ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله جام جم/ نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم تحلیل روز

سرمقاله جام جم/ نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - جام جم / «نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم» عنوان یادداشت روز در روزنامه جام جم به قلم محسن اسماعیلی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
نقض دائمی حقوق بشر در دنیای کنونی، اندیشمندان و متفکران را به‌سمت بازتعریف دوباره این گفتمان سوق داده و به این نتیجه رسانده که نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم.
با توجه به دانش معنوی و محتوایی شرق، قرائت حقوق بشر جدید برآمده از شرق فرهنگی و متأثر از برداشت‌های اسلامی خواهد بود. دعوت از اندیشمندان جهان برای بازکاوی حقوق بشر با رهیافت شرقی می‌تواند آغاز یک مسیر طولانی و مبارک برای گفتمان‌سازی در عرصه مسائل حقوق بشری باشد.پشتیبانی‌های پیدا و پنهان مدافعان حقوق بشر از ناقضان حقوق بشر نشان می‌دهد راهی جز تدوین دوباره سندی نو و کارآمد در این حیطه وجود ندارد. متفکران در همه کشورهای جهان، معتقدند حقوق بشر فعلی دردی را دوا نمی‌کند، در دنیای جدید نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم. 
نهاد حقوق بشر به‌طور رسمی بعد از دو جنگ جهانی و با این امید متولد شد که با یک گفتمان مشترک از بروز مجدد جنگ و خونریزی‌ها بین کشورها جلوگیری کند؛ بنابراین با سرعتی که در تدوین اسناد بین‌المللی مرسوم نیست، این اسناد تدوین و سازمان شکل گرفت اما در حال حاضر به اثبات رسیده که این نهاد ناکارآمد و در تأمین اهداف خود از مسیر اصلی دور افتاده است. در جنگ تحمیلی هشت‌ساله علیه کشور ما، نهادهای حقوق بشر در مقابل فجایعی چون بمباران شیمیایی سکوت و حتی همراهی کردند؛ در حال حاضر نیز کشور ما تحت شدیدترین تحریم‌های یک‌جانبه است که با چراغ سبز مدعیان حقوق بشر اتفاق افتاده است.غربی‌ها به بشر به‌عنوان ذات دارای کرامت نگاه نمی‌کنند و این باعث شده که این فجایع در عرصه عالم دیده شود اما در مقابل شرق فرهنگی هم از نظر تقدم زمانی و هم از نظر محتوا، این ظرفیت را دارد که نواقص حقوق بشر را جبران و‌ به بشریت طرح نو ارائه کند. این نگاه و نوع‌دوستی و مهرپروری که در سرتاسر شرق فرهنگی حاکم است، می‌تواند پیشنهاد جدیدی برای حقوق بشر در دنیای کنونی ارائه کند. در دامنه شرق فرهنگی، اسلام کارآمدترین مباحث حقوق بشری را در خود دارد؛ به‌طوری که در آیه 32 سوره مائده ذکر شده اگر انسانی را بی‌دلیل از بین ببری، انگار همه بشریت را از بین برده‌ای و اگر کسی را نجات دهی گویی جامعه را احیا کرده‌ای.آن‌چه امروزدرغزه شاهد آن هستیم،محکم‌ترین دلیل برای ناکارآمدی شعارهای حقوق بشری است؛فجایع رژیم‌صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه، هر علاقه‌مند به صلح جهانی را به فکر فرو می‌برد که با نهاد ناکارآمد حقوق بشر چه باید بکنیم؟ سکوت‌های تشویق‌آمیز نسبت به جنایت‌های غزه و سایر نقاط جهان، متفکران را برمی انگیزد که باید طرحی نو در‌اندازند. مهم‌ترین دلیل برای ناکارآمدی حقوق بشر امروز، تسلط یک گفتمان و اندیشه ناقص بر این اسناد و نهاد‌های کنترل‌کننده جهان است. 
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1246114/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وضعیت سفید شد؛ بازگشت رویه‌های گمرک شهید رجایی به حالت عادی

این مار افعی بومی شمال را دیدید فرار کنید!

حمله کانگورو به یک مرد در استرالیا

فرار یک مرد از حمله خرس قطبی

راهکار نوین محققان دانشگاه تهران برای جداسازی دی‌اکسید کربن از پساب‌های صنعتی

ابراز همدردی وزیر امور خارجه قرقیزستان با ایران

مخبر: ناترازی‌ها برای نخبگان ما فرصت است

محمدجواد لاریجانی: کار داخلی ما نباید مشروط به مذاکرات شود

اهدای خون جمعی از نمایندگان و کارکنان مجلس شورای اسلامی

نماینده کنگره طرح استیضاح ترامپ را کلید زد

افشاگری نتانیاهو، موساد را غافلگیر کرد

آرژانتین اسناد محرمانه فعالیت نازی‌ها را منتشر کرد

رسوایی اخلاقی دیگر در بی‌بی‌سی

تعمد یا سهل‌انگاری؟

توییت درست وزیر

یک کارشناس امنیتی: نفوذ به بندرهای ایران آسان است

شرایط فروش اقساطی کرمان موتور

زمین 85 میلیون ایرانی در پستوی وزارتخانه خاک می‌خورد

قیمت جدید شیر خام تعیین شد

آخرین مهلت ثبت اطلاعات فعالان حوزه رمز ارز مشخص شد

تدریس فیزیک به جذاب‌ ترین شکل ممکن

نجات بچه گوزن از رودخانه یخی در روسیه

مصرف گوجه‌فرنگی می‌تواند جلوی افزایش وزن را بگیرد

خاطراتی از ثروتمندترین پزشک مناطق محروم

معاون راهبردی رئیس‌جمهور: نهادهای حقوق بشری ناکارآمدند

در سفر یک‌روزه پزشکیان به باکو چه گذشت؟

وبگاه عبری: ایران 2000 موشک بالستیک دارد که می‌توانند به اسرائیل برسند

گزارش مذاکرات در جلسه غیرعلنی مجلس؛ مذاکرات به خوبی پیش می‌رود و آمریکا از بداخلاقی پرهیز کرده است

رایزنی وزرای خارجه انگلیس و آمریکا درباره مذاکرات عمان

روسیه: رابطه اروپا و آمریکا به نقطه بی‌بازگشت رسیده است

جوزف عون: حفظ امنیت لبنان به نفع آمریکا است

جزئیات غرق‌شدن جنگنده آمریکایی در حمله انصارالله

طلا ریخت

سود بیشتر از بانک؛ با ضمانت بانک... (گواهی سرمایه‌گذاری 40 درصدی)

رایتل در کنار مردم شریف هرمزگان؛ ارتباطی بی‌وقفه در روزهای سخت

حکمت/ اجل، نگهبانِ انسان

سفیدپوش شدن گردنۀ حیران در چهلمین روز از بهار

روش‌هایی خلاقانه برای کادو کردن هدیه

تبدیل ربات‌های انسان‌سوار فیلم‌های تخیلی به واقعیت

روایت خواندنی دیدار پاپ فرانسیس با آیت‌ الله سیستانی در کتاب «امید»

روایت سنایی از دستاوردهای سفر پزشکیان به جمهوری آذربایجان

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: ادعاها درباره آتش گرفتن سوخت موشک در بندر عباس به هیچ وجه صحت ندارد

السودانی در گفتگو با پزشکیان؛ اعلام آمادگی عراق برای کمک به ایران

پیام تسلیت رئیس‌جمهور چین به همتای ایرانی

پزشکیان: برنامه‌های توسعه با تکیه بر داده‌های دقیق از ظرفیت‌های هر منطقه تدوین شود

تنگسیری: حضور بیگانگان در خلیج فارس مخل امنیت خواهد بود

جنایات اسراییل صدای سعودی‌ها را هم درآورد

زن نتانیاهو هم حرف او را رد کرد

توقف یک مسابقه به دلیل حمله زنبور‌ها به زمین فوتبال

گوناگون/ توصیه بسیار مهم آیت الله بهجت برای افزایش محبت الهی