ایران پرسمان

آخرين مطالب

بازمعماری کارت هوشمند سوخت و استفاده از کارت‌های بانکی اقتصاد روز

بازمعماری کارت هوشمند سوخت و استفاده از کارت‌های بانکی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / معاون اجرایی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به مصرف فزاینده حامل‌های انرژی اشاره کرد و گفت: باید هرچه سریع‌تر مدیریت سهمیه‌ها شکل گیرد، وضعیت کارت سوخت جایگاه‌ها باید تعیین تکلیف و سوخت‌گیری با استفاده از کارت شخصی انجام شود. در قانون بودجه پیش‌بینی شده که به سمت بازمعماری کارت هوشمند سوخت و استفاده از کارت‌های بانکی به‌منظور پایش مؤثرتر مصرف حرکت کنیم.
علیرضا آرمان‌مقدم در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: موضوع انتقال سهمیه از طریق کارت سوخت به کارت بانکی در حال بررسی است و با این شیوه مقدار بنزینی که از طریق انحراف از مسیر مصرف می‌شود با پایش دقیق‌تر بررسی و سبب کاهش قاچاق سوخت خواهد شد.
وی از متنوع‌سازی سبد سوخت به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش مصرف انرژی یاد کرد و گفت: در گذشته مقدار بهره‌مندی از سوخت سی‌ان‌جی بیش از 23 میلیون مترمکعب در روز بود که در سال‌های گذشته به مقدار 19 میلیون مترمکعب کاهش یافت که هم‌اکنون با اجرای طرح‌های دوگانه‌سوز کردن خودروها درصدد احیای سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت کشور هستیم تا از این طریق بتوانیم از بار مقدار افزایش مصرف بنزین بکاهیم.
ظرفیت پالایشی کشور روزانه 180 هزار بشکه افزایش می‌یابد
معاون اجرایی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از راه‌اندازی پالایشگاه‌های آدیش‌ جنوبی و مهر خلیج‌ فارس تا پایان امسال خبر داد و گفت:‌ با راه‌اندازی این پالایشگاه‌ها ظرفیت پالایشی کشور روزانه 180 هزار بشکه افزایش می‌یابد.
وی با اشاره به بررسی روند وضعیت صنعت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در سال جدید همگام با شعار سال یعنی سرمایه‌گذاری برای تولید بیان کرد: مصرف بنزین در سال 1403 به‌صورت میانگین حدود 124 میلیون لیتر بوده است و در بازه زمانی تعطیلات نوروز مقدار مصرف بنزین از 130 میلیون لیتر در روز نیز پیشی گرفت، به‌نحوی که در روز 29 اسفند 1403، مصرف بنزین به بیش از 160 میلیون لیتر رسید که رکوردی بی‌سابقه در تاریخ مصرف بنزین بود.
وی با اشاره به اینکه به موازات رشد شتابان مصرف، باید افزایش تولید نیز انجام شود، افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، سه پالایشگاه اراک، بندرعباس و ستاره خلیج‌ فارس در کشور احداث شد و افزایش تولیدی که هم‌اکنون شاهد آن هستیم، محصول تولیدات این پالایشگاه‌هاست. افزون بر آن پروژه‌های توسعه‌ای نیز اعم از طرح‌های کیفی‌سازی فرآورده‌های نفتی به‌منظور افزایش مقدار تولید تعریف و اجرا شد که هم‌اکنون در بیشتر پالایشگاه‌ها این طرح‌ها نهایی و محصولات بنزین و گازوئیل با مشخصات یورو تولید می‌شود.
مصرف بی‌رویه مهم‌ترین چالش‌های پیش‌ روی صنعت پالایش
معاون اجرایی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از مصرف بی‌رویه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌ روی صنعت پالایش کشور یاد کرد و گفت: آن چیزی که ما در آینده نگران آن هستیم وضع مصرف است. اعتقاد ما این است که در این بخش مردم هم مقصر نیستند، چراکه امکان استفاده از ناوگان حمل‌ونقل عمومی آن‌گونه که راننده مجاب شود به جای استفاده از خودروی شخصی از ناوگان عمومی استفاده کند، وجود ندارد و مصرف به‌صورت فزاینده و بی‌رویه رو به افزایش خواهد بود.
آرمان‌مقدم با بیان اینکه اگر این روند ادامه یابد در آینده نه‌چندان دور با چالش‌های بسیاری روبه‌رو می‌شویم، تصریح کرد: تعداد پروژه‌هایی که به‌عنوان پروژه‌های پتروپالایشگاهی از آن نام برده می‌شود به جز پالایشگاه مروارید مکران، مابقی فعالیت خاصی ندارند و متوسط پیشرفت آنها حدود 2 تا 3 درصد است.
وی حجم سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای یک پتروپالایشگاه 300 هزار بشکه‌ای را معادل 8 تا 12 میلیارد دلار تخمین زد و اظهار کرد: تأمین این مقدار سرمایه با توجه به شرایط حال حاضر کشور سخت و دشوار است. بازار سرمایه، تسهیلات بانکی و آورده سرمایه‌گذاران ازجمله ابزارهای تأمین مالی پروژه‌ها به حساب می‌آید که با این اوصاف بیشتر سرمایه‌گذاران امیدوارند از طریق فاینانس بخش زیادی از سرمایه مورد نیاز را تأمین کنند که این اتفاق نیفتاده است.
بهره‌برداری از آدیش‌جنوبی در نیمه نخست امسال
معاون اجرایی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه پروژه مروارید مکران حدود 10 درصد پیشرفت دارد که عملیات اجرایی برای احداث واحدهای اصلی هنوز آغاز نشده است، افزود: پالایشگاه آدیش جنوبی از دیگر طرح‌های پالایشی است که هم‌اکنون از پیشرفت 90 درصدی برخوردار است و انتظار داریم در سال 1404 این پروژه به بهره‌برداری برسد که این پالایشگاه 60 هزار بشکه در روز ظرفیت پالایشی ما را افزایش می‌دهد، البته هدف از احداث این پالایشگاه، تولید فرآورده بنزین نیست، اما 2.5 تا 3 میلیون لیتر در روز تولید نفت‌گاز خواهد داشت.
آرمان‌مقدم با بیان اینکه ظرفیت پالایشی کشور بیش از180 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت، گفت: پالایشگاه آدیش‌ جنوبی با ظرفیت 60 هزار بشکه در نیمه نخست امسال به بهره‌برداری می‌رسد و پالایشگاه مهر خلیج فارس با ظرفیت روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی در دستور کار قرار دارد که امیدواریم این پروژه نیز تا پایان امسال اجرایی شود. همچنین طرح‌های کیفی‌سازی فرآورده‌های نفتی، پروژه سی‌سی‌آر و تسویه پساب در پالایشگاه تهران از دیگر پروژه‌های در دست اجراست.
وی ظرفیت فرآورش نفت خام و میعانات گازی را بیش از 2 میلیون و 370 هزار بشکه در روز دانست و یادآور شد: به‌صورت میانگین در سال 1403 حدود 124 میلیون لیتر مصرف بنزین داشتیم که بخشی از اختلاف مقدار تولید و مصرف از طریق اختلاط نفت‌های سبک موجود در پالایشگاه‌ها، استفاده از اکتان‌افزاها و بنزین وارداتی تأمین می‌شود.
برنامه‌های صنعت پالایش برای استفاده مؤثر از ظرفیت‌های بازار سرمایه
شهلا لونی، مدیر سرمایه‌گذاری شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در ادامه این برنامه درباره بررسی روند وضعیت صنعت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در سال جدید بیان کرد: در سال 1398 مصوبه قانون حمایت از توسعه صنایع پالایشی از سوی مجلس ابلاغ شد که در این قانون پنج طرح پالایشی که عمدتاً مگاپروژه بودند با خوراک نفت خام، سه طرح پالایشی با خوراک میعانات گازی و 11 طرح ارتقای کیفی پالایشگاه‌های موجود ذیل قانون ابلاغی که از آن به‌عنوان قانون تنفس خوراک یاد می‌کنند، تعریف شد.
وی با بیان اینکه بیشتر طرح‌های پالایشی با خوراک نفت خام، مگاپروژه هستند و سرمایه زیادی را لازم دارند و بیشتر آنها برای اجرا در دست بخش خصوصی قرار داده می‌شود، افزود: طرح‌های دیگری نیز شامل پالایشگاه‌های آناهیتا، خوزستان و مهر خلیج ‌فارس با ظرفیتی معادل 2 میلیون بشکه در روز در صنعت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تعریف شده است.
مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از محدودیت‌های تأمین منابع مالی به‌عنوان چالش اصلی در زمینه اجرایی نشدن طرح‌های تعریف‌شده، یاد کرد و ادامه داد: برنامه هفتم توسعه پیشرفت در سال 1403 ابلاغ و بر اساس این برنامه مقرر شد تا طرح‌هایی که نیازمند سرمایه اندک و دارای پیشرفت قابل‌توجهی هستند و مجموعه را به اهداف کمُی برنامه هفتم نزدیک‌تر می‌کند در اولویت قرار گیرد که طرح‌هایی مانند پروژه پیشگامان سیراف، جاوید انرژی و مهر خلیج‌فارس ازجمله این طرح‌ها هستند.
لونی یادآور شد: هم‌اکنون در زمینه تأمین منابع مالی مگاپروژه‌ها با چالش روبه‌رو هستیم و اگر بتوانیم 30 درصد از منابع مالی را از طریق ظرفیت بازار سرمایه، 15 درصد از آورده سهامداران و مابقی نیز از تجمیع سرمایه دیگر پروژه‌های پالایشی تأمین کنیم، می‌توانیم امیدوار باشیم طرح‌های پالایشی به سرانجام مطلوبی خواهند رسید.
وی با بیان اینکه در نظر داریم برای سایر پروژه‌های کیفی‌سازی از ظرفیت‌های بازار سرمایه استفاده کنیم، افزود: برای نمونه بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده پروژه آراف‌سی‌سی پالایشگاه اصفهان به حدود 700 تا 800 میلیون دلار سرمایه نیاز دارد که درصدد هستیم از طریق بازار سرمایه این مقدار منابع مالی را تأمین کنیم.
مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران یادآور شد: در بخش سرمایه‌گذاری خارجی استفاده از تسهیلات فاینانس را خواهیم داشت که نمونه موفق آن عملیاتی‌شدن فاز یک طرح توسعه و تثبیت پالایشگاه آبادان بود که سال 1403 به بهره‌برداری رسید و منابع مالی آن از طریق فاینانس خارجی تأمین اعتبار شد، برای فاز دوم با توجه به شرایط تحریمی کشور بنا داریم از ظرفیت بند «خ» تبصره 3 قانون بودجه سال 1403 منابع مالی خوبی از محل فروش محصولات پالایشگاه آبادان در نظر بگیریم تا این پروژه را به سرانجام مطلوبی برسانیم.
لونی حجم مقدار سرمایه‌گذاری برای پالایشگاه خوزستان را 3.2 میلیارد دلار بیان کرد و گفت: ظرفیت‌های خوبی در قانون بودجه 1403 و برنامه هفتم برای این پالایشگاه دیده شده است و مذاکراتی نیز با شرکت‌های خارجی انجام شده که امیدواریم به نتیجه مطلوب برسیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1237745/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرصت یک‌ماهه صنعت برق به صنایع

خاموشی‌های گسترده در راه است؟

انحصارطلبی لوازم خانگی به صنعت خودروسازی می‌رسد؟

زنی که دشمن حضرت هود(ع) بود!

درخت زندگانی عنوان کدام گیاه است؟

سیل و طوفان ویرانگر در ایالت‌های جنوبی آمریکا

شیوه چیدن آناناس

راز پشت نام Sony چیست؟/ داستانی کمتر شنیده‌شده از نوآوری و نبوغ

راهکاری ساده برای کاهش سطح جیوه در کنسرو ماهی

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

داستانک/ معلم مدرسه

خاموشی‌های اخیر‌ وزیر نیرو را به مجلس ‌کشاند

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در 8 ماهه اول دولت آقای پزشکیان مناسب بوده است

توصیه مشاور سابق رئیس امارات به ایران

حسن اصلیح؛ از بوسه السنوار تا آتش توحش اسرائیلی‌ها

صنایع اروپا برای واکنش تعرفه‌ای به آمریکا آماده می‌شوند

تنش در دریای چین؛ فیلیپین و آمریکا رزمایش مشترک برگزار می‌کنند

درگیری در فرودگاه بیروت

حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در جنوب لبنان

گروه‌های فلسطینی: حمله به خبرنگاران، جنایتی فاشیستی و نقض حقوق بشر است

درخواست مقتدی صدر از عربستان برای بازسازی قبور ائمه بقیع

واکنش چین به تعرفه‌های آمریکا؛ قلدری است!

اعتراف وزیر اسرائیلی: شکست حماس مهمتر از آزادی اسرا است

آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید

جزئیات تغییرات دستمزد مبنای کسر حق‏‌بیمه در سال 1404

حکمت/ هر چه برای خود می‌پسندی

چهار اثر مهم احسان به دیگران

گوناگون/ از فلفل عقرب ترینیداد تا فلفل ایکس؛ تندترین غذای دنیا کدام است؟

تقویت طیف‌سنجی جرمی با نانوحباب‌ و بهبود قابل توجه سیگنال‌ها

حرکت در مسیر ساخت کامپوزیت‌های سازگار با منابع تجدیدپذیر

حاصلی از هنر عشق تو!

روسیه: نشست سه جانبه ایران، روسیه و چین فردا برگزار می‌شود

رشیدی کوچی خطاب به حسین شریعتمداری: پیرمرد «متعصب» و «لجوج» هستید، با یک خداحافظی همه را خوشحال کنید

نظر رئیس‌جمهور درباره برکناری معاون پارلمانی

لاوروف: اروپا به‌ دنبال تحریف تاریخ است

تاکید روسای‌جمهور مصر و فرانسه بر لزوم آتش‌بس فوری در غزه

اینجا غزه است؛ کودکانی که زنده زنده به قتل می‌رسند

نه بزرگ موریتانی به واشنگتن، سفارت آمریکا محاصره شد

فروش جنین اسب در ایران؛ 4.5 میلیون ناقابل!

اتریوم در برابر رقبای خود؛ بررسی پلتفرم‌های بلاک چین مشابه

وزیر نیرو: ناترازی برق در سال جاری از 20 هزار مگاوات عبور می‌کند

جهش قیمت‌ها در زمستان؛ تورم فصلی رکورد زد

بازمعماری کارت هوشمند سوخت و استفاده از کارت‌های بانکی

ویدئویی زیبا از پل خواجو

آرامش دل‌نشین صدای طبیعت

عینک همه چیز تمام یعنی این!

با قرآن از علی(ع) بگو!

خلاقیت شگفت انگیز درون پوست گردو

حل مشکلات با دعای هفتم صحیفه سجادیه

شجاعت آفتاب‌پرست‌ها در مواجهه با مار برای نجات هم‌نوع