی بودن را دوست دارند خردنامه

کتابی برای هنرمندانی که یاغی بودن را دوست دارند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر / کتاب «تمرین‌هایی برای هنرمندان یاغی» اثر گیلرمو گومز پنا با ترجمه حسین ملکی از سوی نشر بان راهی بازار کتاب شد.
بر اساس این خبر، کتاب «تمرین‌هایی برای هنرمندان یاغی: پداگوژی اجرای رادیکال» یکی از آثار مهم در حوزه هنرهای اجرایی، فعالیت‌های اجتماعی و هنر جمعی است. به عبارت دقیق‌تر، این کتاب به عنوان یک راهنمای عملی و نظری برای هنرمندانی طراحی شده است که می‌خواهند مرزهای هنر وفعالیت اجتماعی را جابه‌جا کنند. با این اوصاف، کتاب ترکیبی از نظریه هنری و تمرین‌های عملی است که خاطرات شخصی نویسنده را نیز در بر دارد.
در مباحث تئوری، نویسنده هنر را به مثابۀ مقاومت و هنرمند را به مثابه کنشگر اجتماعی معرفی می‌کند. او تأکید می‌کند که هنر نباید تنها در گالری‌ها و موزه‌ها محدود شود، بلکه باید به خیابان‌ها و فضاهای عمومی وارد شود تا با عموم مردم تعامل داشته باشد. در حوزه تمارین عملی، کتاب شامل مجموعه‌ای از تمرین‌ها و کارگاه‌های آموزشی است که به هنرمندان کمک می‌کند تا مهارت‌های خود را توسعه دهند. این تمرین‌ها شامل استفاده از بدن به عنوان ابزار بیان، ایجاد دیالوگ با مخاطبان و استفاده از فضاهای عمومی برای اجراهای غیرمعمول و رادیکال است. برای مثال، یکی از تمرین‌ها از هنرمندان می‌خواهد که در یک مکان عمومی به مدت چند ساعت بدون حرکت بایستند و واکنش‌های مردم را مشاهده کنند.
گومز پنا که خود دهه‌ها با این عقیده به اجرای هنرهای مختلف پرداخته است، از خاطرات خود نیز سخن می‌گوید. او درباره چالش‌هایی که با آن‌ها روبرو شده است، از جمله سانسور، تهدید و واکنش‌های منفی مخاطبان، صحبت می‌کند. این خاطرات به خوانندگان نشان می‌دهد که اجرای رادیکال می‌تواند خطرناک باشد، اما در عین حال قدرتمند و تأثیرگذار است. همچنین قابل ذکر است که سبک نوشتاری وی در این کتاب ترکیبی از طنز، جدیت و شعر است. او با زبانی صمیمانه و گاهی طعنه‌آمیز، خوانندگان را به تفکر وامی‌دارد و آن‌ها را تشویق می‌کند تا از مرزهای سنتی هنر فراتر روند. در نتیجه، این کتاب نه تنها یک راهنمای آموزشی به حساب می‌آید، که یک بیانیه سیاسی و هنری است که از هنرمندان می‌خواهد تا در برابر نابرابری‌ها و بی‌عدالتی‌ها بایستند.
گیلرمو گومز پنا، هنرمند، نویسنده، فعال و مربی مکزیکی / شیکانو است. گومز-پنا آثاری را در رسانه‌های متعددی از جمله هنر اجرا، رادیو تجربی، ویدئو، عکاسی و هنر اینستالیشن خلق کرده است. پانزده کتاب او شامل مقالات، شعر تجربی، فیلمنامه‌های اجرا، عکس‌ها و وقایع نگاری به دو زبان انگلیسی، اسپانیایی و اسپانیایی است.
کتاب «تمرین‌های برای هنرمندان یاغی» در 352 صفحه با قیمت 388 هزار تومان در دسترس است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1240918/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه مغز ما فریب می‌خورد؟

ملاقات مجازی با پزشک، سیاره ما را نجات می‌دهد

دو خط کتاب/ جای خالی سلوچ

وزیر امور خارجه: اصل موضوع غنی‌سازی قابل مذاکره نیست

نامه مشترک ایران، روسیه و چین به گروسی

زلنسکی: با الحاق «شبه‌جزیره کریمه» به روسیه موافقت نمی‌کنیم

پیشنهاد اسراییل به مردم غزه: پول می‌دهیم فلسطینی نباشید!

وزیر نفت مطرح کرد: چهار قرارداد بزرگ با شرکت‌های روسیه

استوری/ کلام آخرش نماز، تقوا، حسین...

استوری/ خدا نکنه زندونی شه تو قفس کبوتر...

ماکرون پوتین را به دروغگویی متهم کرد

حمله با چاقو در فرانسه یک کشته و سه زخمی برجا گذاشت

روسیه: نیروی حافظ صلح در اوکراین یعنی آغاز جنگ جهانی سوم

ایران برای کدام ایرانیان؟

سرگیجه بازار جهانی طلا

ارتش عوامل سلولی زنده برای درمان آلزایمر راه‌اندازی می‌شوند

مجموعه‌ علمی «کاوش در فضا» باز نشر شد

عراقچی: بار دیگر دیپلماسی را به اروپا پیشنهاد می‌دهم

واکنش فراکسیون نمایندگان اهل سنت درباره اهانت از رسانه ملی

جزئیات سفر وزیر نفت به مسکو از زبان خبرنگار صداوسیما

جولانی برای ترامپ نامه نوشت

چرخه غنی‌سازی متوقف نمی‌شود

سعد بن ابی وقاص از امیرالمؤمنین صلوات الله علیه می گوید!

سعدی اگر اینستاگرام داشت کدام شعرش را استوری می کرد؟!

حکمت/ کاری که دلت را به شک اندازد

هوش مصنوعی آینده «اوپن‌ای‌آی» بهترین نمونه در نوع خود خواهد بود

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

نماینده تهران: مذاکرات با آمریکا باید به تصویب مجلس برسد

توقف در میانکاله؛ اینبار رئیس‌جمهور صراحتاً حکم داد

تنش در شبه قاره؛ پاکستان حریم هوایی خود را به روی هند بست

پشت پرده سفر ماه آینده نتانیاهو به جمهوری آذربایجان

مقام پیشین موساد: سرپیچی از دستورات فرماندهان در ارتش شدت گرفته است

پیش‌بینی قیمت دلار در سال جاری

ایران و روسیه در کریدور شمال-جنوب همکاری می‌کنند

پیکر مطهر شهید تازه تفحص شده غلامحسین دماوندی در بهشهر و گلوگاه تشییع شد

جمع کثیری از کارکنان شرکت گاز مازندران را جامعه ایثارگری تشکیل می‌دهند

ستاره های دریایی رنگارنگ

یکی از زیباترین دریاچه‌های آب شیرین مریوان

زیبایی وصف نشدنی آبشار کِرِدیت در استان چهار محال و بختیاری

عشق زیبای میان پرندگان

چهار هزار شاگرد

راه‌آهن نفسگیر و شگفت‌انگیز لرستان

ادعای جدید رویترز درباره تاسیسات هسته‌ای ایران

نمایندگان ایران، روسیه و چین در وین با گروسی دیدار کردند

مقام دولتی پکن، توییت عراقچی به زبان چینی را بازنشر کرد

رسانه های صهیونیستی از سفر فرمانده سنتکام به اسرائیل خبر دادند

اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از رستورانی در کره جنوبی

فرو ریختن یک ساختمان بر سر نیروهای تیپ «گفعاتی» در جنوب غزه

هشدار اروپا به آمریکا درباره به رسمیت شناختن کریمه

فلسفی: عربستان بزرگ‌ترین صادرکننده گندم جهان شد ولی ما به بهانه کم‌آبی گندم نمی‌کاریم

ویکی پدیاجستجو