ایران پرسمان

آخرين مطالب

چرا امسال داغ‌ترین سال تاریخ است؟ دانش و فناوری

چرا امسال داغ‌ترین سال تاریخ است؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / در گزارشی جدید به این نکته اشاره‌شده که نوامبر امسال دومین نوامبر گرم در تاریخ کره زمین امسال بوده است و بدین ترتیب انتظار می‌رود که سال 2024 به‌عنوان گرم‌ترین سال اندازه‌گیری شده در تاریخ سیاره ما ثبت شود.
براساس گزارشی که روز دوشنبه از سوی کوپرنیک، سرویس آب‌وهوای اروپا منتشر شد، کره زمین امسال دومین نوامبر گرم خود در طول تاریخ را پشت سر گذاشته است. گرم‌ترین نوامبر تا قبل از این، نوامبر سال 2023 بود و بدین ترتیب مطمئناً سال 2024 به‌عنوان گرم‌ترین سال اندازه‌گیری شده تاریخ زمین به پایان خواهد رسید.
این در حالی است که سال گذشته میلادی (سال 2023)، به دلیل تغییرات آب و هوایی ایجادشده توسط انسان‌ها و اثرات آل نینو، گرم‌ترین سال ثبت شده بود؛ اما پس‌ازآنکه تابستان امسال به‌عنوان گرم‌ترین تابستان تاریخ زمین ثبت شد، دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که سال 2024 یک رکورد سالانه جدید را نیز ثبت کند. در تابستان امسال، منطقه فونیکس در 113 روز متوالی دمایی بالاتر از 37.7 سانتی‌گراد داشت که این اتفاقی نادر است .
مقایسه شرایط دمایی در نوامبر سال‌های اخیر
در ماه نوامبر، دمای جهانی به‌طور متوسط 14.10 درجه سانتی‌گراد بوده است. میانگین دمای جهانی در سال گذشته میلادی 14.98 درجه سانتی‌گراد ثبت‌شده بود؛ اما در تا ماه نوامبر سال جاری میلادی، میانگین دمای جهانی امسال 0.14 درجه سانتی‌گراد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته ثبت‌شده است.
جنیفر فرانسیس، دانشمند آب‌وهوا در مرکز تحقیقات آب‌وهوای Woodwell در کیپ کاد دراین‌باره توضیح داد: «داستان مهم درباره ماه نوامبر این است که نوامبر امسال هم مثل نوامبر سال 2023، رکوردشکنی داشت و رکورد قبلی با اختلاف محسوسی جابه‌جا شد.»
در این گزارش به این نکته اشاره‌شده که این احتمالاً اولین سال تقویمی خواهد بود که در آن میانگین دما بیش از 1.5 درجه سانتی‌گراد بالاتر از زمان‌های پیش از صنعتی شدن جهان بوده است.
در توافقنامه پاریس در سال 2015 اعلام شد که گرمایش ناشی از انسان باید به 2 درجه سانتی‌گراد و در حالت ایدئال به کمتر از 1.5 درجه سانتی‌گراد محدود شود.
عواملی که باعث گرمایش زمین می‌شوند
اما در سال‌های بعد دانشمندان اعلام کردند که محدود کردن گرمایش زمین به کمتر از 1.5 درجه سانتی‌گراد در راستای جلوگیری از بدترین تأثیرات تغییرات آب و هوایی، ازجمله افزایش حوادث مخرب و مکرر بسیار کلیدی است. آن‌ها معتقدند که علت اصلی تغییرات آب و هوایی، سوزاندن سوخت‌های فسیلی مثل زغال‌سنگ، نفت و گاز طبیعی است.
سامانتا برگس، معاون مدیر کوپرنیک دراین‌باره گفت: «این بدان معنا نیست که توافق پاریس نقض شده؛ بلکه گویای آن است که اقدامات بلندپروازانه اقلیمی بیش از هر زمان دیگری ضروری به نظر می‌رسد.»
فرانسیس هم به این نکته اشاره کرد که رکوردهای جدید آب و هوایی، خبرهای وحشتناکی برای مردم و اکوسیستم‌ها هستند: «سرعت گرم شدن آن‌قدر سریع است که گیاهان و حیوانات نمی‌توانند مثل همیشه و مانند قبلی در آب‌وهوای زمین، خود را با محیط سازگار کنند. درنتیجه، گونه‌های بیشتری منقرض می‌شوند و همین شبکه‌های غذایی طبیعی را که این گونه‌ها بخشی از آن هستند، مختل می‌کند. کشاورزی با کاهش گرده‌افشان‌ها و شکوفا شدن آفات آسیب خواهد دید.» او همچنین هشدار داد که جوامع ساحلی در برابر بالا رفتن سطح دریاها آسیب‌پذیر خواهند بود.
کارشناسان بر این باورند که امواج گرما بر روی اقیانوس‌ها و از بین رفتن یخ دریا و پوشش برف انعکاسی احتمالاً در افزایش دما در سال جاری نقش داشته است.
کوپرنیک به این نکته اشاره کرد که وسعت یخ‌های دریای قطب جنوب در ماه نوامبر 10 درصد کمتر از حد متوسط بود که این در نوع خود یک رکورد محسوب می‌شود. اقیانوس‌ها حدود 90 درصد از گرمای محبوس شده توسط گازهای گلخانه‌ای را جذب می‌کنند و بعداً گرما و بخارآب را دوباره به جو بازمی‌گردانند.
دلایل رکوردشکنی گرما در سال 2023
رکوردشکنی دما در سال گذشته میلادی تا حدودی ناشی از آل نینو بود (پدیده‌ای که در اثر گرم شدن موقت طبیعی بخش‌هایی از اقیانوس آرام مرکزی، آب‌وهوا را در سراسر جهان تغییر می‌دهد.) جاناتان اورپک، دانشمند آب‌وهوا در دانشگاه میشیگان، دراین‌باره گفت: «ال نینو در اوایل سال جاری میلادی به پایان رسید؛ اما اثر خنک‌کننده‌ای که اغلب پس‌ازآن رخ می‌دهد و La Nina نامیده می‌شود، رخ نداد و جامعه علمی را گیج کرد که چه اتفاقی در جریان است و چرا دما بالا می‌ماند».
یک توضیح این است که ال نینو به دلیل گرم‌تر شدن آب‌های اقیانوس، گرمای بیشتری را به جو آزاد می‌کند. طبق توضیح اورپک، بدین ترتیب ما اثر خنک‌کنندگی که در دهه‌های گذشته به پایین آوردن دما کمک می‌کرد را دریافت نمی‌کنیم. به نظر می‌رسد این ماجرا به تسریع گرمایش جهانی کمک می‌کند. او درعین‌حال یادآوری کرد که امسال نیز شاهد یک پرش دمایی بزرگ به دنبال پرش قبلی بوده‌ایم و این اتفاق ترسناکی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1196275/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آغاز پیش‌فروش ٣ محصول سایپا از روز یکشنبه

زمان پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس احکام جدید متناسب‌سازی مشخص شد

با افراطی‌ترین مینیمالیست ژاپن آشنا شوید!

گوناگون/ معماری استثنایی مدرن‌ترین «کلبه‌های درختی» جهان

ترفندهای پرورش گیاه در خانه از ذرت و گوجه تا گل رز

تنگه شیرز استان لرستان، یکی از زیباترین مناظر طبیعی ایران

لحظه پایان شب و آغاز روز از دید ماهواره ژاپنی

قدردانی نمایندگان مجلس از بیانات رهبری؛ سوریه به دست جوانان سوری آزاد خواهد شد

شمخانی: من هیچ نسبت کاری و فکری با جلیلی ندارم

آیا اگر شهید سلیمانی بود، سوریه سقوط نمی‌کرد؟

ترامپ، مرد سال 2024 مجله تایم شد

مامور سابق داعش در سوریه

درگیری مسلحانه مقاومت با نظامیان اسرائیلی در کرانه‌ باختری

سرمقاله روزنامه جوان/ بومرنگی که به دست جوانان سوری افتاد

دودستگی جناح راست

سرمقاله آرمان امروز/ تحلیل جامعه شناختی از سقوط «اسد»

کاهش 80 درصدی توان خانوارها برای پشتیبانی مالی از تحصیل فرزندان

ابلاغ دستورالعمل اصلاحی صندوق‌های قرض الحسنه حداکثر تا یک ماه آینده

این آهو، مار می خورد!

قورباغه ای سنگی که می تواند ماه ها بدون آب زندگی کند

تنش در جلسه علنی؛ قالیباف: آقای منادی، دنبال این هستی که کلیپ پر کنی بدی بیرون!

سپاه درباره تحولات اخیر سوریه بیانیه داد

سلام سوریه به افراط‌گرایی

سرمقاله آرمان ملی/ سوریه و تجاوز اسرائیل

این خانواده‌ها صاحب زمین رایگان می‌شوند

مادر شهیدان «عظیمی» از لرستان آسمانی شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «مهاجرانی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «عظیمی»

لحظاتی هولناک از حمله خرس به لانه عقاب

حمله زیرکانه یک جغد به لانه عقاب‌ها

نمایی شگفت انگیز از انتقال پیام های عصبی بین نورون های مغز!

بگذار بمانم که فدای تو بگردم!

شمخانی: روحانی هیچ قصدی برای واکنش به خروج آمریکا از برجام نداشت

منتجب‌نیا: ظریف و پزشکیان سرمایه ملی ایران هستند

نامه تروئیکای اروپایی به شورای امنیت درباره استفاده از مکانیسم ماشه علیه ایران

ترامپ رئیس‌ جمهور چین را به مراسم تحلیف خود دعوت کرد

عقب‌نشینی نظامیان صهیونیست از جنوب لبنان

تصویب مقرراتی درباره تبدیل وضعیت کارکنان

طلای جهانی، در پله پنجم صعود جای گرفت

تعیین سقف پرداختی کارکنان دولت؛ برخی مشاغل مستثنی شدند

لحظه شکار شدن روباه توسط عقاب حین شکار خرگوش

دفاع حیرت انگیز مرغ مادر از جوجه هایش در مقابل عقاب!

چرا امسال داغ‌ترین سال تاریخ است؟

درسی زیبا از فردوسی

ابطحی: شرایط برای مذاکره با آمریکا راحت‌تر شده است

تردید آمریکا در حمایت معارضان مسلح از اقلیت‌های سوریه

دیدار رئیس موساد با نخست‌وزیر قطر در روز گذشته

سرمقاله وطن امروز/ مقاومت نقشه راه مردمی در منطقه غرب آسیا

برای دومین‌بار فریب FATF را نخورید!

سرمقاله هم میهن/ تفاهمی مبارک ولی ناکافی