ایران پرسمان

آخرين مطالب

ساخت دستگاه پیشرفته خشک‌کن محصولات کشاورزی دانش و فناوری

ساخت دستگاه پیشرفته خشک‌کن محصولات کشاورزی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه این دستگاه برای اولین بار در ایران طراحی شده است،‌ بهینه‌سازی فرآیند خشک کردن شلتوک برنج را از جمله ویژگی‌های این دستگاه برشمرد.
اکبر عرب‌حسینی اساتید گروه فنی کشاورزی دانشکده فناوری کشاورزی (ابوریحان) دانشگاه تهران در معرفی این دستگاه گفت: «بهینه‌سازی فرایندهای کشاورزی و کاهش هزینه‌های تولید در کنار حفظ کیفیت محصولات، یکی از چالش‌های اصلی صنعت کشاورزی است. دستگاه خشک‌کن مجهز به سیستم تبرید هواخشک (LPG)، با تلفیق فناوری‌های پیشرفته مهندسی و هوش مصنوعی، قادر است فرایند خشک‌کردن شلتوک برنج و دیگر محصولات کشاورزی را با هزینه کمتر و کیفیت بهتر اجرا کند.»
وی درباره نوآوری این طرح پژوهشی گفت: «سیستم تبرید مبتنی بر گاز مایع (LPG) که در این طرح استفاده شده است، تأثیر قابل‌توجهی در جلوگیری از اتلاف انرژی دارد. این سیستم با کاهش دمای گاز در مرحله تبرید، موجب کاهش رطوبت هوا شده و علاوه بر اینکه فرایند خشک‌کردن را سرعت می‌بخشد، مصرف انرژی را نیز به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.»


عرب‌حسینی همچنین بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی را دیگر نوآوری در طراحی این دستگاه برشمرد و گفت: «مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی استفاده‌شده در این دستگاه، از جمله سیستم استنتاج عصبی فازی تطبیقی (ANFIS) و شبکه‌های عصبی مصنوعی (ANN)، قادرند پارامترهای مختلف فرآیند خشک‌کردن مانند دما، رطوبت و سرعت جریان هوا را به‌طور دقیق تحلیل و پیش‌بینی کرده و به بهینه‌سازی عملکرد دستگاه و کاهش هزینه‌های عملیاتی کمک کنند.»
استاد دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان با بیان اینکه این دستگاه برای اولین بار در ایران طراحی شده است، بهینه‌سازی فرآیند خشک کردن را از جمله ویژگی‌های این دستگاه برشمرد و افزود: «شلتوک برنج که یکی از حساس‌ترین محصولات کشاورزی است، معمولاً در روش‌های سنتی خشک‌کردن دچار ترک‌خوردگی و اُفت کیفیت می‌شود. این دستگاه اینگونه مشکلات را تا حدود زیادی رفع کرده و با کنترل دقیق شرایط، عمر انبارمانی محصول خشک‌شده را نیز افزایش می‌دهد.»
عرب‌حسینی همچنین به مزایای رقابتی این دستگاه، از جمله کاهش زمان و هزینه خشک‌کردن اشاره کرد و گفت: «نتایج نشان داد که استفاده از این دستگاه در مناطق مرطوب در مقایسه با روش‌های سنتی می‌تواند زمان خشک‌کردن را تا 39 درصد کاهش داده و موجب صرفه‌جویی قابل‌توجه در هزینه‌های انرژی و عملیاتی شود.»
وی در پایان سهولت استفاده در شرایط آب‌وهوایی مرطوب را از دیگر ویژگی این دستگاه عنوان کرد و اظهار کرد: «این دستگاه به‌طور خاص برای مناطق با رطوبت بالا طراحی شده است و سیستم تبرید آن در آب و هوای مرطوب، نقشی کلیدی در حفظ کیفیت محصول و تسریع فرآیند خشک‌کردن ایفا می‌کند.»
دستگاه خشک‌کن محصولات کشاورزی که در قالب رساله دکتری مائده لیلایی، دانشجوی رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم با هدایت اکبر عرب‌حسینی و محمدحسین کیانمهر، اساتید گروه فنی کشاورزی دانشکده فناوری کشاورزی (ابوریحان) دانشگاه تهران و هادی صمیمی اخیجهانی از دانشگاه کردستان طراحی و ساخته شده است، با ترکیب فناوری‌های نوین و در نظر گرفتن نیازهای کشاورزی ایران، علاوه بر افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه، تأثیرات منفی بر محیط زیست را به حداقل می‌رساند
کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به دلیل استفاده بهینه از انرژی، حذف فرآیندهای سوخت فسیلی معمول، کاهش ضایعات با حفظ کیفیت محصول و کاهش ترک‌خوردگی، از مزایای دستگاه طراحی‌شده در این پژوهش است. این دستگاه علاوه بر برنج، می‌تواند برای خشک‌کردن سایر محصولات کشاورزی مانند گندم، ذرت و همچنین گیاهان دارویی حساس به حرارت و رطوبت به کار گرفته شود.


لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1213372/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بلاتکلیفی مجمع فوق العاده ایران خودرو

صلوات دخترونه چجوریه؟

«اسپیس‌ایکس» 2 ماهواره رصد زمین شرکت «مکسار» را پرتاب کرد

ساخت پارچه با میکروب‌ در ژاپن

کشف فعالیت‌های ژئولوژیک تازه در ماه

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

پاسخ ظریف به شائبه‌های مطرح شده درخصوص شمخانی: مذاکرات هسته‌ای با وزارت خارجه است

واکنش عارف به سوالی در مورد تابعیت فرزندانش؛ فکر می‌کنید در دهۀ فجر طرح این سوال درست است

توصیه رهبر انقلاب در مورد حل مسئله‌ ناترازی انرژی: بهترین راه صرفه‌جویی است

روایت رفیق‌ دوست از دلیل امام خمینی (ره) در مخالفت با ساخت بمب اتم

رئیس عدلیه: سرمایه اصلی ما مردم هستند؛ هرکاری که با کمک مردم جلو ببریم برکات زیادی دارد

واکنش عارف به احتمال دیدار پزشکیان و ترامپ

توصیه مقام دولت روحانی به پزشکیان و عراقچی در خصوص مذاکره با آمریکا

جوابِ ترامپ به یک سوال؛ برای شروع مذاکرات، با ایرانی‌ها درباره نوعی توافق تماس گرفته‌اید؟

توضیحات وزیر نفت در نمایشگاه وزارت دفاع به زبان انگلیسی برای دبیرکل اوپک

وزیر دفاع: سامانه‌های جدیدی تا پایان سال رونمایی می‌شود

جبهه مردمی فلسطین: کوچ فلسطینی‌ها فقط به اراضی 1948 خواهد بود

محمود عباس: نوار غزه بخش جدایی‌ناپذیر از کشور فلسطین است

تظاهرات‌کنندگان در واشنگتن شعار «غزه فروشی نیست» سر دادند

تهدید به ترور رئیس‌جمهور فیلیپین باعث استیضاح معاونش شد!

واکنش مقامات صهیونیست به اظهارات ترامپ درباره نوار غزه

نشنال ریویو: طرح ترامپ در غزه محقق نخواهد شد

روایت سی‌ان‌ان از طرح ترامپ برای غزه؛ این استعمار در قرن 21 است

لَمی برای کمک وارد کی‌یف شد

لاوروف: ترامپ قوانین شورای امنیت را در مورد غزه نادیده می‌گیرد

دعوت ترامپ از نخست‌وزیر هند برای سفر به آمریکا

سرمقاله صبح نو/ ائتلاف جبهه سلفی از ریاض تا آنکارا

وزیر جهاد کشاورزی: کالاهای اساسی شب عید و ماه رمضان تامین است؛ قیمت سیب‌زمینی باید پایین بیاید

جزئیات مصوبات ستاد تنظیم بازار؛ برنج هندی 48 هزار تومان شد

وزیر نفت: بزودی بزرگ‌ترین قرارداد نفتی کشور امضا می‌شود

زرپاد در نمایشگاه بین‌المللی طلا و جواهر تهران از شمش‌های خود رونمایی کرد

وزیر راه و شهرسازی: تعیین نرخ بلیط هواپیما بر عهده دولت نیست

خبر خوش همتی برای حمایت از حضور شرکت‌های خصوصی در پروژه‌های بین‌المللی

آخرهفتهٔ بی‌حرکت بورس

پاسخ عارف به سوال خبرنگار آخرین خبر در خصوص افزایش نرخ ارز

روند بررسی جداول لایحه بودجه 1404 در مجلس

مهمونی قشنگ فرشته‌ها در حسینیه معلی

عموهای روحانی در حسینیه معلی

اجرای جالب حاج‌آقا برای آموزش نماز در جشن تکلیف حسینیه معلی

گوناگون/ منظره‌هایی که با نقطه خلق شدند!

تلسکوپ فضایی هابل یک هدف تماشایی را در اعماق فضا مشاهده کرد

رویکردی نوین برای درمان سرطان استخوان با پژوهش امیدبخش محققان سمنانی

کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی با مصرف یک «تخم‌مرغ» در هفته

خطر ابتلا به سرطان ممکن است قبل از تولد مشخص شود

آزمایشات مخفی آمریکا برای نابودی پهپادها با لیزر

«حلقه گسترنده» در کتابفروشی‌ها؛ پاسخ‌های فیلسوف استرالیایی به سوالات فلسفه اخلاق

فرمانده سپاه: سپاهیان با وجود زخم زبان‌ها همواره به دنبال پیشرفت و قدرت بوده‌اند

سیدحسن خمینی: لزوما زدن بر زیر میز، استراتژی خوبی نخواهد بود

آملی لاریجانی: امام از قدرت های دنیایی نمی‌ترسید