ایران پرسمان

آخرين مطالب

پاسخ معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری به چرایی عزل شهرام دبیری اقتصاد روز

پاسخ معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری به چرایی عزل شهرام دبیری
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - جماران / سید محمد مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور گفت: فکر می‌کنم یک تصویر کلی هنوز هم بین قاطبه مردم در مورد آقای دکتر پزشکیان وجود دارد که ایشان یک «سیاستمدار صادق» است. شاید یکی از علل محبوبیت آقای رئیس جمهور بین مردم بحث صداقت است.
سید محمد مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور درمورد اینکه باید به جهتی رهنمون شویم که مسئولین کشور، افکار و اندیشه‌های امام که بر اساس آن بنای جمهوری اسلامی شکل گرفت؛ مانند مردم‌سالاری، عدالت، آزادی، محرومیت‌زدایی، توجه به مستضعفین را در عمل پیاده کنند.
بازار
* آقای پزشکیان یک مسأله کلیدی را متوجه شده و روی آن دست گذاشته که حجم بسیار بزرگی از منابع کشور در قالب یارانه دارد به «غیرمستحق» تخصیص پیدا می‌کند؛ و این دارد در محروم‌تر کردن مردم جامعه نقش‌آفرینی می‌کند. به اضافه گلوگاه‌های جدی که در اقتصاد کشور وجود دارد که قدرتمندان اقتصادی ظرفیت و امکان بهره‌مندی از رانت را پیدا می‌کنند. «رانت» قاتل پروژه محرومیت‌زدایی است.
*رئیس جمهور در این مسأله خیلی جدی است و به اشکال مختلف در سطح عمومی این را مطرح می‌کند که مثلا فلان میلیارد دلار دارم یارانه می‌دهم، این به جیب چه کسی می‌رود؟ این را باید به خود مردم بدهیم. یا حتی نسبت به تخصیص ارز ترجیحی و مسائل اینچنینی که خیلی حرف و حدیث و حاشیه دارد، همان طوری که بین اقتصادی‌های ما نظر واحدی وجود ندارد، بین ذی‌نفعان اقتصادی هم نظر واحدی وجود ندارد. اول اینکه ما گلوگاه‌های ایجاد رانت را شناسایی درست داشته باشیم و دوم اینکه تا حد امکان این گلوگاه ها را کور کنیم.
*در ادوار اخیر کمتر رئیس دولتی اینقدر روی «عدالت» تمرکز کرده و برای قضاوت در خصوص نتیجه تمرکزی که ایشان روی «عدالت توزیعی» دارد، خیلی زود است.
*فکر می‌کنم یک تصویر کلی هنوز هم بین قاطبه مردم در مورد آقای دکتر پزشکیان وجود دارد که ایشان یک «سیاستمدار صادق» است. شاید یکی از علل محبوبیت آقای رئیس جمهور بین مردم بحث صداقت است. این مسأله به شکل خیلی جدی و پررنگ از ناحیه ایشان به همه ارکان مرتبط توصیه شده و مدنظر دارند. مثلا جدی‌ترین اتفاقی که در ماه‌های اخیر افتاده برکناری معاون ایشان بود. اتفاقا تأکید هم کرد که علی‌رغم سابقه رفاقت و دوستی، تأکید بر «صداقت» دارد.
اتفاقا هر جایی که دولت چهاردهم از این مسأله فاصله بگیرد باید از ناحیه رسانه‌ها مورد پایش قرار بگیرد؛ بنا است «دولت راستگو» باشد؛ یعنی از دروغ گفتن، پنهان کردن و نامحرم انگاشتن مردم پرهیز کند. البته در شرایط خاصی ممکن است ما تأخیر در انتشار برخی اخبار داشته باشیم.
*وقتی آقای دبیری در ایران نبود، در این خصوص هیچ اطلاع‌رسانی صورت نگرفت که چه کسی منشأ تکذیب خبر سفر ایشان بود؟ چه برخوردی با او شد؟ یا اینکه در موضوع آقای اسماعیلی هم اول رسانه رسمی دولت اعلام می‌کند ایشان معاون راهبردی و پارلمانی شده ولی تکذیب می‌شود و بعد از چند روز مشخص می‌شود که خبر اولیه درست بوده است. به نظر می‌رسد این مسائل وجهه تیم اطلاع‌رسانی دولت در اذهان عمومی را خدشه‌دار می‌کند.
*بخشی از این به همین «هیجان سریع گفتن» بر می‌گردد. در مورد آقای دبیری، تا روز 14 فروردین که ایشان از سفر برگشت و آقای رئیس جمهور تأیید را از خودش گرفت که به قطب سفر داشته، واقعیت این است که کسی از سفر ایشان به قطب اطلاع نداشت. روز پنج فروردین بنده و آقای حاجی میرزایی با پیگیری‌های مفصل فقط متوجه شدیم که ایشان ایران نیست و خبر قطب بودنش در آن مقطع تأیید نشد. اطلاع نداده و مرخصی هم نگرفته بود و به خاطر همین عزل شد.
*تنها مجموعه‌ای که سفر دبیری را تکذیب کرد، روابط عمومی معاون پارلمانی بود که اتفاقا ما همان جا تذکر دادیم چیزی که اطلاع نداری را چرا تکذیب می‌کنی؟ البته او هم به دروغ تکذیب نکرده بود؛ به او گفته بودند که ایشان قطب نرفته است. یعنی ما پرهیز می‌کنیم از اینکه خبر اشتباه بدهیم؛ ولو دیرتر باشد. ما اولین کسی هستیم که از انتصابات رئیس جمهور مطلع می‌شویم ولی تا زمانی که حکم ایشان دست ما نمی‌رسد، خبرش را منتشر نمی‌کنیم. شاید جاهای دیگر زودتر از ما منتشر می‌کنند.
*آنچه درباره نرخ ارز در دولت انجام شد، مساله پرتناوبی بود که نهایی هم نشد و نهایتا موضوع حذف ارز ترجیحی عملا انجام نشد. بخش زیادی از تلاطم و آشوبی هم که در بازار ارز شاهد بودیم، ناشی از هیجانات سیاسی بود و ما شاهد بودیم آنچه به عنوان ارز ترجیحی و دولتی مطرح می شد، هنوز هم برقرار است؛ که البته نسبت به این موضوع آقای رئیس جمهور نقد دارند و می گویند معلوم نیست چه کسانی ارز می گیرند و چقدر از آن دقیقا بر سر سفره مردم می رود. آنچه که به عنوان قیمت بازار آزاد ارز شناخته می شود، چندان منشا اقتصادی ندارد. ارز از کانال 60 هزار تومان شروع به رشد کرد و از کانال 100 هزار تومان هم عبور کرد. با دریافت چند خبر اولیه توافق، نزدیک به 20 هزار تومان طی چند روز به حدود 80 هزار تومان رسید.
*شخصا درباره قیمت ارز پیگیر بودم و مکرر این موضوع را از طریق آقای فرزین پیگیری کردم و ایشان عنوان می کرد که منشا تغییر قیمت ارز اقتصادی نیست، بلکه منشا سیاسی و روانی دارد.
*ما برای افزایش نرخ ارز، مداخله عجیب و بازارسازی ای نکردیم و آنچه که رخ داد، برنامه دولت نبود. بخش زیادی از متغیرهایی که قیمت ارز را در کشور ما تعیین می کنند، متغیرهای بیرونی هستند. اخبار سیاسی و بین المللی و فضای هیجانی و موضوع عرضه و تقاضا در این باره ایفای نقش می کنند. اکنون نرخ ارز در سبزه میدان تهران، از نرخ ارز در هرات پایین تر است و این خلاف حالت عادی بوده است. به این دلیل که آنها ارز خریده اند، بیشتر احساس می کنند این بازار، بازار امنی نیست.
*قیمت ارز مبادله ای برای تولیدکننده و صادرکننده و وارد کننده عدد مشخصی بود و هیچ گاه به ارقام بازار آزاد نزدیک هم نشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1245974/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تایید محکومیت 214 میلیون دلاری بحرین؛ لاهه به نفع ایران رای داد

مقام آمریکایی: اف-18 به دلیل حملات حوثی‌ها سقوط کرد

80 درصد ایرانیان موافق مذاکره با آمریکا با حفظ دستاوردهای موشکی و هسته‌ای هستند

صداوسیما دنبال کارشکنی در مذاکرات بود

چرخش به سمت صهیون!

بحران در شبه‌قاره هند و دست خالی آمریکا

کارت سوخت حذف میشود ؟

زندگی بزرگان/ شهیدی که به خاطر یک مادر قید تیم ملی را زد!

آزمایش عجیب شیخ بهایی!

این مدرسه می‌تواند ما را همنشین فرشته‌ها کند!

سرایت فساد از خواص به مردم و سرایت صلاح از مردم به خواص

اسکلت روباتیک پیشرفته پوشیدنی

اولین بخشش خدا چیست؟

پزشکیان باکو را به مقصد تهران ترک کرد

هاآرتص: کشته شدن نظامیان اسرائیلی در غزه از سر گرفته شد

پیش به سوی تغییر توازن در قفقاز

اعتراف پوتین درباره نظامیان کره شمالی

رسوایی در بندر

انگیزه‌‏های مخالفان موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا

ایده «کشور مستقل» برای آمریکا بسیار خطرناک است

پیش بینی قیمت دلار 9 اردیبهشت 1404

پیش بینی جدید از آینده بازار مسکن؛ بازار املاک رونق می‌گیرد؟

زندگی بزرگان/ مشی کریمانه با مخالفان

تصویر جدیدی از سحابی عقابِ

خوشبختی واقعی چیه؟

وزیر اطلاعات: اگر منافع ملی ما تامین شود توافق در دسترس است

پاسخ معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری به چرایی عزل شهرام دبیری

پیام تسلیت اردوغان در پی حادثه بندر شهید رجایی

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: درمورد نقش عوامل خارجی در انفجار بندر شهید رجایی هنوز به قطعیت نرسیده‌ایم

رئیس‌جمهور: مصمم به اجرای توافقات با جمهوری آذربایجان هستیم

ادعای آکسیوس درباره دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا

مقام سابق ارتش اسرائیل در واکنش به اظهارات ترامپ: به نظر می‌رسد شکاف‌ها میان اسرائیل و آمریکا درباره مسئله ایران در حال گسترش است

پیام تسلیت روحانی برای حادثه بندر شهید رجایی

شیخ نعیم قاسم: حملات اسرائیل به لبنان، با اطلاع آمریکا صورت می‌گیرد

رایزنی وزیران خارجه عربستان و عمان درباره آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی

رسانه عبری: شرایط ارتش اسرائیل اصلا خوب نیست

رئیس شاباک استعفای خود را اعلام کرد

پاسخ اوکراین به اعلام آتش بس موقت از سوی پوتین

راغفر: اقتصاد ایران در اختیار رفقا و قوم و خویش مسئولان است

زمدگی بزرگان/ شهیدی که به خاطر یک مادر قید تیم ملی را زد!

آیا پرچم آمریکا هنوز روی ماه است و می‌توان با تلسکوپ آن را دید؟

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ادامه گفت‌وگوهای فنی

ادعای رویترز درباره پیشنهاد ایران برای ملاقات با تروئیکای اروپایی

ترامپ: جهان را اداره می‌کنم!

100 روز اول ترامپ2 چگونه گذشت؟

برق عمومی در اسپانیا و پرتغال قطع شد؛ مردم در قطار گیر کردند

آمریکا بار دیگر به صنعا حمله کرد

استقبال حماس از جلسه دادگاه لاهه برای رسیدگی به عملکرد اشغالگران

احتمالات یک فاجعه