چه کسانی به دنبال تغییر دکترین هستهای ایران هستند؟
سیاست روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - ایلنا / عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر قرار باشد تغییری در دکترین هستهای ایران پیش بیاید در بالاترین سطح در شورای عالی امنیت ملی و نه حتی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس.
ابوالفضل ظهرهوند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که مباحثی درخصوص تغییر دکترین دفاعی و هستهای مطرح میشود با توجه به اینکه تصمیمگیری درباره تغییر دکترین هستهای در اختیارات نهادهای عالی نظام است از نظر شما طرح این موضوعات در زمانی که گروسی به ایران سفر کرده است چه پیامدهایی را میتواند به همراه داشته باشد، گفت: این مواضعی که گرفته میشود به اعتقاد من میتواند با انگیزههای مختلفی مطرح شود. اما قطعا فردی که چنین مواضعی را میگیرد منافع ملی را در نظر نمیگیرد.
وی ادامه داد: همانطور که اشاره شد اگر قرار باشد تغییری در دکترین هستهای ایران پیش بیاید در بالاترین سطح در شورای عالی امنیت ملی و نه حتی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بلکه در سطوح عالی اتخاذ میشود. حضرت آقا نیز موضع قاطع و رسمی ایران را اعلام کردهاند و بر آن تاکید و تصریح داشتهاند و من نمیدانم کسی که این کار را میکند چه هدفی را دنبال میکند یا این فرد نادان است و یا میخواهد روی ایران فشار ایجاد کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: البته طرفهای خارجی هم به خوبی این موضوع را میدانند و فقط میتوانند از این موضوع بهرهبرداری تبلیغاتی علیه ایران داشته باشند در غیر این صورت میدانند که مسائلی در این سطح فقط در بالاترین مراجع تصمیمگیر میتواند اتفاق بیفتد آن هم با نظارت شخص رهبری که موضع رهبر انقلاب هم در این زمینه روشن است.
وی در پاسخ به این سوال که همزمانی سفر آقای گروسی و مطرح شدن این گونه مباحث میتواند چه چالشهایی را برای ما ایجاد کند، ادامه داد: این موضوعاتی که مطرح میشود با سفر آقای گروسی همزمانی ندارد به هر صورت یک عدهای هستند که میخواهند خودشان را مطرح کنند و یا دقت نمیکنند نسبت به ملاحظات امنیت ملی و حرفهایی را میزنند. این افراد در گذشته هم کارنامه روشنی دارند، طرفهای غربی هم میشناسند و زیاد حساب باز نمیکنند و به نظر من یک موضع نسنجیده است که گرفته شده و برای ما موضوع خاصی را در پی ندارد.
ظهرهوند در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره دستاوردهای سفر گروسی به ایران گفت: سفر آقای گروسی به ایران به هر حال یک سفر دورهای است. این سفر بعد از تحولات آمریکا و آمدن ترامپ است و فکر میکنم آقای گروسی شاید در این سفر بخواهد خودش مقداری متفاوت نگاه کند چراکه گرفتاری آقای گروسی این بوده که همواره نسخه آمریکاییها را پیچیده است یعنی با نگاه سیاسی سعی کرده است به موضوع فنی و حقوقی بپردازد که البته نتیجهای هم از آن نگرفته است.
وی تصریح کرد: بنابراین بهترین کار این است که ایشان به همان سیاقی که برای آن مامور شده است یعنی مدیریت آژانس، مسائل فنی و حقوقی را دنبال کند. ایران هم همواره اعلام کرده است طبق اساسنامه آژانس و طبق پادمان و براساس مقررات ان پی تی عمل میکند و اگر ایشان میخواهد مسئله را در چهارچوب برجام پیگیری کند، در ابتدا باید به دنبال احیای برجام توسط آمریکاییها باشد و بعد به سمت ایران بیاید.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آژانس نمیتواند هم نسبت به تخلف آمریکاییها و نقض آشکار برجام سکوت کند و هم از ما پروتکل الحاقی را بخواهد و یا سوال کند که چرا ما 60 درصد و 20 درصد تولید کرده ایم. این موضوع مربوط به ایران است و یک موضوع داخلی است نه خلاف اساسنامه است و نه خلاف پادمان و نه خلاف مقررات ان پی تی است بنابراین باید از بازی سیاسی خود را دور کند و به وظایف ذاتی خود که پرداختن به مسائل فنی و حقوقی و کمک به کشورها برای دستیابی به تکنولوژی هستهای صلحآمیز است بپردازد.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1186386/