ایران پرسمان

آخرين مطالب

توسعه یک درمان جدید برای تومورهای مغزی در کودکان دانش و فناوری

توسعه یک درمان جدید برای تومورهای مغزی در کودکان
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /دانشمندان موفق به توسعه یک رویکرد درمانی جدید برای درمان تومورهای مغزی در کودکان شدند.
تومورهای مغزی شایع‌ترین علت مرگ ناشی از سرطان در رده سنی زیر 14 سال هستند. «گلیوما درجه بالا درکودکان»(pHGG) یک گروه از بیماری‌های عمدتا کشنده است که میانگین زمان بقا در آن کمتر از 18 ماه است. همچنین این بیماری گزینه‌های درمانی محدودی دارد.
به نقل از ان‌ام، یک تیم تحقیقاتی متشکل از دانشگاه پزشکی و بیمارستان وین، موسسه سرطان «دانا فاربر»(Dana-Farber) و دانشگاه پزشکی میشیگان، «گیرنده فاکتور رشد مشتق از پلاکت آلفا»(PDGFRA) را رویکردی امیدوارکننده دانست.
(PDGFRA) نام یکی از فاکتورهای رشد با ساختار پروتئینی است. این پروتئین‌ها در رشد و متابولیسم سلول‌های زیادی دخیل هستند.
تومورهای مغزی شایع‌ترین نوع سرطان در کودکان و نوجوانان و عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در این رده سنی هستند. «گلیوما درجه بالا در کودکان» نوع خاصی از تومورهای تهاجمی است که در اکثریت موارد قابل درمان نیست. این بیماری در سطوح مختلف دارای PDGFRA است و این فاکتور، به هدف درمانی امیدوارکننده‌ای تبدیل شده است.
تلاش‌های قبلی به جهت مسدودیت PDGFRA در این بیماری به دلیل تحمل‌پذیری پایین و عدم نفوذ به سیستم عصبی مرکزی(CNS) با شکست مواجه شد. تحقیقات کنونی به رهبری «یوهانس گوجو»(Johannes Gojo) از دپارتمان پزشکی کودکان و نوجوانان، «ماریلا فیلبین»(Mariella Filbin) از موسسه سرطان «دانا فاربر» و «کارل کوشمان»( Carl Koschmann) از دانشگاه پزشکی میشیگان انجام می‌شود. تحقیقات آنها رویکرد انتخاب نوعی از مهارکننده‌های (PDGFRA) برای این بیماری را رویکردی موثر شناخت.
نابودی سلول‌های تومور با انسداد مسیرPDGFRA
در مطالعه‌ای‌ روی جامعه کودکان مبتلا به این بیماری، جهش و تقویت PDGFRA در 15 درصد از این جامعه مشاهده شد. آنها تغییرات PDGFRA را به عنوان یکی از شایع‌ترین انحرافات ژنتیکی در این بیماری دانستند و آن را به عنوان هدفی بالقوه جهت درمان معرفی کردند.
این همکاری بین‌المللی موفق به نشان دادن تاثیر مهارکننده داروی «آواپریتینیب»(avapritinib) در مهار کردن PDGFRA شد. این مطالعه بر روی نمونه‌های آزمایشگاهی و حیوانی با «گلیوما درجه بالا» آزمایش شد و موفق به عبور از سد خونی مغزی در موش‌ها و نمونه‌های آزمایشگاهی انسانی شده است.
روند بالینی اولیه درمان با «آواپریتینیب» در کودکان و نوجوانان مبتلا همراه با PDGFRA عودکننده یا مقاوم، امیدبخش بوده است و از هر 7 بیمار 3 بیمار روند بهبود را پیش گرفتند.
«لیزا میر»( Lisa Mayr) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: تومورهایی با تغییرات خاص PDGFRA که در گذشته به معالجه با رادیوتراپی مقاوم بودند، به این رویکرد درمانی جدید پاسخگو بودند.
وی افزود: یافته‌های ما بر پایه یک کارآزمایی بین‌المللی فاز یک و دو و پایه‌ای برای آزمایش‌های ترکیبی بیشتر با «آواپریتینیب» در آینده برای این بیماری است.
این یافته‌های بالینی مرتبط، نتیجه همکاری بین چندین رشته مختلف در مرکز جامع سرطان در دانشگاه پزشکی و بیمارستان وین است.
این مطالعات درمجله علمی Cancer Cell منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1231058/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دستمزد؛ کمتر از سبد معیشت، بالاتر از خط فقر

میزان مصرف سوخت بنزین 21 درصد افزایش یافت

برگزاری همایش فرزندان شهدای فرهنگی به مناسبت بزرگداشت 22 اسفند

شهدا همواره به‌روز و نسبت به مسائل مختلف همیشه پیشگام بودند

تفال/ مردم دیده ما جز به رخت ناظر نیست

تقویم تاریخ/ درگیری شهید "سید حسن مدرس" با طرفداران سردار سپه در مجلس شورای ملی

عکسی از اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر سید احمد خمینی در سال 1373

لزوم تدبیر ملی برای کاهش آمار اعدام

سرمقاله خراسان/ سالِ تصمیم‌های سخت اما اجتناب ناپذیر!

از همه پژوهشگران درخواست دارم به بنیاد شهید کمک کنند/برنامه‌ریزی‌ها در بنیاد شهید باید بر اساس پژوهش باشد

تکذیب ارائه کمک مالی به اسرای سابق جنگ ایران و عراق از سوی دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ

واعظی: صرفا در شرایط احترام و رفتار متقابل با دنیا، 1+4 یا 1+5 مذاکره می‌کنیم

صوت/ ترتیل «جزء شانزدهم» قرآن کریم با صدای استاد شهریار پرهیزکار

صوت/ تندخوانی «جزء شانزدهم» قرآن کریم با صدای استاد معتز آقایی

سورپرایز ترامپ؛ بساط رسانه‌های برون مرزی آمریکا جمع شد

برگزاری ششمین جشنواره قرآن و عترت با محور سوره مبارکه لقمان

آملی‌لاریجانی: می‌توانیم CFT و پالرمو را مشروط قبول کنیم

تصاویری از دختر پزشکیان در یک مراسم

رهبر انصارالله: آمریکا در حال انجام جنایات بزرگ علیه مردم یمن است

درخواست دبیرکل سازمان ملل برای خویشتنداری در یمن

زنگ خطر تروریسم جدایی‌‏طلبانه در همسایگی ایران

‌معاویه در عصر هوش مصنوعی

پایان قمار جسورانه نظامی اوکراین در خاک روسیه

اتفاق عجیب در بازار سیب زمینی

گلایه‌ واردکنندگان خودرو جانبازان از مشکلات تخصیص ارز

داستان سرطان قاری کُرد و بازگشت به زندگی با شنیدن تلاوت قرآن از محفل

مدح رسول الله(ص) به زبان کردی

دیپلماسی قرآنی به بیان حجت‌الاسلام قاسمیان

خوانندگی رو کنار گذاشتم!

آبیِ بی نظیرِ جنوبگان!

فرهنگ پهلوانی در قرآن!

تلاوت قاری اهل کردستان

تلاوت زیبای آیه 26 سوره مبارکه اعراف توسط حامد شاکرنژاد

دلیل محبوبیت جهان پهلوان تختی

لحظه اتصال موشک اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی

صحبت های شنیدنی سروش صحت

واکنش‌های گسترده به تصمیم نتانیاهو برای برکناری رییس شاباک

ماجرای جالب کتاب ترامپ

شهادت 2 نفر در پی حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

آمریکا در حمایت از اسرائیل وارد جنگ با یمن شد

نماینده سابق: بسیاری از مقابله کنندگان با ظریف کاسبان تحریم هستند

سه کشور جدیدی که ترامپ می‌خواهد اهالی غزه را به آنجا بفرستد

پیوند تبعیض و نگرانی؛ وضعیت مهاجران پس از روی کار آمدن ترامپ

تندروها امنیت کشور را هدف قرار داده‌اند

فعال شدن 381 واحد معدنی غیرفعال؛ بازگشت 925 واحد صنعتی راکد به چرخه تولید

استفاده 40 میلیون نفر از طرح کالابرگ

رونمایی از اولین خودروی وارداتی پلاک شده جانبازان

واریز سود سهام عدالت چهل و چهار میلیون سهام‌دار تا پس فردا

هم‌خوانی سوره مبارکه ضحی توسط حامد شاکرنژاد و قاری کرد

اشک قاری کرد با تلاوت حامد شاکرنژاد