ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ کلاهبرداری اینترنتی حتی شما هم؟! اقتصاد روز

سرمقاله جوان/ کلاهبرداری اینترنتی حتی شما هم؟!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزنامه جوان / «کلاهبرداری اینترنتی حتی شما هم؟!» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان به قلم غلامرضا صادقیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
یک افسر پلیس اواخر سال پیش به من گفت یک کلاهبردار اینترنتی 21 بهمن از داخل زندان زنگ زده است به استاد یک دانشگاه فنی در تهران که به مناسبت خجسته‌سالروز 22 بهمن می‌خواهیم حقوق شما را یک هفته زودتر بدهیم و باید بروید مقابل دستگاه خودپرداز و این اطلاعات را به من بدهید و طرف پا شده لباس پوشیده و رفته توی خیابون و هرچی آقای کلاهبردار می‌خواسته بهش داده تا حسابش را خالی کنه! بدون اینکه بپرسد زمان را عوض کردید، روش را چرا عوض کرده‌اید؟! یا چرا رمز و رموز مرا می‌خواهی؟! توجه کنید که او یک مهندس و دکتر ریاضی یا فیزیک یا الکترونیک بوده است! این خبر را به یکی از رئیسان دانشکده‌های دانشگاه صنعتی اصفهان گفتم و تعجبم را نشان دادم. او گفت در صنعتی اصفهان نیز فردی به برخی استادان دانشگاه زنگ زده که من آقای فلانی هستم، معاون مالی دانشگاه. باید برای فلان کار نفری 2 میلیون واریز کنید و همه واریز کردند بدون اینکه ببینند آیا چنین کسی در دانشگاه داریم یا این شخص همان شخص است یا نه یا اصلاً چرا معاون مالی باید حساب شخصی بدهد و پول بگیرد! اینها همه استادان فن هستند، حساب باقی مردم احتمالاً روشن است. 
یکی از ترفند‌های کلاهبرداران آن است که به افراد می‌گویند الان روی آنتن تلویزیون هستید و صدای شما می‌خواهد به‌عنوان برنده مسابقه پخش بشه و مثلاً 50‌میلیون جایزه بگیرید. طرف اصلاً نمی‌پرسه که وقتی من توی این مسابقه شرکت نکردم چطوری باید جایزه بگیرم و فقط به این خاطر که کلاهبردار اسم او و پدرش و چند حساب بانکی‌اش را می‌داند، اعتماد می‌کند، با آنکه همین‌ها باید عامل بی اعتمادی شود و به او بگوید که اگر تو یک کارمند صداوسیما هستی این اطلاعات شخصی من را از کجا می‌دانی، ولی مسئله این است که گویا آدم‌ها در آن لحظات سحر می‌شوند. 
به نظر می‌رسد در این‌باره باید خیلی بیشتر از یک تذکر ساده در گاه‌و بی‌گاه، به مردم اطلاع‌رسانی کرد. مثلاً وسط همین سریال‌های پربیننده یا وسط مسابقه فوتبال تمهیدی اندیشه شود که مسئله کلاهبرداری اینترنتی با انواع و شگرد‌های خاص آن برای مردم روشن شود. همان افسر پلیس از برخی مجریان تلویزیونی شاکی بود که به مردم از روی آنتن زنگ می‌زنند و با تندی می‌گویند چطور من را نمی‌شناسی و من همین‌حالا می‌خواهم به تو جایزه بدهم! بعد آن ذهن حیله‌گر کلاهبردار همین نکته را پای تلویزیون می‌گیرد! و به خود می‌گوید چرا من حتی از داخل زندان نتوانم مردم را این‌طوری قانع کنم و بعد با یک ترفند ساده حساب‌شان را خالی کنم؟! او خاطره‌ای تعریف می‌کرد که روزی نزدیک به پنج خانم به محل کارش در پلیس فتا آمدند و هر یک با گردن کج می‌گفته است که یک کسی زنگ زد و گفت روی آنتن زنده است و من هم رمز‌ها را برایش خواندم! این همه گرفتاری پلیس و شعبه‌های قضایی آیا ارزش آن را ندارد که مدت قابل‌قبولی روی این کلاهبرداری‌ها آگاه‌سازی شود؟ 
حالا که رئیس‌جمهور در بازدید از وزارت دادگستری گفته است که می‌توان با فناوری‌های نوین و رمزگذاری بیشتر جلوی برخی فساد‌ها را گرفت، باید به‌عنوان کار دوم در جلوگیری از کلاهبرداری‌های اینترنتی از بانک‌ها خواست فکر تازه‌ای بکنند تا به این راحتی امکان انتقال رمز به کلاهبردار نباشد. در اقدام ساده اولیه می‌توان به همراه پیامک ارسال رمز هشدار داد که «هرکس متن پیامک را از شما طلب می‌کند یک کلاهبردار است!» و نگران استثنا‌ها هم نبود. گفته می‌شود کلاهبرداران اینترنتی معمولاً عصر پنج‌شنبه به بعد را برای عملیات خود انتخاب می‌کنند تا قربانی فرصت تماس یا حضور در بانک و مسدودکردن حساب خود را نداشته باشد و پلیس فتا نیز در آن ساعات احتمالاً حضور و پاسخ‌دهی کمتری دارد. ظاهراً پلیس فتا می‌تواند تا یک ساعت بعد از کلاهبرداری پول را از حساب کلاهبردار به حساب صاحب اصلی بازگرداند، اما به‌شرط تماس قربانی و به شرط پاسخ‌دهی به تماس او!
بازار
اما یک کلاهبردار سابقه‌دار اینترنتی چرا باید در زندان همچنان لپ‌تاپ و موبایل هوشمند در اختیار داشته باشد؟! و چرا تا این‌حد خیالش از محاکمه دوباره و محکومیت راحت است؟! شنیده‌ام که گاهی به قربانیان گفته می‌شود خب! این چند میلیون ارزش پیگیری ندارد! یا وقتی پول به قربانی بازگردانده می‌شود، آن را نشانه پایان کار و موفقیت آن می‌دانند. ابداً چنین نیست. برخی خانواده‌ها ضربه مالی و مهم‌تر ضربه روحی شدیدی از این اتفاقات می‌خورند. این ضربات روحی با هیچ نرخی قابل‌محاسبه و جبران نیست. 
قوانین را سخت‌گیرانه‌تر کنید، مردم را آگاه‌تر سازید (بخصوص دانشگاهیان را!)، رمزگذاری‌ها را قوی‌تر کنید، اما از هیچ‌کس نخواهید بی‌خیال شود. می‌توان این مسئله کلاهبرداری را حتی با به‌کارگیری فناوری و آگاه‌سازی به صفر رساند. نباید تعلل کرد یا دچار روزمرگی شد یا کسی که بخشی از وظیفه مقابله با کلاهبرداری را دارد، چه در بانک، چه در دادسرا‌ها یا جا‌های دیگر از اینکه شغلش کم‌رونق شود، هراس کند!

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1237662/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید

جزئیات تغییرات دستمزد مبنای کسر حق‏‌بیمه در سال 1404

حکمت/ هر چه برای خود می‌پسندی

چهار اثر مهم احسان به دیگران

گوناگون/ از فلفل عقرب ترینیداد تا فلفل ایکس؛ تندترین غذای دنیا کدام است؟

تقویت طیف‌سنجی جرمی با نانوحباب‌ و بهبود قابل توجه سیگنال‌ها

حرکت در مسیر ساخت کامپوزیت‌های سازگار با منابع تجدیدپذیر

حاصلی از هنر عشق تو!

روسیه: نشست سه جانبه ایران، روسیه و چین فردا برگزار می‌شود

رشیدی کوچی خطاب به حسین شریعتمداری: پیرمرد «متعصب» و «لجوج» هستید، با یک خداحافظی همه را خوشحال کنید

نظر رئیس‌جمهور درباره برکناری معاون پارلمانی

لاوروف: اروپا به‌ دنبال تحریف تاریخ است

تاکید روسای‌جمهور مصر و فرانسه بر لزوم آتش‌بس فوری در غزه

اینجا غزه است؛ کودکانی که زنده زنده به قتل می‌رسند

نه بزرگ موریتانی به واشنگتن، سفارت آمریکا محاصره شد

فروش جنین اسب در ایران؛ 4.5 میلیون ناقابل!

اتریوم در برابر رقبای خود؛ بررسی پلتفرم‌های بلاک چین مشابه

وزیر نیرو: ناترازی برق در سال جاری از 20 هزار مگاوات عبور می‌کند

جهش قیمت‌ها در زمستان؛ تورم فصلی رکورد زد

بازمعماری کارت هوشمند سوخت و استفاده از کارت‌های بانکی

ویدئویی زیبا از پل خواجو

آرامش دل‌نشین صدای طبیعت

عینک همه چیز تمام یعنی این!

با قرآن از علی(ع) بگو!

خلاقیت شگفت انگیز درون پوست گردو

حل مشکلات با دعای هفتم صحیفه سجادیه

شجاعت آفتاب‌پرست‌ها در مواجهه با مار برای نجات هم‌نوع

یک توصیه برای افزایش اثربخشیِ برخی واکسن‌ها

پوست انار توت فرنگی‌ها را تازه نگه می‌دارد

استاد دانشگاه شریف، عضو کمیته جوان هیئت تحریریه نشریه معتبر (JMA) شد

معنی ضرب المثل "به همه جوجه‌ها دل نبند"

کتاب «بابای هادی» منتشر شد

نظر لاریجانی درباره تحریم‌ها

اتفاقی عجیب هنگام سخنرانی ولایتی در نشست سازمان ملل در سال 1362

هروی: قبول مسئولیت معاونت پارلمانی رئیس جمهور جگر شیر می‌خواهد

پزشکیان: آمریکایی‌ها باید ثابت کنند که به دنبال مذاکره واقعی هستند

نظر علی جنتی درباره شعار وفاق ملی که توسط دولت چهاردهم مطرح شد

حاجی بابایی: ایران همواره با تغییر مرزها در منطقه مخالف بوده است

اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از مقر اتحادیه آفریقا

آلمان خواستار اقدام فوری برای مقابله با تعرفه‌های ترامپ شد

اعلام مخالفت ماکرون و السیسی با کوچ اجباری فلسطینی‌ها

نشنال‌اینترست: آمریکا نباید به جولانی اعتماد کند

سرمقاله فرهیختگان/ گروگان‌گیری با هستهٔ سخت

قطر گیت؛ پاشنه آشیل جدید نتانیاهو

ساعت معاملات صندوق‌های طلای بورس کالا تغییر کرد

جدول سن فرسودگی خودروها در سال 1404 منتشر شد

گزارشی از وضعیت اسفناک محیط زیست تا ادعای ورود برنج‌های آلوده به کشور

معافیت پرداخت بیمه برای چهار دهک پایین درآمدی

وزیر نیرو: با استخراج کنندگان غیرقانونی رمزارز برخورد می‌شود

کارشناس اقتصاد بین‌الملل: واکنش چینی‌ها به تعرفه‌های ترامپ اقدام متقابل خواهد بود