ایران پرسمان

آخرين مطالب

تصویر روز ناسا؛ هلن، قمر یخی سیاره زحل را با عینک سه‌بعدی تماشا کنید اقتصاد روز

تصویر روز ناسا؛ هلن، قمر یخی سیاره زحل را با عینک سه‌بعدی تماشا کنید
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دیجیاتو /در تصویر روز ناسا، هلن یکی از قمرهای سیاره زحل، را مشاهده می‌کنید. این تصویر را فضاپیمای کاسینی ثبت کرده است.
عینک‌ سه‌بعدی قرمز-آبی خود را بردارید و با تماشای تصویر روز ناسا تصور کنید در فضای بی‌کران منظومه شمسی، درست کنار هلن، یکی از قمرهای کوچک و یخی زحل، معلقید. این قمر که ابعاد آن حدود 36 در 32 در 30 کیلومتر است، به‌دلیل موقعیت خاص مداری‌اش قمر تروجان نامیده می‌شود. چرا این نام را برای آن انتخاب کرده‌اند و مفهوم قمر تروجان چیست؟
white
تبلیغات
ایران سرور
هلن در یکی از نقاط لاگرانژی زحل و قمر بزرگ‌تر آن دیونه (Dione) قرار دارد. نقاط لاگرانژی مناطقی در فضا هستند که در آنها اثرات گرانشی 2 جرم بزرگ‌تر به گونه‌ای متعادل می‌شود که جرم سوم می‌تواند در آن ناحیه باقی بماند؛ به‌زبان ساده، این نقاط مکان‌هایی هستند که در آنها نیروی جاذبه‌ 2 جرم بزرگ‌تر با نیروی گریز از مرکز ناشی از حرکت جرم سوم به دور آنها در تعادل قرار می‌گیرد.
در این مورد خاص، دیونه که خود یکی از قمرهای بزرگ زحل محسوب می‌شود، در مداری به دور این سیاره غول‌پیکر حرکت می‌کند و در همین مدار، 2 نقطه لاگرانژی اصلی وجود دارند که یکی در 60 درجه جلوی دیونه و دیگری در 60 درجه پشت سر آن قرار دارد. 
بازار



هلن در نقطه لاگرانژی پیش‌رو دیونه قرار گرفته است؛ یعنی همیشه در مسیر حرکت این قمر، کمی جلوتر از آن، به دور زحل می‌چرخد. در مقابل، پولی‌دوکس قمر یخی کوچک دیگری است که در نقطه لاگرانژی دنباله‌رو دیونه جای گرفته است، همیشه کمی عقب‌تر از دیونه در همان مدار حرکت می‌کند.
هلن در تصویر روز ناسا؛ قمر یخی با سطحی شگفت‌انگیز
هلن را نخستین بار سال 1980 ستاره‌شناسان کشف کرد اما اطلاعات دقیق‌تر درباره ویژگی‌های سطحی و ترکیبات آن زمانی به دست آمد که فضاپیمای کاسینی، یکی از موفق‌ترین مأموریت‌های فضایی ناسا، از کنار آن عبور کرد.
تصویر روز ناسا، آناگلیف سه‌بعدی است که از ترکیب 2 تصویر فضاپیمای کاسینی در پروازی نزدیک در سال 2011 ساخته شده است. این تکنیک امکان مشاهده عمق و ویژگی‌های سطحی قمر را با استفاده از عینک‌های سه‌بعدی فراهم می‌کند و درک بهتری از پستی‌ها و بلندی‌های آن به ما می‌دهد.
سطح هلن ترکیبی از دهانه‌های برخوردی و دره‌های شیب‌دار است. این دهانه‌ها بر اثر برخورد اجرام کوچک کیهانی با سطح آن به وجود آمده‌اند و نشان‌دهنده تاریخ پرفرازونشیب این قمر در برخورد با شهاب‌سنگ‌ها و ذرات سرگردان منظومه شمسی هستند. همچنین برخی دره‌ها و شکاف‌های سطحی ممکن است در اثر فرایندهای زمین‌شناختی خاصی در دنیای یخی آن شکل گرفته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1235453/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قطع 12 ساعته آب در انتظار مشترکان بدمصرف آب تهران

سهامداران عدالت حتما بخوانند

باران زیبا در بین الحرمین

آدرنالین خالص

رئیس سازمان فضایی ایران از کلنگ‌زنی فاز دوم پایگاه فضایی چابهار خبر داد

رویترز: با تداوم حملات در غزه، اسرائیل پیشنهاد معامله جدید می‌دهد

طلای جهانی حوالی رکورد جاخوش کرد

طبیعت ارتفاعات البرز مرکزی

نمایی از کره

ناسا، نزدیکتر از همیشه به شناسایی حیات فرازمینی

بیانیه وزارت دفاع به مناسبت 12 فروردین

دیلی تلگراف مدعی شد: تهدید ایران برای زدن پایگاه آمریکا در اقیانوس هند

اعتصاب سراسری در بلژیک

سازمان عفو بین‌الملل خواستار بازداشت نتانیاهو در مجارستان شد

وزرای خارجه دانمارک و آمریکا بر سر گرینلند مذاکره می‌کنند

نخست‌وزیر لبنان: حمله به ضاحیه نقض آشکار قطعنامه 1701 و توافق آتش‌بس است

آمریکا 6 مقام هنگ‌کنگ و چین را تحریم کرد

ترامپ با ایده پوتین برای اداره موقت اوکراین توسط سازمان ملل مخالف است

پیش‌بینی جدید مشاوران املاک درباره قیمت مسکن در سال 1404

ریزش بورس آمریکا به خاطر ترس از رکود

اگر بدانید اقیانوس‌ها چقد عمق دارند وحشت زده خواهید شد

روستای شهرستانک در نزدیکی تهران

محمدتقی رهبر: ترامپ دیوانه خیال می‌کند ایران از بلوفهایش ترس دارد

وانگ یی: چین مواضع روسیه را درک و از آن حمایت می‌کند

آمار تولید و فروش خودروهای مونتاژی در سال گذشته

اختاپوس با حلقه آبی

شهربازی در هندی!

«اسپیس‌ایکس» اولین ماموریت سرنشین‌دار را بر فراز قطب‌های زمین پرتاب کرد

پیشنهاد فیلم و کتاب نوروزی به انتخاب‌ منصور ضابطیان

قشقاوی: ایران نسبت به ماجراجویی‌های آمریکا بی‌تفاوت نیست

واکنش روسیه به اخراج دیپلمات‌هایش از مولداوی

رزمایش چین پیرامون تایوان

نتانیاهو تسلیم فشارها شد؛ برکناری زودهنگام رئیس جدید شاباک

در سال گذشته چند نفر وام فرزندآوری گرفتند؟

تقویم تاریخ/ روز جمهوری اسلامی ایران

چرا ما دور اهل بیت علیهم السلام جمع شده ایم؟

ایران از آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت کرد

انگلیس: باید اوکراین را در قوی‌ترین موقعیت قرار دهیم

ترامپ: دوست دارم برای دوره سوم اوباما رقیب من باشد!

پکن: روسیه و آمریکا اولین گام را برای عادی‌سازی روابط برداشته‌اند

صنعا هدف تجاوز جدید آمریکا قرار گرفت

حمله هوایی رژیم صهیونیستی به بیروت با 10 شهید و زخمی

تفال/ آن کیست کز روی کرم با ما وفاداری کند

نمایش فناوری ارتباطات با پرتاب ماهواره جدید چین

تحلیل هوش مصنوعی از منظر علوم انسانی در «خردورزی» هفتم

جاده جدید امپراطور شاهراه چین یا میدان نبرد جهانی؟!

انتخاب: دبیری گفته کنار نمی‌روم مگر اینکه پزشکیان برکنارم کند

معاون پزشکیان: به دنبال سخت‌گیری حجاب در کف جامعه نیستیم

تاجگردون: به فکر مستضعفین بودن به این معنی نیست که باید منابع کشور را مستقیم به آنها بدهیم

واعظی: در زمان روحانی پیام‌هایی [از طرف سرویس‌های امنیتی] دریافت می‌کردیم