ایران پرسمان

آخرين مطالب

واکنش تند محمد فاضلی به ادعای یک نماینده مجلس سیاست روز

واکنش تند محمد فاضلی به ادعای یک نماینده مجلس
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرارو / محمد فاضلی در واکنش به ادعای نادرست یک نماینده توئیتی را منتشر کرد.
محمد فاضلی جامعه شناس در واکنش به ادعای نادرست یک نماینده مجلس در توییتر نوشت: این نماینده مجلس می‌گوید عربستان بزرگ‌ترین صادرکننده گندم جهان است، همین قدر بی‌اطلاع و مخرب به حال مملکت هستند. حتی زحمت نکشیده فهرست‌های بزرگ‌ترین صادرکنندگان گندم را نگاه کند. با همین سطح از اطلاعات تصمیم می‌گیرند، قانون وضع می‌کنند و مملکت را درمی‌نوردند!
پیشتر پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادعا کرده بود «عربستان با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین فناوری‌های کشاورزی در بیابان‌های خود، به بزرگ‌ترین صادرکننده گندم جهان تبدیل شده»، بر اساس داده‌های رسمی بین‌المللی، نادرست است. این در حالی است که طبق گزارش «سامانه جهانی اطلاعات و هشدار زودهنگام سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد» (FAO-GIEWS) در دسامبر 2024، تولید گندم عربستان در سال 2024 به حدود 1.5 میلیون تن رسیده است؛ این رقم اگرچه بیش از دو برابر میانگین پنج‌ساله و 25 درصد بیش از تولید سال گذشته است، اما همچنان در مقایسه با نیاز داخلی کشور به واردات 3.5 میلیون تن گندم قرار دارد.
همچنین داده‌های رسمی USDA نیز این تصویر را تأیید می‌کنند: مصرف داخلی گندم عربستان در سال زراعی 2026/2025 حدود 4.6 میلیون تن برآورد شده که بخش عمده‌ای از آن از طریق واردات (حدود 3.2 میلیون تن) تأمین می‌شود. علاوه بر این، عربستان صادرات گندم خام ندارد و صادرات آن محدود به فرآورده‌های گندمی نظیر ماکارونی، نان، و پاستا با حجمی حدود 250 هزار تن است که عمدتاً به کشورهای همسایه مانند یمن اختصاص دارد. این حجم اندک، آن را از فهرست صادرکنندگان اصلی گندم جهان خارج می‌کند.
در مقابل، کشورهای آمریکا، روسیه، کانادا، استرالیا و اتحادیه اروپا به عنوان بزرگ‌ترین صادرکنندگان گندم در جهان شناخته می‌شوند و سالانه چندین میلیون تن گندم به بازارهای بین‌المللی عرضه می‌کنند. با توجه به شواهد موجود، ادعای تبدیل عربستان سعودی به «بزرگ‌ترین صادرکننده گندم جهان» فاقد اعتبار علمی و مبتنی بر واقعیت‌های آماری است و بیشتر به نظر می‌رسد ناشی از برداشت نادرست یا اغراق در بیان دستاوردهای فناورانه باشد. عربستان، با وجود پیشرفت در فناوری‌های کشاورزی، هنوز یک واردکننده عمده گندم محسوب می‌شود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1244963/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پشت‌صحنه گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در مسقط

سی‌ان‌ان: یمنی‌ها مانع «مرحله دوم» عملیات نظامی آمریکا شدند

اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1404

خلاقیت جالب در ساخت نقاب جوشکاری

واشنگتن‌پست: مقامات آمریکایی این روزها فقط درباره ایران حرف می‌زنند

واکنش تند محمد فاضلی به ادعای یک نماینده مجلس

حاشیه‌های جالب حضور رئیس‌جمهور در یک مسابقه فوتبال

پیام جدید احمدی‌نژاد به زبان انگلیسی؛ علت چه بود؟

ترامپ: توافق اوکراین به‌خوبی پیش می‌رود/ با نتانیاهو درباره غزه صحبت کردم

روسیه : اوکراین یک مقام ارشد نظامی روس را ترور کرد

کدام کشور بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارد؟

حضور یک هیئت عراقی در دمشق بابت امنیت

پیش بینی بورس شنبه 6 اردیبهشت 1404

تغییر ترجیحات ارزی در فروردین

ضرر کم‌درآمدها از قیمت‌گذاری دستوری شیر

پیش بینی قیمت طلا و سکه 6 اردیبهشت 1404

نماهنگ «پناه امام زمانه»

یک دستورالعمل ماندگار از مرحوم حضرت آیت الله بهجت

یک دوربین مخفی جذاب با حضور کره خر!

سکانس مشهور سوار شدن «باستر کیتون» بر قطار چگونه ساخته شد؟

زیبایی جاده چالوس از فراز آسمان

شبیه سازی ارتباطات نورون‌های مغز با یکدیگر

چطور می‌توان از سیاه‌چاله برای تامین انرژی جهان استفاده کرد؟

19 درصد مدیران IT کشور زن هستند

دل می رود ز دستم!

شاعرانه/ می‌کشان مژده‌، بهار آمد و رنگین آمد

الشیبانی: سوریه هرگز تهدیدی برای اسرائیل نخواهد بود

تجاوز مجدد آمریکا به یمن؛ بمباران صنعاء و صعده

لحظه ترور مقام نظامی روس در روسیه

عدم همراهی قیمت مسکن با کاهش دلار

پیش بینی قیمت دلار 6 اردیبهشت 1404

زیبایی پل‌های قوسی کارون

گوناگون/ مادر شدن لاک‌پشت غول‌پیکر صد ساله‌ برای نخستین‌بار

آبشار زیبای اوبن در دل جنگل‌های هیرکانی

شبیه ساز جالب ستاره های نوترونی

شاعرانه/ روز سختی تازه میفهمی هوادار تو کیست؟

خط قرمز ایران در برجام

اکسیوس: ویتکاف در راه عمان است تا در مذاکرات هسته‌ای با ایران شرکت کند

ایران: هرگز هیچ اقدامی در جهت بی‌ثبات‌سازی سوریه انجام نداده‌ایم

علی پروین: فوتبال رئیس‌جمهور خوب است

یمن: آمریکا در مورد ناو هواپیمابر «ترومن» گمراه‌سازی می‌کند

زلنسکی درباره کریمه کوتاه آمد

برگ برنده؛ چشم‌انداز مذاکره ایران و آمریکا

تفاهم گازی بزرگ میان ایران و روسیه؛ جزئیات اعلام شد

به امید وعده دیدار یا صاحب الزمان

نصف شدن ماشین مجرم هنگام فرار از پلیس در روسیه

کیم کارداشیان، دی‌کاپریو و جاستین بیبر در صف سفر فضایی

رایزنی وزرای خارجه ایران و عمان در مسقط

واکنش ایران به اقدام موهن دولت پاراگوئه علیه سپاه پاسداران

بازدید عراقچی از نمایشگاه کتاب مسقط