ایران پرسمان

آخرين مطالب

اولین گل‌های رز دنیا چه رنگی بودند؟ اقتصاد روز

اولین گل‌های رز دنیا چه رنگی بودند؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین /وقتی حرف از گل رز به میان می‌آید، در ذهن اکثر ما گل رز قرمز متبادر می‌شود؛ اما جالب است بدانید که عبارت معروف "رزها قرمزند" ازنظر تاریخی نادرست است.
غزال زیاری: نتایج تحلیل‌های ژنتیکی بر روی گل‌های رز حکایت از آن دارد که اجداد گل رز نه به رنگ قرمز بوده، نه سفید و نه حتی صورتی؛ بلکه به رنگ زرد بوده است. این موضوع احتمالا در آن زمان برای شاعرانی که در جستجوی قافیه‌های عاشقانه بودند، مشکل‌ساز بوده است.
در این تحقیق توصیفی به بررسی اجدادی گل رز پرداخته شده و موارد متعددی ازجمله رنگ و تعداد گلبرگ‌های آن مورد بررسی قرار گرفته است. محققانی که بر روی این تحقیق کار می‌کردند امیدوارند که این اطلاعات در آینده، کار پرورش‌دهندگان رز را برای ترکیب ویژگی‌های مدنظرشان آسان‌تر کند و این تحقیق برای اولویت‌بندی پروژه‌های حفاظتی نیز مفید خواهد بود.

ایران پرسمان


کاهش تنوع گیاهی در گذر زمان
بسیاری از گونه‌های گیاهی روزگاری تنوع به‌مراتب بیشتری داشتند، اما به دلیل تولید بیشتر محصولاتی که انسان‌ها به آن نیاز داشتند و یا قرار داشتن در مکان و زمان مناسب، فقط تعداد معدودی از آن‌ها برای کشاورزی انتخاب شدند.
کشاورزی صنعتی هم این تنوع را به طرز قابل‌توجهی کاهش داده که گرچه ازیک‌طرف باعث افزایش بهره‌وری می‌شود؛ اما از سوی دیگر این گیاهان را در برابر بیماری‌ها و تغییرات اقلیمی آسیب‌پذیرتر می‌کند.
این وضعیت برای گیاهانی مثل گل رز نیز صادق است. همان‌طور که در کشاورزی مواد غذایی، پیدا کردن تنوع باقی‌مانده در طبیعت برای اصلاح نژاد مفید است، این موضوع برای گل رز هم صدق می‌کند. به همین خاطر شناسایی روابط درخت تبارشناسی رزها این فرایند را سریع‌تر و مؤثرتر خواهد کرد.
تبارشناسی گل رز
حالا و در پی تلاش‌های فراوان برای بررسی ژنوم گل‌های رز اطلاعات جدیدی از تاریخچه آن‌ها به دست آمده است؛ جنس Rosa شامل حداقل 140 گونه است و حدود 35 هزار رقم (کشت پذیر) از آن‌ها وجود دارد. شاید بیشتر افرادی که گل‌ها را می‌شناسند رزها را بر اساس رنگ یا بو شناسایی کنند، اما پرورش‌دهندگان و گیاه‌شناسان ویژگی‌های دیگری را نیز مدنظر قرار می‌دهند. از آنجا که گل رز 30 درصد از بازار جهانی گل‌های بریده‌شده را تشکیل می‌دهد، سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی نیز در این زمینه وجود دارد.
در این راستا تیمی به رهبری پروفسور چائو یو از دانشگاه جنگلداری پکن، نمونه‌هایی از 80 گونه وحشی چینی رز جمع‌آوری کرده‌ و ژنوم کامل گل Rosa persica (که یک گونه کویری است) را ارائه داده‌اند که برخلاف نسخه‌های قبلی، از نظر ژنتیکی هیچ‌گونه خللی ندارد.
این پژوهش این امکان را برای محققان فراهم کرده تا منشأ گیاه‌شناسی، روابط تبار شناختی و تاریخ تکاملی رز را کشف کنند و در ادامه نقشه‌ای برای پرورش آینده این گل‌ها فراهم نمایند.

ایران پرسمان


این محققان معتقدند که توانسته‌اند ویژگی‌های اجدادی گل رز که همه رزهای امروزی از آن منشأ گرفته‌اند را شناسایی کنند. اگر ادعای آن‌ها صحت داشته باشد، اجداد گل‌های رز، زرد و بدون لکه‌های گلبرگ بودند؛ گرچه احتمالاً این گل‌ها در چین رشد می‌کردند.
به‌احتمال‌زیاد این گل‌ها ساختار ساده‌ای داشتند و ویژگی‌هایی ازجمله گلبرگ‌های دو ردیفه شاید نتیجه جهش‌های نادری بوده باشند که توسط انسان‌ها انتخاب و پرورش داده شده‌اند.
برگچه‌های بوته‌های رز احتمالاً به شکل هفت‌تایی بوده است. گل‌های سفید احتمالاً از اولین تغییرات رنگ گل‌های رز بوده‌اند و رزهای قرمز و صورتی بعدها به‌واسطه سلیقه انسان‌ها رواج یافته‌اند.
رزها گیاهانی با قدمت بسیار زیاد هستند و عمر آن‌ها در باغ تنها یک لحظه کوتاه در مقیاس زمانی است. نویسندگان این پژوهش تفاوت‌های میان گونه Banksianae (رزی با گل‌های سفید و زرد) و دیگر گونه‌های رز را به تغییرات جغرافیایی چین نسبت می‌دهند که در نتیجه شکل‌گیری دوباره کوه‌های هیمالیا و در حدود 23 میلیون سال پیش اتفاق افتاده است. این تغییرات موجب کاهش بارندگی و دمای زمین شده و در نتیجه دامنه پراکندگی و جمعیت رزها کاهش یافت؛ اما گونه Banksianae حدود 200 هزار سال پیش دوباره بازیابی شد.

ایران پرسمان


محققان همچنین معتقدند که در گذشته تنوع بیشتری از رایحه‌های گل رز وجود داشته؛ اما این تنوع به دلیل تمرکز پرورش‌دهندگان بر روی مقاومت در برابر بیماری‌ها و طول عمر بیشتر گل‌ها در گلدان کاهش‌یافته است.
خیلی‌ها گل‌های رز زرد را سمبل مفاهیمی مثل حسادت و خیانت می‌دانند؛ هر چند که مدت‌هاست گل‌فروش‌ها تلاش می‌کنند تا این ارتباط منفی را از بین ببرند؛ چرا که بحث گل با خیانت در تضاد است؛ مگر آنکه گل‌های زرد رز به موفقیت نسل‌های نوین‌ترشان حسادت کنند.
این تحقیق نشان می‌دهد که ویژگی‌های بسیار زیادی از رزها در طبیعت باقی‌مانده که پرورش‌دهندگان ممکن است بخواهند آن‌ها را دوباره احیا کنند.
منبع: iflscience

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1245061/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تلاش یک جوان برای خودکشی در مصر

«جان مهمتر است یا ثروت» به روایت ویدیویی از زلزله استانبول!

تخت انتقال جالب برای جابجایی راحت بیمار

حکمت/ خوشبخت ترین مردم

اولین شهر خشتی جهان!

فاش شدن حقیقت در مورد تغذیه غیرممکن یک سیاه‌چاله

دخالت هوش مصنوعی در تولید آگهی «مایکروسافت»

بخش کوچکی از ستارگانِ کهکشانِ آندرومدا

مولانا و توصیفات عشق

«نادره‌کاران» به چاپ سوم رسید

نماینده مجلس: آمریکایی‌ها می‌دانند که رهبر انقلاب حرف اول و آخر را می‌زنند

دستور عارف نسبت به پیگیری جامع علت انفجار در اسکله شهید رجایی

ورود کمیسیون امنیت ملی مجلس به حادثه انفجار بندر شهید رجایی

هاشمی طبا: شعار «نه شرقی، نه غربی» را درست اجرا نکردیم

تداوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

بقائی: مذاکرات در فضایی جدی ادامه دارد

عملیات تک‌تیراندازی نیروهای مقاومت به نظامیان صهیونیست

تصاویر هوایی از آیین خاکسپاری پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان در واتیکان

پاپ فرانسیس که بود؟

ماسک دستور لغو کمک‌های بلاعوض یک نهاد خیریه را صادر کرد

نخست وزیر اسپانیا زیر اهرم فشار اتهامات فساد علیه نزدیکان

چالش‌های ارتش هند در بحبوحه تنش‌ها با اسلام‌آباد

رسانه آمریکایی: جنگ با ایران گزینه نیست

سرمقاله وطن امروز/ ادراک مسوؤلانه کلام رهبری

سرمقاله اطلاعات/ سخنان محمود عباس و تأثیرات منفی آن

دومین اجلاسیه بزرگداشت 124 شهید فرهنگی استان سمنان و یادبود 76 سردار معلم شهید کشور

خبر وزیر دفاع برای بازنشستگان نیروهای مسلح

رشد 15 هزار واحدی شاخص کل بورس

پیشتازی کرایه‌ها در تورم

ارسال محموله صادراتی و ترانزیتی به‌ مقصد گمرک شهید رجایی ممنوع شد

چرا بندر شهید رجایی مهم و استراتژیک است؟

آتش‌سوزی در فرودگاه بین‌المللی لاهور پاکستان

سیستمی خلاقانه برای جمع آوری زباله از سطح آب رودخانه

«جمع‌کننده استخوان»، یک شکارچی ترسناک که بدن طعمه‌هایش را می‌پوشد!

در کیفر فلک، غلط و اشتباه نیست

بی‌توجهی وزیر ارشاد به ترامپ در مراسم تشییع پاپ

بقائی: موضوع توان دفاعی در مذاکرات مطرح نبوده و نیست

آخرین وضعیت گفتگوهای مسقط از زبان خبرنگار صداوسیما؛ مذاکرات فقط هسته‌ای است و هسته‌ای می‌ماند

تسنیم خبر کذب درباره انفجار در بندرعباس را تکذیب کرد

زیدآبادی: ایران و آمریکا با آغاز مذاکرات، قدم در راهی بی‌بازگشت گذاشته‌اند

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

جزئیات و حواشی گفتگوهای ایران و آمریکا در مسقط؛ موضوع توان دفاعی در مذاکرات مطرح نبوده و نیست

آمار شهدای غزه به 51 هزار و 495 نفر رسید

حضور ترامپ و همسرش در مراسم تشییع پاپ

پیشنهاد حماس برای تحقق آتش‌بس 5 ساله در نوار غزه

19 حملهٔ هوایی آمریکا به پنج استان یمن

سرمقاله فرهیختگان/ برو این دام بر مرغ دگر نه

سرمقاله جوان/ مذاکرات، منطق و اصول ایران

روایتی از نظر مولا علی (ع) در مورد ایرانیان

دعا کردن در حق غیر؛ بالاترین نیکی