ایران پرسمان

آخرين مطالب

تولید یک جونده‌کش کاملا گیاهی توسط یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی اقتصاد روز

تولید یک جونده‌کش کاملا گیاهی توسط یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /یک شرکت دانش‌بنیان با به‌کارگیری نتایج 15 سال فعالیت علمی و پژوهشی توانسته است جَونده‌کُش گیاهی عاری از هرگونه سموم شیمیایی را در کشور تولید و به بازار عرضه کند.
سید مهدی محجوب، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه این جونده‌کش گیاهی یک محصول کاملا طبیعی است که حاصل 15 سال کار تحقیقاتی است، درباره ویژگی این محصول دانش‌بنیان و اهداف تاسیس این شرکت،‌ گفت: این محصول کاملا منحصر به فرد بوده و در دنیا هیچ مورد مشابهی از آن وجود ندارد.البته فعالیت‌های شرکت ما به اینجا ختم نشد و پس از آن یک حشره‌کش خانگی را هم تولید کردیم. هدف شرکت ما تولید محصولات متعدد و کپی‌برداری از شرکت‌های داخلی و خارجی نیست، بلکه ما درصدد تولید و عرضه محصولات دانش‌بنیان با کیفیت و منحصر به فرد هستیم. 
وی درباره اهمیت دانش فنی این محصول در دنیا، افزود: با توجه به اینکه جونده‌کش گیاهی نمونه داخلی و خارجی ندارد، از چند سال قبل پیشنهاداتی از کشورهای اروپایی برای خرید دانش فنی این محصول داشتم و از آنجا که این محصول را برای کشور و کشاورزان هم‌وطن خود تولید کرده‌ام، با مخالفت من مواجه شدند.
محجوب درباره برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای صادرات این محصول به کشورهای دیگر، خاطرنشان کرد: شرکت ما در سال 1400 تاسیس شده است که البته به دلیل طولانی بودن بوروکراسی‌ها با گذشت 11 ماه تلاش برای دریافت پروانه بهره‌برداری، هنوز مجوز آن صادر نشده است؛ بنابراین بعد از اخذ کارت بازرگانی به حوزه صادرات ورود می‌کنیم. 
به گفته وی، آفت‌کش‌ها اکثرا وارداتی هستند. این محصولات، با کیفیت پایین و ارزبری‌های قابل توجهی وارد می‌شوند. یکی از اهداف شرکت ما این است که بعد از تامین نیاز داخلی به این محصول، آن را به کشورهای دیگر صادر کنیم. 
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره اهمیت مقابله با این گونه از آفات گیاهی خاطرنشان کرد: جوندگان، گروهی از پستانداران هستند. این آفات از نظر اقتصادی، کشاورزی، پزشکی و بهداشتی بسیار مخرب و خسارت‌بار هستند و مخزن بسیاری از بیماری‌های خطرناک محسوب می‌شوند. این آفات جزء آفات عمومی در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر محسوب می‌شوند (به این معنی که طبق قانون دولت‌ها موظف هستند با این موجودات از طرق مختلفی چون تهیه سموم و آموزش مبارزه کنند)؛ دامنه خسارت‌شان بسیار است و تکثیر آنها هر ساله به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد تا جایی که فراوانی آنها در سال جاری در طول 80 سال اخیر بی‌سابقه بوده است. 
به گفته وی، سالانه باید در یک میلیون و 400 هزار هکتار از اراضی کشور با این آفات و توسط جونده‌کش‌ها مبارزه شود که با احتساب دو تا سه گرم به ازای هر سوراخ لانه یا ایستگاه برای یک هکتار، حدود 400 گرم جَوَنده‌کُش باید مصرف شود.
محجوب با اشاره به چرایی کمبود ماده جونده‌کش در دنیا افزود: مبارزه با آفات کشاورزی با یکسری سموم انجام می‌شود. به دلیل شرایط فیزیولوژی خاص این جوندگان و هوش بسیار آنها، این آفات به راحتی کنترل نمی‌شوند، به همین دلیل تولید جونده‌کش در همه جای دنیا بسیار دشوار است. برای مثال اگر در دنیا 2500 نوع آفات‌کش مختلف وجود داشته باشد، کمتر از 10 نوع آن در دنیا جونده‌کش است. 
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به استقبال کشاورزان و خریداران از این محصول، از صرفه‌جویی ارزی تولید این محصول داخلی خبر داد و بیان کرد: این محصول از نظر اقتصادی نسبت به سموم رایج تقریبا 80 درصد ارزان‌تر است؛ تا قبل از تولید این محصول همه جونده‌کش‌ها وارداتی بوده‌اند. در سال‌های اخیر هم با توجه به گران شدن ارز و اعمال تحریم‌ها این محصولات اکثرا بی‌کیفیت و گران بودند که به معضل بزرگی برای کشور تبدیل شده بود. خوشبختانه استقبال از این محصول امسال بسیار چشمگیر بود، چون جونده‌کش‌ها اغلب وارداتی و دارای سم‌های مضری مانند فسفر دوزنگ است، بنابراین استفاده از این جونده‌کش گیاهی از سوی سازمان حفظ نباتات به همه کشاورزان توصیه شده است. از نظر قیمت، محصول ما به اندازه یک هشتم قیمت محصولات وارداتی برای خریدارانی چون شرکت‌ها، داروخانه‌های گیاه پزشکی، سازمان حفظ نباتات و ... صرفه‌جویی ارزی به همراه دارد. 
به نقل از صندوق نوآوری، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره ایجاد آلودگی محیط زیستی این محصول و سمی شدن مواد غذایی، تصریح کرد: ایده آغاز تولید این محصول عاری بودن آن از هرگونه مضرات سموم گذشته بود. یکی از بزرگترین محاسن این ماده، طبیعی و گیاهی بودن آن است. فرآیند تولید این محصول بدون نیاز به آب است و هیچ فاضلابی تولید نمی‌کند. 
به گفته وی، یکی از مضرات مهم این سموم شیمیایی ایجاد آلودگی محیطی چون آب و خاک است، اما چون این جونده‌کش را از پسماندهای گیاهی تولید می‌کنیم و در جریان یکسری پروسه به صورت فیزیکی و نه شیمیایی و سمی اثر می‌کند؛ بنابراین بدون ایجاد هیچ‌گونه آلودگی محیطی و سمی کردن محصولات کشاورزی دوباره به طبیعت باز می‌گردد. 
محجوب در پایان درباره نقش نهادهای تخصصی تامین مالی فناوری نظیر صندوق نوآوری و شکوفایی در تولید محصولات دانش‌بنیان، گفت: این نهادها امروز نقش بسیار تاثیرگذاری در تامین مالی نوآوری در کشور برعهده دارند. امیدواریم صندوق نوآوری و شکوفایی با ارائه تسهیلات بیشتر به صندوق‌های پژوهش و فناوری استان، شرکت‌های دانش‌بنیان را در توسعه تولید این گونه محصولات استراتژیک یاری کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1203583/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«پلتفرم‌های خانه‌یاب» عامل اصلی افزایش قیمت مسکن ‌و دلالان

تفال/ من ترک عشق شاهد و ساغر نمی کنم

تقویم تاریخ/ درگذشت مشکوک جهان پهلوان غلامرضا تختی

حکمت/ ریاکار، چهار نشانه دارد

راننده اتوبوس حرفه‌ای

سرقت طبق برنامه پیش نرفت!

تلاش بی‌سابقه محققان کره جنوبی برای تماشای سیاهچاله‌ها

داستانک/ مدیر مدرسه

حقیقت‌پور: قالیباف باید فضای بین دولت و مجلس را مدیریت کند

واکنش سخنگوی قوه قضاییه به شایعه‌سازی درباره استعفای رئیس‌جمهور

عضو کمیسیون امنیت ملی: پیوستن ما به FATF شرایط را برای مذاکرات و رفع تحریم‌ها آماده می‌کند

حزب‌الله: فرنجیه نامزد ما برای ریاست جمهوری است

بایدن: آمریکایی‌ها نباید هرگز شورش علیه کنگره را از یاد ببرند

بمب‌گذاری در مسیر کاروان نظامی آمریکا در حسکه سوریه

کیهان: عبور از مشکلات با «زاویه‌دارهای ناکارآمد» ممکن نیست

سرمقاله آرمان امروز/ آینده روابط ایران و کشورهای عربی

دهمین عرضه اولیه سال کشف قیمت شد

نظر جعفرزاده درباره پشت پرده طرح استیضاح‌های متعدد وزرا

بیمارستان سیار امام حسین(علیه‌السلام) نیروی زمینی سپاه افتتاح شد

واکنش ظریف به تشکیل پرونده برای محسن رنانی

رژیم صهیونیستی برای بازگرداندن ساکنان شمال اراضی اشغالی به منازلشان پول می‌دهد

سرمقاله هم میهن/ مجلس در حاشیه

سکوت کمیسیون اقتصادی مجلس در برابر اوضاع بازار ارز

رابطه عجیب اندازه مردمک چشم با شکل‌گیری خاطرات ‏

ترجمه رمان تری دیری از جنگ جهانی دوم به چاپ پنجم رسید

امضای علی لاریجانی و ناطق نوری پایِ پوستر یک مراسم پاسداشت

احتمال استعفای ترودو ظرف 72 ساعت آینده

50 شکایت از نظامیان صهیونیست در خارج از فلسطین اشغالی

کره شمالی موشک بالستیک به سمت دریای ژاپن شلیک کرد

ادعایی درباره موافقت حماس با آزادی 34 اسیر صهیونیست

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نرخ ارز و تورم؛ بازیگر اصلی کیست؟

وزیر راه: اولویت دولت مسکن‌دار کردن اقشار محروم و کم‌درآمد است

امید تازه برای زنان باردار مبتلا به سرطان خون

«آوای باد» در کتابفروشی‌ها شنیده شد؛ عرضه رمانی دیگر از مای جیا

سفر وزیر صهیونیست به آمریکا برای رایزنی درباره ایران

واشنگتن‌تایمز: داعش در حال بازگشت است

اردوغان: ما گروه تروریستی داعش را به معنای واقعی کلمه شکست دادیم

سرمقاله خراسان/ کریدورها محور دیپلماسی آب

تکرار وعده 10 ساله واگذاری خودروسازان

رییس دفتر بازرسی ویژه رییس‌جمهور: دولت با وجود همه مشکلات برای خدمت به مردم تلاش می‌کند

سوال «عصر ایران» از صدیقی: در 29 سالگی کجا بودید؟

توئیت پزشکیان درباره یک دیدار متفاوت

زنی که مامور تحقق رویای ترامپ در خاورمیانه است

نماینده مجلس: دستمزدها مفت است!

اظهارنظر مقام بانک مرکزی درباره گردش مالی فیلترشکن‌ها

حکمت/ پدرت را پاس بدار تا فرزندت تو را پاس بدارد

سخنگوی حزب نزدیک به روحانی: تمامی احزاب و گروه ها خواهان برداشته شدن فیلترینگ هستند

توضیحی درباره ماجرای همسر دوم وزیر امور خارجه

دستیار ویژه رئیس‌جمهور: ایران برای همه ایرانیان است

آخرین تحولات درباره آتش‌بس غزه؛ مشاور ارشد بایدن وارد دوحه شد