ایران پرسمان

آخرين مطالب

گوناگون/ 9 عادت صحیح سبک زندگی برای عمر بالای 100 سال خواندنی ها

گوناگون/ 9 عادت صحیح سبک زندگی برای عمر بالای 100 سال
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / دهه شصت همسایه‌ای داشتیم حدود هشتاد ساله ولی بسیار فعال و کاری، اما چندین پسر تنبل و بی‌کار داشت. هر روز که پسرها برای گرفتن پول تو جیبی پیش پدر پیرشان می‌آمدند، میگفت: من تا کی «جوانم» که خرجی شما را بدهم؟! آن پیرمرد تا اوایل دهه هشتاد زنده بود و 103 سال عمر کرد، هم عمر طولانی هم با عزت. آن جمله‌اش که خود را در هشتاد سالگی هنوز جوان می‌پنداشت، تلقی نیافتادن و ازپای ننشستن یک انسان بود!
هرچند از بُعد انسانی، کیفیت عمر بهتر و والاتر از کمیت آن است و بسا انسان‌های بزرگی آمده‌اند با عمر کوتاه خود با آثاری که بجای گذاشته‌اند یا اکتشافات و اختراعاتی که کرده‌اند، برای همیشه بر زندگی موثر و مفید بشر تاثیرگذار بوده‌اند، اما انسان همواره دوست دارد بیشتر و بهتر زندگی کند.
ازاینرو سبک زندگی سالم در این مساله به غایت تاثیرگذار است و علم نوین نیز بر فعالیت بدنی و تغذیه و خواب به عنوان مهم‌ترین فاکتورهای طول عمر صحه می‌گذارد. به همین بهانه نگاهی می‌اندازیم بر 9 عامل موثر در افزایش طول عمر:
دوست داردید بیش از 100 سال عمر کنید؟ این 9 عادات سبک زندگی که توسط متخصصان تایید شده را امتحان کنید.
زندگی طولانی و سالم به طور قابل توجهی تحت تأثیر انتخاب‌های سبک زندگی است. عادات کلیدی شامل اولویت دادن به خواب، فعال ماندن از نظر ذهنی، تمرینات منظم آرام‌بخش روحی، اجتناب از مصرف مخدر و الکل، استفاده از سمعک در صورت نیاز، حفظ یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم، مدیریت شرایط مزمن و فعال ماندن از نظر اجتماعی است.
طول عمر اصطلاحی است که به خوبی مورد بررسی قرار گرفته است که با سبک زندگی شما همراه با رژیم غذایی که مصرف می‌کنید تعریف می‌شود. اتخاذ عادات سبک زندگی خاص می‌تواند به افراد کمک کند زندگی طولانی‌تر و سالم‌تری داشته باشند. با اینکه ژنتیک در طول عمر نقش دارد، انتخاب سبک زندگی به طور قابل توجهی بر کیفیت و کمیت آن تأثیر می‌گذارد.
9 عادت به شما کمک می‌کند تا 100 سال زندگی کنید:
اولویت خواب
اهمیت خواب یک اصطلاح دست کم گرفته شده است، زیرا تلفن‌های هوشمند، شبکه‌های اجتماعی و وسایل سرگرمی به بخشی منظم از زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند.
این یکی از - اگر نگوییم مهمترین - مؤلفه‌های مهم برای طول عمر است. عادات موثر عبارتند از کاهش زمان تماشای تلویزیون یا کار با تلفن همراه، اجتناب از استرس قبل از خواب و حفظ یک روال آرامش بخش در شب.
فعالیت شناختی
فعال ماندن ذهنی برای افزایش سن بسیار مهم است. دانشمندان دریافته‌اند که دنبال کردن آموزش بیشتر، منجر به "ذخایر شناختی" بالاتر می‌شود. شرکت در کلاس‌های گروهی، سرگرمی‌ها یا باشگاه می‌تواند به حفظ مهارت‌های شناختی کمک کند. سعی کنید اغلب معماها و تست‌های هوش را حل کنید و با دوستان و خانواده خود به بازی شطرنج بروید تا از بی‌تحرکی ذهنی و فرسایش و تحلیل مغزی جلوگیری کنید.
مراقبه ذهنی ـ روحی و درون‌پویی
مراقبه ذهنی خودِ فیزیکی شما را با سلامت درونی و روحی شما هماهنگ می‌کند. این کار یک سمفونی و هارمونی بین ذهن و بدن شما فراهم می‌کند. مراقبه ذهنی منظم می‌تواند استرس را کاهش دهد و طول عمر را بهبود بخشد. توصیه می‌شود پس از بیدار شدن از خواب یا قبل از خواب مراقبه کنید و روی الگوهای تنفس خود تمرکز کنید تا به فواید مطلوبی برسید.
عدم مصرف مخدر
اگر می‌خواهید تا 100 سال زندگی کنید، همه پزشکان توصیه می‌کنند از مصرف مواد مخدر اجتناب کنید. مصرف مواد مخدر می‌تواند منجر به کاهش اندازه مغز و مشکلات حافظه و تفکر شود.
سمعک
با افزایش سن، حواس انسان ضعیف‌تر می‌شود. یکی از این حس‌هایی که کاهش می‌یابد، توانایی شنوایی است. توصیه می‌شود در صورت نیاز از سمعک استفاده کنید، زیرا می‌تواند به کاهش خطر زوال شناختی و عقلی کمک کند. استفاده صحیح از سمعک تضمین می‌کند که مغز به دریافت تحریکات مهم ادامه می‌دهد.
تغذیه سالم
آنچه می‌خوریم همان چیزی است که می‌شویم. هر روز بشقاب خود را با مواد مغذی روح‌بخش متعادل کنید تا به طول عمر بالا برسید. حفظ یک رژیم غذایی مغذی برای شما ضروری است که می‌خواهید حتی با افزایش سن پرانرژی و سالم بمانید. همانطور که متخصصان توصیه می‌کنند، رژیم غذایی مدیترانه‌ای که شامل میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل است، به ویژه برای سلامت مغز مفید است.
ورزش منظم
ورزش یک سرگرمی نیست، یک نیاز برای بدن شماست. ورزش در هر سنی مهم است. تمرینات قدرتی و کاردیو یا هوازی را از سنین پایین‌تر شروع کنید. حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی روزانه، مانند باغبانی، پیاده‌روی یا یوگا به شما کمک می‌کند تا پیری را کاهش دهید و جوان‌تر از آنچه هستید ظاهر شوید. تمرینات مقاومتی به ویژه اگر به دنبال طول عمر هستید بسیار موثر است.
مدیریت شرایط مزمن
نظارت منظم بر شرایط مزمن مانند فشار خون یا پیش دیابت می‌تواند به حفظ سلامت کلی کمک کند. آزمایش روزانه و تنظیم سبک زندگی با توجه به شرایط پزشکی شما می‌تواند به مدیریت آنها و حمایت از شبکه عروق خونی مغز کمک کند.
اجتماعی ماندن
فعال ماندن از نظر اجتماعی سلامت را نیز ارتقا می‌دهد. شرکت در رویدادها و اجتماعی بودن می‌تواند به حفظ ذهن و مغز ما کمک کند و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد. عادات ساده مانند شام‌های خانوادگی یا تماس‌های هفتگی می‌تواند برای حفظ عملکرد سالم مغز و عمر طولانی‌تر مفید باشد.
با اتخاذ این عادات سبک زندگی، افراد به طور بالقوه می‌توانند طول عمر خود را افزایش داده و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1175180/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

118 کیلوگرم شمش خریداری شد

رقم عیدی 1403 کارگران اعلام شد

باید با ایجاد قرارگاه قرآنی در بنیاد شهید و امور ایثارگران از پراکنده کاری پرهیز شود

مهندس اوحدی: هزینه‌های درمانی جامعه ایثارگری ظرف 48 ساعت پرداخت می‌شود

در این ساختمان هیچ پنجره ای وجود ندارد!

صحنه دل‌خراش برق گرفتگی گربه

خروج ناموفق تراکتور از گِل

طراحی و تولید کلرساز نمکی ایران ساخت

ترجمه قدیمی حسن شهباز دوباره چاپ شد

کتاب شعر «هفتاد و دو» منتشر شد

ماجرای رد شدن پیشنهاد عفو عبدالله نوری در خاطرات هاشمی رفسنجانی

سپاه، 3 فروند شناور حامل سوخت قاچاق را توقیف کرد

باهنر: نمی‌شود بنزین را گران نکرد

پوتین: دونباس را بازسازی می‌کنیم

حمله راکتی مقاومت فلسطین به سدیروت

انفجارهای شدید در الجلیل

حزب‌الله 5 نظامی اسرائیلی را از پا درآورد

حزب‌الله: اسرائیل با بمب خوشه‌ای به مردم لبنان حمله می‌کند

بازگشت روزهای خوب دانشگاه

مجری طرح برنج: امسال نیازی به واردات نداریم

30درصد واحدهای نهضت ملی مسکن در صف دریافت وام

سردرگمی بازارها؛ آخرین وضعیت قیمت سکه و ارز

جلسه ارزیابی عملکرد با حضور نماینده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان

دیدار سرپرست معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با مادر شهیدان «آذر سرا»

مدیرکل بنیاد شهرستان‌های تهران با حضور در سامانه «سامد» با ایثارگران گفت‌وگو کرد

اهتمام بنیاد در پیگیری مسائل جامعه ایثارگری به ویژه در بهداشت و درمان

حکمت/ تلخى ها و شیرینى هاى دنیا و آخرت

روش جالب تولید تخمه توسط نوازنده درام

‌تصویر شگفت انگیز 4 هواپیما پشت‌سر‌هم در آسمان

سیستم جالب تعلیق و زیربندی ماشین آفرود

بد شانس ترین گلف باز جهان!

ایران پنجمین کشور صاحب فناوری تولید پروبیوتیک مایع خوراکی

پدرخوانده هوش مصنوعی به اخراج شاگردش افتخار میکند

ساخت دستگاه ایرانی تشخیص فرونشست زمین

تاثیر خواندن کتاب بر سواد

تمجید مطهری از قالیباف

تصاویر جدیدی از ظریف با دست آسیب‌دیده

عراقچی در نشست خبری با وزیر خارجه عراق: کاملا برای یک وضعیت جنگی آمادگی داریم

روحانیِ اصلاح‌طلب خطاب به امام جمعه اردبیل: جنگ‌طلب نباشید و از این اسرائیلیات نگویید!

نماینده ایران: رژیم اشغالگر اسرائیل با سلاح‌های هوشمند، جان زنان و دختران را به خطر می‌اندازد

اقدام جنجالی شبکه سی‌بی‌اس درباره قدس اشغالی

مقتدی صدر به آوارگان لبنانی در عراق خوش‌آمد گفت

لیبرمن: نتانیاهو فجایع آفریده است

تلاش نتانیاهو برای تکرار سناریوی آنروا این بار علیه یونیفل

برگزاری دوره آموزشی مدیریت سیستم های اطلاعات امنیت درکیش

با حکم وزیر صنعت جانشین وزیر صمت در امور بازرگانی تعیین شد

نشست شورای نویسندگان فصل‌نامه «خط زندگی» بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

از امام عسکری (ع) چه می‌دانیم؟

گوناگون/ 9 عادت صحیح سبک زندگی برای عمر بالای 100 سال

علی دنیایِ خود را به خاک سپرد…