ایران پرسمان

آخرين مطالب

تحلیل هوش مصنوعی از منظر علوم انسانی در «خردورزی» هفتم اقتصاد روز

تحلیل هوش مصنوعی از منظر علوم انسانی در «خردورزی» هفتم
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا /شماره هفتم «مجله خردورزی» با محوریت بررسی ظرفیت‌های حکمرانی هوش مصنوعی در عصر فناوری‌های نوین شناختی، منتشر شد.
شماره هفتم «مجله خردورزی» به مدیرمسئولی رفیع‌الدین اسماعیلی، سردبیری مجید رحیمی و مدیریت هنری عرفان خلیلی‌فر با محوریت بررسی ظرفیت‌های حکمرانی هوش مصنوعی در عصر فناوری‌های نوین شناختی، منتشر شد.
این شماره، با تمرکز بر موضوع هوش مصنوعی، در قالب نه پرونده مهم با عناوینی چون: منشور هوشمندی، خوی بهروزی، ایران آینده، آیین در سپهر فناوری، دنیای اقتصاد، جهان دیپلماسی، اقلیم خرد، در ستایش فیلسوف و بازیگر پنهان (رسانه‌ها چگونه مسیر جولانی را هموار کردند؟) به تبیین کارکردهای مختلف این فناوری و بررسی ابعاد تأثیرگذاری آن بر جنبه‌های مختلف زندگی و حکمرانی پرداخته است.
بازار
خردورزی در این شماره با رویکردی جامع و چندبعدی، ابعاد مختلف این فناوری‌ها را از منظر علوم انسانی و دینی بررسی می‌کند. مشارکت اساتید برجسته‌ای چون عبدالحسین خسروپناه، سید محمدمهدی میرباقری، حسین مفیدی‌یزدی، ابراهیم اصولی، عبدالکریم فرحانی، سعید ستایشی، مهدی خانعلی زاده، سید محمود نجاتی‌حسینی، سیدعلی موسوی و سید حسین شرف‌الدین، تحلیلی عمیق و همه‌جانبه از چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در مواجهه با این پدیده نوظهور ارائه می‌دهد.
طراحی مفهومی: روایتی تصویری از تلاقی انسان و هوش مصنوعی
طرح روی جلد این شماره، با هنرمندی مصطفی محسنی مکعبی با نشان AI را در مرکز چهار جهت جغرافیایی نشان می‌دهد که چهار دست از اطراف به سمت آن دراز شده‌اند. این طراحی هوشمندانه، نمادی از توجه جهانی به هوش مصنوعی و تلاش همگانی برای نقش‌آفرینی در این عرصه است. این تصویر به تنهایی گویای اهمیت پرداختن به موضوع هوش مصنوعی در این شماره از نشریه است.
این طرح روایتگر داستانی از تلاقی اندیشه و هنر، برخورد خرد انسانی و هوش مصنوعی، و هم‌نشینی سنت و نوآوری است. این طراحی مفهومی عمیق، مخاطب را به تأمل درباره جایگاه انسان در عصر سیطره الگوریتم‌ها فرا می‌خواند و پرسش‌های بنیادینی را درباره آینده تعامل انسان و ماشین مطرح می‌سازد.
اسارت دیجیتال: هشداری برای تسلط بر لایه‌های عمیق هوش مصنوعی
سرمقاله این شماره به قلم حجت‌الاسلام مجید رحیمی با عنوان اسارت دیجیتال در راه غفلت تسلط بر لایه‌های عمیق هوش مصنوعی نگاهی انتقادی به این فناوری دارد و جهت‌گیری هیات تحریریه مجله را در این زمینه روشن می‌سازد. سردبیر خردورزی در این سرمقاله هشدار می‌دهد که عدم تسلط بر لایه‌های عمیق هوش مصنوعی می‌تواند به نوعی اسارت دیجیتال منجر شود که استقلال فکری و فرهنگی جامعه را تهدید می‌کند.
سرمقاله با طرح پرسش‌های بنیادین درباره ماهیت هوش مصنوعی و تأثیرات آن بر زندگی انسان، خواننده را به تفکر انتقادی درباره این فناوری دعوت می‌کند و ضرورت توسعه دانش بومی در این زمینه را یادآور می‌شود
گامی به سوی آینده‌ای هوشمندانه‌تر
این شماره از مجله خردورزی، منبعی برای همه علاقه‌مندان به حوزه هوش مصنوعی، فناوری‌های نوین و علوم انسانی است. مطالعه این مجله می‌تواند به درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در مواجهه با انقلاب هوش مصنوعی کمک کند و زمینه‌ساز گفتمانی سازنده درباره آینده تعامل انسان و ماشین باشد.
با مطالعه این شماره، مخاطبان می‌توانند با نظرات متنوع و گاه متعارض درباره هوش مصنوعی آشنا شوند و با تفکر انتقادی، به دیدگاهی جامع و متوازن در این زمینه دست یابند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1235917/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناترازی گاز در سال جدید تشدید می‌شود؛ اصلاح تدریجی قیمت‌ها کلید حل بحران انرژی

تعلیق مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش توسط سازمان هواپیمایی

آیا اقتصاد ایران کمبود نقدینگی دارد؟

طبیعت زیبای گیلان

ساخت ماهی شیشه ای با جزئیات دقیق و زیاد توسط یک هنرمند ژاپنی

خرچنگ پادشاه در Puget Sound

آدامس نیکوتینی برای ترک سیگار والدین؛ هوای تازه برای کودکان آسمی

مسعود فروتن: عادت ندارم از کتابم پول به دست بیاورم/ زندگی خواهرم را می‌نویسم

پزشکیان در گفتگو با پادشاه اردن: از هیچ تلاشی برای گسترش همکاری دریغ نمی‌کنیم

شیرین‌ترین و تلخ‌ترین اتفاقات سال 1403 از نظر محسن هاشمی

رسانه صهیونیستی مدعی شد؛ مذاکرات پشت پرده دولت جدید سوریه با تل‌آویو

اروپایی‌ها قصد دارند نیرو‌های خود را در اوکراین مستقر کنند

ترامپ حریص برای دوره سوم؛ تیر خلاص به قانون اساسی یا خیال‌پردازی؟

مصرف بنزین 16 درصد رشد یافت

صلوات خاصه امام رضا (ع) با صدای خوش مهدی رضا صاحبی

تا آخرین نفس برای این خاک...

بودار کردن گاز طبیعی؛ مشکلات و راهکارها

دو خط کتاب/ در باب حکمت زندگی

بیانیه وزارت امور خارجه به مناسبت سال‌روز جنایت رژیم صهیونیستی در حمله به سفارت ایران در دمشق

یورش مجدد وزیر امنیت داخلی و شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجدالاقصی

پسکوف: پوتین هنوز پذیرای مذاکرات صلح است

روابط روسیه و بلاروس توسعه می‌یابد

نقشه آلمان برای خاورمیانه

نسخه ویژه یک اقتصاددان برای سرمایه‌گذاری مولد

تأمین برق عشایر با نیروگاه‌های خورشیدی

4گوشه دنیا/ سنگی که گنج یک میلیون دلاری از آب درآمد!

یکی از بزرگترین قرای تاریخ مصر

فرازی که تقلیدش کار هرکسی نیست

حسن ختام با عبدالباسط

بهبود میزان موفقیت «آی‌وی‌اف» با کمک هوش مصنوعی

امیر کویت خطاب به پزشکیان: به هیچ کشوری اجازه نمی‌دهیم از خاک ما اقدام تجاوزکارانه انجام دهد

بقائی: سبزی طبیعت را به روزهای بعد هم ببریم

پزشکیان از رئیس دولت امارات برای سفر به ایران دعوت کرد

مارین لوپن هم‌چنان به فکر انتخابات ریاست جمهوری فرانسه است

بهترین و بدترین کشورها درمدیریت زباله در جهان

سهم 300 میلیون دلاری ایران از گردش مالی زعفران

بزرگترین صادرکنندگان چای به ایران را بشناسید

تقلید از استاد غلام نژاد

تاکسی های بدون راننده در سان فرانسیسکو

آرامش اگر صدا و تصویر بود!

تلاوت معروف سوره انفطار

بازخوانی تلاوت خادم امام رضا (ع)

میلیاردر چینی صنعت بیت‌کوین در مسیر سفر فضایی قطبی

عشق به زبان شعر نو در «مروارید عشق»

ابطحی: سیاسیون برای فتوای رهبری در مورد حرمت سلاح اتمی تبصره و عنوان ثانویه درست نکنند

علی‌اف برای امضای معاهده صلح با ارمنستان 2 شرط گذاشت

عقب‌نشینی کانادا از اعمال تعرفه بر واردات مواد غذایی از آمریکا

حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان سازمان ملل در غزه

العامری: به راه انداختن جنگ از سوی آمریکا، منطقه را به آتش می‌کشد

وزیر خارجه لهستان: 30 کشور آماده «صلح‌بانی» در اوکراین هستند