ایران پرسمان

آخرين مطالب

لباس خواب هوشمندی که اختلال خواب را تشخیص می‌دهد اقتصاد روز

لباس خواب هوشمندی که اختلال خواب را تشخیص می‌دهد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /حسگرهای یک لباس خواب جدید، ارتعاشات ظریفی را که به عضلات بیرونی حنجره منتقل می‌شود، تشخیص می‌دهد تا نیاز به خوابیدن در کلینیک‌های خواب را از بین ببرد.
بسیاری از مردم تصور نمی‌کنند که بتوانند یک شب کامل را در یک کلینیک خواب با چندین الکترود چسبیده به پوست خود بگذرانند. به همین دلیل است که دانشمندان یک لباس خواب هوشمند ابداع کرده‌اند که در حالی که پوشنده آن به راحتی در خانه خود می‌خوابد، اختلالات خواب وی را ارزیابی می‌کند.
وقتی صحبت از تشخیص مشکلات خواب می‌شود، استاندارد طلایی فرآیندی است که به نام پُلی‌سومنوگرافی یا «آزمایش چندگانه خواب» شناخته می‌شود. معمولاً بیمار باید در طول شب روی یک تخت در آزمایشگاه بخوابد، در حالی که الکترودهایی که عملکردهای بدن وی مانند فعالیت مغز، حرکات چشم، ضربان قلب و فعالیت ماهیچه‌ای را کنترل می‌کنند، به وی متصل است.
نیازی به گفتن نیست که این مسئله موجب ناراحتی و آزار بیمار می‌شود و ممکن است به دلیل وجود آن الکترودهای ناراحت کننده نتواند بخوابد. علاوه بر این، داده‌های خواب فقط در طول یک یا چند شب جمع‌آوری می‌شوند.
یک روش جایگزین، شامل استفاده از سیستم‌های قابل حمل نظارت بر خواب است که می‌تواند در طول شب‌های زیادی در خانه خود بیمار استفاده شود. این دستگاه‌ها معمولاً برای تشخیص و ارزیابی آپنه خواب بهینه شده‌اند، بنابراین ممکن است سایر اختلالات را از دست بدهند.
دستگاه‌های پوشیدنی مانند ساعت‌های هوشمند تخصصی یا مچ‌بند نیز جایگزین‌های دیگری هستند، اما اغلب به اندازه دو گزینه دیگر داده‌های فیزیولوژیکی را ثبت نمی‌کنند.
بنابراین محققان دانشگاه کمبریج، راه حل را در ابداع یک لباس هوشمند دیدند. این لباس قابل شستشو که توسط پروفسور لوئیجی اوچیپینتی(Luigi Occhipinti) و همکارانش در دانشگاه کمبریج ساخته شده است، دارای مجموعه‌ای از حسگرهای فشاری گرافن است که روی یقه آن چاپ شده است. این حسگرها ارتعاشات ظریفی را که به عضلات بیرونی حنجره منتقل می‌شوند، تشخیص می‌دهند.

ایران پرسمان


این داده‌ها به صورت بی‌سیم به یک دستگاه نزدیک مانند تلفن هوشمند منتقل می‌شود؛ جایی که توسط برنامه‌ای موسوم به SleepNet مبتنی بر یادگیری ماشینی پردازش می‌شود.
این نرم افزار به نوبه خود قادر است 6 حالت خواب سالم، غیر سالم و ناسالم از جمله تنفس بینی، تنفس دهانی، خر و پف، دندان قروچه، آپنه مرکزی خواب و آپنه انسدادی خواب را شناسایی کند.
هنگامی که برنامه SleepNet برای پردازش داده‌های جمع‌آوری‌ شده لباس خواب از هفت داوطلب سالم و دو داوطلب مبتلا به آپنه خواب استفاده شد، ثابت کرد که در تشخیص حالت‌های مختلف خواب 98.6 درصد دقیق است.
نکته مهم این است که این سیستم با حرکات تکانشی و چرخشی منظمی که کاربران در طول شب انجام می‌دهند، از بین نمی‌رود. علاوه بر این، یقه آن نسبتاً شل در اطراف گردن قرار می‌گیرد، بنابراین به شکل ناراحت کننده‌ای سفت نیست.
پروفسور اوچیپینتی می‌گوید: خواب برای سلامتی بسیار مهم است و نظارت قابل اعتماد بر خواب می‌تواند در مراقبت‌های پیشگیرانه کلیدی باشد. از آنجایی که این لباس را می‌توان در خانه و نه در بیمارستان یا کلینیک استفاده کرد، می‌تواند به کاربران در مورد تغییرات خواب خود هشدار دهد که سپس می‌توانند آنها را با پزشک خود در میان بگذارند.
این مطالعه در مجله PNAS منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1223519/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نویسنده مشهور آمریکایی: چرا زلنسکی تسلیم فشار‌های ترامپ نشد؟

رئیس‌ جمهور آمریکا به دنبال «شاه» شدن

آخرین خبرها از وام مسکن

عقب‌نشینی سازمان بورس از تایید مجمع ایران‌خودرو

عاقبت شوخی‌های بدون‌فکر تو پمپ بنزین

توصیه‌های دکتر انوشه در بازار تاریخی کاشان!

جنگ وحشیانه مانتیس و عقرب

این ربات انسان‌نمای عجیب با 1000 عضله شبیه انسان‌ها تکان می‌خورد

کتاب سید عزیز

کدام مقامات بلندپایه ایران در مراسم شهیدان نصرالله و صفی‌الدین حضور خواهند داشت؟

لاریجانی: آمریکا و رژیم صهیونیستی سیاست را با اداره یک املاکی اشتباه گرفتند

رایزنی دیپلمات پاکستانی با ظریف

روزنامه اسرائیلی: نتانیاهو طرح ترامپ برای غزه را جدی نگرفته است

تصاویری از سنگ مزار سید حسن نصرالله

اعتراف اپوزیسیون: خارجی‌ها هم ما را جدی نمی‌گیرند!

هم‌میهن: از مذاکره هوشمندانه وشرافتمندانه ضرر نمی‌کنیم

حق سلامت ایرانیان در خطر تهدید

روایت «رسانه آمریکایی» از تنها کشوری که همچنان از اف-14 استفاده می‌کند

چه کسانی باید استیضاح شوند؟

قیمت مذاکره

پیش بینی قیمت طلا و سکه 5 اسفند 1403

روایت تجارت نیوز از بورس که قربانی سیاسی کاری مجلس شد!

رکورد تورم مواد غذایی در 32 ماه اخیر شکسته شد

فعال اقتصادی: طبقه حقوق بگیر به نفس نفس افتاده است

هنر ساخت میزهای منحصر به فرد با چوب رزین گیاهان

تحول لباس پزشکان در طول تاریخ از نگاه هوش مصنوعی

بارش شدید برف در کلاردشت

فرار متهم از طبقه سوم دادگاه

تخم‌گذاری 700 هزار لاک‌پشت زیتونی در ساحل اودیشا

اگر یکی از بخش‌های نماز را فراموش کردیم چه کنیم؟

نفوذ سارق از سقف به درون سوپرمارکتی در بریتانیا

محبوس شدن در آسانسور؛ چرا نباید نگران کمبود اکسیژن باشید؟

تصاویری از جلوه‌گری زمستان در طالقان

4 گوشه دنیا/ این زن 92 ساله تا چند قدمی مرگ رفت

قابلیت Pikaswaps معرفی شد؛ جایگزین‌کردن المان‌های ویدیو با هوش مصنوعی

شعری زیبا از قیصر امین پور

وزیر اطلاعات: راهبرد ایران «تهدید در برابر تهدید و تعرض در برابر تعرض» است

الیاس حضرتی: برای حل مشکلات نیازمند اصلاحات اقتصادی و حل مسائل سیاست خارجی هستیم

علی ربیعی: در شرایط ایران امروز ناگزیر به بازگشت خردمندانه به جامعه هستیم

درگذشت اولین فرمانده دافوس بعد از انقلاب اسلامی

گزارشی از رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش در سواحل مکران

وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد

تمرین دفاع مستحکم یگان‌های نیروی دریایی ارتش از سواحل

دریادار ایرانی: همزمان 5 ناوگروه عملیاتی و آموزشی را به دریاها اعزام کرده‌ایم

چشم‌های بینایی که امنیت‌‌‌آفرین است

زلنسکی: «امنیت اوکراین جدا از امنیت اروپا نیست»

وزیر خارجه آمریکا خواستار آزادی فوری اسرای باقی مانده توسط حماس شد

فراخوان جهاد اسلامی برای مشارکت گسترده در تشییع پیکر سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی‌الدین

شهر نیویورک از دولت ترامپ شکایت کرد

حماس: آماده مقاومت و مبارزه در کرانه باختری و هر مکان دیگری هستیم