ایران پرسمان

آخرين مطالب

منتجب نیا: مذاکره مستقیم حتما به این معنا نیست که ترامپ و پزشکیان باهم گفتگو کنند سیاست روز

منتجب نیا: مذاکره مستقیم حتما به این معنا نیست که ترامپ و پزشکیان باهم گفتگو کنند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / رسول منتجب نیا گفت: به هر دلیلی مسئولان ما از مذاکره مستقیم اینکه بگویند پای میز مقامات آمریکایی نشستند، ابا دارند. این کار به نظر من صحیح نیست، وقتی اصل مذاکره را پذیرفته و لازم دانسته ایم، چرا از مذاکره مستقیم شانه خالی کرده یا پای وساطت یک کشور بزرگ یا کوچک دیگر در میان باشد؟ اگر چه از روز شنبه مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا آغاز خواهد شد اما در طرف دیگر میدان، توپخانه مخالفان مذاکره به سمت تیم مذاکره کننده و دولت چهاردهم هدف گرفته شده و هجمه های زیادی روانه پاستور می شود. 
در همین راستا، حجت الاسلام رسول منتجب نیا، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفت و گویی با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا گفت: ضرورت های اجتماعی و سیاسی ما را وادار می کند تا قائل به شرایط شده و سماجتی درباره مسائل نداشته باشیم. اصل مذاکره چه کشور آمریکا باشد یا کشورهای دیگر، اصل مذاکره یک امر قابل قبول عقلا است. در تاریخ اسلام به ویژه در زمان پیامبر(ص)، امیرالمومنین(ع) و ائمه اطهار، با کفار و مشرکان مذاکره می کردند و پیروز هم می شدند که برکاتی هم داشت. 
مسئولان ما از مذاکره مستقیم بابت اینکه بگویند پای میز مقامات آمریکایی نشستند، ابا دارند
وی ادامه داد: کتاب هایی مانند الاحتجاج طبرسی یا کتاب های تاریخی معصومین(ع) پر از محاجه، مناظره، گفت و گو و مذاکرات با دشمنان و کفار است. علما هم در طول تاریخ با غیرمسلمانان، شیعیان با سایر مذاهب گفت و گو کردند و این موضوع هیچ مسئله ای نداشت. اصل مذاکره قابل قبول و کار عقلایی است. اگر طرفی از مذاکره احساس کند که طرف مقابلش، می خواهد حرف خودش را تحمیل کند و تابع حقیقت نیست، این دیگر مذاکره نیست و تسلیم در برابر او است. 
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: بنابراین، اصل مذاکره یک امر قابل قبول است و نباید این اصل را نقض کرد. نکته دوم درباره مباحث مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکرات است. به هر دلیلی مسئولان ما از مذاکره مستقیم بابت اینکه بگویند پای میز مقامات آمریکایی نشستند، ابا دارند. این کار به نظر من صحیح نیست، وقتی اصل مذاکره را پذیرفته و لازم دانسته ایم، چرا از مذاکره مستقیم شانه خالی کرده یا پای وساطت یک کشور بزرگ یا کوچک دیگر در میان باشد؟
بنابر گفته منتجب نیا، چه رئیس جمهور و چه هیأت مذاکره کننده باید مجاز باشند که با هیأت مذاکره کننده آمریکایی حرف بزنند تا موضوع جلسه را با مقامات عالی نظام در میان بگذارند. اگر مقامات عالی نظام نپذیرفتند، عملی نمی شود و مشکلی نیست. 
مذاکره مستقیم حتما به این معنا نیست که آقای ترامپ با آقای پزشکیان صحبت کند
وی با اشاره به آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا از شنبه گفت: اینکه گفتند روز شنبه، هیأت ایرانی با هیأت آمریکایی مذاکره می کنند، کار خوبی است. البته به نظر من مذاکره مستقیم است. مذاکره مستقیم حتما به این معنا نیست که آقای ترامپ با آقای پزشکیان صحبت کند. وقتی ما پذیرفتیم یک هیأتی از ایران با یک هیأت دیگر آمریکایی نشسته و صحبت کند، مستقیم است. 
فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: اگر این سطح به نتیجه نرسیده و گفتند باید در سطح عالی تری باشد، آن زمان باید فکر شود که آیا مقامات عالی اجرایی حاضر هستند پای میز مذاکره بنشینند یا باید به وسیله واسطه این اقدام انجام شود. بنابراین، من به این موضوع انتقاد دارم و نباید به موضوع مذاکره غیرمستقیم تکیه کرد.
وی افزود: این هیأتی که برای مذاکره می رود، باید هیأتی قوی و قدرتمند باشد. باید بر همه اوضاع مسلط بوده و تاحدودی هم اختیار داشته باشد که در زمان مذاکره دستش نلرزد، بتواند قول بدهد و با مقامات ایران هماهنگ باشد. البته تا به الآن که می خواهند برای مذاکره بروند، پیشرفت بوده و امیدواریم طرف مقابل هم تمرد نکند تا به یک جمع بندی برسیم. 
منتجب نیا گفت: طبیعتا اولین موضوعی که در مذاکره مطرح می شود، بحث دستیابی ایران به سلاح اتمی است. ما بارها اعلام کردیم که خواهان آن نیستیم، سلاح اتمی خلاف شرع بوده و رهبری هم فتوا دادند. بنابراین اولین گام برداشته شده و باید بر آن تاکید شود. 
مخالفان مذاکره هم می دانند که این موضوع با نظر رهبری امکان پذیر است
فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره کارشکنی تندروها و مخالفان مذاکره با آمریکا گفت: هیچ شک و تردیدی نیست که در مسئله ای با این اهمیتی، بدون نظر مقام معظم رهبری، نمی تواند از سوی دولت، وزارت خارجه یا تیم مذاکره کننده پیگیری شود. حتی افراد تندرو و مخالفان مذاکره هم می دانند که این موضوع با نظر و تایید رهبری امکان پذیر است نه نظر دولت یا وزیر امور خارجه. 
وی با طرح این سوال که چرا تندروها با علم به این موضوع کارشکنی می کنند، تصریح کرد: بنده اعتقاد دارم که این افراد یکدست نیستند. برخی از آنان دچار یک اشتباه اعتقادی شدند و فکر می کنند که وقتی گفتیم مرگ بر آمریکا یا با آمریکا مذاکره نمی کنیم، باید در این راه تمام کشور را نابود کنیم. این موضوع را جریان های آموزشی و تئوریسین های منحرف همین جریان به این افراد القا کردند که اسلام و نظام چنین است و باید با دنیا در جنگ باشیم. 
تندروها، مارهایی هستند که در آستین ما پرورش یافته و افعی شدند
منتجب نیا گفت: عده ای هم هستند که مریض بوده و با اصل نظام مشکل دارند اما نمی توانند صریحا بر روی نظام شمشیر ببندند. به همین خاطر، با تصمیماتی که به تایید رهبری رسیده را زیر سوال برده و کارشکنی می کنند. 
وی با بیان اینکه ریشه این جریانات همان تفکر ارتجاعی انجمن حجتیه است، گفت: این ها ما و نظام را طاغوتی می دانند و تلاش می کنند تا نظام را به حداقل ترین اقتدار برسانند و ایده های خودشان را عملیاتی کنند. بعید نیست تندروها صاحب نظریه دوم باشند. اما نباید نگران بود زیرا رهبری در موضوع مذاکره سر سوزنی کوتاه نمی آیند، ایشان آگاه به مسائل هستند. این افراد هم می دانند که رهبری در جریان ماجرا قرار دارد. 
وی ادامه داد: یک تقابلی میان این جریان با رهبری، انقلاب، امام (ره) و مردم است. تا به الآن میدان خالی در اختیار آنان قرار داده شده و رشد کردند. این افراد مارهایی هستند که در آستین ما پرورش یافته و افعی شدند. آنها میدان دار شده و در نظام نفوذ کردند. باید با این افراد مقابله کرد و کار را به دست مردم و عقلا بسپارند. 

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1238764/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

روایتی از پاسخ رهبرانقلاب به درخواست ویژه وزیر دفاع عربستان

کمالوندی: معاون گروسی به تهران می‌آید

تحریم های جدید آمریکا علیه یمن

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

همه لذات آمریکا را سه طلاقه کردم!

واکنش جالب ورزشکار زن ایرلندی مقابل حریف صهیونیستش

پاسخ جالب امام خمینی (ره) که برای این روزها گفته شده است!

صحبت‌های جالب یک مسیحی درباره اسلام

بازسازی ماجرای کم فروشی قوم شعیب (ع) در قرآن با استفاده از هوش مصنوعی

معرفی کتاب یک عاشقانه آرام؛ روایت زندگی و عشق ماندگار

حضور عراقچی در مراسم روز ارتش در مسکو

هرکسی را که مخالف ما بوده و یا هست را حذف می‌کنیم!

حمله جنگنده های آمریکایی به یمن

ترامپ: با چین به توافق خوبی خواهیم رسید

استیو ویتکاف کیست؟

لاوروف و روبیو، تلفنی گفت‌وگو کردند

تهران در محاصره 55 بحران

فارن پالیسی: نتانیاهو جنگ دوم غزه را آغاز کرده است؟

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

مقایسه جالب متروی آمریکا و چین

استوری/ صلی الله علیک یا اباعبدالله

نور چند دقیقه طول میکشه از خورشید به سیارات دیگر منظومه شمسی برسد؟

ستاره‌ای که اتم‌ها را متلاشی می‌کند

داستانک/نقل قول بد

ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد

سفر عراقچی به مسکو در یک برهه حساس

دیدار فرماندهان ارتش و سپاه باهمدیگر در آستانه روز ارتش

اتحادیه اروپا در پی تغییر معادلات: آیا تجارت با آمریکا محدود خواهد شد؟

زخمی شدن پیرمرد کشاورز فلسطینی به ضرب گلوله شهرک نشینان صهیونیست

مالیات از خانه‌های خالی فقط خالی‌بندی شد!

تابناک مدعی شد: جزئیاتی جدید از مذاکرات مسقط

عباس عبدی: تندروهای طرفدار شبه‌‏علم نقشی مخرب در دوره کرونا داشتند

بازی بزرگ‌تر پشت درهای بسته

گزارش صداوسیما از ماجرای توزیع عادلانه یارانه انرژی

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

ماشین درحال آتش گرفتن رو از پمپ بنزین خارج کرد!

گوناگون/ نماد «تک‌چشم» در مصر باستان چه معنایی داشت؟

شیوه عجیب پیاده کردن ماشین از باربر

دزد گوشی که خیلی زود لو رفت!

واکنش جالب فیل ها نسبت به وقوع زلزله

استفاده از ربات ها برای سم پاشی در باغ

داستانک/ حکایت زندگی

وزارت خارجه عمان: "رم" میزبان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش سازمان ملل به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

توضیحاتی درباره دیدار رهبر انقلاب و «خالد بن سلمان»