ایران پرسمان

آخرين مطالب

هاشمی‌طبا خطاب به پزشکیان: به حرف متحجران گوش ندهید اقتصاد روز

هاشمی‌طبا خطاب به پزشکیان: به حرف متحجران گوش ندهید
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - شرق / به مبارکی و میمنت، آفتاب مخفی نگه‌داشتن کمبود برق که دودش در چند سال گذشته به حلق کارخانجات تولیدی می‌رفت، متجلی شد و البته نویدی است بر توفیق آنان که توسعه را مانع از ظهور حضرت (عج) می‌دانند و آنان که می‌گویند ما به هر قیمتی توسعه را انجام نمی‌دهیم.
سیدمصطفی هاشمی طبا در روزنامه شرق نوشت:هرچند هر دو گروه اگرچه در لباس و قیافه و سوابق مختلف‌اند اما در یک امر دانسته و ندانسته شریک‌اند و آن هم واپَس نگه‌داشتن کشور و افزایش فقر، هرچند شعار معیشت بهتر برای مردم را بدهند و حرف‌های خوشایند مردم به زبان بیاورند.
شاید یکی از اینان بگوید کمبود برق چه ربطی به توسعه دارد و منظور از توسعه این نبوده، بلکه آن توسعه شیطانی و امپریالیستی و فراماسونری بوده؛ حرف‌هایی که از روی نادانی و جهالت یا واپس‌گرایی زده می‌شود.
امروز وقتی برق در کشور نباشد، تولیدات کارخانجات کم می‌شود و قفسه مغازه‌ها خالی، آب چاه‌های کشاورزی به کشاورزی نمی‌رسد و تولید کشاورزی کم می‌شود. نانوایی‌ها تعطیل می‌شود، امکان مطالعه کمتر می‌شود، سیستم‌های خدمات‌رسانی بانک‌ها و بیمارستان‌ها و فرودگاه‌ها و دیگر مراکز خدماتی از کار می‌افتد، غذاهای درون سردخانه‌ها، یخچال‌ها و فریزرها فاسد می‌شود و خلاصه تولید ناخالص ملی کاهش پیدا می‌کند و مردم هم از لحاظ مادی فقیر می‌شوند و هم از لحاظ رفتاری و معنوی.
البته این حرف‌ها به گوش هر دو جماعت که ذکر شد، نمی‌رود و حاضر نیستند بگویند «اشتباه می‌کنیم و باید به توسعه پایدار کشور بپردازیم تا مسائل اقتصادی حل شود»، ولی باز هم در میان مردم فقط از توجه به مردم و بالابردن معیشت مردم سخن خواهند گفت، درحالی‌که خود می‌دانند قبلی‌ها هم می‌خواستند معیشت مردم بهتر و سفره آنان گسترده‌تر شود ولی کار به اینجا کشیده شده است.
ما از جماعت واپس‌گرا که معلوم نیست به کجا وابسته‌اند و از کجا درس می‌گیرند، انتظاری نداریم، اما از رئیس‌جمهور فرهیخته و متخصص و دانشگاه‌رفته و دلسوز بیش از این حرف‌ها انتظار داریم.
انتظار داریم اولا توانایی‌های خود را بشناسند و فکر نکنند رئیس‌جمهورهای قبلی نمی‌خواسته‌اند یا نمی‌توانسته‌اند معیشت مردم بهتر شود. همه حتی احمدی‌نژاد هم می‌خواست معیشت مردم را افزون کند. ایشان در مقام مقایسه فرد با فرد در همان حدود آنهاست، کمی کمتر و بیشتر؛ بنابراین باید درک کنند که چرا سفره مردم در طول سال‌های گذشته کوچک‌تر شده و مانع گسترده‌شدن آن چه بوده است.
ایشان درک کنند که کدام کشور با عدم توسعه، سفره مردم را گسترده کرده است، اگر کمبود برق باعث کاهش تولید می‌شود، فقط یک معلول است و نه علت. علت واقعی در طرز فکر و اندیشه حکمرانان است که فکر می‌کنند فقط وجود ذی‌جودشان است که موجب رفاه و گسترده‌شدن معیشت مردم می‌شود. اندیشه‌ای واپس‌گرایانه که فقط از ثروت خداداد می‌خورد و کفران می‌ورزد.
اندیشه واپس‌گرایانه را می‌توانیم در مقایسه با دو کره یعنی کره شمالی و کره جنوبی به‌خوبی دریابیم. کره جنوبی با اندیشه توسعه، اینک توانسته جامعه‌ای با درآمد سرانه مطلوب ایجاد کند، هرچند شکل زندگی و رفتاری مردم آن با فرهنگ ما چندان متناسب نیست اما رضایت مردم را به‌وضوح می‌توان دید. اما اگر به کره شمالی سفر کرده باشید، با سرزمینی فلک‌زده و مردمی تکیده که به هیچ اطلاعات و دانشی دسترسی ندارند و از کمترین سفره معیشتی برخوردارند، روبه‌رو می‌شوید. اندیشه کره شمالی بر موهومات پایه‌گذاری شده؛ درحالی‌که سرزمین آنها برهوت و مردم آن در یکی از پست‌ترین اشکال زندگی انسانی روزگار می‌گذرانند. این است که اگر اندیشه اصلاح نشود، هر آنچه از ثروت خداداد مثل نفت و گاز و آب و خاک و جنگل و معدن مصرف شود، راهی به معیشت بهتر مردم باز نمی‌شود.
از رئیس‌جمهور نهج‌البلاغه‌دان انتظار داریم که بگویند چرا حضرت علی (ع) در 23 سال سکوت خود به گسترش باغات خرما و توسعه می‌پرداخت. از رئیس‌جمهور انتظار داریم اهداف توسعه پایدار را ببیند و به جای آنکه سیاست‌های توسعه پایدار را ندانسته نفی کند یا در آن تعلل ورزد، به دقت به آن بیندیشد.
چه خوب بود که در یک نشست عمومی اهداف توسعه پایدار را می‌خواندند و درباره آن اظهارنظر می‌کردند و آن وقت می‌گفتند کدام را باید انجام دهیم و کدام را نباید انجام دهیم. شکی ندارم که در پایان خواهند گفت به هر قیمتی شده، امر توسعه را به انجام خواهیم رساند. در سال‌های گذشته و همین حالا حتی با سیاست‌های اظهاری رئیس‌جمهور محترم توسعه مخرب در حال انجام است. گسترش بی‌رویه شهرنشینی و مظاهر تجملی، توسعه تعداد اتومبیل‌های بنزین‌خور (که به‌عنوان درمان کمبود ارز و بنزین وارد و تولید می‌کنند) توسعه فرهنگ مصرف و دیگر توسعه‌های مخرب. به استحضار ریاست جمهور محترم می‌رساند که توسعه پایدار یعنی تخریب‌نکردن طبیعت، یعنی صرفه‌جویی در مصرف بنزین، یعنی ارتقای کمالات انسانی، یعنی جلوگیری از فساد، یعنی گسترش دانش، یعنی دست‌یازیدن به فناوری جدید، یعنی بهینه‌کردن مصرف در کشور، یعنی حفظ سرزمین؛ درحالی‌که ما به اینها بی‌اعتنا هستیم و توسعه را در ساختن برج‌های لوکس، واردات اتومبیل، ساخت خودروی پرمصرف قدیمی، ازبین‌بردن طبیعت و این‌گونه کارها دیده و به آن مشغولیم و جلوی آن را هم نمی‌گیریم.
اگر به توسعه پایدار نیندیشیم و با قدرت و صلابت به مرحله اجرا نگذاریم، چیزی جز فقر نتیجه آن نخواهد بود و مردم تکیده و ناامید می‌شوند. آقای رئیس‌جمهور مطمئن باشند با شرایط فعلی فقط فقر را گسترش خواهید داد و ناترازی‌ها روزبه‌روز بیشتر می‌شود. ترازوهای دو کفه سابق وقتی ناترازی‌شان بیشتر می‌شد، کف آن به زمین می‌خورد و بر زمین می‌نشست. خدا نکند که ناترازی‌های ما که عاملش نبود توسعه پایدار است، ما را بر زمین میخکوب کند که نهایت آن و چاره آن در زیر خاک رفتن است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1186311/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله تاریخی حزب الله لبنان

حمله تازه رژیم صهیونیستی به دمشق و حمص

اعتراضات مردمی در غرب؛ فروش سلاح به اسرائیل را پایان دهید

معاون سازمان تامین اجتماعی: بیمه هیچ کارگری، به علت بدهی کارفرما قطع نشده است

شوک دنا به بازار خودرو

«شصت‌وسه سال مثل‌ کوه محکم بودم» با نوای میثم مطیعی

«بهشتِ آرزوی من گمونم بهتری خانوم» با نوای بنی فاطمه

نماهنگ «سرود نصر»

هشدار امام خمینی(ره) در مورد دو حزب آمریکا

اخلاص حیرت‌انگیز علامه طباطبایی(ره) از زبان استاد مطهری

دو فرمان نظامی و سیاسی امام علی(ع) به فرمانده اش در جنگ

جنجال رفتار عجیب پلیس آمریکا با یک پیرمرد ٧٠ ساله!

تحول در صنعت رباتیک و پوشیدنی‌ها با عضله‌ای به نرمی پوست و استحکام فولاد

تست های فضاپیما استارشیپ 31

شعر انتخابی رضا رحیمی عنبران در مرحله شب دوازدهم رقابت شاعران

شعرخوانی زیبا در برنامه سرزمین شعر

آمریکا 26 فرد و نهاد را به بهانه ارتباط با ایران و انصارالله یمن تحریم کرد

سردار نقدی: در مسیر یک انقلاب جهانی هستیم

ماجرای نامه روحانی به رهبر انقلاب درباره FATF و پاسخ ایشان

هشدار رییس سازمان انرژی اتمی به غرب؛ صدور هرگونه قطعنامه در شورای حکام را «قاطع و به سرعت» پاسخ داده می‌شود

اعتراض خاص نمایندگان بومی نیوزیلند به یک لایحه پیشنهادی

نیکی هیلی: علاقه‌ای به حضور در دولت ترامپ ندارم

رقابت بر سر کنگره آمریکا؛ کنترل مجلس نمایندگان در دست جمهوری‌خواهان

رایزنی تلفنی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با همتای انگلیسی درباره ایران

شهادت چند نیروی جهاد اسلامی در دمشق

مقام ناتو: اگر روسیه سلاح هسته‌ای نداشت در اوکراین حضور داشتیم

حکمرانی فضای مجازی، جایگزین فیلترینگ؟

لابی‌های بودجه

قتل و جهل

هنر دشوار مدیریت ملاقات با ترامپ

اعتراضات مردمی از ایتالیا تا آمریکا؛ فروش سلاح به اسرائیل را پایان دهید

واگذاری 100 دستگاه تاکسی نو به دارندگان تاکسی‌های فرسوده

وزیر اقتصاد: 2 هزار همت به نقدیندگی کشوری بزودی اضافه می‌شود

سهم اصلی در سبد ارزی خودرویی‌ها

وزیر نیرو: 97 درصد برق مورد نیاز کشور در حال تامین است

اثرِ روضه فاطمیه

استوری/ زخمی جاودانه بر قلب امیرالمومنین علی علیه‌السلام

استوری/ ببار ای بارون ببار...

حاج مهدی سلحشور در حرم مطهر حضرت معصومه(س)

چقدر طول می کشد تا سیارات منظومه شمسی یک بار به دور محور خود بچرخند؟

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

جزئیات عملیات امروز علیه تروریست‌ها در راسک

روزنامه الریاض: روابط ایران و عربستان عامل اساسی شکوفایی منطقه است

گفت‌وگوی خبرنگاران با لاریجانی پس از حمله امروز صهیونیست‌ها به دمشق

مرعشی: وفاق به معنای واگذاری مسئولیت ها به جناح رقیب نیست

شهید سیدحسن نصرالله خطاب به رهبر انقلاب: شما امام و رهبر این پیروزی الهی در لبنان هستید

سفیر روسیه: مسکو پذیرای مذاکرات صلح اوکراین با ابتکار عمل ترامپ است

تصاویری از ویرانی ناشی از حمله هوایی رژیم اسرائیل به ضاحیه بیروت

واشنگتن‌پست: نتانیاهو می‌خواهد با آتش‌بس در لبنان به ترامپ هدیه بدهد

انفجار پهپاد در نزدیک پایگاه الیاکیم حیفا