ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله شهروند/ ملاحظاتی درباره کابینه وفاق ملی با توجه به معیارهای دوازده‌گانه رهبر انقلاب تحلیل روز

سرمقاله شهروند/ ملاحظاتی درباره کابینه وفاق ملی با توجه به معیارهای دوازده‌گانه رهبر انقلاب
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزنامه شهروند / « ملاحظاتی درباره کابینه وفاق ملی با توجه به معیارهای دوازده‌گانه رهبر انقلاب » عنوان یادداشت روزنامه شهروند به قلم عبدالباسط انصاری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
 «انتخاب مسئولان برای ما معضل شده است. چون ما شعار دادیم انتخاب برتر خواهیم داشت و حالا به همه می‌گوییم کمک کنید؛ همه، آدم‌های خودشان را معرفی می‌کنند، به‌نوعی نمی‌دانیم باید چه کار کنیم.» اینها تازه‌ترین سخنان و گلایه‌های تلویحی رئیس‌جمهور منتخب درباره انتخاب اعضای کابینه و فشارها در این رابطه است.
در مقطع جابه‌جایی و انتقال دولت‌ها، داغ‌ترین بحث به‌طور طبیعی گمانه‌زنی درباره گزینه‌های احتمالی برای پست‌های وزارت و معاونت رئیس‌جمهور در دولت است. با ابتکار پزشکیان و تیم نزدیک به وی در این دوره، کارگروه‌های شامل کارشناسان، چهره‌های متخصص، استادان و نمایندگان اصناف مرتبط برای انتخاب وزرا تشکیل شد که زیرنظر شورای رهبری به ریاست دکتر ظریف فعالیت می‌کنند و بناست در روزهای آتی تا پیش از مراسم تنفیذ و تحلیف گزینه‌های پیشنهادی خود را به رئیس‌جمهور منتخب معرفی کنند. در بحبوحه بحث‌ها و نقدها درباره نحوه فعالیت یا اعضای کارگروه‌ها، سخنانی از سوی برخی چهره‌های سیاسی مطرح طیف اصلاحات منتشر شد که حکایت از وجود لابی‌گری‌ها و فشارهایی به رئیس‌جمهور منتخب، ستاد وی و کارگروه‌های تعیین‌شده، برای تحمیل گزینه‌های خاص داشت. نقدهای بهزاد نبوی، محمود صادقی و آذری جهرمی را می‌توان ازجمله مواردی دانست که حکایت از اینگونه فشارها داشت و با سخنان تازه رئیس‌جمهور عملا تأیید شد. این فشارها در حالی است که رئیس‌جمهور منتخب در ایام تبلیغات و پس از آن همواره بر تشکیل دولت وفاق ملی با رویکرد فراجناحی و با حضور چهره‌های توانمند از جناح‌های مختلف تأکید داشت.
افزون بر آن، چند روز قبل، رهبر معظم انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس دوازدهم ضمن تأکید بر تسریع در تشکیل دولت و همکاری مجلس در فرایند بررسی کارنامه گزینه‌های وزارت و جلسات رأی اعتماد و ضرورت همکاری دولت و مجلس و تعامل مناسب برای ایفای نقش نظارتی مجلس و همزمان عدم‌اخلال در کار دولت؛ معیارهای دوازده‌گانه‌ای برای انتخاب وزرا و اعضای کابینه تعیین کردند که لحاظ کردن آنان توسط رئیس‌جمهور منتخب و کارگروه‌های تعیین‌شده می‌تواند به تشکیل یک دولت توانمند، کارآمد و قوی کمک شایانی کند. رهبر انقلاب با تعیین معیارهایی برای انتخاب اعضای کابینه فرمودند: «آن کسی را باید میدان‌دار کرد که «امین» باشد، «صادق» باشد، «متدین» باشد، از بُن دندان «معتقد به جمهوری اسلامی و به نظام اسلامی» باشد. «ایمان» یک شاخص مهم است. «امید به آینده»، نگاه مثبت به افق، یکی از شاخص‌های مهم است. به آنهایی که افق به‌نظرشان تاریک است و [معتقدند] کاری نمی‌شود کرد، نمی‌شود مسئولیت‌های اساسی و کلیدی داد. «تشرع»، متشرع بودن، یکی از معیارهای مهم است. «اشتهار به پاکدستی و صداقت» یک معیار است. این معیارها باید رعایت بشود؛ هم رئیس‌جمهور محترم اینها را رعایت کنند، هم مجلس رعایت کند؛ یعنی شما یک مسئولیت مشترک دارید در انتخاب مسئولین کشور. «سابقه سوء» نداشته باشند...«نگرش ملی» داشته باشند؛ یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و مانند اینها نشوند...«کارآمد» باشند. اینها را با تحقیق [می‌شود فهمید]. البته کارآمدی را غالباً بعد از اشتغال به‌کار می‌شود فهمید، اما با تحقیق، با نگاه کردن به سوابق، با شنیدن حرف‌ها می‌شود کارآمدی را هم تشخیص داد. اینها لازم است.»
بر همین اساس و با درنظر گرفتن معیارهای جامع رهبر معظم انقلاب، می‌توان گفت تشکیل کابینه وفاق ملی با رویکرد فراجناحی ممکن است، مشروط به اینکه تیم آقای پزشکیان تسلیم فشارهای سیاسی و جناحی نشود. افزون بر آن، تدارک دیدار با احزاب و جریان‌های مختلف مخصوصا جریان‌های غیرهمسو و دریافت نظرات و گزینه‌های پیشنهادی آنان می‌تواند گامی بلند برای تشکیل دولت فراجناحی باشد.

واقعیت این است که در میان همه جریان‌ها، افراد متخصص، کارآمد، خوشنام و باسابقه و ایضا چهره‌های جوان و خوشفکر وجود دارد و استفاده از افرادی که دارای ویژگی‌های فوق و تلفیقی از این موارد باشند بهترین پالس و علامت به جامعه و قاطبه نخبگان است. تعبیر عامیانه‌ای در فضای اداری کشور وجود دارد که با تغییر هر دولت حتی بخش‌های خدماتی و آبدارخانه‌ها هم تغییر می‌کنند و جابه‌جا می‌شوند چه رسد به رؤسا و مدیران. اکنون بهترین فرصت برای بر هم زدن این رویه فراهم آمده است. نخبگان کشور از حیث سلایق سیاسی و جناحی، طیف‌های متنوع و متکثری را تشکیل می‌دهند. نباید هیچ فرد نخبه و توانمندی به صرف تفاوت گرایش سیاسی با دولت جدید احساس کند تا چهار سال بعد هیچ امکانی برای استفاده از تخصص خود و رشد کردن در ساختار اجرایی و اداری نخواهد داشت. علاوه بر این، برخی بخش‌های دولت ازجمله معاونت علمی و فناوری، معاونت زنان و خانواده، معاونت برنامه و بودجه، سازمان انرژی اتمی، وزارت علوم و تحقیقات، وزارت آموزش و پرورش به‌دلیل ماهیت آنان؛ طبعا به چهره‌های متخصص و فراجناحی نیازمند برای سکانداری نیاز دارند. انتصاب افراد با رویکردهای جناحی کمرنگ و شرایط تخصصی بهتر، موجی از وفاق و امید در میان جامعه و در سطوح نخبگانی ایجاد خواهد کرد. البته در مورد سایر وزارتخانه و معاونت‌ها نیز حتما ارجحیت دادن تخصص و توانمندی بر گرایش سیاسی ضروری است، اما برخی وزارتخانه‌ها، همچون وزارت کشور، نوعا سیاسی‌تر هستند. امید آنکه آقای پزشکیان همانگونه که بارها تأکید داشته است دغدغه‌های رهبر انقلاب را پیگیری می‌کند، در تعیین اعضای کابینه نیز معیارهای دوازده‌گانه رهبری معظم را لحاظ کرده و بدون توجه به فشارهای سیاسی و لابی‌های ناسالم، دولتی ملی و فراجناحی تشکیل دهد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1144902/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت خرید تضمینی دانه‌های روغنی مشخص شد

عروسک‌های جذاب دیدنی و متفاوت

ماجرای عجیب‌وباورنکردنی که سال1988 برای هواپیمای درحال پرواز رخ داد

می‌دونستید در گذشته ما هم پلک سوم داشتیم؟

اگر بدانید اقیانوس‌ها چقد عمق دارند، وحشت زده خواهید شد!

نمایی از کبیرکوه در شهرستان دره شهر، ایلام

گوناگون/ پرنده‌ای عجیب که انتهای نوکش دندان دارد

یک سیستم ساده اما کاربردی برای غربال‌گری میوه

مقاومت پوست آناناس رو ببینید

رکورد جهانی شیرجه از ارتفاع 52.4 متری در سال 1984

میدونستید که چلغوز از کجا تهیه میشه؟

مقایسه ابعاد و اندازه زمین، زحل و مشتری

خَمِ ابرویِ توام، هیچ گشایشی نشد

رونمایی از پوستر جایزه جهانی «شهر شعر» / «همای زرین» بر شانه کدام شاعر خواهد نشست؟

دیدار نماینده ویژه پوتین با دبیر شورای عالی امنیت ملی برای پیگیری توافقات کریدوری

پزشکیان: برای تامین معیشت مردم، شب و روز نمی‌شناسیم

جدیدترین اظهارات گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران

عضو کمیسیون امنیت ملی: باید دست دولت را باز بگذاریم

سعید جلیلی: موضوع امروز کشور، تبدیل کردن زندان اوین به دانشگاه نیست

رئیس جدید مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست‌ جمهوری منصوب شد

استقبال قائم‌مقام وزارت‌ خارجه نروژ از تمایل پزشکیان برای تعامل با کشورهای غربی

انتقاد تند خبرگزاری تسنیم به مجری نشست خبری رئیس‌جمهور: قرعه‌کشی، «نمایشی» بود

رئیس سازمان انرژی اتمی: تعداد بازرسان در ایران با هیچ کجا قابل مقایسه نیست

حمله موشکی از جنوب لبنان به شمال فلسطین اشغالی

اوکراین ارتباط با عامل سوءقصد علیه ترامپ را رد کرد

مسئله بچه‌های مسئولین

حمله «جوان» به «فراستی»: مسعود جان! سفره امریکا چرب‌تر بود؟!

آدم‌کشی با اسلحه

گزارش «سازندگی» درباره حضور مهاجران افغانستانی‌ در تهران

تفنگ‌های حقیقی و خواهرهای دلتنگ

ادعایی درباره یک فرد جدید در ماجرای وام‌های نجومی

انتقاد وزیر اقتصاد از بدقولی روسیه برای سرمایه‌گذاری در ایران

لحظه طلوع خورشید بر فراز دماوند

ماشین لباسشویی سنتی در رومانی

گوناگون/ لمس «انگشت مرگ» کشنده است

گوناگون/ گنجی که حتی نخ‌هایش از طلا است، راز جاودانگی 2000 ساله خانواده سلطنتی چین

رکوردشکنی کدو تنبل 800 کیلوگرمی

کوه های مریخی ایران کجا هستند؟

نحوه جالب رنگ‌آمیزی بدنه هواپیمای مسافربری

زندگی مخفی جهان قبل از بیگ بنگ

شعری زیبا از محمد علی بهمنی

ظریف: هر کاری بخواهم بکنم حتما با وزیر خارجه مشورت و هماهنگی می‌کنم

نماینده جنبش امل در تهران با عراقچی دیدار کرد

پاسخ سفارت ایران در لندن به ادعایی درباره همکاری هسته‌ای مخفیانه ایران و روسیه

حواشی نخستین نشست خبری رئیس‌جمهوری را مشاهده کنید

بازتاب نشست خبری پزشکیان در رسانه‌های انگلیسی‌ زبان

شویگو با بشار اسد دیدار کرد

ترامپ: لفاظی‌های هریس و بایدن دلیل سوء قصد به من بود

آخرین فرصت خرید اینترنت تابستانی ارزان با تعرفه ویژه

نظرات جدید کارشناسان درباره قیمت اتریوم