شناورهای سپاه با دیگر شناورهای جهان چه فرقی دارند؟
اقتصاد روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - فارس / ویژگیهای منحصر بهفرد شناورهای تندرو سپاه نقطه تمایزی مهم نسبت شناورهای موجود در جهان است بهگونهای که این شناورها همچون زنبورهای سرخ میتوانند شناورهای راهبردی دشمنان را نیش بزنند.
«شناورهای پرسرعت بومی را در داخل تولید کردیم به نحوی که سرعت آن از 35 نات به 55 نات افزایش یافت که آن را به شناور ساخت شهید جولایی تبدیل کردیم با نام ذوالفقار که 55 نات سرعت دارد. همچنین دانش بنیانها با طراحی بومی، شناوری را با سرعت 75 نات تولید کردند و در ادامه نیز به 110 نات سرعت رسیدهایم.» این را فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سردار علیرضا تنگسیری در برنامه حماسهخوان میگوید.
سرعت و ویژگیهای منحصر بهفرد شناورهای تندرو نیروی دریایی سپاه، تمایزی مهم در مقایسه با شناورهای موجود در سایر نقاط جهان ایجاد کرده است بهگونهای که حداکثر سرعت این شناورها به 100 کیلومتر بر ساعت میرسد، در حالی که شناور «حیدر 110» سپاه قادر است با سرعت 200 کیلومتر بر ساعت حرکت کند.
این ویژگیهای منحصر بهفرد بهگونهای است که آمریکاییها معتقدند این شناورها همچون زنبورهای سرخ میتوانند شناورهای راهبردی آنها را نیش بزنند.
سریعترین شناور سپاه را بشناسید
بازار ![]()
شناور «حیدر 110» که در سال 1403 توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران رونمایی شد، به عنوان یکی از سریعترین شناورهای جهان شناخته میشود. این شناور با ابعادی شامل 14 متر طول، 4.3 متر عرض و 2.8 متر ارتفاع، توانایی دستیابی به سرعتی بالغ بر 110 نات (معادل 200 کیلومتر بر ساعت) را دارد.
از ویژگیهای شاخص «حیدر 110» میتوان به قابلیت شلیک موشکهای کروز با بردی بین 40 تا 50 کیلومتر اشاره کرد. به گفته سردار تنگسیری، طرحهایی برای افزایش برد این موشکها نیز در دست اجراست.
طارق؛ شناوری مجهز به موشکهای کروز
سال گذشته و در مراسم رونمایی از شهر زیرزمینی نیروی دریایی سپاه، شناور جدیدی با نام «طارق» رونمایی شد.
شناور طارق با حداقل سرعتی معادل 180 کیلومتر در ساعت حرکت میکند و توانایی شلیک موشکهای کروز را داراست.
این شناور 15 متر طول و 3 متر عرض دارد و بدنه آن از آلیاژهای دوبل ساخته شده است. همچنین، برای تأمین پوشش هوایی، به موشکهای پدافند هوایی دوشپرتاب مجهز شده است.
البته این تنها شناورهای تندرو نیروی دریایی سپاه نبوده، بلکه شناورهایی مانند عاشورا، ذوالفقار، سراج، ذوالجناح، یامهدی و آذرخش نیز جزو دیگر شناورهای تندرو به شمار میروند. هر یک از این شناورها ویژگیهای منحصر به فردی دارند که قادرند در کمترین زمان ممکن نیش مرگباری بر شناورهای دشمن وارد کنند.
کاربرد شناورهای سپاه در زمینههای مختلف
سرعت و ویژگیهای منحصر بهفرد شناورهای تندرو نیروی دریایی سپاه، تمایزی مهم در مقایسه با شناورهای موجود در سایر نقاط جهان ایجاد کرده است. حداکثر سرعت این شناورها به 100 کیلومتر بر ساعت میرسد، در حالی که شناور «حیدر 110» سپاه قادر است با سرعت 200 کیلومتر بر ساعت حرکت کند.
بسیاری از کارشناسان دفاعی بر این باورند که شناورهای تندرو در زمینههای مختلفی مانند گشتزنی دریایی، حفاظت از مرزهای آبی، دفاع در برابر حملات و تهدیدات احتمالی از سوی متجاوزانی نظیر دزدان دریایی و کشورهای متخاصم، کاربردهای فراوانی دارند.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1243378/