ایران پرسمان

آخرين مطالب

رئیس سازمان بازرسی کل کشور: از لیست بدهکاران کلان بانکی نباید غافل شد سیاست روز

رئیس سازمان بازرسی کل کشور: از لیست بدهکاران کلان بانکی نباید غافل شد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در عین حال که باید به تولیدکنندگانی که تسهیلاتی را اخذ کرده ولی به خاطر شرایط اقتصادی قادر به پرداخت اقساط آن نیستند کمک کنیم؛ اما از لیست بدهکاران کلان بانکی که تسهیلات را در امر تولید هزینه نکردند نباید غافل شد.
به گزارش سازمان بازرسی کل کشور، ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور طی نشستی با مدیران عامل بانک‌های دولتی و غیردولتی، الزامات شبکه بانکی برای تحقق شعار «سرمایه گذاری برای تولید» را تشریح کرد.
وی با اشاره به نامگذاری سال 1404 به عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری، عمل به آن را یک تکلیف شرعی و قانونی دانست و تصریح کرد که هر کدام از مسئولان باید به اجرای این سیاست و شعار مقید باشند و به آن عمل کنند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در همین راستا از مدیران‌ عامل بانک‌ها خواست تا تسهیلات را به سمت سرمایه‌گذاری در امر تولید سوق دهند و اظهار کرد: صرف تسهیلات در بخش‌های واسطه‌ای نه تنها مشکل جامعه را رفع نمی‌کند بلکه آن را افزایش می‌دهد.
وی از برنامه‌ریزی ویژه سازمان بازرسی به منظور نظارت بیشتر در راستای کمک به امر تولید خبر داد و با اشاره به تشکیل قرارگاه سرمایه گذاری برای تولید در این سازمان، خاطرنشان کرد که بانک‌ها باید در امر پرداخت تسهیلات به تولید کمک کنند.
بازار
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر نظارت بر هزینه‌کرد تسهیلات در محل خود یادآور شد: بانک‌ها باید در این راستا نظارت دقیق‌تری داشته باشند که اگر تسهیلاتی پرداخت می‌شود در محل خود مصرف شود.
وی در جهت کمک به شبکه بانکی از مدیران عامل بانک‌ها خواست افرادی که تسهیلات را در جای خود هزینه نمی‌کنند، به کمیسیون ماده 6 قانون سلامت اداری مستقر در سازمان بازرسی معرفی نمایند تا برای آن‌ها محرومیت‌های اقتصادی در نظر گرفته شود.
خدائیان در این زمینه توضیح داد: در سازمان بازرسی کل کشور کمیسیون ماده 6 قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد متشکل از هیاتی از نمایندگان سازمان بازرسی کل کشور، قوه قضائیه، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت اطلاعات، دیوان محاسبات، بانک مرکزی، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و اتاق تعاون ایران مستقر است که اگر تسهیلات در جای خود هزینه نشود این کمیسیون به شعبه خاصی که متشکل از 3 نفر از قضات ویژه دستگاه قضایی هستند، موضوع را پیشنهاد می‌دهد و نهایتا محرومیت‌های اقتصادی تاثیرگذار برای فردی که تسهیلات را در جای خود مصرف نکرده، اعمال می‌شود.
رئیس سازمان بازرسی با اشاره به معوقات بانک‌ها نیز اظهار داشت: در عین حال که باید به تولیدکنندگانی که تسهیلاتی را اخذ کرده ولی به خاطر شرایط اقتصادی قادر به پرداخت اقساط آن نیستند کمک کنیم؛ اما از لیست بدهکاران کلان بانکی که تسهیلات را در امر تولید هزینه نکردند نباید غافل شد بر این اساس لیست این بدهکاران به سازمان بازرسی کل کشور منعکس شود تا نسبت به وصول این مبالغ اقدام و تسهیلات در مسیر تولید قرار گیرد.
وی با تاکید بر اجرای قانون خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری خاطرنشان کرد: مطابق قانون، بانک‌ها باید ظرف 3 سال، سالانه 30 درصد از بنگاه‌های خود را واگذار نمایند، از سوی دیگر طبق آمار سازمان بازرسی کل کشور اغلب بنگاه‌های اقتصادی بانک‌ها زیان‌ده هستند، لذا تاکید می‌شود ضمن اجرای دقیق قانون و آسیب شناسی لازم، هرچه سریعتر بنگاه‌های زیان‌دهی که باری بر دوش بانک‌ها هستند، واگذار شوند یا با تشکیل کنسرسیوم و همکاری صندوق توسعه ملی، در میادین نفتی و گازی سرمایه‌گذاری کنند تا سرمایه مولد باشد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اختیارات گسترده بانک مرکزی در خصوص اصلاح بانک‌های ناتراز بیان داشت: اصلاح بانک‌های ناتراز باید در اسرع وقت پیگیری شود. متاسفانه روند این اصلاح کند است و مرتب برداشت از منابع بانک مرکزی از سوی بانک‌های ناتراز بیشتر می‌شود. بنابراین باید بانک‌های ناتراز هر چه سریعتر تعیین تکلیف شوند و اگر نیاز به افزایش سرمایه و تجدید ارزیابی اموال و املاک آنها است، اقدام شود؛ چرا که به طول انجامیدن این روند به ضرر بانک مرکزی است.
وی با اشاره به سیاست اشتباه انتصاب مدیر دولتی برای بانک‌ها و بنگاه‌های غیردولتی ناتراز تصریح کرد: انتصاب مدیر دولتی برای بانک‌ها و بنگاه‌های غیردولتی ناتراز منجر به اصلاح نمی‌شود زیرا عملکرد مدیرانی که برای اصلاح بانک‌ و موسسات مالی و اعتباری ناتراز منصوب شده نه تنها وضعیت آنها را اصلاح نکرده بلکه مرتب بر بدهی آن بنگاه‌ها و افزایش اضافه برداشت‌ها افزوده‌اند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر رویکرد نظارت حمایتی از بانک‌ها اظهار داشت: سازمان بازرسی کل کشور به دنبال مچ گیری و تشکیل پرونده علیه مدیران نیست و تلاش دارد تا با هشدارهای به موقع و پیشنهادات اصلاحی به مدیران کمک کند و براین اساس آمار هشدارها و پیشنهادات اصلاحی سازمان بازرسی با پرونده‌های تخلفاتی یا کیفری سازمان بازرسی اصلا قابل مقایسه نیست.
خدائیان با اشاره به تاکید رئیس محترم قوه قضائیه مبنی بر کمک دستگاه‌های نظارتی به مدیران بیان داشت: رویکرد سازمان بازرسی کل کشور این است که خطا را با عمد یکسان نبیند. گاهی ممکن است یک مدیر لغزش و خطای غیرعمدی مرتکب شود که باید به او کمک کرد ولی اگر با نیت سودجویی این خطا صورت بگیرد باید با شدیدترین وجه با آن برخورد شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با استقبال از پیشنهاد مدیران عامل بانک‌ها نسبت به تشکیل یک کارگروه مشترک پولی و بانکی با حضور افراد صاحبنظر، مدیران بانک‌ها و نمایندگان سازمان بازرسی کل کشور، به معاون اقتصادی سازمان بازرسی ماموریت داد که هرچه سریعتر این کارگروه را تشکیل دهد.
در ابتدای این نشست ستار شیرعالی معاون نظارت و بازرسی امور اقتصادی سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر سرمایه‌گذاری در حوزه تولید گفت: سرمایه‌گذاری خارجی با توجه به شرایط، موانع و محدودیت‎ها عملا در کشور سخت شده است. ولی سرمایه‌گذاری اصلی توسط نظام بانکی در اقتصاد انجام می‌شود و بالای 90 درصد منابع واحدهای تولیدی از محل بانک‌ها است. امروز مدیران عامل بانک‌های دولتی و غیردولتی فرماندهان اقتصادی جنگ اقتصادی هستند و ما این آمادگی را در سازمان داریم که از هر نقطه نظری که مدیران عامل بانک‌ها در راستای رفع موانع تولید برای تحقق سرمایه‌گذاری در تولید داشته باشند، استفاده کنیم.
همچنین در این نشست معاون اقتصادی بانک مرکزی و برخی مدیران عامل بانک‌ها دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود را مطرح نموده و اکثر آنها از میزان تسهیلات تکلیفی بانک‌ها، بدهی دولت به بانک‌ها و عدم پرداخت آن، پایین بودن نرخ بهره بانکی به نسبت تورم گله‌مند بودند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1239768/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیین‌نامه ایجاد بازار مبادله آب‌های نامتعارف دربورس ابلاغ شد

سامرز: ترامپ اقتصاد آمریکا را به سمت پرتگاه می‌برد

زایمان فک؛ فیلمی شگفت‌انگیز که برای اولین بار از زایمان یک فک منتشر می‌شود

فیلمی نادر از ماری که بدن خودش را می‌خورد!

فیلمی از مصیبت‌های پلنگ برای شکار جوجه تیغی!

رنگ‌های مرموز اقیانوس‌ها

کیتی پری در دومین مأموریت فضایی کاملاً زنانه تاریخ به فضا رفت

نگاهی به شخصیت عطار نیشابوری

فؤاد حسین به تهران دعوت شد

احمد الشرع نگران مذاکرات ایران و آمریکا شد!

ترامپ: مسئله ایران را حل خواهم کرد

وزیران خارجه ایران و ترکیه تلفنی گفت‌وگو کردند

نخست‌وزیر اسبق مالزی درگذشت

رئیس جمهور لبنان: درباره انحصار سلاح، با حزب‌الله گفت‌وگو می‌کنیم

آینده مذاکرات؛ انعطاف حداکثری کم در مقابل کم

دلواپسان صلح از مجلس تا ایتا

اولین فرصت رفع تمام تحریم‌ها

افزایش قیمت طلا و ارز؛ سکه ربع و گرمی ثابت ماندند

«دنا پلاس دنده‌ای» خودروی متعارف شد

نمایی پانوراما از کوه تایشان

فیلمی باورنکردنی از پناه بردن آهو به شیر از ترس کفتارهای گرسنه!

راز مجسمه ابوالهول چیست؟

جروزالم پست: اخبار مذاکرات ایران و آمریکا، مقامات اسرائیلی را به شدت نگران کرده است

ادعای ضدایرانی جدید انگلیس

نخست وزیر لبنان در سفر به سوریه با جولانی دیدار کرد

سی‌ان‌ان: نماینده ترامپ با اسرائیل درباره مذاکرات عمان گفت‌وگو کرد

لیکود: اظهارات رئیس سابق ارتش اسرائیل تشویق برای ترور نتانیاهو است

کمک سعودی به جولانی؛ رویترز: عربستان بدهی‌های سوریه را می‌پردازد

هفدهمین بسته تحریم‌های ضدروسی اتحادیه اروپا در راه تصویب

ترامپ جنگ اوکراین را به «تقلب در انتخابات آمریکا» ربط داد

زلنسکی باز هم به سوی آمریکا دست دراز کرد

شلیک 16 موشک بالستیک یمن به اسرائیل در کمتر از یک ماه

مادر اسیر اسرائیلی: نتانیاهو به‌دنبال کشته‌شدن اسرای اسرائیلی است

رئیس‌جمهور لبنان: مساله عادی‌سازی روابط با اسرائیل، به ما مطرح نشده است

تحلیلگر اصولگرا: پزشکیان اهل نمایش سیاسی از مذاکرات نیست

مذاکرات مسقط از نگاه دیگران

مذاکرات عمان شاخک‌های اسرائیل را تیز کرد

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران: آقای وزیر کشاورزی، وضع سفره مردم خوب نیست

آنچه درباره عاقبت عجیب عطار نیشابوری نمی‌دانید!

عشق در دنیای وحش

سوسک گورکن

تراشه‌های کم‌مصرف‌ که با سرعت نور پردازش می‌کنند

پیشرفت هوش مصنوعی در بازسازی حرکات 3 بُعدی بدن انسان

شاعرانه/اگر تو میل محبت کنی و گر نکنی

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

زیباکلام: کاسبان تحریم این بار قادر به توقف مذاکرات نیستند

زینی‌وند: احزاب بیانیه خارج از چارچوب نداشتند

عارف: مانعی برای ارتباط با کشورهای حوزه اوراسیا وجود ندارد

اعلام آمادگی اتریش برای میزبانی مذاکرات ایران و آمریکا

ادعایی درباره واکنش حماس به پیشنهاد آمریکا درخصوص پایان جنگ غزه