ایران پرسمان

آخرين مطالب

تاثیر انتخابات آمریکا بر سیاست خارجی ایران از نگاه فرجی راد سیاست روز

تاثیر انتخابات آمریکا بر سیاست خارجی ایران از نگاه فرجی راد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایلنا / تحلیل‌گر سیاست خارجی گفت: در رابطه با ترامپ می‌توانیم بگوییم آمدن او مثبت و هم می‌توانیم بگوییم منفی است و از جهاتی دموکرات‌ها برای ایران بهتر هستند. حالا در ایران دولت جدید بر سر کار آمده تا براساس برنامه‌ای جدید بتوان به یک توافق جدیدی برسند تا تحریم‌های ایران ‌به نحوی پایان یابد.
عبدالرضا فرجی‌راد تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در تحلیل کناره‌گیری جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از رقابت انتخاباتی، حضور احتمالی کاملا هریس به عنوان نامزد دموکرات‌ها در برابر دونالد ترامپ و سرنوشت این رقابت‌ها و تاثیر آن در روابط با ایران گفت: یکی، دو هفته پیش عروسی جمهوری‌خواه‌ها در آمریکا بود و همه فکر می‌کردند که به خاطر افتضاح آقای بایدن در مناظره، تیری که به گوش آقای ترامپ خورد و یک معاون اول جوان انتخاب کرد، دیگر کار تمام است و ترامپ رئیس جمهور می‌شود. اما با حرکت غیرمنتظره آقای بایدن که پیش‌بینی نمی‌شد به این زودی عقب‌نشینی کند، به نوعی یک نوع نگرانی شدید در بین جمهوری‌خواه‌ها ایجاد شده که آیا با آمدن مهره جدید دموکرات‌ها که حدود 20 سال جوان‌تر از ترامپ است، می‌تواند از این انتخابات پیروز بیرون بیاید یا خیر؟
وی افزود: در حال حاضر دموکرات‌ها روحیه گرفتند. در مدت کوتاه هم مردم 100 میلیون دلار به حساب کاملا هریس واریز کردند و نشان می‌دهد چقدر از اتفاقی که افتاده خوشحال هستند. حتی ممکن است برخی از افرادی که پول ریختند، عضو حزب دموکرات نباشند اما نسبت به آمدن آقای ترامپ خیلی نگران بوده و برای دموکراسی آمریکا اعلام خطر می‌کردند. در حال حاضر اگر انتخابات آمریکا امروز برگزار شود، آقای ترامپ پیروز رقابت خواهد بود اما روند رو به رشد دموکرات‌ها بعد از شوکی که آقای بایدن به انتخابات وارد کرد، شرایط را تغییر خواهد داد. زیرا از 4000 عضو کنواسیون دموکرات‌ها، 2500 نفر با کاندیداتوری خانم هریس موافقت کردند و از آن زمان که فعالیت‌ها بیشتر شود، با انتخاب معاون اول شناخته شده اما جوان، این حرکت به سمت جلو سرعت خواهد گرفت. 

فرجی راد گفت: اگر تا چند هفته دیگر سرشماری صورت بگیرد، آرا دونالد ترامپ و خانم کاملا هریس احتمالا تقریبا مساوی باشد. بنابراین از آن زمان به بعد بستگی به عملکرد دو طرف دارد. در انتخابات آمریکا بخشی از رأی‌آوری به عملکرد آنها در مناظرات انتخاباتی و بخشی هم به عملکرد دولتی که بر سرکار است بستگی دارد. عملکرد آقای بایدن تا امروز بد نبوده است. درباره جنگ اوکراین مشکلاتی ایجاد شد، در حوزه اقتصادی بعد از کرونا پول پخش کردند که باعث ایجاد تورم جهانی شد. اما در این بین به طبقات پایین‌تر رسیدگی شده و موضوع تهیه دارو برای طبقات پایین را حل کردند. به مسائل محیط‌زیستی توجه شده، آمار اشتغال بالا رفته و می‌‌گویند اشتغال‌زایی در تاریخ آمریکا در دولت بایدن کم‌نظیر بوده و این روند در آمریکا خیلی مهم است. لذا تصور می‌کنم ما با انتخاباتی سر و کار داریم که تا حدود یک ماه دیگر، به عملکرد کاندیداها بستگی دارد که به چه شکل جلوی مردم حاضر می‌شوند و چطور در مناظرات انتخاباتی می‌توانند رقیب را پایین بکشند. با توجه به حقوقدان بودن خانم کاملا هریس این احتمال وجود دارد که با این ویژگی در مناظرات انتخاباتی کم نیاورد و دست بالاتر را داشته باشد اما در نهایت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تا هفته‌های قبل رای گیری به طور مساوی پیش خواهد رفت. 
وی افزود: درباره موضع‌گیری نامزدها در قبال ایران، آقای ترامپ در سخنرانی‌های چند هفته آخر خود به ویژه در آخرین سخنرانی ‌طولانی‌مدت خود، حمله‌ای به ایران نکرد و هرچه در رابطه با ایران صحبت کرد مربوط به گذشته بود. حتی گفت ما در حال رسیدن به نتیجه‌ بودیم که در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تقلب شد، آقای بایدن آمد و نگذاشتند کار تمام شود. اگر انتخاب می‌شدم، کار را تمام می‌کردم. این موضع‌گیری‌ها یک نوع چراغ سبز است. از طرفی ترامپ می‌گوید رهبر کره‌شمالی دلش برای من تنگ شده تا بیایم و بار دیگر با او ملاقات کنم. این صحبت‌ها نشان می‌دهد که او اهل معامله و مذاکره است و نمی‌خواهد دعوا راه بیندازد، چون دعوا و جنگ هزینه‌بر است و ترامپ کسی نیست که پول مفت برای بیرون از مرز آمریکا بدهد. این به شرطی است که طرف ایرانی حاضر باشد که با ترامپ ملاقات مستقیم داشته باشد. ترامپ دوست دارد خودش ملاقات کند. در دوره ریاست جمهوری خودش هم گفت یک ملاقات با من داشته باشید تا کار را تمام کنم.
وی تصریح کرد: حالا طرف ایرانی بنا به دلایلی شاید این آمادگی را نداشته باشد که به شکل مستقیم با ترامپ گفت‌وگو کند. اگر این آمادگی وجود نداشته باشد و ترامپ معطل بماند، طبیعتا ترامپ به دنبال مرحله بعدی می‌رود. مرحله بعدی تحریم‌ها است. اولین کاری هم که انجام می‌دهد تحریم نفتی ایران است. با توجه به اینکه چینی‌ها شدیدا تحت‌فشار ترامپ قرار می‌گیرند و تعرفه‌ها بالا می‌رود، مجبورند خرید نفت را پایین بیاورند. ترامپ هم شلاقی با کشورها و شرکت‌ها برخورد می‌کند.
فرجی‌راد تصریح کرد: بنابراین در رابطه با ترامپ می‌توانیم بگوییم آمدن او مثبت و هم می‌توانیم بگوییم منفی است و از یک جهاتی دموکرات‌ها برای ایران بهتر هستند. حالا در ایران دولت جدید بر سر کار آمده تا براساس برنامه‌ای جدید بتواند به یک توافق جدیدی برسند تا تحریم‌های ایران ‌به نحوی پایان یابد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1146463/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گروسی: به‌زودی به تهران سفر می‌کنم

مخالفت خانواده‌های اسرای صهیونیستی با تعیین «گدعون ساعر» به عنوان وزیر جنگ

قیمت خرید تضمینی دانه‌های روغنی مشخص شد

عروسک‌های جذاب دیدنی و متفاوت

ماجرای عجیب‌وباورنکردنی که سال1988 برای هواپیمای درحال پرواز رخ داد

می‌دونستید در گذشته ما هم پلک سوم داشتیم؟

اگر بدانید اقیانوس‌ها چقد عمق دارند، وحشت زده خواهید شد!

نمایی از کبیرکوه در شهرستان دره شهر، ایلام

گوناگون/ پرنده‌ای عجیب که انتهای نوکش دندان دارد

یک سیستم ساده اما کاربردی برای غربال‌گری میوه

مقاومت پوست آناناس رو ببینید

رکورد جهانی شیرجه از ارتفاع 52.4 متری در سال 1984

میدونستید که چلغوز از کجا تهیه میشه؟

مقایسه ابعاد و اندازه زمین، زحل و مشتری

خَمِ ابرویِ توام، هیچ گشایشی نشد

رونمایی از پوستر جایزه جهانی «شهر شعر» / «همای زرین» بر شانه کدام شاعر خواهد نشست؟

دیدار نماینده ویژه پوتین با دبیر شورای عالی امنیت ملی برای پیگیری توافقات کریدوری

پزشکیان: برای تامین معیشت مردم، شب و روز نمی‌شناسیم

جدیدترین اظهارات گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران

عضو کمیسیون امنیت ملی: باید دست دولت را باز بگذاریم

سعید جلیلی: موضوع امروز کشور، تبدیل کردن زندان اوین به دانشگاه نیست

رئیس جدید مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست‌ جمهوری منصوب شد

استقبال قائم‌مقام وزارت‌ خارجه نروژ از تمایل پزشکیان برای تعامل با کشورهای غربی

انتقاد تند خبرگزاری تسنیم به مجری نشست خبری رئیس‌جمهور: قرعه‌کشی، «نمایشی» بود

رئیس سازمان انرژی اتمی: تعداد بازرسان در ایران با هیچ کجا قابل مقایسه نیست

حمله موشکی از جنوب لبنان به شمال فلسطین اشغالی

اوکراین ارتباط با عامل سوءقصد علیه ترامپ را رد کرد

مسئله بچه‌های مسئولین

حمله «جوان» به «فراستی»: مسعود جان! سفره امریکا چرب‌تر بود؟!

آدم‌کشی با اسلحه

گزارش «سازندگی» درباره حضور مهاجران افغانستانی‌ در تهران

تفنگ‌های حقیقی و خواهرهای دلتنگ

ادعایی درباره یک فرد جدید در ماجرای وام‌های نجومی

انتقاد وزیر اقتصاد از بدقولی روسیه برای سرمایه‌گذاری در ایران

لحظه طلوع خورشید بر فراز دماوند

ماشین لباسشویی سنتی در رومانی

گوناگون/ لمس «انگشت مرگ» کشنده است

گوناگون/ گنجی که حتی نخ‌هایش از طلا است، راز جاودانگی 2000 ساله خانواده سلطنتی چین

رکوردشکنی کدو تنبل 800 کیلوگرمی

کوه های مریخی ایران کجا هستند؟

نحوه جالب رنگ‌آمیزی بدنه هواپیمای مسافربری

زندگی مخفی جهان قبل از بیگ بنگ

شعری زیبا از محمد علی بهمنی

ظریف: هر کاری بخواهم بکنم حتما با وزیر خارجه مشورت و هماهنگی می‌کنم

نماینده جنبش امل در تهران با عراقچی دیدار کرد

پاسخ سفارت ایران در لندن به ادعایی درباره همکاری هسته‌ای مخفیانه ایران و روسیه

حواشی نخستین نشست خبری رئیس‌جمهوری را مشاهده کنید

بازتاب نشست خبری پزشکیان در رسانه‌های انگلیسی‌ زبان

شویگو با بشار اسد دیدار کرد

ترامپ: لفاظی‌های هریس و بایدن دلیل سوء قصد به من بود