واشنگتن پست: روسیه با نیروی نظامی و ایران با دیپلماسی به کمک بشار اسد شتافتند
سیاست روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - جماران / ایران به سرعت حمایت دیپلماتیک خود را از سوریه نشان داده است. وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه برای دیدار با بشار اسد به دمشق سفر کرد. همچنین رئیسجمهور ایران، مسعود پزشکیان، روز دوشنبه از طریق تلفن با بشار اسد صحبت کرد. پزشکیان در این تماس «اعتماد به توانایی دمشق برای پیروزی» را ابراز کرد.
« نیروهای ارتش سوریه با کمک ایران و روسیه پس از پیشروی شگفتانگیز شورشیان دوباره سازماندهی میشوند.» واشنگتن پست در تازه ترین گزارش با انتخاب این عنوان می نویسد: روسیه روز دوشنبه در حمایت از ارتش سوریه حملات هوایی را آغاز کرد تا جلوی پیشروی عمده شورشیان را بگیرد که هفته گذشته نیروهای بشار اسد، رئیسجمهور سوریه را غافلگیر و تحت فشار قرار دادند.
پس از اینکه نیروهای دولتی سوریه به طور موقت از برخی مناطق عقبنشینی کردند، به نظر میرسد که این نیروها دوباره سازماندهی شدهاند و ضدحمله را از روز دوشنبه آغاز کرده اند. ارتش سوریه اعلام کرد که جنگندههای آن نیز علیه نیروهای شورشی که بزرگترین چالش برای حکومت اسد در بیش از یک دهه اخیر محسوب میشوند، حملات هوایی انجام دادهاند. در پسزمینه، مقامات ایرانی اقدام به یک دیپلماسی فعال برای تقویت بشار اسد کردند.
اینکه آیا نیروهای دولتی سوریه میتوانند حمله برقآسا را متوقف کرده و پیشرویهای شورشیان را معکوس کنند، به میزان حمایتی که روسیه و ایران از اسد ارائه میدهند بستگی دارد. هر دو متحد در کمک به اسد برای حفظ قدرت در شرایطی که کشور درگیر جنگ داخلی بود، نقش مهمی ایفا کردهاند.
واشنگتن پست مدعی شد: اما این دور از درگیریها در زمانی رخ میدهد که هر دو کشور روسیه و ایران درگیر منازعات دیگری هستند. روسیه منابع قابل توجهی را به جنگ خود در اوکراین اختصاص داده است. و ایران گرفتار بیش از یک سال افزایش تنش با اسرائیل که متحد کلیدیاش، حزبالله، در لبنان را به شدت تضعیف کرده، است.
این رسانه امریکایی ادعا کرد: تصاویر بعد از حملات هوایی که روز دوشنبه در حمایت از اسد در سوریه انجام شد، نشاندهنده دود سیاه غلیظی است که از بلوکهای آپارتمانی نیمه ویران در اطراف ادلب بلند میشود، بر اساس عکسها و ویدیوهایی که توسط گروه «کلاه سفیدها»، یک گروه دفاع مدنی در سوریه منتشر شده است. این گروه اعلام کرد که حداقل 12 غیرنظامی، از جمله کودکان، روز دوشنبه کشته شدند و حداقل 42 نفر دیگر زخمی شدند.
گروهی که رهبری مبارزه علیه دولت سوریه را بر عهده دارد، «هیأت تحریر شام» (HTS) است، یک گروه اسلامگرا مستقر در استان ادلب واقع در شمال غرب سوریه. جنگجویان این گروه به سمت شهر حما در سوریه پیش میروند که بین حلب و پایتخت، دمشق قرار دارد. مشخص نیست که چه مقدار از حما تحت کنترل دولت باقی مانده است.
نیروهای شورشی هفته گذشته پس از توافق حزبالله و اسرائیل بر سر آتشبس در لبنان، حملات خود را در سوریه آغاز کردند.
واشنگتن پست ادعا کرد: حزبالله همچنین در جنگ داخلی سوریه به نفع اسد مداخله کرده بود، اما پس از آغاز این دور از درگیریها، حزبالله اعلام کرد که نیروهایی ارسال نخواهد کرد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، روز یکشنبه در برنامه «ملاقات با مطبوعات» شبکه NBC در این باره مدعی شد: «به خاطر داشته باشید که دولت سوریه برای سالهای متمادی درگیر یک جنگ داخلی بوده است که توسط سه بازیگر اصلی حمایت میشود: ایران، روسیه و حزبالله. همه این سه بازیگر به دلیل درگیریهای دیگر، حواسشان پرت و ضعیف شدهاند.»
ایران به سرعت حمایت دیپلماتیک خود را از سوریه نشان داده است. وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه برای دیدار با بشار اسد به دمشق سفر کرد. همچنین رئیسجمهور ایران، مسعود پزشکیان، روز دوشنبه از طریق تلفن با بشار اسد صحبت کرد. پزشکیان در این تماس «اعتماد به توانایی دمشق برای پیروزی» را ابراز کرد.
پس از دمشق، وزیر امور خارجه ایران به ترکیه سفر کرد که به نظر میرسد هدف آن اتحاد منطقهای باشد. ترکیه از نیروهای شورشی سوریه حمایت کرده است، اما به نظر نمیرسد که جنگجویان تحت حمایت ترکیه در حمله کنونی شرکت داشته باشند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اسماعیل بقایی، گفت: «دوستان ترکی ما به اندازه ما نگران تحولات در سوریه هستند و همه ما آگاهیم که تروریسم در یک مکان متمرکز نمیماند. همه ما در منطقه به این نتیجه رسیدهایم که هرگونه ناامنی و گسترش تروریسم در سوریه محدود به سوریه نیست.»
رؤسایجمهور ایران و روسیه نیز روز دوشنبه درباره وضعیت سوریه از طریق تلفن صحبت کردند، بر اساس بیانیه کرملین در این بیانیه آمده است: «حمایت بیقید و شرط از اقدامات مقامات قانونی سوریه برای بازگرداندن نظم قانونی و تمامیت ارضی کشور ابراز شد.»
تبلیغ
ارزان ترین مرکز ثبت دامنه در ایران
ثبت دامنه
غیرنظامیان به مدت چند روز از حلب فرار کردهاند زیرا نیروهای شورشی وارد شهر شدهاند. بسیاری از سوریهایی که مخالف بشار اسد هستند نیز از نیروهای شورشی کشور ترسیدهاند. گروه شورشی HTS به عنوان یک گروه تروریستی توسط ایالات متحده شناخته میشود و زمانی با القاعده مرتبط بود.
شورشیان کرد سوری اعلام کردند که تخلیه جنگجویان و غیرنظامیان آنها از حلب روز دوشنبه آغاز شده است. گروههای شورشی کردی با شورشیانی که حمله را رهبری میکنند همپیمان نیستند و بسیاری نگران بروز درگیری بین گروههای شورشی هستند.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1193283/