ایران پرسمان

آخرين مطالب

اندیشکده آمریکایی: یمن، آمریکا را کیش و مات کرده است جهان ما

اندیشکده آمریکایی: یمن، آمریکا را کیش و مات کرده است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / عملیات‌های ارتش یمن در دریای سرخ نه‌تنها تجارت جهانی غربی‌ها، بلکه توانایی آمریکا برای استقرار سریع نیروهای نظامی در مناطق مختلف را نیز به‌شدت تهدید می‌کند؛ مسئله‌ای که واشنگتن را به جست‌وجوی راهکارهای نظامی، دیپلماتیک و لجستیکی برای مقابله با آن واداشته است.
اندیشکده آمریکایی در مطلبی با اشاره به تداوم عملیات‌های ارتش یمن در دریای سرخ، گزارش داد که انصارالله با اقداماتش ارتش ایالات متحده را در منطقه «کیش و مات» کرده است.
اندیشکده «انستیتو واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» در این مطلب اذعان می‌کند که ارتش یمن مسیرهای کشتیرانی غربی در دریای سرخ را مسدود کرده و توانایی آمریکا برای استقرار سریع و تأمین تجهیزات نیروهایش در غرب آسیا و فراتر از آن را به چالش کشیده‌ است.
بر اساس این گزارش، به نظر می‌رسد که آمریکا برای مقابله با این تهدید، ترکیبی از راهکارهای لجستیکی، اقدامات نظامی و تلاش‌های دیپلماتیک را در پیش گرفته است. در 15 مارس، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا یک عملیات نظامی را در یمن آغاز کرد که همچنان ادامه دارد.
نقش حیاتی دریای سرخ برای تجارت جهانی بر کسی پوشیده نیست. سالانه یک تریلیون دلار کالا از این مسیر عبور می‌کند و 30 درصد از ترافیک کانتینری جهان از این مسیر می‌گذرد. اما این مسیر همچنین یکی از شاهراه‌های انتقال تجهیزات نظامی از طریق حمل‌ونقل تجاری نیز هست و به آمریکا اجازه می‌دهد نیروها و منابعش را به‌سرعت در مناطق مختلف جهان جابه‌جا کند. بنابراین، حملات انصارالله همزمان تجارت و توانایی نظامی آمریکا را تهدید می‌کند و به‌طور مستقیم منافع حیاتی واشنگتن را نشانه گرفته است.
بازار
وابستگی آمریکا به دریا
در مواجهه با حضور ارتش یمن در دریای سرخ، کشتی‌های نظامی همچنان از تنگه باب‌المندب عبور می‌کنند، اما بسیاری از شرکت‌های کشتیرانی تجاری ناچار شده‌اند مسیر طولانی و پرهزینه دماغه امیدنیک را انتخاب کنند. این تهدید سرعت حیاتی مورد نیاز برای لجستیک نظامی را مختل کرده و این پرسش را مطرح می‌سازد که «آیا حوثی‌ها موفق شده‌اند واشنگتن و متحدانش را در دریای سرخ کیش و مات کنند؟»
آمریکا برای پشتیبانی از عملیات رزمی در زمان جنگ، تا 80 درصد از تجهیزات خود را از طریق حمل‌ونقل تجاری منتقل می‌کند. وزارت دفاع آمریکا، علاوه بر توانمندی‌های ناوگان نظامی، در زمان بحران می‌تواند از کشتی‌های خصوصی هم استفاده کند و از این طریق، انعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشد، هزینه‌ها را کاهش دهد و تجهیزات را سریع‌تر به میدان نبرد برساند.
اما این وابستگی شدید آمریکا به کشتی‌رانی تجاری نیازمند مسیرهای امن و بدون اختلال است. با توجه به محدودیت منابع نیروی دریایی آمریکا و تعهدات گسترده‌اش در سطح جهان، امکان اسکورت همه کشتی‌های تجاری وجود ندارد؛ هرچند که حتی برخی کشتی‌هایی که اسکورت هم داشته‌اند، مورد حمله قرار گرفته‌اند. در گزارش این اندیشکده آمده است: «اگر تهدید دریایی حوثی‌ها تداوم یابد، ممکن است برای هرگونه عملیات اضطراری که نیازمند پشتیبانی لجستیکی حیاتی است، پیامدهای جدی در پی داشته باشد.»
جایگزین زمینی
برای آمریکا و متحدانش، مسیر جایگزین دماغه امیدنیک در مواقعی که نیاز به اعزام سریع تجهیزات نظامی است، عملی نیست. رقابت قدرت‌های بزرگ ایجاب می‌کند که ارتش آمریکا بتواند ادوات نظامی‌اش را به سرعت بین اروپا، آسیای مرکزی و اقیانوس آرام منتقل کند و در شرایط اضطراری، عبور از باب‌المندب ضروری خواهد بود.
حمل‌ونقل دریایی همچنان ارزان‌ترین گزینه برای لجستیک نظامی است. حمل‌ونقل هوایی گران‌تر و در اولویت مأموریت‌های فوری است. گزینه سوم که در حال بررسی است، حمل‌ونقل زمینی است.
یکی از راهکارهای آمریکا برای در امان ماندن از عملیات‌های ارتش یمن، اجتناب از نزدیکی به بنادر دریای سرخ است. واشنگتن می‌تواند به عنوان مثال کشتی‌هایش را به جده بفرستد و از آنجا از مسیر زمینی، تجهیزات را منتقل کند. کشتی‌ها در زمان تخلیه بار در بنادر، آسیب‌پذیرترند؛ اما زمانی‌که بار به کامیون، هواپیما یا وسایل نقلیه دیگر منتقل شود، احتمال هدف‌گیری کاهش می‌یابد.
این طرح تاکنون آزمایش شده اما هنوز به‌طور کامل عملیاتی نیست. مشکلات گمرکی، کمبود یکپارچگی سامانه‌های انتقال بار و محدودیت بار نظامی، از موانع اجرایی‌ شدن کامل آن است.
مسیر جایگزین دیگر، کریدور زمینی میان امارات و اراضی اشغالی است که از بندر حیفا در اراضی اشغالی آغاز می‌شود و از اردن، عربستان، بحرین و امارات می‌گذرد تا به خلیج‌فارس برسد. این مسیر می‌تواند تا 350 کامیون در روز را مدیریت کند و در آینده گزینه‌ای جدی برای لجستیک ارتش آمریکا باشد.
توصیه‌های راهبردی
اندیشکده آمریکایی در این گزارش چند توصیه و رویکرد را برای خروج ایالات متحده از این «کیش و مات» تشریح می‌کند:
یکی از گزینه‌ها، حفظ فشار نظامی است. در این سناریو، ایالت متحده می‌کوشد تا با تشدید حملات هوایی خود و با حمایت از نیروهای مخالف انصارالله در یمن، نیروهای انصارالله از تهدید کشتی‌ها بازداشته شود.
توصیه دیگر، تلاش ایالات متحده برای ایجاد بازدارندگی در برابر ایران است. اندیشکده آمریکایی مدعی است که آمریکا باید در مذاکرات هسته‌ای، عدم حمایت ایران از یمن را به‌عنوان پیش‌شرط کاهش تحریم‌ها مطرح کند. 
ایران البته بارها حمایت نظامی از یمن را تکذیب کرده است. 
این اندیشکده در ادامه توصیه می‌کند که واشنگتن باید با مصر، رژیم صهیونیستی، اردن و عربستان برای تأمین امنیت دریای سرخ ائتلاف تشکیل دهد. نیروی دریایی اتحادیه اروپا نیز می‌تواند در این زمینه نقش مکمل ایفا کند.
علاوه بر این‌ها، این اندیشکده توصیه می‌کند که دولت آمریکا باید انعطاف‌پذیری لجستیکی خود را افزایش داده و هرچه سریع‌تر مسیرهای زمینی سریع‌تر و کم‌هزینه‌تری را گسترش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1244737/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پشت‌صحنه گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در مسقط

سی‌ان‌ان: یمنی‌ها مانع «مرحله دوم» عملیات نظامی آمریکا شدند

اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1404

خلاقیت جالب در ساخت نقاب جوشکاری

واشنگتن‌پست: مقامات آمریکایی این روزها فقط درباره ایران حرف می‌زنند

واکنش تند محمد فاضلی به ادعای یک نماینده مجلس

حاشیه‌های جالب حضور رئیس‌جمهور در یک مسابقه فوتبال

پیام جدید احمدی‌نژاد به زبان انگلیسی؛ علت چه بود؟

ترامپ: توافق اوکراین به‌خوبی پیش می‌رود/ با نتانیاهو درباره غزه صحبت کردم

روسیه : اوکراین یک مقام ارشد نظامی روس را ترور کرد

کدام کشور بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارد؟

حضور یک هیئت عراقی در دمشق بابت امنیت

پیش بینی بورس شنبه 6 اردیبهشت 1404

تغییر ترجیحات ارزی در فروردین

ضرر کم‌درآمدها از قیمت‌گذاری دستوری شیر

پیش بینی قیمت طلا و سکه 6 اردیبهشت 1404

نماهنگ «پناه امام زمانه»

یک دستورالعمل ماندگار از مرحوم حضرت آیت الله بهجت

یک دوربین مخفی جذاب با حضور کره خر!

سکانس مشهور سوار شدن «باستر کیتون» بر قطار چگونه ساخته شد؟

زیبایی جاده چالوس از فراز آسمان

شبیه سازی ارتباطات نورون‌های مغز با یکدیگر

چطور می‌توان از سیاه‌چاله برای تامین انرژی جهان استفاده کرد؟

19 درصد مدیران IT کشور زن هستند

دل می رود ز دستم!

شاعرانه/ می‌کشان مژده‌، بهار آمد و رنگین آمد

الشیبانی: سوریه هرگز تهدیدی برای اسرائیل نخواهد بود

تجاوز مجدد آمریکا به یمن؛ بمباران صنعاء و صعده

لحظه ترور مقام نظامی روس در روسیه

عدم همراهی قیمت مسکن با کاهش دلار

پیش بینی قیمت دلار 6 اردیبهشت 1404

زیبایی پل‌های قوسی کارون

گوناگون/ مادر شدن لاک‌پشت غول‌پیکر صد ساله‌ برای نخستین‌بار

آبشار زیبای اوبن در دل جنگل‌های هیرکانی

شبیه ساز جالب ستاره های نوترونی

شاعرانه/ روز سختی تازه میفهمی هوادار تو کیست؟

خط قرمز ایران در برجام

اکسیوس: ویتکاف در راه عمان است تا در مذاکرات هسته‌ای با ایران شرکت کند

ایران: هرگز هیچ اقدامی در جهت بی‌ثبات‌سازی سوریه انجام نداده‌ایم

علی پروین: فوتبال رئیس‌جمهور خوب است

یمن: آمریکا در مورد ناو هواپیمابر «ترومن» گمراه‌سازی می‌کند

زلنسکی درباره کریمه کوتاه آمد

برگ برنده؛ چشم‌انداز مذاکره ایران و آمریکا

تفاهم گازی بزرگ میان ایران و روسیه؛ جزئیات اعلام شد

به امید وعده دیدار یا صاحب الزمان

نصف شدن ماشین مجرم هنگام فرار از پلیس در روسیه

کیم کارداشیان، دی‌کاپریو و جاستین بیبر در صف سفر فضایی

رایزنی وزرای خارجه ایران و عمان در مسقط

واکنش ایران به اقدام موهن دولت پاراگوئه علیه سپاه پاسداران

بازدید عراقچی از نمایشگاه کتاب مسقط