ایران پرسمان

آخرين مطالب

هوش مصنوعی سیاراتی را که‌ می‌توانند میزبان حیات باشند، پیدا می‌کند اقتصاد روز

هوش مصنوعی سیاراتی را که‌ می‌توانند میزبان حیات باشند، پیدا می‌کند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /محققان در سوئیس یک مدل هوش مصنوعی ساخته‌اند تا جهان‌های بالقوه قابل سکونت را که از دید انسان پنهان شده‌اند، کشف کند. این گام مهمی در جستجوی سیاراتی با شرایط مساعد برای حیات است.
یک الگوریتم یادگیری ماشینی، 44 منظومه ستاره‌ای را شناسایی کرده است که گمان می‌رود سیارات فراخورشیدی مشابه زمین را در خود جای داده باشند که هنوز انسان آنها را ردیابی نکرده است و این رویکردی است که می‌تواند جستجوی سیارات مملو از حیات را تسریع بخشد.
به نقل از فیوچریسم، به طور کامل تایید نشده است که سیارات مشابه زمین واقعا در آنجا وجود دارند، اما اخترشناسان برای بررسی آن محله‌های ستاره‌ای در آینده زمان صرف خواهند کرد. در شبیه‌سازی‌ها، این مدل به دقت قابل‌توجهی تا 0.99 دست یافت، به این معنی که 99 درصد از منظومه‌های شناسایی شده دست کم یک سیاره شبیه به زمین دارند.
یکی از نویسندگان این مطالعه، دکتر یان آلیبرت (Yann Alibert)، مدیر مشترک مرکز فضا و زیست‌پذیری دانشگاه برن، می‌گوید: این یکی از معدود مدل‌ها در سراسر جهان با این سطح از پیچیدگی و عمق است که مطالعات پیش‌بینی کننده‌ای مانند آن چه ما انجام دادیم را امکان‌پذیر می‌کند. این یک گام مهم در جستجوی سیاراتی با شرایط مساعد برای حیات و در نهایت برای جستجوی حیات در جهان است.
تشخیص سیارات فراخورشیدی بسیار دشوار است، زیرا در مقایسه با ستاره‌ها کوچک هستند و نور کمی تولید می‌کنند. تا کنون، دانشمندان وجود بیش از 5800 سیاره در خارج از منظومه شمسی را تایید کرده‌اند و اطلاعاتی که ما در مورد اکثر آنها داریم، اندک است.
این تعداد از سیارات، اطلاعات زیادی را برای آموزش الگوریتم جستجوی سیارات فراخورشیدی در اختیار نمی‌گذارد و آموزش چنین الگوریتم‌هایی به مجموعه داده‌های عظیمی نیاز دارد.
محققان در این مطالعه نوشتند که در طول این آزمایش‌ها، مدل هوش مصنوعی نشان داد که قوی‌ترین شاخص‌های سیاره‌ای شبیه زمین را می‌توان در درونی‌ترین سیاره قابل تشخیص یک منظومه، به‌ویژه جرم و دوره مداری آن یافت.
از آنجا، این گروه الگوریتم یادگیری ماشینی را روی نمونه‌ای از نزدیک به 1600 منظومه با دست کم یک سیاره شناخته شده و یک ستاره از نوع G، نوع K یا M، به کار برد که نوع G ستاره‌هایی شبیه خورشید هستند و دو طبقه‌بندی باقی‌مانده ستارگان کوچک‌تر و سردتر را توصیف می‌کنند. این نشان داد که تقریبا 48 مورد از آنها احتمالا دارای جهان‌هایی مشابه زمین ما هستند.
اما باید بدانید که مدل بی خطا نیست. نویسندگان خاطرنشان می‌کنند که این مدل، ویژگی‌های خاصی از منظومه‌های ستاره‌ای را که ستاره‌شناسان تا کنون مشاهده کرده‌اند، مانند همبستگی قوی بین به اصطلاح ابَرزمین‌ها و مشتری‌های سرد که اغلب با هم در اطراف ستارگان شبیه به خورشید ظاهر می‌شوند، بازسازی نکرده است و سیارات مصنوعی بازتولید شده توسط این مدل نیز بیشتر از سیارات واقعی به ستاره‌هایشان نزدیک در نظر گرفته شده‌اند.
با این وجود نیازی نیست که این مدل کامل باشد. هر آن چه که بتواند جستجوی منجمان برای یافتن سیارات مشابه زمین را به گزینه‌های کمتری محدود کند، می‌تواند متحول کننده باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1243462/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش 55 درصدی قدرت خرید مردم در 10 سال گذشته

سیگنال تازه از آینده قیمت دلار

وزیر نیرو: بدمصرف‌ها منتظر قطع برق باشند!

مار به دور اردک حلقه زده و مرد مانع از شکار شدن اردک شد

کوسه درحال انجام کارهای روزانه

سیل گسترده در سائوبرناردو دوکامپو برزیل

غبطه به قدرت تجسم ذهن سازنده‌ اثر

پرواز دسته جمعی طوطی های استرالیایی

آغاز فرآیند آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانش‌آموز

ای بی خبران شکل مجازی هیچ است!

مقام اسرائیلی: آنچه از مذاکرات ایران و آمریکا منتشر شده، خیلی شبیه برجام است

رئیس مجلس چهار قانون را ابلاغ کرد

ترامپ همچنان از وزیر دفاع خود حمایت می‌کند

شباهتهای اردوغان و ترامپ در سیاست

طلب آمرزش ترامپ برای پاپ فرانسیس

ایلان ماسک استعفا می‌دهد؟

اجماع سیاسی با چاشنی احتیاط

سیاست دو ستونی تهران

خط قرمزهای ایران در مذاکرات هسته ای

آماری تامل‌برانگیز از میزان ناترازی برق در تابستان امسال

زمان ثبت‌نام وام شهریه دانشجویی مشخص شد

آمار عجیب از پاستور: کل سهم دولت از درآمد نفت صرف ناترازی‌ها می‌شود

سیگاری‌ها 35 هزار بنز را دود کردند

رکود تورمی در بازار مسکن؛ نه خریدار توان دارد، نه فروشنده کوتاه می‌آید

پل های قوسی کارون 3

میدان نقش جهان در اصفهان

بهار زیبای هورامان استان کردستان

نگهداری از توله شیر وحشی و دو حلقه مار سمی در یک آپارتمان مسکونی

اسپیس‌ایکس دهمین گروه از ماهواره‌های جاسوسی آمریکا را پرتاب کرد

غزل زیبایی از مولانا

توضیح نمایندگی ایران در نیویورک درباره لغو سخنرانی عراقچی در کنفرانس واشنگتن

پیام تسلیت ظریف برای درگذشت پاپ فرانسیس

ظریف: بر اساس یک نگاه واقع بینانه باید با روسیه رابطه برقرار کنیم

مدیرعامل فرابورس: اتفاقات سال 99 بورس تکرار نخواهد شد

ناترازی برق تابستان امسال بین 10 هزار تا 24 هزار مگاوات

ثبت‌نام وام شهریه دانشجویی از امروز آغاز شد

پرداخت وام 50 میلیون تومانی با کارت یارانه تکذیب شد

نگهداری از توله خرس قطبی

رسم های غلط در جامعه را بشکنیم

فرار بز از دست روباه

تلاش ناسا برای ارسال اولین محموله‌های سرنشین‌دار به مریخ

دیدگاه جالب از بین رفتن بخشی از ما و خاطرات ما با رفتن هر کدام از عزیزانمان

مهمانپرست: ایران با رویکردی مبتنی بر منافع ملی وارد گفتگوها شده است

واکنش نماینده حزب‌الله به اظهارات درباره توان دفاعی مقاومت

ناشی‌گری جدید وزیر دفاع آمریکا چه بود؟

همکاری نظامی و امنیتی محور مذاکرات مقامات لیبی و آمریکا

گره کور فساد مالی در سیاست ترکیه

آیا جهان به طالبان روی خوش نشان می‌دهد؟

حماس: ارتش اشغالگر از زیر بار مسوولیت اعدام امدادگران در رفح فرار می‌کند

حزب الله لبنان درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت