ایران پرسمان

آخرين مطالب

ادعای آسوشیتدپرس: «ویتکاف» و «عراقچی» در رم مستقیم دیدار کردند سیاست روز

ادعای آسوشیتدپرس: «ویتکاف» و «عراقچی» در رم مستقیم دیدار کردند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تابناک / آسوشیندپرس مدعی شد که یک مقام آمریکایی تایید کرد در جریان مذاکرات در رم، استیو ویتکوف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، به‌طور مستقیم با یکدیگر گفت‌و‌گو کردند.
«آسوشیتد پرس» در گزارشی به بررسی مذاکرات ایران و آمریکا در رم ایتالیا پرداخته و ادعا‌هایی را مطرح کرده که در ادامه آمده است.
ایران و ایالات متحده برنامه دارند تا هفته آینده درباره برنامه هسته‌ای تهران دیدار کنند، پس از آنکه هر دو طرف اعلام کردند که در مذاکرات روز شنبه در رم پیشرفت‌هایی داشته‌اند.
بازار
یک مقام آمریکایی تایید کرد که در جریان مذاکرات در رم، استیو ویتکوف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، به‌طور مستقیم با یکدیگر گفت‌و‌گو کردند.
قبل از ملاقات دوباره آنها در عمان در تاریخ 26 آوریل، عراقچی اعلام کرد که مذاکرات فنی در روز‌های آینده برگزار خواهد شد. اینکه کارشناسان جزئیات یک توافق احتمالی را مورد بحث قرار خواهند داد، نشان‌دهنده پیشرفت در مذاکرات است و در حالی که ترامپ خواستار توافق سریع بوده و تهدید به اقدام نظامی علیه ایران کرده است، این امر به وقوع می‌پیوندد.
یک مقام ارشد دولت ترامپ که خواست نامش فاش نشود گفت طرفین «پیشرفت بسیار خوبی در مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم خود داشتند».
عراقچی نیز در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (X) اعلام کرد که آنها در زمینه «اصول و اهداف یک توافق احتمالی» پیشرفت داشته‌اند. با این حال، او افزود: «خوش‌بینی ممکن است موجه باشد، اما تنها با احتیاط بسیار زیاد.»
او پیش‌تر در گفت‌و‌گو با تلویزیون دولتی ایران گفته بود: «امیدوارم پس از مذاکرات فنی در موقعیت بهتری قرار بگیریم.»
در حالی که ایالات متحده اعلام کرد که هم مذاکرات مستقیم و هم غیرمستقیم انجام شده است، مقامات ایرانی این مذاکرات را غیرمستقیم توصیف کردند؛ مشابه آنچه آخر هفته گذشته در مسقط عمان انجام شد، جایی که بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، میان دو طرف در اتاق‌های جداگانه رفت‌وآمد می‌کرد.
البوسعیدی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این مذاکرات در حال شتاب هستند و اکنون حتی غیرممکن‌ها نیز ممکن شده‌اند.»
وزارت خارجه عمان نیز در پستی جداگانه اعلام کرد که طرفین توافق کرده‌اند به گفت‌و‌گو‌ها ادامه دهند تا به توافقی دست یابند که اطمینان حاصل کند ایران «کاملاً عاری از سلاح هسته‌ای و تحریم‌ها باشد و در عین حال توانایی توسعه انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز خود را حفظ کند.»
اینکه اصلاً چنین مذاکراتی در حال انجام است، خود یک لحظه تاریخی محسوب می‌شود، با توجه به دهه‌ها دشمنی میان دو کشور از زمان انقلاب اسلامی 1979. ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود، به‌صورت یک‌جانبه در سال 2018 از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی خارج شد، اقدامی که سال‌ها حمله و مذاکره را به دنبال داشت و در نهایت نیز موفق به احیای توافقی نشد که به‌طور چشمگیری غنی‌سازی اورانیوم توسط تهران را در ازای رفع تحریم‌های اقتصادی محدود کرده بود.
مذاکرات در حالی انجام می‌شوند که تنش‌ها در خاورمیانه رو به افزایش است. آنچه در معرض خطر قرار دارد، احتمال حمله نظامی آمریکا یا اسرائیل به سایت‌های هسته‌ای ایران یا عملی شدن تهدید‌های ایران برای پیگیری ساخت سلاح هسته‌ای است. در همین حال، تنش‌ها در منطقه با جنگ اسرائیل و حماس در غزه شدت یافته و پس از حملات هوایی ایالات متحده به نیرو‌های حوثی مورد حمایت ایران در یمن، که بیش از 70 کشته و ده‌ها زخمی برجای گذاشت، افزایش یافته است.
ترامپ روز جمعه گفت: «من به‌سادگی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هستم. من می‌خواهم ایران کشوری بزرگ، شکوفا و فوق‌العاده باشد.»
پیش از آغاز مذاکرات با ایران، استیو ویتکاف در رم با رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سازمانی کلیدی برای راستی‌آزمایی پایبندی ایران به توافق، در صورت دستیابی به آن، خواهد بود؛ همان‌گونه که در توافق 2015 ایران با قدرت‌های جهانی نقش داشت.
در میان سلسله دیدارها، رافائل گروسی همچنین با آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا دیدار کرد؛ کسی که پیش از آغاز مذاکرات ایران و آمریکا با عباس عراقچی نیز دیدار کرده بود.
تاجانی در بیانیه‌ای گفت: «یک توافق دیپلماتیک با صبر و حوصله، روز به روز، از طریق گفت‌و‌گو و احترام متقابل ساخته می‌شود.»
عراقچی و ویتکاف پیش از مذاکرات سفر‌هایی انجام دادند
ویتکاف پیش از مذاکرات، در پاریس درباره اوکراین رایزنی کرده بود، در حالی‌که جنگ تمام‌عیار روسیه در آن کشور ادامه دارد. او همچنین در پایتخت فرانسه با ران درمر، وزیر امور راهبردی نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو، و دیوید بارنئا، رئیس موساد، دیدار داشت.
درمر روز شنبه در رم دیده شد، در همان هتلی که ویتکاف در آن اقامت داشت. مشخص نبود که این یک تصادف بوده یا نه، و هیچ نشانه‌ای وجود نداشت که درمر بخشی از مذاکرات ایران بوده باشد.
عراقچی نیز در روز‌های اخیر به مسکو سفر کرد و با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، دیدار داشت.
روسیه، یکی از قدرت‌های جهانی دخیل در توافق هسته‌ای 2015 تهران، می‌تواند یکی از مشارکت‌کنندگان کلیدی در هر توافق احتمالی میان تهران و واشنگتن باشد. تحلیل‌گران می‌گویند مسکو می‌تواند احتمالا مسئول نگهداری از اورانیوم غنی‌شده ایران با خلوص 60 درصد شود — که تنها یک گام فنی کوتاه تا سطح 90 درصدی مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای فاصله دارد.
پایتخت عمان هفته گذشته میزبان دور نخست مذاکرات بود، جایی که پس از گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم، عراقچی و ویتکاف به‌صورت رودررو دیدار کردند. عمان، سلطان‌نشینی در لبه شرقی شبه‌جزیره عربستان، مدت‌هاست که به‌عنوان واسطه‌ای میان ایران و غرب ایفای نقش کرده است.
با این حال، پیش از آغاز مذاکرات، ایران به اظهارات ویتکاف واکنش نشان داد؛ او ابتدا پیشنهاد داده بود که ایران می‌تواند اورانیوم را تا سطح 3.67 درصد غنی‌سازی کند، اما بعداً گفت که باید تمام فعالیت‌های غنی‌سازی متوقف شود.
علی شمخانی، مشاور رهبر معظم انقلاب آیت‌الله علی خامنه‌ای، پیش از مذاکرات در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که ایران حاضر نیست برنامه غنی‌سازی خود را مانند لیبی کنار بگذارد یا با استفاده از اورانیوم غنی‌شده در خارج از کشور برای برنامه هسته‌ای خود موافقت کند. او نوشت: «ایران برای توافقی متوازن آمده است، نه تسلیم.»
ایران به‌دنبال توافقی برای تثبیت اقتصاد بحرانی خود است
ارز ایران، ریال، اوایل این ماه به بیش از یک میلیون ریال در برابر هر دلار آمریکا سقوط کرد. با این حال، هم‌زمان با آغاز مذاکرات، ارزش ریال تا حدودی بهبود یافته است؛ موضوعی که تهران امیدوار است ادامه یابد.
در همین حال، دو فروند هواپیمای ایرباس A330-200 دست دوم، که مدت‌ها مورد نظر شرکت هواپیمایی ایران‌ایر بود، روز پنج‌شنبه وارد فرودگاه بین‌المللی مهرآباد تهران شدند؛ طبق داده‌های رهگیری پرواز که توسط خبرگزاری آسوشیتدپرس تحلیل شده است. این هواپیما‌ها که پیش‌تر متعلق به خطوط هوایی هاینان چین بودند، در مسقط مستقر و سپس با ثبت جدید وارد ناوگان ایران شدند.
این هواپیما‌ها دارای موتور‌های رولزرویس هستند که شامل قطعات و خدمات فنی قابل توجهی از آمریکا می‌شوند. چنین معامله‌ای نیاز به تأیید وزارت خزانه‌داری آمریکا دارد، با توجه به تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شده است. وزارت خارجه و خزانه‌داری آمریکا به درخواست‌ها برای اظهار نظر در این خصوص پاسخی نداده‌اند.
بر اساس توافق هسته‌ای سال 2015، ایران مجاز به خرید هواپیما‌های جدید بود و قرارداد‌هایی به ارزش ده‌ها میلیارد دلار با ایرباس و شرکت بوئینگ منعقد کرده بود. با این حال، این شرکت‌ها در پی تهدید‌های ترامپ علیه توافق هسته‌ای، از این معاملات عقب‌نشینی کردند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1243455/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تلاش ناسا برای ارسال اولین محموله‌های سرنشین‌دار به مریخ

دیدگاه جالب از بین رفتن بخشی از ما و خاطرات ما با رفتن هر کدام از عزیزانمان

مهمانپرست: ایران با رویکردی مبتنی بر منافع ملی وارد گفتگوها شده است

واکنش نماینده حزب‌الله به اظهارات درباره توان دفاعی مقاومت

ناشی‌گری جدید وزیر دفاع آمریکا چه بود؟

همکاری نظامی و امنیتی محور مذاکرات مقامات لیبی و آمریکا

گره کور فساد مالی در سیاست ترکیه

آیا جهان به طالبان روی خوش نشان می‌دهد؟

حماس: ارتش اشغالگر از زیر بار مسوولیت اعدام امدادگران در رفح فرار می‌کند

حزب الله لبنان درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت

بنیاد شهید و امور ایثارگران در کمیته مربوط به حقوق افراد دارای معلولیت و جانبازان همکاری خوبی با بهزیستی کشور دارد

گوناگون/ جانورانی که عجیب‌ترین «چهره‌ها» را در دنیای حیوانات دارند

سبزی و سپیدی در جاده اولنگ رامیان

جرقه خلاقیت انسان از چه زمانی آغاز می‌شود؟

شاعرانه/ گفت سوی تو به قاصد بفرستم خبری

عراقچی درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت

بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح به مناسبت سالروز تاسیس سپاه

پوتین معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

سفیر ایران در ریاض: امنیت منطقه به همکاری‌ کشورها وابسته است

تاریخچه مذاکرات ایران و آمریکا در 45 سال گذشته

هشدار حماس نسبت به نقشه اسرائیل بر الحاق کرانه باختری

واکنش نماینده حزب‌الله به زمزمه‌هایی درباره به چالش کشیدن توان دفاعی مقاومت

پرسه آمریکا در آسمان یمن، 670 میلیون دلار آب خورد!

رئیس سازمان اداری و استخدامی: تغییر ساعات ادارات حتمی است

حذف یارانه ثروتمندان آغاز شد؛ 436 هزار نفر از یارانه فروردین جا ماندند

دو تمساح ناخوانده جلوی در ورودی خانه‌ای، صاحب‌خانه را غافلگیر کردند

مشاهده پرنده‌ای با بال‌هایی خاص و منحصر‌به‌فرد در خلیج فارس

پیروی از امیرالمؤمنین(ع) یعنی قدم گذاشتن در مسیر فاطمه (س)

مشاهده‌ یک کاراکال در پارک ملی سیاه کوه اردکان

کودکان غزه حق شادی دارند نه ترس بمب

درمان بیماری «کووید مزمن» کشف شد

تشخیص سلول‌های سرطانی و سالم از طریق تحلیل حرکت آنها

سی‌ودومین ماموریت باری «دراگون» به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شد

برچسب پزشکی سلامت ریه را مشخص می‌کند

داستان ضرب المثل " بالاتر از سیاهی رنگی نیست"

شاعر آزادی و وطن؛ بعد از عنصری، مثل ملک‌الشعرا بهار در شعر فارسی نیامد

اظهارات آخوندی درباره کسانی که سفارت سعودی را آتش زدند؛ هیچ کس محض رضای خدا نان امت شیعه را قطع نمی‌کند

آخوندی: برجام یک توافق امنیتی بود، نه اقتصادی

ثابتی: همتی را به‌خاطر بی‌کفایتی آشکار استیضاح کردیم، به ما تهمت ضد ولایت فقیه زدند

ژنرال صهیونیست: ارتش شکست دردناکی را در غزه متحمل شد

چین تحریم‌های آمریکا را تلافی کرد

اتحادیه اروپا اعمال جریمه بر اپل و متا را به‌دلیل مذاکرات تجاری با آمریکا موقتاً تعلیق کرد

دفتر نتانیاهو: اظهارات رئیس شاباک دروغ است

دریای سرخ عرصه نبرد آمریکا و چین می‌شود؟

سیب‌اپ شاپ؛ خرید آیفون با تضمین اصالت و پایین‌ترین قیمت

انتقاد مجری صدا و سیما از نان سنگک 50 هزار تومانی

عذرخواهی وزیر نیرو از قطعی برق در جشنواره شهید رجایی

کارگاه آموزشی هوش مصنوعی برای کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار می‌شود

مهندس اوحدی: بزرگداشت شهدای خدمت از 24 اردیبهشت در کشور آغاز می‌شود/ باید به منظومه فکری شهید رئیسی بپردازیم

ساخت یک چراغ تزئینی با استفاده از لوله پی وی سی