ایران پرسمان

آخرين مطالب

خط‌دهی تندروها برای کشیدن پای کشور به جنگ سیاست روز

خط‌دهی تندروها برای کشیدن پای کشور به جنگ
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مطرح شدن این سخنان آن هم در زمانی که تلاش‌ها برای پایان جنگ در غزه و کشتار مسلمانان است و بر این موضوع اذعان می‎شود که ایران در مسیری غیرجنگ‌طلبانه به دنبال کاهش تنش در منطقه است؛ به جز اظهارنظر ماجراجویانه که احتمالاً این افراد برای ابراز شجاعت در میان حامیان خود در پی گرفته‌اند؛ چه می‎تواند باشد؟ همانطور که ظریف می‎گوید؛ این سخنان برای کشور عواقب دارد و به‌نوعی علاوه بر سنگ‌اندازی در مسیر دیپلماسی و سیاست خارجی کشور فرصتی را به جنگ‌طلبان می‎دهد که به اشکال گوناگون برای کشور و آینده مردم هزینه مادی و جانی بتراشند.
سمیه متقی| «در کشور ما اظهارنظرها بدون توجه به عواقب آنها صورت می‎‌گیرد که می‌تواند به‌عنوان یک سند در دادگاه و محکمه بین‌المللی به کار بیاید. دادگاه‌ها در آمریکا که به ناحق ایران را محکوم می‌کنند، مقدار زیادی از مستندات‌شان اظهارنظرها و بیانیه‌های مقامات ایرانی است. ما وقتی صحبت می‌کنیم و به هیجان می‌آییم متوجه نمی‌شویم که اظهارات یک مقام دولتی حرف‌هایش سند است و می‌تواند ایجاد مسئولیت کند.»
این سخنان محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور است که فایل تصویری آن چندی پیش منتشر شد؛ موضوعی که البته از سوی بسیاری از تحلیلگران سیاسی و بین‌المللی نیز پیشتر مطرح شده و این گلایه‌‎مندی، انتقاد و اعتراض بارها به‌ویژه در برهه‌های حساسی مثل مذاکرات برجام، امضای توافقنامه‎‌ها و رخدادهای بین‌المللی به میان آمده و بحث‌برانگیز شده ‎بود. اخیراً البته باردیگر موجی از این دست سخنان و فضاسازی را شاهدش بودیم؛ اظهارنظرهایی درباره حمله به اسرائیل و درگیری مستقیم ایران با اسرائیل و جنگ با آن. 
موضوعی که اگر در آن سوی آب از سوی چهره‎‌های اپوزیسیون ضدحکومت بی‌محابا و بدون توجه به عواقب و هزینه‌های آن برای مردم ایران مطرح می‌شود؛ در این سو و داخل مرزهای کشور از برخی اصولگرایان که البته در دسته تندروها و بنیادگرایان قرار گرفته‌اند، مطرح می‌شود. جریانی که در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر هم نمایندگی‌اش با سعید جلیلی بود؛ آنجا که با قاطعیت در این زمینه به برخی رقبای داخلی توپیده و گفت:«آنها دارند ملت ایران را از جنگ می‌ترسانند!»
جریانی که خاستگاهش به بنیادگرایی ضدتوسعه که در گذشته حامیان آن در تشکل‎‌های حول محمدتقی مصباح‌یزدی(موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی) و منیرالدین حسینی(بنیانگذار فرهنگستان علوم اسلامی) جمع شده بودند و الان هم حول محمدمهدی میرباقری، تحت عنوان جریان آکادمی و فرهنگستان علوم اسلامی و امثال او قرار دارند.
طی این روزها از جمله دیگر چهره‌های همسو با آن در میان مسئولان کشور هم بخشی از آن نمایندگان مجلسی است که پس از ترور سیدحسن نصرالله به دولت حمله کردند و به نوعی آن را ناکارآمد و بی‌عرضه خواندند. حالا بماند که محمدمهدی میرباقری در همین بازه زمانی به تلویزیون آمد و از رسانه رسمی کشور اعلام کرد:«حتی اگر نصف عالم کشته شوند برای رسیدن به مقصد، می‌ارزد.»
در این بین البته پس از واکنش موشکی ایران به اسرائیل و اعتراضات به این سخنان اگرچه انتظار می‌رفت دیگر بر طبل جنگ‌خواهی کوبیده نشود؛ اما شاهد آن بودیم که بار دیگر در همین چند روز گذشته چنین موضوعی از سوی چهره‌های شاخص این جریان که اتفاقاً صدایشان بلند است و تریبون دارند، مطرح شده است.
مثلاً 13 آبان، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در مراسم «گرامیداشت روز استکبارستیزی» که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، در پاسخ به سوال دانشجویی پیرامون توانایی ایران در مواجهه با دشمنان به رجزخوانی می‎پردازد و به نوعی انگار بی‌علاقه به این زورآزمایی نیست، در این زمینه می‎گوید:«اگر دشمن می‌توانست امروز ایران را نیز مانند غزه می‌کرد اما اسرائیل عرضه مبارزه با ایران را ندارد... جنگ ما با دشمن چندوجهی است و او در این نبرد شکست خورده است، اسرائیل اکنون مانند سگ هاری می‌ماند که هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.»
بعد از آن هم سخنانش را در مسیر ادامه جنگ غزه، ضدصلح و مخالفت با پایان درگیری با این عبارت که «هزینه سازش بیشتر از مقاومت است» پیش می‎گیرد و می‎گوید:«یک سال است که مردم به وسیله سلاح‌های اسرائیلی در غزه کشته می‌شوند؛ اما شما اعتراضی از مردم غزه نمی‌شنوید زیرا آنها به تجربه تاریخی خود دریافته‌اند هزینه سازش بیشتر از مقاومت است.»
در ادامه این اظهارنظرها، سعید جلیلی، عضو شورای عالی امنیت ملی نیز در آیین گرامیداشت 13 آبان و چهلمین روز شهادت دبیرکل حزب‌الله لبنان در دانشگاه فردوسی مشهد به «تنش‌زدایی» به عنوان کلیدواژه جریان مقابلش در انتخابات ریاست‌جمهوری و سخنان دولتمردان و حامیان آن تاخته و گفته است: «مفاهیمی مانند تله‌ جنگ و تنش‌زدایی، دشمن را نسبت به ما دچار خطای محاسباتی و طمع می‌کند.»
به عبارتی او هم بی‌تمایل به شروع یک جنگ فراگیرتر که ایران را درگیر کند نیست و وسعت دید بیشتر درباره نوع نگاه این جریان را باید در سخنان اخیری که از حجت‌الله عبدالملکی، وزیر کار سابق منتشر شده است، جست‌وجو کرد؛ آنجا که در گفت‌وگویی اذعان می‌کند:«آذربایجان، کردستان عراق و برخی کشور‌های اسلامی به اسرائیل نفت خام می‌دهند. این را باید تحریم کنند، البته اگر ادامه بدهند زدن ناوگان حمل نفت خام کشور‌های اسلامی هم مجاز است. فرق ندارد فرانسه باشد یا کشور‌های اسلامی، هر دو اهداف مشروع است.»
مطرح شدن این سخنان آن هم در زمانی که تلاش‌ها برای پایان جنگ در غزه و کشتار مسلمانان است و بر این موضوع اذعان می‎شود که ایران در مسیری غیرجنگ‌طلبانه به دنبال کاهش تنش در منطقه است؛ به جز اظهارنظر ماجراجویانه که احتمالاً این افراد برای ابراز شجاعت در میان حامیان خود در پی گرفته‌اند؛ چه می‎تواند باشد؟
همانطور که ظریف می‎گوید؛ این سخنان برای کشور عواقب دارد و به‌نوعی علاوه بر سنگ‌اندازی در مسیر دیپلماسی و سیاست خارجی کشور فرصتی را به جنگ‌طلبان می‎دهد که به اشکال گوناگون برای کشور و آینده مردم هزینه مادی و جانی بتراشند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1183465/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا ارز تک نرخی نشد؟

داستانک/ فرصت کم است...

وقتی سنجاب میخواد بگه من ترسناکم!

غزه زنده است...

افزایش کارایی پنل‌های خورشیدی که با روش نانویی خنک می‌شوند

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: گام اول تحقق وعده رفع فیلترینگ عملی شد

پزشکیان در دیدار با هموطنان مسیحی: بر سر مسائل بیهوده دعوا نکنیم

ادعای «تسنیم» درباره رحمانی فضلی، زنگنه و کلانتری تکذیب شد

نخست‌وزیر لبنان خواستار خروج فوری رژیم صهیونیستی از مناطق مرزی شد

بازگشت دوباره ترامپ؛ اروپا به سمت آتش‌بس در اوکراین می‌رود؟

اوکراین اولین قسط وام 50 میلیارد دلاری غرب را دریافت کرد

پنج هلندی به دلیل درگیری با هواداران صهیونیست فوتبال در آمستردام محکوم شدند

اشپیگل: برنامه اسرائیل برای شهرک‌سازی در غزه جدی‌است

دمشق: سوریه نقش منطقه‌ای و بین‌المللی خود را باز می‌یابد

شکست استراتژی افزایش جمعیت

کشف فرار مالیاتی 7 صندوق قرض‌الحسنه

ویدئوی جذاب برداشت دارچین از جنگل

بشقاب‌پرنده مشکوک فرازمینی در آمریکا

دلیل چاقی بعد از کاهش وزن کشف شد

روایتی عاشقانه از پشت جبهه جنگ

وزیر ارتباطات دولت پزشکیان: رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل‌پلی خبر امیدآفرینی برای مردم بود

نخستین واکنش سخنگوی دولت به رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل‌پلی

رئیس عقیدتی-سیاسی فرماندهی کل قوا: دنبال حذف فضای مجازی نیستیم

دریادار ایرانی: امروز گام نخست دولت در اجرایی کردن فرامین رهبری رقم خورد

پزشکیان: اگر کسی خدا را بشناسد به راحتی زن و بچه و پیر و جوان را بمباران نمی‌کند

بررسی تمهیدات برگزاری مراسم سالگرد سردار سلیمانی در کمیسیون امنیت ملی مجلس

رسانه فرانسوی: برج ایفل تخلیه شد

درخواست مضحک وزیر خارجه صهیونیست‌ها از شورای امنیت

اشپیگل: دولت آلمان مجوز صادرات بیشتر تسلیحات به اسرائیل را صادر کرده‌است

حزب «استارمر» در بحران؛ سایه «ایلان ماسک» بر سیاست سنتی انگلیس

رییس جمهور کره جنوبی در جلسه بازجویی روز چهارشبنه حاضر نمی‌شود

انتقاد چین به گزارش پنتاگون در مورد توانمندی نظامی پکن

آیا ترامپ می‌تواند ائتلاف ناهمگون خود را حفظ کند؟

توافق الجولانی با رهبران گروه‌های مسلح سوری برای انحلال آنها

«شهباز شریف» تحریم‌های آمریکا علیه پاکستان را محکوم کرد

اردن: با دولت جدید سوریه تماس سیاسی داریم

196 کیلوگرم شمش طلا معامله شد

ورود نیم سکه به کانال 30 میلیون تومانی؛ دلار همچنان می‌تازد!

روستای بدون جاده و ماشین در هلند

فعال شدن آتشفشانی در جزیره «هاوایی»

ضد آفتاب جدیدی که پوست را خنک می‌کند

بخشی از کتاب/ ملت عشق

فرمانده نیروی دریایی سپاه: قادر به ساخت بهترین شناورها در کشور هستیم

واکنش وزیر ارتباطات دولت پزشکیان به رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل‌پلی

لاریجانی: شهید سلیمانی گام به گام، منطقه را از لوث وجود تروریست‌ها پاک کرد

رسانه‌های صهیونیستی: حوثی‌ها تابع ایران نیستند

پسکوف: پزشکیان برنامه‌ای برای سفر به روسیه ندارد

سفر وزیر خارجه ترکیه به امارات

روایت «نیویورک‌ تایمز» از پشت پرده سقوط افغانستان