ایران پرسمان

آخرين مطالب

پیش‌بینی قیمت دلار در سال جاری اقتصاد روز

پیش‌بینی قیمت دلار در سال جاری
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / یک کارشناس اقتصادی گفت: اگر توافقی که در مذاکرات ایران و آمریکا حاصل می‌شود در سطح عالی باشد، انتظار می‌رود ریزشی که نرخ ارز در سال 1367 تجربه کرد، در سال جاری نیز تکرار شود و قیمت ارز سقوط تاریخی را ثبت خواهد کرد. از سوی دیگر اگر توافق به دست آمده در سطح اندک باشد، در بدترین حالت موجب تثبیت نرخ ارز و عدم افزایش قیمت خواهد شد.
رحمان سعادت اظهار کرد: در ایام نوروز با وجود اینکه معاملات ارزی در سطح بسیار اندکی بود، نرخ‌ها رشد زیادی را تجربه کردند؛ به عبارت دیگر دلالان با سوءاستفاده از تعطیلات سعی کردند نرخ ارز را افزایش دهند، اما در اولین روز بعد از عید و همچنین با شروع مذاکرات ایران و آمریکا شاهد بودیم که نرخ ارز و قیمت طلا به شدت کاهشی شد که این موضوع نشان می‌دهد دلالان بازار ارز نرخ‌سازی می‌کردند.
وی افزود: زمانی که خبر توافق ایران و آمریکا برای مذاکره منتشر شد، نرخ ارز و طلا و سکه به شدت ریزش کرد و باعث ضرر سنگین دلالان و سوداگران شد.
بازار
سعادت گفت:‌ معمولاً 70 درصد افرادی که عامیانه و غیرحرفه‌ای در بازار ارز فعالیت می‌کنند در دام «جهش نرخ دلار» می‌افتند؛ بنابراین مردم باید با دقت و دانش کافی و برای رفع نیازهای واقعی وارد این بازار شوند. اما افراد خبره و صاحبان پول‌های درشت فریب نمی‌خورند و عموما بعد از اینکه بازار ریزش کرد و تب جهش ارزی از بین رفت به این بازار ورود می‌کنند.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه سمنان، در زمان‌هایی که جهش ارزی روی می‌دهد، حداقل یک چهارم افزایشی که روی می‌دهد نرخ ارز عقب نشینی می‌کند؛ کما اینکه در ریزش سنگین اخیر شاهد کاهش حدود 22 درصدی نرخ دلار بوده‌ایم.
سعادت خاطرنشان کرد: نرخ ارز در کشور ما تا حدود زیادی یک متغیر سیاسی است و زمانی که مسائل بین‌المللی و سیاست خارجی دچار تغییرات می‌شود، این مسائل بر بازار ارز تاثیر گذار است، بنابراین هر چقدر که اقتصاد داخلی را تقویت کنیم، بازهم به سیاست خارجی و اقتصاد بین‌المللی وصل خواهیم بود.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: دلار یک ارز مرجع در جهان است که نقش اساسی در معاملات اقتصادی دارد و حدود 70 درصد از معاملات جهانی توسط دلار صورت می‌گیرد. مذاکره با آمریکا به کاهش و ثبات نرخ‌ها در بازارهای مختلف منجر خواهد شد. چه بسا شاهد بودیم که نرخ در دو هفته اخیر روزانه حدود 2000 تومان کاهش داشته است.
وی افزود: اگر توافقی که در این مذاکرات حاصل می‌شود در سطح عالی باشد، انتظار می‌رود ریزشی که نرخ ارز در سال 1367 تجربه کرد، در سال 1404 تکرار شود و قیمت ارز سقوط تاریخی را ثبت خواهد کرد.
سعادت گفت: از سوی دیگر اگر توافق به دست آمده در سطح اندک باشد، در بدترین حالت موجب تثبیت نرخ ارز و عدم افزایش قیمت خواهد شد.
این اقتصاددان تصریح کرد: ثبات بازار ارز تاثیر زیادی بر تولید دارد و با توجه به اینکه شعار امسال سرمایه‌گذاری در تولید است، تثبیت نرخ ارز، موتور محرک رشد تولید خواهد بود.
وی تاکید کرد: اقتصاد ایران ظرفیت‌های بالایی برای رشد دارد و توافق ایران و آمریکا موجب خواهد شد سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها افزایش یابد، درنتیجه سرمایه‌گذاری در تولید محقق می‌شود و در این شرایط می‌توانیم اهداف برنامه هفتم توسعه را نیز محقق سازیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1244594/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خرید خودروهای خارجی هیبریدی برای دستگاه‌های دولتی آزاد شد

فلامینگوهای مهارلو

زمانی که شخصی به شما ظلم کرد...

سخن بزرگان/ نحوه صحیح دعا کردن دربیان امام صادق (ع)

کشف حالت‌های جدید کوانتومی در مواد درهم‌تنیده

کتاب «دیدار با دبیرکل»؛ 20 روایت از دیدار چهره‌های فرهنگی منتشر شد

رهبر انقلاب: خط ائمه «خط ایستادگی و استقامت» و درس ائمه «درس منطق و استدلال» است

مشاور ارشد ترامپ به مذاکرات فنی تهران و واشنگتن پیوست

استقبال روسیه از پیشنهاد عراقچی

پاسخ فرانسه به عراقچی: آماده ایم

الحوثی: عملیات حیفا دشمن را به شدت غافلگیر کرد

کاخ سفید: ترامپ از روند مذاکرات صلح اوکراین ناامید است

الحوثی: اسرائیل مناطق غزه را امن اعلام می‌کند و سپس بمباران می کند!

تیراندازی در فرودگاه بین‌المللی پیرسون تورنتو

غول‌های آمریکایی در مشت یمنی‌ها

گسترش بحث برانگیز حضور نظامی ترکیه در شمال عراق

ترامپ به پوتین: ولادیمیر! بس کن

آیا سوسیال‌دموکرات‌ها می‌توانند یخ دیپلماسی اروپا با ایران را بشکنند؟

طلافروشان اجازه فروش طلای قسطی دارند؟

چگونه مغز ما فریب می‌خورد؟

ملاقات مجازی با پزشک، سیاره ما را نجات می‌دهد

دو خط کتاب/ جای خالی سلوچ

وزیر امور خارجه: اصل موضوع غنی‌سازی قابل مذاکره نیست

نامه مشترک ایران، روسیه و چین به گروسی

زلنسکی: با الحاق «شبه‌جزیره کریمه» به روسیه موافقت نمی‌کنیم

پیشنهاد اسراییل به مردم غزه: پول می‌دهیم فلسطینی نباشید!

وزیر نفت مطرح کرد: چهار قرارداد بزرگ با شرکت‌های روسیه

استوری/ کلام آخرش نماز، تقوا، حسین...

استوری/ خدا نکنه زندونی شه تو قفس کبوتر...

ماکرون پوتین را به دروغگویی متهم کرد

حمله با چاقو در فرانسه یک کشته و سه زخمی برجا گذاشت

روسیه: نیروی حافظ صلح در اوکراین یعنی آغاز جنگ جهانی سوم

ایران برای کدام ایرانیان؟

سرگیجه بازار جهانی طلا

ارتش عوامل سلولی زنده برای درمان آلزایمر راه‌اندازی می‌شوند

مجموعه‌ علمی «کاوش در فضا» باز نشر شد

عراقچی: بار دیگر دیپلماسی را به اروپا پیشنهاد می‌دهم

واکنش فراکسیون نمایندگان اهل سنت درباره اهانت از رسانه ملی

جزئیات سفر وزیر نفت به مسکو از زبان خبرنگار صداوسیما

جولانی برای ترامپ نامه نوشت

چرخه غنی‌سازی متوقف نمی‌شود

سعد بن ابی وقاص از امیرالمؤمنین صلوات الله علیه می گوید!

سعدی اگر اینستاگرام داشت کدام شعرش را استوری می کرد؟!

حکمت/ کاری که دلت را به شک اندازد

هوش مصنوعی آینده «اوپن‌ای‌آی» بهترین نمونه در نوع خود خواهد بود

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

نماینده تهران: مذاکرات با آمریکا باید به تصویب مجلس برسد

توقف در میانکاله؛ اینبار رئیس‌جمهور صراحتاً حکم داد

تنش در شبه قاره؛ پاکستان حریم هوایی خود را به روی هند بست

پشت پرده سفر ماه آینده نتانیاهو به جمهوری آذربایجان