ایران پرسمان

آخرين مطالب

4 ساعت قبل خواب ورزش سنگین نکنید اقتصاد روز

4 ساعت قبل خواب ورزش سنگین نکنید
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /یک مطالعه جدید بر روی نزدیک به 15 هزار نفر نشان داده است که پنجره‌ زمانی ورزش آخر شب که بر خواب شب تاثیر می‌گذارد، در حقیقت طولانی‌تر از آن چیزی است که پیش از این تصور می‌کردیم و نشان می‌دهد که ورزش کردن چهار ساعت قبل از خوابیدن می‌تواند تاثیر مخربی بر به خواب رفتن داشته باشد.
محققان دانشگاه موناش به داده‌های بین‌المللی از 14 هزار و 689 نفر که با چندین حسگر بیومتریک به مدت یکسال مورد نظارت قرار گرفته بودند، نگاهی انداختند که معادل چهار میلیون شب اطلاعات برای بررسی می‌شد. دستگاه‌های ردیاب اطلاعات مربوط به ورزش، خواب و فعالیت قلبی عروقی را ضبط کرده بودند.
به نقل از نیواطلس، اما دانشمندان به تأثیر همه‌ تمرینات نگاه نمی‌کردند. آنها بیشتر علاقه‌مند بودند که بدانند چگونه شدت تمرینات ممکن است تغییرات پایداری بر ضربان قلب در طول شب داشته باشد. آنچه آنها یافتند ارتباطی میان ورزش شب و تاخیر در به خواب رفتن و خواب کمتر در طول شب و همچنین ضربان قلب بیشتر در حالت استراحت نسبت به افرادی که در زمان زودتر در طول روز ورزش می‌کردند، بود.
جاش لئوتا (Josh Leota)، از دانشکده علوم روانشناسی دانشگاه موناش، می‌گوید: ورزش شدید در هنگام عصر می‌تواند بدن را در حالت هوشیاری بالا نگه دارد، به همین دلیل است که دستورالعمل‌های بهداشت عمومی پیش از این توصیه کرده‌اند که نباید نزدیک به زمان خواب ورزش کرد. با این حال، یافته‌های مطالعات آزمایشگاهی کنترل‌شده کمتر قطعی است و بسیاری نشان می‌دهند که ورزش عصرگاهی لزوما خواب را مختل نمی‌کند.
این مطالعات به حجم نمونه‌های کوچک و در محیط آزمایشگاهی متکی است و به ندرت شامل تمرینات ورزشی می‌شود که فعالیت قلبی متابولیک قابل‌توجهی را در بدن ایجاد می‌کند.
مطالعات قبلی تمرینات آخر شب را با اختلال خواب مرتبط دانسته‌اند، اما بازه زمانی دقیق آن متفاوت بوده است. در سال 2021، دانشگاه کنکوردیا دریافت که ورزش کردن دو ساعت قبل از خواب به معنای تغییر از مفید به مانع خواب است.
گروه موناش داده‌ها را برای در نظر گرفتن عواملی مانند سن، جنسیت، روزهای هفته، فصل، آمادگی کلی شرکت‌کنندگان و نحوه خوابیدن آنها در شب قبل‌تر بدون انجام ورزش عصر، تنظیم کرد.
اکنون، بسیاری از ما می‌دانیم که اثرات زیستی پایداری از فعالیت‌های فشرده مانند دویدن طولانی یا حتی جلسات تمرین ورزشی وجود دارد. این اثرات شامل افزایش دمای مرکزی بدن و ضربان قلب و هوشیاری ذهنی است. اما این گروه متوجه شدند که تخمین‌های قبلی در مورد اختلالات خواب مرتبط با ورزش ممکن است مدت زمانی را که باید برای جلوگیری از ناآرامی‌های شبانه و اختلال در خواب در نظر گرفت، کم‌تر از میزان لازم محاسبه کرده باشند.
الیز فیسر چایلدز (Elise Facer-Childs)، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشکده علوم روانشناسی دانشگاه موناش می‌گوید: ورزش عصرگاهی که شامل سطوح بالای فشار قلبی عروقی می‌شود، ممکن است خواب، ضربان قلب در حالت استراحت و تغییرات ضربان قلب را مختل کند و در نتیجه مرحله مهمی از روند بهبودی را با مشکل مواجه کند.
یافته‌های جدید و به‌موقع ما پیامدهای قابل‌توجهی برای سلامت عمومی در مورد زمان، مدت و شدت ورزش دارد و گامی حیاتی در جهت بهبود سلامت خواب جوامع است.
البته، بسیاری از افراد به دلایل مختلف همچون تعهدات کاری و خانوادگی، عصرها به ورزش می‌پردازند. اگر ورزش کردن در هر زمان دیگری ممنوع باشد، همچنان می‌توان ورزش عصرگاهی را راهی سالم برای کاهش استرس و حفظ تناسب اندام دانست. با این حال، محققان پیشنهاد می‌کنند که توجه داشته باشید که «چه زمانی» و «چه ورزشی» را برای داشتن یک خواب خوب در شب انتخاب می‌کنید. علاوه بر این، مطالعات قبلی نشان داد که خواب ضعیف می‌تواند مزایایی را که از طریق ورزش برای سلامت مغز به دست می‌آید، خنثی کند.
لیوتا می‌گوید: اگر در یک پنجره چهار ساعته قبل از خواب ورزش می‌کنید، می‌توانید ورزش‌های مختصر با شدت کم، مانند دویدن سبک یا شنا را انتخاب کنید تا اختلال خواب را به حداقل برسانید و به بدن اجازه دهید آرام شود. البته، ورزش کردن بهتر از ورزش نکردن است، اما دانشمندان می‌گویند آگاهی از تأثیر آن بر خواب می‌تواند به افراد کمک کند تا بهترین نتایج را برای بدن خود فراهم کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1240953/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لغو افتتاح 100 مگاواتی نیروگاه‌های تجدیدپذیر

مدیرکل دفتر هوشمندسازی توانیر: برق تمام مشترکانی که مصرف بیش از الگو دارند قطع می‌شود

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «کرد نیرسی»

دیوار عظیم ویستریا در پارک گل آشیکاگا

پل گلدن گیتِ آمریکا

تورنادوی کیهانی را ببینید!

برنامه‌های یادروز سعدی اعلام شد/ برگزاری برنامه‌های بزرگداشت در 15 کشور

روسیه: منتظر دومین دور مذاکرات ایران و آمریکا هستیم

گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است

هشدار محسن رضایی نسبت به تداوم مانور آمریکا روی خطوط قرمز ایران

لاپید: هیچ‌کس در خاورمیانه حق غنی‌سازی‌کردن ندارد!

حمله موشکی و توپخانه‌ای عربستان به صعده یمن

اروپا هم مجبور به اعتراف جنایات اسرائیل شد

قانون جدید بریتانیا: از امروز فقط زن‌ها، «زن» هستند!

پکن: بودجه نظامی هنگفت، ذات جنگ‌طلب آمریکا را نشان داد

نشنال اینترست: سوریه به سمت دیکتاتوری نظامی پیش می‌رود

واردات خودرو بدون انتقال ارز بعد از وقفه 10 ساله کلیدخورد

رعایت قوانین، تمرکز زدایی و تفویض اختیار به استان‌ها در دستور کار قرار دارد

آبشارهای دره یوسمیتی

اقیانوس آرام؛ قلب آبی زمین

صفحات زمین حافظه دارند!

شاعرانه/ هم دل شکنی هم تن، دلدار چنین خوش‌تر

توییت فارسی مقام سابق دولت اوباما در مذاکرات هسته‌ای در واکنش به بیانیه ویتکاف

عراقچی فردا به روسیه می‌رود

ادعای آکسیوس: دور دوم مذاکرات در رُم برگزار می‌شود

هشدار حماس: هرگونه لطمه به مسجدالاقصی، بازی با آتش است

السودانی وارد گود انتخابات شد

ویرایش پنجم مبحث 19 مقررات ملی ساختمان به‌زودی ابلاغ می‌شود

زمان واریز «حقوق» فروردین ماه بازنشستگان

تعرفه های گمرکی 1404 ابلاغ شد

مخاطب‌محوری در برنامه‌ریزی و تولید محصولات فرهنگی اصل بنیادین فعالیت‌های ماست

مهمان گرگ می‌شوید!

ادب را رعایت کن!

منو دریاب که حالم...

5 هنرمند نامزد چهره سال هنر انقلاب معرفی شدند

کرملین: منتظر دومین دور مذاکرات ایران و آمریکا هستیم

زیدآبادی نطق امیرحسین ثابتی را به چالش کشید

شمار شهدای نوار غزه از 51 هزار نفر عبور کرد

کشتی‌هایی که 10 سال بدون سوخت‌گیری کار می‌کنند

آغاز دوستی با خدا وقتی است که...

گوناگون/ کشف راز مرگ فرعون بعد از 3300 سال!

4گوشه دنیا/ عجیب‌ترین چهارراه تهران!

خورشید باعث شکل‌گیری آب در ماه شده است!

که باد صبح نسیم گره گشا آورد!

اولین حضور محسن اسماعیلی در جلسه دولت

رایزنی نمایندگان ایران و چین در وین درباره همکاری دوجانبه و مسائل هسته‌ای

نشست روسای ادوار سازمان برنامه و بودجه؛ محمدعلی نجفی هم حضور یافت

گزارش رسانه آمریکایی از اختلاف در تیم امنیت ملی ترامپ درباره ایران

خطیب نماز جمعه این هفته تهران مشخص شد

نیویورک‌تایمز: آمریکا تمام بودجه ناتو را قطع می‌کند!