ایران پرسمان

آخرين مطالب

کمیسیون امنیت ملی مجلس: واکنش ایران به ایجاد خطر در صنعت هسته‌ای ویرانگر خواهد بود اقتصاد روز

کمیسیون امنیت ملی مجلس: واکنش ایران به ایجاد خطر در صنعت هسته‌ای ویرانگر خواهد بود
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در بیانیه‌ای به مناسبت روز ملی فن‌آوری هسته‌ای تاکید کرد: بر اساس NPT، برخورداری از صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز، در حوزه های مختلف حق ایران است و هرگونه دست اندازی و ایجاد خطر برای این صنعت، با واکنش جدی و ویرانگر ملت ایران مواجه خواهد شد.
کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی امروز (20 فروردین ماه 1404) همزمان با روز فن‌آوری هسته‌ای طی بیانیه‌ای ضمن قدردانی از دانشمندان صنعت صلح آمیز هسته‌ای کشورمان بر لزوم استفاده از این دانش بومی در عرصه‌های مختلف علمی و تلنولوژیکی به عنوان عضوی از NPT تاکید کرد.
در این بیانیه آمده است: مطابق ماده چهارم NPT، برخورداری از صنعت هسته‌ای صلح آمیز، حق هر کشور عضو آن معاهده است و امروزه صنعت هسته‌ای کاربردهای صلح آمیز گسترده‌ای دارد.
بازار
این بیانیه به بخش‌هایی که صنعت هسته‌ای کاربرد صلح آمیز دارد اشاره و یادآور شد: در صنعت پزشکی در مواردی از جمله تامین رادیوداروهای خاص با نیمه عمر مختلف، رادیوگرافی، رادیوبیولوژی، گاما اسکن، تشخیص مراکز عفونی بدن، تشخیص سرطان های کولون، پانکراس، روده کوچک و ... بکار می‌رود. همچنین در صنعت کشاورزی برای در بهبود خصوصیت ژنتیکی گیاهان مانند گندم، برنج، پنبه، جو، سویا و ...، کاهش خسارات بعد از برداشت محصولات کشاورزی ناشی از حشرات این صنعت کاربرد دارد.
کمیسیون امنیت ملی مجلس در این بیانیه اضافه کرد: در بخش دامپزشکی و دامپروری در مواردی از جمله در تشخیص، کنترل، پیشگیری، درمان بیماری های باکتریایی، ویروسی، انگلی و قارچی دام و طیور، استفاده از رادیوایزوتوپ ها و پرتودهی جهت بهبود اصلاح نژاد دام و طیور صنعت هسته ای کاربردی است. در مدیریت منابع آب نیز برای شیرین کردن آب شور دریا، شناسایی حوزه های آب خیز زیرزمینی، هدایت آب‌های سطحی و زیرزمینی و کنترل آلودگی آب ها می توان از صنعت هسته ای استفاده کرد.
در ادامه این بیانیه تاکید شد: فناوری صلح آمیز هسته‌ای، در صنایع مختلف از قبیل کنترل فرایندهای صنعتی، مطالعه فلزات، نشت یابی در خط لوله انتقال نفت کاربرد دارد. همچنین کاربرد مهم دیگر صنعت هسته‌ای تولید برق است، بطوری که کشور ژاپن بیش از 55 راکتور هسته‌ای، کشور فرانسه بیش از 59 راکتور هسته‌ای و آمریکا بیش از 140 راکتور هسته‌ای، داشته و از آن جهت تولید برق استفاده می‌کنند، برای نمونه، کشور فرانسه، 80 درصد برق خود را از طریق راکتور هسته‌ای تامین می‌کند.
در بیانیه کمیسیون امنیت ملی مجلس، تاکید شده است: از سوی دیگر، صنعت هسته‌ای یک صنعت مادر بوده و پیشرفت در این صنعت موجب پیشرفت گسترده در ده‌ها صنعت دیگر می‌شود، برای نمونه، صنعت هسته‌ای با فیزیک هسته‌ای، رادیوشیمی، پزشکی هسته‌ای، شتاب دهنده‌ها، اکتشاف، تغلیظ و تبدیل اورانیوم، ساخت رآکتور که نیازمند برخورداری از تکنولوژی استفاده از دماها و فشارهای بالا در مخازن و لوله‌ها، سیستم‌های مختلف از جمله فشار قوی، الکترونیک، علم مواد، شناخت مکانیسم انواع واکنش‌های شیمیایی و فیزیکی، محاسبات ریاضی پیشرفته، فهم تعادلات ترمودینامیکی، هیدرولیکی، سیالات تاثیر فراوانی دارد.
در بخش دیگر این بیانیه تاکید شد: براساس کارکرد بسیار مهم صنعت هسته‌ای در بهبود زندگی بشر و پیشرفت علوم و صنایع مختلف براثر پیشرفت صنعت هسته‌ای، حق بدیهی و مسلم ملت ایران است که از تمام آن دستاوردها برخوردار شود.
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این بیانیه اضافه کرد: مطابق اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی، این آژانس موظف است کشورهای هسته‌ای را در برخورداری از دستاوردهای صلح آمیز صنعت هسته‌ای یاری رساند، لکن متاسفانه این آژانس با آلت دست شدن برای کشورهای استکباری نه تنها کمکی به ملت ایران نکرده است، بلکه در طول ده‌ها سال صرفا ایجاد مانع برای استفاده ملت ایران از فوائد صلح آمیز صنعت هسته‌ای نموده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: کشورهای استکباری دنیا به جای اینکه با زبان زور و تهدید با ملت سرافراز و مستقل ایران اسلامی صحبت کنند، به وعده‌های خود عمل کرده و در ازای بدهی میلیاردهادلاری خود به ملت ایران، راکتورهای تولید برق هسته‌ای در ایران بسازند تا هم بدهی آنها پرداخت شود و هم بهانه آنها جهت ایراد اتهامات سراسر کذب به ملت ایران نسبت به غیرصلح آمیز بودن فعالیت‌های هسته ای، رفع گردد.
کمیسیون امنیت ملی مجلس در این بیانیه تصریح کرد: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، موظف است از اظهارات سیاسی و جانبدارانه نسبت به فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ملت ایران دست برداشته و به وظیفه ذاتی و فنی خود مطابق قوانین بین المللی بپردازد.
اعضای کمیسیون امنیت ملی در این بیانیه یادآور شدند: به دشمنان ملت ایران هشدار می‌دهیم هرگونه دست اندازی و ایجاد خطر برای صنعت هسته‌ای صلح آمیز ملت ایران، با واکنش جدی و قاطع و ویرانگر ملت ایران مواجه خواهد شد.
در پایان این بیانیه آمده است: ضمن تشکر از متخصصین صنعت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، از آنها می‌خواهیم از هیچ اقدامی در توسعه صنعت هسته‌ای و برخورداری ملت بزرگ ایران از فوائد آن، فروگذار نکرده و اطمینان داشته باشند که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی همواره پشتیبان آنها خواهند بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1238443/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

همه لذات آمریکا را سه طلاقه کردم!

واکنش جالب ورزشکار زن ایرلندی مقابل حریف صهیونیستش

پاسخ جالب امام خمینی (ره) که برای این روزها گفته شده است!

صحبت‌های جالب یک مسیحی درباره اسلام

بازسازی ماجرای کم فروشی قوم شعیب (ع) در قرآن با استفاده از هوش مصنوعی

معرفی کتاب یک عاشقانه آرام؛ روایت زندگی و عشق ماندگار

حضور عراقچی در مراسم روز ارتش در مسکو

هرکسی را که مخالف ما بوده و یا هست را حذف می‌کنیم!

حمله جنگنده های آمریکایی به یمن

ترامپ: با چین به توافق خوبی خواهیم رسید

استیو ویتکاف کیست؟

لاوروف و روبیو، تلفنی گفت‌وگو کردند

تهران در محاصره 55 بحران

فارن پالیسی: نتانیاهو جنگ دوم غزه را آغاز کرده است؟

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

مقایسه جالب متروی آمریکا و چین

استوری/ صلی الله علیک یا اباعبدالله

نور چند دقیقه طول میکشه از خورشید به سیارات دیگر منظومه شمسی برسد؟

ستاره‌ای که اتم‌ها را متلاشی می‌کند

داستانک/نقل قول بد

ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد

سفر عراقچی به مسکو در یک برهه حساس

دیدار فرماندهان ارتش و سپاه باهمدیگر در آستانه روز ارتش

اتحادیه اروپا در پی تغییر معادلات: آیا تجارت با آمریکا محدود خواهد شد؟

زخمی شدن پیرمرد کشاورز فلسطینی به ضرب گلوله شهرک نشینان صهیونیست

مالیات از خانه‌های خالی فقط خالی‌بندی شد!

تابناک مدعی شد: جزئیاتی جدید از مذاکرات مسقط

عباس عبدی: تندروهای طرفدار شبه‌‏علم نقشی مخرب در دوره کرونا داشتند

بازی بزرگ‌تر پشت درهای بسته

گزارش صداوسیما از ماجرای توزیع عادلانه یارانه انرژی

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

ماشین درحال آتش گرفتن رو از پمپ بنزین خارج کرد!

گوناگون/ نماد «تک‌چشم» در مصر باستان چه معنایی داشت؟

شیوه عجیب پیاده کردن ماشین از باربر

دزد گوشی که خیلی زود لو رفت!

واکنش جالب فیل ها نسبت به وقوع زلزله

استفاده از ربات ها برای سم پاشی در باغ

داستانک/ حکایت زندگی

وزارت خارجه عمان: "رم" میزبان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش سازمان ملل به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

توضیحاتی درباره دیدار رهبر انقلاب و «خالد بن سلمان»

زلنسکی: اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد چین به روسیه تسلیحات می‌فرستد

کشف تجهیزات جدید جاسوسی ارتش اسرائیل در جنوب لبنان

تیراندازی در دانشگاه فلوریدا آمریکا

آمریکا بانک بین‌المللی یمن را تحریم کرد