ایران پرسمان

آخرين مطالب

اولین گزارش رسمی از کشف لیتیوم در ایران اقتصاد روز

اولین گزارش رسمی از کشف لیتیوم در ایران
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / نمونه‌برداری سیستماتیک از 46 ایستگاه در سه استان برای کشف لیتیوم، ایران را در آستانه انقلابی معدنی قرار خواهد داد.
وزارت صمت در گزارشی با جزئیات بی‌سابقه، نتایج یک سال نمونه‌برداری علمی از شورابه‌های نمکی سه استان را منتشر کرده است. این پروژه که با همکاری کارشناسان روسیه و استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند ICP-OES انجام شد، وجود ذخایر لیتیوم با غلظت‌های رقابتی در سطح جهانی را تأیید می‌کند.جزئیات فنی: مهندسی دقیق اکتشافبرای دسترسی به شورابه‌های زیرسطحی، چاهک‌هایی به عمق 1 تا 2 متر در کفه‌های نمکی حفر شد. نمونه‌ها پیش از انتقال به آزمایشگاه‌های مرجع، با اسید نیتریک تثبیت شدند تا ترکیب شیمیایی آن‌ها پایدار بماند.آنالیز نمونه‌ها در مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران و یک آزمایشگاه معتبر روسی انجام شد. این پژوهش علاوه بر لیتیوم، عناصر راهبردی مانند بُر، منیزیم و پتاسیم را نیز برای ارزیابی امکان فرآوری بررسی کرد.نقاط داغ لیتیوم در ایراندریاچه نمک قم: بیشترین غلظت لیتیوم (81.4 ppm) در 5 ایستگاه نمونه‌برداری با عمق 2.5 متر ثبت شد.خور: میزان 41.71 ppm لیتیوم در شورابه‌های ورودی به کارخانه پتاس خور شناسایی شد.طرود: در مرز استان سمنان، چاهک‌های حفرشده غلظت 18.25 ppm لیتیوم را نشان دادند.این یافته‌ها می‌توانند ایران را به یکی از بازیگران مهم در صنعت استخراج لیتیوم تبدیل کنند و زمینه را برای توسعه فرآوری این فلز استراتژیک فراهم سازند.
بازار


لیتیوم ایرانی؛ موتور محرکه اقتصاد سبزاین اکتشافات در شرایطی انجام شده که بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، تقاضای جهانی لیتیوم تا 2030 به 2.4 میلیون تن خواهد رسید. ایران با داشتن ذخایر نمکی 10 میلیون هکتاری در حوضه‌های مرکزی، شدت تابش خورشیدی 300 روزه سالانه مناسب برای روش‌های تبخیری، زیرساخت‌های موجود مانند مجتمع پتاس خور می‌تواند به یکی از کم‌هزینه‌ترین تولیدکنندگان لیتیوم سبز در جهان تبدیل شود.
اکتشاف لیتیوم در ایران، پیام استراتژیک به جهاناین گزارش تنها یک دستاورد علمی نیست، بلکه سندی دیپلماتیک است که ظرفیت ایران را برای مشارکت در زنجیره تأمین انرژی‌های پاک نشان می‌دهد. با توجه به تنش‌های ژئوپلیتیک بر سر لیتیوم، ایران فرصت دارد تا تجربه توسعه نفتی خود را این بار با لیتیوم امتحان کند.این کشف در حالی رخ می‌دهد که جهان به دنبال تنوع‌بخشی به زنجیره تأمین لیتیوم است. کارشناسان معتقدند ذخایر ایران می‌تواند به کاهش فشار بر معادن سنتی و تسریع گذار جهانی به سمت انرژی‌های پاک کمک کند.


لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1230252/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پزشکیان: مدیران فقط خبر می‌دهند وای تورم اما نمی‌دانند گیر کجاست؟

واکنش انتقادی پزشکیان به گزارش وزیر جهاد کشاورزی

پیرترین کروکودیلِ نیل با 124 سال سن و بیش از 10 هزار فرزند!

این‌جا ربات‌ها نامه‌ها را پست می‌کنند

روزه‌داری و ورزش سبک؛ ترکیبی مفید برای سلامت بدن

مجموعه‌غزل «لوحه‌های اشکانی»‌ منتشر شد

تحلیل بهشتی‌پور از انتخاب قرقاش به عنوان نامه‌رسانِ ترامپ

شرط عراقچی برای مذاکره مستقیم با آمریکا

توجیه ژنرال صهیونیست پس از ممنوعیت ورود کمک‌ها به غزه

تغییر کانال میانجی‌گری

سرمقاله سازندگی/ تردید بر میانجیگری مسکو

پزشکیان خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه: خداوکیلی هیچ وزارتخانه‌ای از داده‌های شما استفاده نمی‌کند

بهار رویایی در استان کرمانشاه

اهمیت نماز اول وقت

بازدید فرمانده نیروی دریایی ارتش از ناوشکن‌های چین و روسیه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ قرعه فال به نام امارات

جوزف نای: ترامپ در 8 هفته 80 سال قدرت نرم آمریکا را به باد داد

آخرین وضعیت خرید مردم با کالابرگ

صدور 3.5 میلیون سند حدنگاری از شروع اجرای قانون الزام

تقویم تاریخ/ آغاز عملیات بیت ‏المقدس 3 توسط سپاه

تفال/ مژده ای دل که دگر باد صبا بازآمد

«ماه خونین» را شهریور 1404 در ایران ببینید

چه کسی اولین بار قرآن را به فارسی ترجمه کرد؟

آمادگی ایران و بلاروس برای گسترش تعاملات در حوزه صنایع نظامی

انگلیس: برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای از هرگونه اقدام سیاسی از جمله مکانیزم ماشه استفاده خواهیم کرد

ادعاهای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل درباره برنامه هسته‌ای ایران

ایروانی در نشست غیرعلنی شورای امنیت: هر تلاشی برای وادار کردن ایران به پذیرش توافقی ناعادلانه، محکوم به شکست است

اظهارنظر سخنگوی سازمان ملل درباره توافق هسته‌ای ایران

اعلام رسمی تصویب موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا

نیویورک تایمز: استراتژی ترامپ باعث تجزیه آمریکا می‌شود

چالش‌های مذاکرات ایران و امریکا

نفس‌های آخر دیپلماسی هسته‌ای؟

سرمقاله خراسان/ شهیدی که هنوز دل‌ها برایش می‌سوزد

دیدار کارکنان بنیاد و خانواده های معظم شهدا با نماینده ولی فقیه و امام جمعه سمنان به مناسبت بزرگداشت روز شهید

صوت/ تحدیر «جزء دوازدهم» قرآن کریم با صدای استاد معتز آقایی

دعای روز دوازدهم ماه رمضان

رسانه آمریکایی مطرح کرد: بازی هسته‌ای ایران و ترامپ

پیش بینی قیمت دلار 23 اسفند 1403

برای سورپرایز در بازار رمزارزها آماده باشید

فشار بر بزرگترین خریدار نفت ایران

اولین گزارش رسمی از کشف لیتیوم در ایران

روایت تجارت نیوز از بلای ممنوعیت واردات؛ بازار شب عید در تسخیر پوشاک بنگلادشی

ایران چگونه از حمل و نقل دنیا حذف شد؟

تحلیل اکوایران از وضعیت بازار داغ شب عید

پیش بینی قیمت طلا و سکه 23 اسفند 1403

عاملی: رفع فیلتر در دستور جلسه شورایعالی فضای مجازی نبود

وضعیت تهران هولناک‌ شد؛ 4 سد تهران فقط پنج درصد آب دارد

مراسم ملی روز شهید با حضور رییس‌جمهور برگزار شد

بازخوانی شاهکار استاد کریمخانی

تلاوت آیه 41 سوره مبارکه هود توسط تلاوت حامد شاکرنژاد