ایران پرسمان

آخرين مطالب

کاهش 80 درصدی ارزبری دستگاه‌های ماموگرافی دیجیتال سه‌بعدی اقتصاد روز

کاهش 80 درصدی ارزبری دستگاه‌های ماموگرافی دیجیتال سه‌بعدی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر /کاهش 80 درصدی ارزبری دستگاه‌های ماموگرافی دیجیتال سه‌بعدی با تلاش یک شرکت دانش بنیان محقق شد.
به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، تجهیزات پزشکی نقشی حیاتی در تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری‌ها ایفا می‌کند. تولید این تجهیزات در داخل کشور نه‌تنها به بهبود کیفیت خدمات درمانی و دسترسی مناطق محروم به فناوری‌های نوین کمک می‌کند بلکه مزایای اقتصادی قابل توجهی نیز به همراه دارد.
طراحی و تولید بومی این محصولات موجب کاهش وابستگی به واردات، صرفه‌جویی ارزی و کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری این تجهیزات می‌شود. از سوی دیگر، صادرات تجهیزات پزشکی امکان ارزآوری و حضور ایران در بازارهای جهانی را نیز فراهم می‌سازد؛ هدفی که البته با توجه به ظرفیت بالای دانش بومی و توان متخصصان ایرانی می‌تواند با قرار گرفتن در مسیر توسعه و پیشرفت، نیازهای کشور را در حوزه تجهیزات پزشکی به‌طور مستقل برآورده کند.
شرکت پایامد الکترونیک (payamed.com)در سال 1379 توسط گروهی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف با هدف کاهش وابستگی کشور به واردات تجهیزات پزشکی و ایجاد تحول در این صنعت تأسیس شد. این شرکت دانش‌بنیان که فعالیت خود را با تمرکز بر طراحی و تولید تجهیزات تصویربرداری پزشکی آغاز کرد، از همان ابتدا با بهره‌گیری از متخصصان داخلی و فناوری‌های روز دنیا توانست مسیر تولید محصولات پیشرفته‌ای را در کشور هموار کند.
مهندس امیر عسکری‌راد مدیرعامل شرکت پایامد الکترونیک، درباره تأسیس این شرکت گفت: هدف ما از همان روزهای آغازین فعالیت، طراحی و تولید تجهیزاتی بود که علاوه بر کیفیت بالا، توان رقابت با محصولات خارجی را داشته باشد. این مسیر، اگرچه با چالش‌های بسیاری همراه بود، اما با پشتوانه دانش متخصصان داخلی و حمایت از ایده‌های نوآورانه توانستیم این اهداف را محقق کنیم. در سال‌های ابتدایی، شرکت پایامد الکترونیک پروژه‌های متعددی را در زمینه تجهیزات تصویربرداری پزشکی آغاز کرد و توانست با تولید دستگاه‌های ماموگرافی آنالوگ، نیاز بخشی از بازار داخلی را تأمین کند؛ اما شرکت در سال 1390 با ورود به حوزه ماموگرافی دیجیتال، فصل جدیدی از فعالیت‌های خود را رقم زد.
مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان پایامد الکترونیک درباره چگونگی ادامه فعالیت‌های این شرکت خاطرنشان کرد: این شرکت با بهره‌گیری از تیم‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف از جمله الکترونیک، نرم‌افزار و مکانیک پروژه تولید دستگاه ماموگرافی سه‌بعدی (توموسنتز) را در سال 1396 آغاز کرد. پس از سال‌ها تحقیق و توسعه و با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در سال 1402 این فناوری به مرحله تولید صنعتی رسید. این دستگاه پیشرفته که قادر است تصاویر سه‌بعدی و مقطعی از بافت سینه ارائه دهد، نقش کلیدی در تشخیص زودهنگام سرطان پستان، به‌ویژه در بانوان جوان ایفا می‌کند.
به گفته وی، ماموگرافی دیجیتال سه‌بعدی که به نام توموسنتز دیجیتال پستان نیز شناخته می‌شود، یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های تصویربرداری پزشکی است که امکان تشخیص زودهنگام ضایعات سرطانی در مراحل اولیه را فراهم می‌کند. این فناوری با ارائه تصاویر سه‌بعدی و مقطعی از ساختار پستان، محدودیت‌های روش‌های دوبعدی را برطرف کرده و تشخیص دقیق‌تر و کاهش احتمال نتایج اشتباه را ممکن می‌سازد.
مهندس امیر عسکری‌راد در خصوص اهمیت این دستگاه‌ها بیان کرد: ماموگرافی دیجیتال سه‌بعدی با استفاده از تکنولوژی تصویربرداری مبتنی بر اشعه ایکس و تحلیل پیشرفته داده‌ها، امکان شناسایی توده‌های سرطانی کوچک و تشخیص ضایعات نهفته در بافت‌های متراکم را فراهم می‌آورد. این فناوری به ویژه برای بانوان با بافت سینه متراکم که تشخیص در آنها دشوارتر است، یک تحول بزرگ محسوب می‌شود.
مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پایامد الکترونیک درباره پیامدهای تولید این دستگاه‌ها که منجر به کاهش وابستگی به واردات و همچنین صرفه‌جویی ارزی می‌شود، خاطرنشان کرد: هر دستگاه ماموگرافی وارداتی، به‌طور متوسط 150 هزار دلار هزینه دارد. با تولید داخلی این دستگاه‌ها، نه‌تنها ارزبری حدود 80 درصد کاهش می‌یابد، بلکه صرفه‌جویی سالانه 12 میلیون دلار ارزی نیز محقق می‌شود. این دستاورد به‌ویژه در شرایط تحریم‌های اقتصادی، اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند.
وی در خصوص اشتغالزایی شرکت پایامد الکترونیک و میزان صادرات محصولات آن به دیگر کشورها افزود: علاوه بر صرفه‌جویی ارزی، این پروژه تأثیرات مثبتی بر اشتغال‌زایی در کشور داشته است. تولید و پشتیبانی این دستگاه‌ها تاکنون برای صدها نفر در بخش‌های مختلف تحقیق و توسعه، تولید و خدمات پس از فروش فرصت شغلی ایجاد کرده است. پایامد الکترونیک تاکنون بیش از 600 دستگاه ماموگرافی در سراسر کشور عرضه کرده است و به کشورهای عراق، سوریه و ترکیه صادرات داشته است. این دستگاه‌ها علاوه بر کاهش هزینه‌های درمانی بیماران، به کاهش زمان تشخیص و بهبود کیفیت خدمات درمانی در مناطق محروم کمک کرده‌اند.
عسکری‌راد در ادامه با اعلام اینکه شرکت پایامد الکترونیک به دنبال گسترش خط تولید و توسعه محصولات پیشرفته در حوزه تجهیزات پزشکی است، درباره اهداف و برنامه‌های پیش روی این شرکت عنوان کرد: شرکت پایامد الکترونیک متعهد است با تکیه بر دانش بومی و توان متخصصان داخلی، سهم بیشتری از بازار داخلی و خارجی را به خود اختصاص دهد و دسترسی مراکز درمانی سراسر کشور، به‌ویژه در مناطق کمتر برخوردار به تجهیزات پزشکی پیشرفته را تسهیل کند.
به گفته وی، موفقیت‌های پایامد الکترونیک گواهی بر تعهد این شرکت به ارتقای سلامت عمومی و افزایش کیفیت خدمات پزشکی است. با تمرکز بر نوآوری و بهره‌گیری از نیروی انسانی توانمند، پایامد در مسیر تقویت زیرساخت‌های سلامت کشور گام‌های مؤثری برداشته است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در خصوص همکاری متخصصان در طراحی و تولید این دستگاه‌ها گفت: در طراحی و ساخت این تجهیزات با متخصصان رشته‌هایی چون فیزیک پزشکی و تصویربرداری دیجیتال، مهندسی الکترونیک دیجیتال و قدرت، مهندسی مکانیک پیشرفته و مهندسی نرم‌افزار همکاری داشته‌ایم.
به گفته عسکری‌راد، توسعه این دستگاه‌ها به سطحی از پیچیدگی رسیده که تنها تعداد محدودی از کشورها به آن دست یافته‌اند. دستگاه تولیدشده در شرکت ما از استانداردهای بین‌المللی نظیر CE اروپا پیروی می‌کند و از سطح ایمنی و اثربخشی بالایی برخوردار است.
مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پایامد الکترونیک در پایان درباره تاثیر حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی در توسعه تولید محصولات دانش‌بنیان تصریح کرد: در ابتدا به دلیل حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی از طرح‌های نوآور دانشجویان و نخبگان دانشگاهی قدردانی می‌کنم. بیست سال پیش که شرکت پایامد الکترونیک را راه‌اندازی کردیم نهاد مالی تخصصی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی وجود نداشت. مسلما اگر نهادی مانند صندوق نوآوری وجود داشت طراحی و تولید محصولات این شرکت در مدت زمان کوتاه‌تری میسر می‌شد. حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی از طرح‌های با ارزش افزوده، فعالیت و اشتغالزایی جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در کشور و به نتیجه رسیدن سریع‌تر طرح های نوآورانه را به همراه دارد و برای جوانان و متخصصین ما امید آفرین خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1201224/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صادرات مرغ به 33 هزارتن رسید

حکمت/ از سیرى ناپذیرى بپرهیزید

هنرمند ژاپنی که چهره حیوانات رو میسازه!

انتقاد روزنامه فرهیختگان به مومن‌نسب: یادتان رفته قبلا چه می‌گفتید و چه می‌کردید؟

کنایه هاشمی‌طبا به مدیران کشور: تصمیم گرفته‌اند، هیچ تصمیمی نگیرند

سرمقاله کیهان/ مقامات ترکیه این توصیه را جدی بگیرند

جزئیات واریز 2 تا 4 میلیون تومان سود سهام عدالت اعلام شد

تفال/ حال دل با تو گفتنم هوس است

میرسلیم: نیازی به قانون جدید عفاف و حجاب نداشتیم

ترامپ: کریسمس سربازان چینی در پاناما مبارک!

کشته‌شدن 14 تن از اعضای گروه تروریستی الجولانی در طرطوس

رژیم صهیونیستی 301 بار توافق با لبنان را نقض کرد

سرمقاله خراسان/ معجزه کت و شلوار برای تروریست‌ها

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جایگاه ارزیابی در چرخه سیاستگذاری

معاون سیاسی وزیر کشور: دولت با هفت‌ساله شدن شورای شهر مخالف است

سقوط مرگبار یک کودک از ساختمانی مرتفع

ایران با کریدور استراتژیک دور می‌خورد؟

چند نکته درباره رفع مرحله‌ای فیلترینگ

درگیری اهالی حومه طرطوس با نیروهای تحریرالشام

کشف دستگاه‌های جاسوسی اسرائیل در نوار غزه

«دیپلماسی قهر و اجبار» ترامپ با ایران

پیش بینی قیمت دلار 6 دی 1403

چگونه باید در بازار نوسانی ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری کرد؟

این آدیداس مخصوص عروس

تصاویری دیدنی از بزرگترین هواپیمای جهان

وقتی بچه پاندا شاکی میره پیش مامانش

گوناگون/ پرنده منقرض‌شده به طبیعت برگشت!

آذین‌بندی خیره‌کننده محله‌ای در آمریکا

گوناگون/ بزرگترین آبشار جهان اینجا پنهان شده

گوناگون/ یافتن موجودی که 50 هزار سال قبل در زمین می‌زیست

گوناگون/ خطرناک‌ترین و بزرگترین شکارچی تاریخ

آتش درون ماست! جهنم از نگاه یک فیلسوف

تصاویری از آخرین لحظات ترسناک از داخل هواپیمای آذربایجانی

تصویری شگفت انگیز از طوفان شش ضلعی سیاره ی کیوان

شاعرانه/ پیر به ظاهر جوان! چه بر تو گذشته‌ست؟

پیام تبریک رهبر انقلاب به مناسبت میلاد حضرت مسیح(ع)

وزیران خارجه امارات و ترکیه اوضاع سوریه را بررسی کردند

فارن افرز: ایران باید در آینده سوریه سهم داشته باشد

جان سربازان ارزان نیست

پیش بینی قیمت طلا و سکه 6 دی 1403

خلاقیت هنری در تایلند؛ تخلیه تنش با مجسمه‌های شخصی‌سازی‌شده!

بهره گیری از موتور به جای کامیون در باربری!

همبازی بسیار خطرناک این کودکان، یک تمساح غول پیکر از آب درآمد

لحظه بانمک دست تکان دادن توله خرس بامزه

قدرت این ماشین بتن خوار سوژه شد

چطور در مصر شتر درست می کنند؟

اقدام جالب در روسیه؛ ساخت درخت کریسمس با 500 ماشین سال نو

رشد باورنکردنی گل آفتابگردان در چند ثانیه!

حلقه هایی از پلاسما خورشیدی

معرفی نامزدهای جایزه «ایران کتاب»