ایران پرسمان

آخرين مطالب

پشت پرده استراتژی پوتین برای آتش‌بس موقت با اوکراین تحلیل روز

پشت پرده استراتژی پوتین برای آتش‌بس موقت با اوکراین
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
شاید این لحظه نادر نشان دهد که دو طرف می‌توانند برای مدت کوتاهی دست از خشونت بکشند. اما احتمال بسیار بیشتری وجود دارد که هر دو طرف از نقض‌ها و سردرگمی‌ها استفاده کنند تا نشان دهند طرف مقابل قابل اعتماد نیست.
اگر متحدان اوکراین به نشانه‌ای نیاز داشتند تا به بی‌میلی مسکو نسبت به صلح پی ببرند، اعلام آتش‌بس فوری به مناسبت عید پاک دقیقاً همان نشانه بود؛ زمان‌بندی، مدت کوتاه، و ماهیت ناگهانی و یک‌جانبه این اقدام، همه‌چیز درباره‌اش.
این اعلامیه تنها چند ساعت پس از آن منتشر شد که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، و رئیس‌جمهور دونالد ترامپ گفتند در روزهای آینده به نشانه‌ای از جدیت کرملین در مسئله صلح نیاز دارند.
به نوشته سی‌ان‌ان، برای طرفداران روسیه، اعلام آتش‌بس توسط ولادیمیر پوتین در روز شنبه نوعی سیگنال به ترامپ بود. اما این اعلامیه ناگهانی آن‌چنان پر از ایرادات عملی است که به احتمال زیاد تنها به ابزاری برای پوتین تبدیل خواهد شد تا روایت خود را مبنی بر اینکه کی‌یف خواهان پایان جنگ نیست، تقویت کند.
برای نیروهای اوکراینی، اجرای فوری و ناگهانی آتش‌بس به خواست پوتین، یک کابوس لجستیکی خواهد بود. ممکن است وقتی این دستور صادر می‌شود، برخی مواضع در خط مقدم درست در میان نبردهای شدید باشند و توقفی از این جنس معمولاً نیازمند روزها آمادگی و تدارک است.
اطلاعات نادرست احتمالاً باعث سردرگمی نیروها درباره نحوه اجرای آتش‌بس، گزارش یا واکنش به نقض آن، و اینکه پس از پایان آن چه باید کرد خواهد شد.
شاید این لحظه نادر نشان دهد که دو طرف می‌توانند برای مدت کوتاهی دست از خشونت بکشند. اما احتمال بسیار بیشتری وجود دارد که هر دو طرف از نقض‌ها و سردرگمی‌ها استفاده کنند تا نشان دهند طرف مقابل قابل اعتماد نیست. مقام‌های اوکراینی اعلام کردند که تا عصر شنبه به وقت محلی، حملات روسیه در مناطق خط مقدم همچنان ادامه داشته است.
آتش‌بس زیرساخت‌ها
آتش‌بس 30روزه جاری که صرفاً به زیرساخت‌های انرژی محدود شده، در شرایطی کاملاً آشفته شکل گرفت. کاخ سفید اعلام کرد که «زیرساخت‌های انرژی و عمومی» مشمول آتش‌بس هستند، کرملین گفت که فوراً حملات به «زیرساخت‌های انرژی» را متوقف کرده، و اوکراین نیز گفت که آتش‌بس یک هفته دیرتر از زمانی که کرملین اعلام کرده، آغاز شده است. اجرای این آتش‌بس نیز همانند آغاز آن، در فضایی آکنده از بی‌اعتمادی و اتهامات به نقض آن قرار گرفته است.
مسکو در ژانویه 2023 نیز اعلامیه یک‌جانبه‌ای به همین شکل صادر کرده بود؛ درخواستی برای یک روز صلح به منظور گرامی‌داشت کریسمس ارتدوکس - اقدامی که در آن زمان از سوی کی‌یف و رهبران غربی به عنوان یک وقفه استراتژیک برای بهره‌برداری نظامی مسکو رد شد.
یک آتش‌بس واقعی مستلزم مذاکره با طرف مقابل و انجام تدارک لازم برای اجرای آن است. به نظر می‌رسد این شتاب ناگهانی بیش از هر چیز تلاشی برای آرام‌کردن کاخ سفید باشد که خواهان نشانه‌ای از تمایل روسیه به توقف درگیری‌ها بود. این اقدام احتمالاً به روایت‌های حامی مسکو گاه‌وبی‌گاه ترامپ در خصوص این جنگ، دامن خواهد زد. همچنین ممکن است برای اوکراین دردسرهایی ایجاد کند؛ چرا که در نهایت ممکن است به نقض چیزی متهم شود که واشنگتن آن را یک «اقدام از روی حسن نیت» از سوی مسکو تلقی می‌کند.
در نهایت، این توقف کوتاه، که به احتمال زیاد صرفاً تئوریک، شاید فقط تبلیغاتی، و کاملاً یک‌جانبه است، بیش از آنکه به نقش دیپلماسی در حل درگیری در ماه‌های آینده کمک کند، احتمالاً به آن آسیب خواهد زد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1243692/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کم مصرف‌ها، هدف افزایش تعرفه‌ها!

تفال/ دیدی که یار جز سر جور و ستم نداشت

عراقچی: ایران اصلا قصد ندارد در ملأ عام مذاکره کند

واکنش ایران به بیانیه نشست 163 وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس

آمادگی قطر برای ارائه کمک به روند مذاکرات ایران-آمریکا

ایران اتهامات آمریکا و اسرائیل درباره نقش تهران در سوریه را رد کرد

عراقچی در متن سخنرانی قرائت نشده: شرکت‌های آمریکایی می‌توانند از فرصت تریلیون‌دلاری‌ای که اقتصاد ایران فراهم می‌کند بهره‌برداری کنند

کافه‌ای در ژاپن که تمام دکور و حتی کیک‌هاش انگار نقاشیه!

دیو تاسمانی کیست؟

در سه سال اخیر 11 هزار میلیارد تومان رانتِ تراکم فروشی توزیع شده است

کشتن پلنگ توسط سلاطین جنگل

دستگاه‌های فناورانه خرید و ذوب طلا در چین

طبیعت زیبای چلکاسر گیلان

محققان به اولین داروی توان‌بخشی پس از سکته مغزی در آزمایش روی موش‌ها دست یافتند

خواندن شعری حکیمانه و طنز از سعدی

عامل شهادت 8 مرزبان کشور مجازات شد

گمان‌زنی‌ها درباره خداحافظی ایلان ماسک با کاخ سفید

گرداب بی‌آبی زاینده‌رود

آمریکا برای جنگ با ایران آماده می‌شود؟

سر بر آوردن بابک زنجانی در صنعت ریلی

معمای ورود چهار فروند ایرباس و بوئینگ به ایران

پشت پرده استراتژی پوتین برای آتش‌بس موقت با اوکراین

بازار روغن کی به آرامش می‌رسد؟

هر اسکناس در زمان رونمایی چند دلار بود؟

پیش‌بینی کارشناس اقتصادی: اگر توافق شود قیمت دلار به 79 هزار تومان می‌رسد

بخش خصوصی: برای تحقق اهداف برنامه هفتم، نیاز به 870 میلیارد دلار سرمایه داریم

اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی 2 میلیون مادر ایرانی تمدید شد

مورچه های ذخیره سازی یا pleergates، انبارهای زندگی هستند!

وضعیت واتیکان در قلب رم بعد از مرگ پاپ

ماجرای جدا شدن دیواره شمالی تخت جمشید چیست؟

دریاچه چورت در هوای مه آلود

ناقوس‌های کلیسا برای پاپ به صدا در آمد

بکسل یک تریلی توسط پراید در یکی از کشورهای همسایه!

خودرو‌های شاسی‌بلند سرگردان روی تکه‌های یخ شناور

آلودگی هوا و نور شبانه می‌تواند ریسک سرطان تیروئید را در کودکان افزایش دهد

وقتی تمام شاعرها به جنگ با ملک‌الشعرای بهار رفتند!

پیشنهاد عبدالله گنجی برای توافق با آمریکا

دیدار اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با سردار سلامی

50هزار نفر در غزه نیاز به عمل جراحی فوری دارند

شهرک‌نشینان صهیونیست‌: از وعده‌های توخالی نتانیاهو خسته شده‌ایم

کیف وزیر حافظ امنیت آمریکا دزدیده شد!

علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد

درگذشت پاپ فرانسیس و پایان دوران دیگری در واتیکان

شهاب‌سنگ‌ها ‌کجا سقوط می‌کنند؟

وال استریت ژورنال: ایران نمی‌خواهد سناریوی خروج از برجام تکرار شود

روس‌‏ها علاقه‌‏ای ندارند برنامه هسته‌‏ای ایران از کنترل خارج شود

رئیس‌جمهور نوچه‌پرور

نیویورک تایمز: ریاض دیگر خواهان تنش نیست

تولید گندم امسال 20 درصد کاهش می‌یابد

وزیر نیرو: در تولید نیروگاه‌ جزء کشورهای اول دنیا هستیم