ایران پرسمان

آخرين مطالب

8 نکته کلیدی از اسناد 60 هزار صفحه‌ای محرمانه درباره ترور کندی جهان ما

8 نکته کلیدی از اسناد 60 هزار صفحه‌ای محرمانه درباره ترور کندی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - انتخاب / در تازه‌ترین افشاگری مرتبط با یکی از مرموزترین ترورهای تاریخ آمریکا، بیش از 2180 سند طبقه‌بندی‌شده درباره قتل جان اف. کندی، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده از طبقه‌بندی خارج و منتشر شدند.
به گزارش یورونیور این اسناد که در مجموع حدود 63 هزار و 400 صفحه را شامل می‌شوند، تصویری تازه از فضای امنیتی و تنش‌آلود میان کندی و سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به‌ویژه سازمان سیا ارائه می‌کنند.
در ادامه 8 نکته کلیدی از این اسناد را مرور می‌کنیم:
بازار
1. ارتباط ضارب کندی با سازمان سیا
یکی از برجسته‌ترین بخش‌های اسناد، شهادت بدون سانسور جیمز جیزز انگلتون، رئیس بخش ضدجاسوسی سیا، در برابر کمیته ویژه سنا در سال 1975 است.
بنابر گفته وی، فرد ضارب یعنی لی هاروی اسوالد، تفنگدار پیشین نیروی دریایی آمریکا که در سال 1959 به اتحاد جماهیر شوروی پناهنده شد، پیش از ترور و در بازگشت به آمریکا تحت نظر سازمان سیا بوده است.
مطابق این اسناد هاروی اسوالد در ماه‌های قبل از ترور و هنگام بازدید از کنسولگری کوبا در مکزیک، برای تلاش برای اخذ ویزای سفر از سفارت شوروی، تحت نظارت سیا بوده است.
این اسناد برخی ادعاهای پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در خصوص آگاهی‌اش از حرکات اسوالد را زیر سوال می‌برد.
 لی هاروی اسوالد ضارب کندی پس از دستگیری
2. اسوالد؛ تیراندازی ضعیف با زندگی زناشویی پرتنش
سندی از سال 1991 نشان می‌دهد که سازمان سیا اطلاعاتی از دوران زندگی اسوالد در شوروی از 1959 تا 1962 جمع‌آوری کرده بود.
یکی از مأموران کا‌گ‌ب به نام «نیکونوف» تأکید کرده که اسوالد هرگز مأمور شوروی نبوده و حتی تیرانداز خوبی هم نبوده است.
وی همچنین به اختلافات شدید اسوالد با همسر روس‌ تبارش مارینا، اشاره کرده که «مرتباً با او درگیر بوده است».
یک یادداشت محرمانه سیا از سال 1964 نیز نتیجه‌گیری کرده که بازگشت اسوالد به آمریکا با مارینا، «احتمالاً» مشکوک نبوده است.
 اسناد می‌گویند ضارب تیراندازی ضعیفی داشته است
3. هشدار از پیش درباره ترور؟
نامه‌ای از فردی به نام سرگئی چرنونوف نشان می‌دهد که وی در اوت 1963 (سه ماه پیش از ترور)، به وزارت خارجه آمریکا هشدار داده بود که اسوالد قصد ترور رئیس‌جمهور را دارد.
وی در این نامه مدعی شده است که این اطلاعات را از دوست‌دختر کنسول روسیه در صوفیه بلغارستان دریافت کرده و حتی شهر دالاس را نیز به‌عنوان محل احتمالی ترور اعلام کرده بود.
بنابر ادعای چرنونوف، بسرا آسنووا، کنسول روسیه در صوفیه به او گفته بود: «لی هاروی اسوالد یک قاتل است. او کندی را خواهد کشت.»
4. یادداشت شلزینگر: کندی می‌خواست سیا را منحل کند
یادداشت بدون سانسور آرتور شلسینجر جونیور، مشاور نزدیک کندی نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور پس از شکست عملیات «خلیج خوک‌ها» در کوبا، سیا را «دولتی در دل دولت» می‌دانست که بدون نظارت، سیاست خارجی را تعیین می‌کند.
شلسینجر پیشنهاد داده بود که سیا به دو بخش تقسیم شود و زیر نظر وزارت خارجه قرار گیرد. کندی پس از این جلسه گفت: «سیا را به هزار تکه تقسیم می‌کنم و به باد می‌سپارم.»
5. قایق روزولت و قاچاق اسلحه؟
در نوامبر 1962 گزارشی به دست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا رسید مبنی بر این‌که قایقی در حال قاچاق سلاح توسط گروه ضدکاسترویی «آلفا 66» است.
بررسی‌ها نشان داد که این قایق در واقع قایق تفریحی سابق فرانکلین روزولت، رئیس‌جمهور سابق آمریکاست که بعدتر در اختیار الویس پریسلی نیز قرار داشت.
اینکه آیا این قایق واقعاً در این عملیات استفاده شده یا خیر، هنوز مشخص نیست.
6. یک «باند مخفی» در سیا؟
یادداشتی از ژوئن 1967 حکایت از آن دارد که گری آندرهیل، افسر اطلاعات ارتش و دوست نزدیک برخی از مقامات سیا، پس از ترور کندی بسیار آشفته به خانه‌ای در نیوجرسی پناه برده بود.
او به دوستانش گفته بود که «باندی در درون سیا» به دلیل افشای تجارت قاچاق اسلحه و مواد مخدر توسط کندی، او را به قتل رسانده‌اند.
شش ماه بعد، آندرهیل مرده در آپارتمانش در واشنگتن پیدا شد. پزشکی قانونی مرگ او را خودکشی اعلام کرد.
7. ردپای استرالیا
اسنادی از سال 1968 نشان می‌دهد که چارلز اسپری، رئیس وقت اطلاعات استرالیا، از رئیس سیا خواسته بود تا تحقیقاتی درباره تماس‌های مشکوک تلفنی به سفارت آمریکا در کانبرا را مخفی نگه دارد.
این تماس‌ها در روزهای منتهی به ترور کندی دریافت شده بودند. سیا نیز پذیرفته بود که این اسناد را علنی نکند.
8. ترور رابرت اف. کندی
در میان اسناد، اشاره‌هایی به ترور رابرت اف. کندی، برادر جان اف. کندی و دادستان کل وقت وجود دارد.
او در سال 1968 هنگام کارزار انتخاباتی در کالیفرنیا به دست سیرهان سیرهان، تبعه اردنی متولد فلسطین، ترور شد.
در یک سند اطلاعاتی از همان سال آمده که این رویداد موج جدیدی از تئوری‌های توطئه را درباره قتل‌های سیاسی در آمریکا برانگیخته است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1233216/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صوت/ ترتیل جزء بیست و یکم قرآن کریم با صدای استاد شهریار پرهیزکار

صوت/ تندخوانی جزء بیست و یکم قرآن کریم با صدای استاد معتز آقایی

تصاویر حضور پزشکیان در مراسم احیای حرم امام خمینی

حمله مسلحانه به کنسولگری عراق در ترکیه

حمله موشکی جدید یمنی‌ها به فلسطین اشغالی

هدیه احتمالی ترامپ به اردوغان

بیانیه شدیداللحن شهردار بازداشتی خطاب به اردوغان

8 نکته کلیدی از اسناد 60 هزار صفحه‌ای محرمانه درباره ترور کندی

خرید خانه در کدام کشورهای منطقه آسان‌تر از ایران است؟

متقاضیان وام‌های دانشجویی بخوانند

تلاوت دل‌نشین آیه 100 سوره مبارکه نساء توسط حامد شاکرنژاد در محفل

تلاوت شاهکار نوجوان قمی در محفل

روایت دستگیری دانشمند ایرانی توسط FBI آمریکا در برنامه «هلال»

نظر امیرالمومنین (علیه‌السلام) درباره مردم ایران

گوناگون/ اهمیت زیارت امام حسین (ع) در شب های قدر

پرواز بدون اتصال در فضا!

داستانک/جوک و غم

وزارت خارجه آمریکا: یک پالایشگاه نفت چینی را به دلیل خرید نفت ایران تحریم کردیم

روایت مشاور عراقچی از «اطمینان بزرگان نظام» به وزیر خارجه

زلنسکی از مشارکت وزیر دفاع اوکراین در مذاکرات با آمریکا در عربستان سعودی خبر داد

حمله آمریکا به شمال یمن

به خانواده شهدا 207 میدهند؟ وقتی مادر شهید از کنایه‌های تلخ برخی افراد میگوید

توصیه خاص مرحوم آیت‌الله فاطمی نیا برای شب‎های قدر

شب قدر، بیشترین رزق نصیب چه کسانی میشه؟

به‌ نام علی (ع)

بیان نکته توسط حجت‌الاسلام قاسمیان درباره اجر کسانی که به خاطر حفظ دین مهاجرت کنند

کلیپ «آخرین پناه» با نوای حاج محمود کریمی

ملائکه، مأمور استغفار برای مؤمنین و مؤمنات در شب قدر

مدافعان ابن ملجم ملعون!

استوری/ شب قدر اومدم یا غفارالذنوب

روضه تشییع و تدفینِ پیکر مبارک امام علی(ع) در کلامِ حاج آقا مجتبی تهرانی

جسورترین انسان تاریخ

عظمت بی انتهای خداوند از دید دکتر کاکاوند

مطهری: حجاب در خیابان را دیگر نباید سخت بگیریم البته در ادارات و دانشگاه ها باید اجبار باشد

فائزه هاشمی: بعد از فوت بابا، روحانی و عمده اصلاح‌طلبان در اعتقاداتشان سست شدند

دریادار ایرانی: پرچم ایران اسلامی همچنان برافراشته است

انتقاد تند دفتر علی لاریجانی علیه برادر زن او

ترامپ از آتش بس در اوکراین خبر داد

سلاح مرگبار هند معرفی شد!

اجتناب از فروپاشی کامل؛ ارزیابی عهدنامه ترکمنچای

رشد 25 درصدی قیمت طلای سرخ

استوری/ ما رو یه افطار مهمون خودت کن

صحبت‌های پیام عزیزی درباره محبت اهل تسنن نسبت به اهل بیت (ع)

روایت حافظ قرآن متفاوت محفل از دوران خلافکاری و افتادن داخل زندان

آزادی در ایران از زبان شهروند لندنی

بازگویی داستان فرار کردن از زندان

حرف‌های تکان‌دهنده محمد گودرزی از پشیمون شدن از خلافکاری بخاطر حضرت علی (ع)

استوری/ ستون های هدایت در هم شکست

به دادمون برس یا علی (ع)...

مدح شیرین حضرت علی (ع) در محفل