ایران پرسمان

آخرين مطالب

ژاپنی‌ها دو معلول نخاعی را درمان کردند اقتصاد روز

ژاپنی‌ها دو معلول نخاعی را درمان کردند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /یک روش درمانی موفقیت آمیز با بهره‌گیری از سلول‌های بنیادی، امید به درمان آسیب نخاعی را در سراسر جهان زنده کرده است.
دانشمندان ژاپنی از درمان با کمک سلول‌های بنیادی برای کمک به بیماران دچار فلج و ناتوان در ایستادن و حرکت استفاده کرده‌اند.
معلولیت و فلج شدن یکی از مخرب‌ترین شرایط پزشکی است که حرکت و استقلال را از افراد سلب می‌کند.
آسیب‌های نخاعی چالش‌های مهمی ایجاد می‌کنند، زیرا نخاع مسئول انتقال پیام‌ها بین مغز و بدن است و هنگامی که آسیب ببیند، توانایی محدودی برای التیام پیدا می‌کند.
میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در حال حاضر با فلج دائمی دست و پنجه نرم می‌کنند. با این حال، یک کارآزمایی بالینی پیشگامانه در ژاپن بارقه‌ای از امید را نشان داده است.
دانشمندان ژاپنی نشان داده‌اند که درمان با سلول‌های بنیادی می‌تواند راهی برای بهبودی برای برخی از این بیماران باشد.
پیوند سلول‌های بنیادی برای افراد معلول امید به ارمغان می‌آورد
یک تیم تحقیقاتی به رهبری پروفسور هیدیوکی اوکانو(Hideyuki Okano) در دانشگاه کیو(Keio) از پیشرفت بزرگی در درمان آسیب نخاعی خبر داده است.
چهار بیمار که آسیب نخاعی شدیدی را متحمل شده بودند، پیوند سلول‌های بنیادی عصبی مشتق شده از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی(iPS) را دریافت کردند.
یکی از بیماران، مردی که قبلا به عنوان فلج کامل طبقه‌بندی می‌شد، اکنون می‌تواند بدون کمک بایستد و تمرینات راه رفتن را آغاز کرده است.
یک بیمار دیگر در بازوها و پاهای خود حرکت دوباره به دست آورد، در حالی که دو بیمار دیگر بهبود قابل توجهی نشان ندادند.
این بیماران که همگی مردان بالغ بودند، طی 14 تا 28 روز پس از آسیب، این درمان را دریافت کردند.
به هر فرد دو میلیون سلول بنیادی عصبی در محل آسیب تزریق شد تا بتواند اتصالات عصبی از دست رفته را بازسازی کند.
نتایج در حالی که متفاوت هستند، یک گام مهم رو به جلو در جستجوی درمان‌های موثر آسیب نخاعی را نشان می‌دهند.
نتایج اولیه امیدوار کننده
این کارآزمایی که در دسامبر 2021 آغاز شد، شامل پیگیری‌های دقیق در طول یک سال بود.
یکی از بیماران از نمره A در مقیاس آسیب نخاعی به معنای فلج کامل به D بهبود یافت که به او اجازه داد با یا بدون کمک راه برود.
بیمار دیگری از «A» به «C» پیشرفت کرد، به این معنی که نمی‌توانست به تنهایی بایستد، اما کنترل کافی برای غذا خوردن به صورت مستقل و استفاده از ویلچر را به دست آورد.
با وجود این نتایج امیدوارکننده، دو نفر از این چهار بیمار بهبود قابل توجهی نشان ندادند.
با این حال، هیچ عارضه جانبی جدی مشاهده نشد که اطمینان خاطر در مورد ایمنی این روش درمانی را ایجاد می‌کند.
جیمز سنت جان(James St John)، متخصص علوم اعصاب در دانشگاه گریفیث استرالیا می‌گوید: این نتایج یک نتیجه مثبت عالی است که برای این رشته بسیار هیجان انگیز است.
با این حال، وی همچنین هشدار داد که تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این پیشرفت‌ها به دلیل تزریق سلول‌های بنیادی است یا بهبودی طبیعی بوده است، مورد نیاز است.
آینده درمان نخاع
دانشمندان ژاپنی اکنون قصد دارند تحقیقات خود را گسترش دهند و بر افزایش تعداد سلول‌های بنیادی عصبی پیوند شده و آزمایش درمان بر روی بیماران در فاز مزمن آسیب نخاع تمرکز کند.
این مرحله ماه‌ها یا سال‌ها پس از آسیب رخ می‌دهد، زمانی که بازسازی عصب به طور معمول حتی دشوارتر است.
اوکانو می‌گوید: ما توانستیم در اولین درمان آسیب نخاعی در جهان با استفاده از سلول‌های iPS به نتایج خوبی دست یابیم. روزهای سختی وجود داشت که تحقیقات با استفاده از سلول‌های iPS نتیجه‌ای نداشت، اما این تحقیقات نتایجی را به دست آورد که ارزش تایید ایمنی و برآورد کارایی را دارند.
در حالی که آزمایش‌های بالینی گسترده‌تری برای تعیین پتانسیل کامل درمان با سلول‌های بنیادی مورد نیاز است، این مطالعه گام مهمی در جهت یافتن یک درمان مناسب برای فلج و معلولیت است.
با توجه به اینکه بیش از 15 میلیون نفر در سراسر جهان با آسیب‌های نخاعی زندگی می‌کنند، امکان بازیابی حرکت از دست رفته امید تازه‌ای را برای افراد آسیب دیده ایجاد می‌کند.
این مطالعه پیشگامانه در مجله Nature منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1234699/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عارف: اولویت مهم دولت حمایت از بخش خصوصی است

تولید نفت آمریکا به کمترین میزان در 11 ماه گذشته رسید

خلاقیت منحصر به فرد آرایشگر خوش ذوق در تبدیل موی سر مشتری به سبزه عید!

از پسرم آسون بپرسید

نام مادر از نام خدا گرفته شده است

خاطرات احمد ابوالقاسمی از تلاش های مادرش برای انس او با قرآن

خلاقیت منحصر به فرد یک شاطر اهوازی برای فرار از گرمای 51 درجه

هدیه به مادر گیلانی

7 جا برای پیک نیک خانوادگی در نزدیکی مشهد

بخشی از کتاب/ زمین انسان ها

چین: پرونده هسته‌ای ایران در مرحله‌ای حساس قرار دارد

تبریک تلفنی عید فطر و نوروز بین پزشکیان و رحمان

سخنگوی دولت افغانستان: آمریکا مانع دستیابی افغانستان به جایگاه واقعی خود در سازمان ملل است

وزیر خارجه آمریکا: آزادی همه آمریکایی‌ها از افغانستان اولویت ما است

بیت‌کوین در مسیر صعودی گام برداشت

سرنوشت واردات خودرو و حقوق ورودی خودرو در سال 1404

گونه ای از ماهی های کوچک در رودخانه آمور

تلاوت زیبای عمار الکنانی مداح معروف عراقی

از فارسی فقط چلوکباب رو بلدم!

واکنش‌های شیمیایی شگفت‌انگیز

در عراق محفل خیلی دیده شد

شگرد بامزه عراقی‌ها در اربعین

ترفند جالب کرمانی‌ها برای جلوگیری از سرمازدگی درختان پسته

سختی کشیدیم تا پسرم حافظ قرآن بشه

لحظه احساسی بوسیدن پای مادر

سیارک قاتل در فکر انتقام از زمین است

نیکلسون، خاور شناسی که هرگز به شرق سفر نکرد

شبکه اسرائیلی: 3 کشور عربی به ایران قول داده‌اند که آمریکا از پایگاه‌های هوایی آن‌ها برای حمله به ایران استفاده نکند

شکایت دموکرات‌ها از ترامپ از بابت سوءاستفاده و دستکاری سیستم انتخاباتی

وزیر خارجه آلمان: آمریکا باید از «تاکتیک‌های تعلل» روسیه عبور کند

سیاستمدار اوکراینی: کی‌یف آماده برگزاری انتخابات نیست

قطع 12 ساعته آب در انتظار مشترکان بدمصرف آب تهران

سهامداران عدالت حتما بخوانند

باران زیبا در بین الحرمین

آدرنالین خالص

رئیس سازمان فضایی ایران از کلنگ‌زنی فاز دوم پایگاه فضایی چابهار خبر داد

رویترز: با تداوم حملات در غزه، اسرائیل پیشنهاد معامله جدید می‌دهد

طلای جهانی حوالی رکورد جاخوش کرد

طبیعت ارتفاعات البرز مرکزی

نمایی از کره

ناسا، نزدیکتر از همیشه به شناسایی حیات فرازمینی

بیانیه وزارت دفاع به مناسبت 12 فروردین

دیلی تلگراف مدعی شد: تهدید ایران برای زدن پایگاه آمریکا در اقیانوس هند

اعتصاب سراسری در بلژیک

سازمان عفو بین‌الملل خواستار بازداشت نتانیاهو در مجارستان شد

وزرای خارجه دانمارک و آمریکا بر سر گرینلند مذاکره می‌کنند

نخست‌وزیر لبنان: حمله به ضاحیه نقض آشکار قطعنامه 1701 و توافق آتش‌بس است

آمریکا 6 مقام هنگ‌کنگ و چین را تحریم کرد

ترامپ با ایده پوتین برای اداره موقت اوکراین توسط سازمان ملل مخالف است

پیش‌بینی جدید مشاوران املاک درباره قیمت مسکن در سال 1404