ایران پرسمان

آخرين مطالب

وزیر نیرو: ناترازی برق در سال جاری از 20 هزار مگاوات عبور می‌کند سیاست روز

وزیر نیرو: ناترازی برق در سال جاری از 20 هزار مگاوات عبور می‌کند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - باشگاه خبرنگاران / به گفته وزیر نیرو با افزایش دما در نقاط مختلف کشور که تا فصل تابستان به اوج خواهد رسید، ناترازی بزرگی میان ظرفیت تولید و مصرف برق کشور به وجود آمده و در اوج بار سال جاری پیش‌بینی می‌شود تقاضای برق به 85 هزار مگاوات برسد، در حالی که در بهترین حالت ظرفیت تولید برق کشور 65 هزار مگاوات خواهد بود و این یعنی ناترازی برق در سال جاری از 20 هزار مگاوات عبور می کند.
عباس علی‌آبادی امروز دوشنبه 18 فروردین در دوره آموزشی توجیهی مدیریت مصرف برق جهت گذر از دوره اوج بار 1404، ضمن تأکید بر ضرورت مدیریت و بهینه سازی مصرف برق به منظور عبور از اوج بار سال جدید به تشریح چالش‌ها و اقدامات وزارت نیرو در صنعت برق پرداخت و گفت: بخش بزرگی از ناترازی میان تولید و تقاضای مصرف برق با برنامه‌های مصرف بهینه برق قابل مدیریت است، در فصل گرم سال 35 هزار مگاوات به تقاضای برق کشور توسط کولرها و سامانه‌های برودتی افزوده می‌شود که از کل مصرف برق چند کشور همسایه بیشتر است.
وی با اشاره به مشکلاتی که در فصل سرد سال به دلیل محدودیت‌های سوختی پیش آمد، اظهار کرد: صنعت برق کشور در فصل سرد سال به دلیل محدودیت در تأمین سوخت با مشکلات بسیاری مواجه شد که یکی از مهم‌ترین این مشکلات، کاهش بازه زمانی تعمیرات اساسی و دوره‌ای نیروگاه‌ها بود.
وزیر افزود: وزیر نیرو با تأکید بر ضرورت مقابله با اقدامات غیرقانونی برای مصرف برق اظهار کرد: یکی از مشکلات بزرگ صنعت برق در حال حاضر فعالیت‌های غیرقانونی و غیرمجاز برای مصرف برق، به ویژه در حوزه استخراج غیرمجاز رمزارز است. این فعالیت‌ها خسارت سنگینی به شبکه برق وارد می‌کنند و باید با همکاری دستگاه‌های مختلف، نسبت به مقابله با آن‌ها اقدام شود.
علی آبادی ادامه داد: برای حل این چالش‌ها، وزارت نیرو اقدامات متعددی در دستور کار دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به رفع محدودیت‌ها و ارتقای توان نیروگاه‌های حرارتی، افزایش ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر، احداث نیروگاه‌های جدید و تکمیل واحدهای نیروگاهی ناتمام اشاره کرد.
بازار
وزیر نیرو همچنین با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم تقویت سرمایه‌گذاری در حوزه تولید، تصریح کرد: در پی آن هستیم که با کمک مردم و جذب سرمایه‌های بخش خصوصی، سرمایه‌گذاری در صنعت برق را افزایش دهیم و مشکلات موجود در حوزه تأمین مالی پروژه‌ها را با سودآور کردن و اصلاح اقتصادی این صنعت برای سرمایه‌گذاران و کاهش ریسک سرمایه گذاری حل کنیم.
وی با تأکید بر اهمیت ایجاد فضای رقابتی شفاف برای بخش خصوصی در صنعت برق به منظور افزایش ظرفیت تولید و بهینه سازی مصرف گفت: در صنعت برق، بخش خصوصی باید در یک فضای شفاف با خود و نه با دولت رقابت کند. دولت تنها در چارچوب الگوی مصرف و در یک بازار قاعده‌مند، برق را تولید و توزیع خواهد کرد و مصارف مازاد برق مشترکان با تعرفه‌های غیریارانه‌ای و توسط بخش خصوصی تأمین خواهد شد.
وزیر نیرو در ادامه گفت: شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست و این موضوع لزوم مدیریت و بهینه‌سازی مصرف را به یک ضرورت تبدیل کرده است. در بسیاری از کشورهای اروپایی، نسبت به ایران شدت مصرف انرژی بسیار پایین‌تر است و این در حالی است که تولید ناخالص داخلی در این کشورها همواره روند صعودی دارد.
وی افزود: طبق بررسی‌ها، در فصل گرم سال جدید حدود 35 هزار مگاوات از تقاضای مصرف برق کشور به سامانه‌های برودتی اختصاص دارد که این رقم به تنهایی از مجموع مصرف برق چند کشور همسایه بیشتر است.
علی‌آبادی به اقدامات مدیریتی وزارت نیرو برای بهینه‌سازی مصرف برق در فصل گرم اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو 36 بسته مدیریتی برای مدیریت و بهینه‌سازی مصرف برق در فصل گرم سال جاری تنظیم کرده و با استفاده از ابزارهای مختلف مانند کنتورهای هوشمند و پایش مستمر، هدف‌گذاری کرده‌ است تا میزان تقاضای مصرف برق را حدود 10 هزار مگاوات کاهش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1237747/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضرر 90 میلیارد دلاری غول نفتی عربستان در یک روز

پیش بینی بورس سه شنبه 19 فروردین 1404

کارشناس اقتصادی: تاثیر افزایش قیمت دلار بر تورم به دلیل بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌انضباطی پولی و مالی دولت است

گزارش صداوسیما از پیگیری اتصال خدمات بانکی به سامانه املاک و اسکان

بارش شدید باران و ظاهر شدن آبشاری در برزیل

لحظات پراسترس بازنشدن چتر تکاور ایرانی هنگام پرش تمرینی

سخن بزرگان/ ممکن نیست خدا دست رد بزند

تواضعی که برای دینداری انسان خطرناک است!

4گوشه دنیا/ اسرار جنایت 50 ساله از زبان قاتل سریالی آمریکایی!

تصویر روز ناسا؛ کهکشان مارپیچی NGC 4414 با ظاهر کُرکی

داستانک/ عتیقه فروش و مرد باهوش

پزشکیان: از سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر حمایت می‌کنیم

مکزیک تسلیم ترامپ شد

کشورهای حوزه بالتیک برای ایجاد یک خط دفاعی مقابل روسیه به تکاپو افتاده‌اند

نشست خبری مشترک ترامپ و نتانیاهو لغو شد

پیام دبیرکل مقاومت نجباء عراق به ترامپ: ما مانند برخی حاکمان، بزدل نیستیم!

ادعای خبرنگار فاکس نیوز در مورد جلسه ترامپ و نتانیاهو

تماس تلفنی مشترک سران مصر، اردن و فرانسه با ترامپ

در پی تهدید چین توسط ترامپ، بازارهای سهام جهان قرمز پوش شدند

دردسرهای برادر حسین

خلخالی گفت دیر آمدید

بچه‌‌ای که از الان کدنویسی بلد باشه، آینده‌ش تضمینه!

سود بازرگانی خودروهای کارکرده ابلاغ شد

میانگین مصرف روزانه بنزین کشور از مرز 130 میلیون لیتر گذشت

4گوشه دنیا/ مادربزرگ آمریکایی حواس‌پرت باعث مرگ نوه‌اش شد!

با قرآن هم بیگانه هستند!

پیشرفته‌ترین تراشه جهان معرفی شد

حافظ تحت تاثیر خیام بود!

خبرنگار اکسیوس به نقل از مقام اسرائیلی: نتانیاهو انهدام کامل برنامه هسته‌ای ایران می‌خواهد

تهدید عجیب ترامپ علیه چین؛ تعرفه 50 درصدی!

کاخ سفید تعلیق 90 روزه تعرفه‌ها را تکذیب کرد

شنیده شدن صدای انفجار در اطراف دمشق

وکلای شهردار برکنار شده استانبول دادخواستی علیه دستگیری او صادر کردند

حزب‌الله عراق: گزارش رویترز درباره موافقت با خلع سلاح‌مان کذب است

نوری المالکی نسبت به تجزیه عراق هشدار داد

حمله انصارالله به یک هدف در یافا و 2 ناوشکن آمریکایی در دریای سرخ

نوروز 1404؛ هتل‌‏ها خالی، چادرها پُر

فعال اصلاح طلب: مقاله تند کیهان به معنای نگرانی از نزدیکی توافق است

گزینه محتمل آمریکا در مواجهه با ایران سیاسی است

معامله 16 تن شمش طلا در مرکز مبادله؛ 112 صنعتگر طلا خریدند

ساز مخالف انواع سکه با کاهش قیمت طلا؛ دلار در کانال 105 هزارتومان ماند

شهر موش‌ها در انگلیس!

چه می‌خواند این آخرین پرنده قبل از انقراض؟

روستای صخره ای کندوان در آذربایجان شرقی

برندگان «اسکار علم» معرفی شدند / ام‌اس دیگر بی‌درمان نیست؟

شاعرانه/هر چند پیر و خسته‌دل و ناتوان شدم

علی ماجدی دست راست اقتصادی میرحسین موسوی در دهه 60: گزارشی که منجر به «جام زهر» شد را من نوشتم

مجری و چهره موثر نزدیک به ترامپ: به لطف فشار بی‌وقفه نئوکان‌ها، بیش از هر زمان دیگری به جنگ با ایران نزدیک هستیم

سعید مرتضوی در یک مراسم دیده شد

تیم تروریستی وابسته به داعش در کردستان متلاشی شد